ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Καταναλωτικοί

καταναλωτικοί-334551

Καταναλωτικοί

«Ενα μέρος της κρίσης που βιώνουμε, οφείλεται και στο γεγονός ότι ο Ελληνας, από την άποψη της καινοτομίας, της παραγωγικότητας, δεν λειτουργεί σήμερα, όπως λειτουργούσε κατά το παρελθόν». Τα παραπάνω υπογράμμισε από το Βόλο ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Παναγιώτης Λιαργκόβας, Συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή των Ελλήνων. Ο ίδιος επιστήμονας κατέστησε σαφές ότι «ενώ ήμασταν μια χώρα παραγωγική, μετά τις δεκαετίες του ‘50 και του ‘60, γίναμε μια χώρα καταναλωτική, του εύκολου χρήματος, του εύκολου πλουτισμού και αυτό είχε συνέπειες καταστροφικές τελικά για τις συμπεριφορές, το παραγωγικό πρότυπο, το οποίο το πληρώνουμε και σήμερα».

Γ.Υ.

Τι άλλο θα δούμε;

Υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη των κομμάτων να κάνουν περιοδείες το καταλαβαίνω, σε προεκλογική περίοδο βρισκόμαστε, αλλά να περιοδεύει η πρώην και να στέλνει και ανακοίνωση περί της επισκέψεως, μοιάζει σενάριο βγαλμένο από το χρονοντούλαπο της ιστορίας. Τέτοια στέρηση πια δημοσιότητας;

Β.Κ.

Πρέπει να ακουστούν

Οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής έχουν τις ίδιες ανάγκες όπως και οι απολυμένες καθαρίστριες. Οπερ σημαίνει ότι θα πρέπει να ακουστούν τα αιτήματά τους και γιατί όχι να δικαιωθούν. Δουλειά ζητούν οι άνθρωποι και εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων που τους ανοίγουν το δρόμο να επιστρέψουν στο μεροκάματο. Δεν είναι άλλωστε προνομιούχοι, οικογενειάρχες άνθρωποι είναι. Δεν πρέπει να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Β.Κ.

Οριστικό

Ανακοινώθηκε χθες το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Μαγνησία, στην τελική του μορφή καθώς μέχρι την τελευταία στιγμή κυκλοφορούσαν διάφορες εκδοχές που εξυπηρετούσαν φυσικά προσωπικές επιδιώξεις.

Η τελική οκτάδα βασίστηκε στην πρώτη εξάδα σταυροδοσίας του Ιανουαρίου με την προσθήκη των δύο νέων πολιτικών Χρ. Χρόνη και Στ. Νάκου στις θέσεις επτά και οκτώ, καθώς ο υιός του αείμνηστου Θαν. Νάκου είχε απαντήσει θετικά στην πρόσκληση Μεϊμαράκη με την προϋπόθεση να μην διαταράξει τη σειρά σταυροδοσίας και να τοποθετηθεί στην τελευταία θέση.

Το ψηφοδέλτιο έχει επικεφαλής τον μέχρι πρότινος βουλευτή Χρ. Μπουκώρο και έπονται: Ζέττα Μακρή, Σάκης Κοκκίνης, Γ. Καλτσογιάννης, Μιχ. Μιτζικός, Ελενα Αντωνοπούλου, Χρ. Χρόνης, Στ. Νάκος.

Α.Φ.

Στο σπίτι του…

Εχει και όρια και η πολιτική ευγένεια – ανοχή, τα οποία για τους δικούς του λόγους, με τον δικό του τρόπο ο τέως Υπουργός Υγείας Παν. Κουρουπλής, ξεπερνάει όποτε θέλει.

Χθες σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM» ανέφερε ότι «οι φαρμακοποιοί πρέπει να είναι ευχαριστημένοι, καθώς έχουν εξοφληθεί και για τον Απρίλιο»…

Ευχαριστημένοι δηλαδή που έχουν πιστώσει 4 μήνες το υπ. Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ με δικά τους χρήματα, περίπου 60.000 ευρώ κατά μέσο κάθε φαρμακείο;

Δηλαδή και μπαταχτσής και επικριτικός για τους δανειστές του Υπουργείου του;

Αυτά ο καθένας μπορεί να τα κάνει στο σπίτι του. Στον ιδιωτικό του βίο.

Ας έχει απλήρωτη τη ΔΕΗ, το κινητό του από τον Απρίλιο κι όταν του ζητήσουν να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του από τη χρήση υπηρεσιών, να τους πει ότι πρέπει να είναι ικανοποιημένοι που τους πλήρωσε πριν τέσσερις μήνες.

Α.Φ.

Πάολα – Παντελίδης vs Debate

Απίστευτοι.

Αφησαν το debate των πολιτικών αρχηγών, γύρισαν την πλάτη στις αλήθειες, αρνήθηκαν να ακούσουν τους καλύτερους (όπως αυτοπροσδιορίστηκαν μέσα από τις απαντήσεις τους οι αρχηγοί), έχασαν τη Φώφη να απονέμει το Χρυσό Βατόμουρο στον Τσίπρα.

Αδιαφόρησαν και για τις ανακοινώσεις της ΕΜΥ για έκτακτα καιρικά φαινόμενα και πέρασαν έκτακτα στο ΕΑΚ στη συναυλία των δύο Π.

Πάολα – Παντελίδης μόνο χαμένοι από το debate δεν ήταν.

Εάν κάτι τους απασχολούσε, ήταν ο καιρός και μόνο.

Α.Φ.

«Υπήρχε σχέδιο για κούρεμα καταθέσεων «αλά Κύπρο»

Το σχέδιο επανάληψης μίας «Κύπρου» στην περίπτωση της Ελλάδας, με κούρεμα καταθέσεων, αποκάλυψε ο Γιάννης Δραγασάκης, πως είχε πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, χωρίς να διευκρινίζει από ποια πλευρά τέθηκε το θέμα.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ζήτησε «συμπαγή κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνοντας πως η Κουμουνδούρου είναι «υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασιών μέσω προγραμματικών συγκλίσεων». Προσθέτει, δε, ότι πρέπει γρήγορα να περάσουμε σε απλή αναλογική και κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, κάτι που όμως απαιτεί προετοιμασία, όπως διευκρινίζει.

Α.Φ.

Μια ωραία ατμόσφαιρα

Στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ δεν χάνουν την αισιοδοξία τους για το τελικό αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών παρά τη διάσπαση με τη δημιουργία της Λαϊκής Ενότητας και παρά το αρνητικό κλίμα στην κοινωνία μετά από επτά μήνες διακυβέρνησης της χώρας, που για πολλούς οδήγησε σε μεγαλύτερα οικονομικά αδιέξοδα. Τα χαμόγελα στη χθεσινή παρουσίαση του ψηφοδελτίου περίσσευαν όπως και τα «θα» του μετεκλογικού σχεδιασμού. Δεν προλάβαμε να τα μετρήσουμε όμως δεν πρέπει να είναι λιγότερα από τα αντίστοιχα «θα» της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου, όπου όμως το πολιτικό σκηνικό ήταν εντελώς διαφορετικό όπως άλλωστε και οι προσδοκίες των ψηφοφόρων.

Γ.Λ.

Μνημονιακή παρακαταθήκη

Η προσπάθεια εκφοβισμού των γιατρών στα κέντρα υγείας της Μαγνησίας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη επίσχεση εργασίας για τις απλήρωτες, από τις αρχές του χρόνου, εφημερίες, μαρτυρά πως μετά τον ιδιωτικό τομέα όπου κατέρρευσαν με τα μνημόνια όλες σχεδόν οι κατακτήσεις των εργαζομένων επιχειρείται αντίστοιχη άλωση εργασιακών δικαιωμάτων και στο δημόσιο. Δόξα τω Θεώ, οι υπουργοί που θήτευσαν στα υπουργεία όπου αλώνιζαν μέρα παρά μέρα οι αξιωματούχοι της τρόικας και δήλωναν φανατικοί υποστηρικτές των μνημονίων χωρίς μάλιστα να τα διαβάζουν προτού τα υπογράψουν, έχουν αφήσει πλούσια παρακαταθήκη σε όσους επιθυμούν να καταργήσουν ακόμη και το αυτονόητο δικαίωμα στην κατοχύρωση οφειλόμενων δεδουλευμένων.

Γ.Λ.

Αγανακτισμένος

Αγανακτισμένος εμφανίστηκε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Τάσος Μπατζιάκας, στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, η οποία επικύρωσε ότι ο διαγωνισμός για την προμήθεια τροφής για τα αδέσποτα βγήκε άκυρος.

«Είναι φοβερό αυτό που κάνει ο κ. Δούρας», είπε ο αντιδήμαρχος αναφερόμενος στις ενστάσεις που έχει καταθέσει κατά αποφάσεων του Δήμου Βόλου, ο δημοτικός σύμβουλος των Δρόμων Συνεργασίας. «Για πράγματα που πρέπει να γίνουν κάνει διαρκώς ενστάσεις. Εχουμε φθάσει στα όριά μας. Ασχολείται τόσο πολύ με τα αδέσποτα, που σε λίγο θα αρχίσει να γαβγίζει», είπε ο κ. Μπατζιάκας, προκαλώντας την αντίδραση του επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργαρίτη Πατσιαντά, ο οποίος τον κάλεσε «να επαναλάβει τα ευφυολογήματα στο δημοτικό συμβούλιο, όταν θα είναι παρών ο κ. Δούρας».

Ε.Χ.

Μαραθώνιες

Μαραθώνιες οι συνεδριάσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας για να προχωρήσουν σε τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στο παρά πέντε του Αγιασμού της νέας σχολικής χρονιάς.

Ξεκινούν στις 7 το πρωί και δεν ολοκληρώνονται πριν τις 5 το απόγευμα. Πάντως τα κενά είναι δεδομένα με τον πρώτο χτύπο του σχολικού κουδουνιού και στα σχολεία του νομού.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου