ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σταθερότητα

σταθερότητα-336738

Σταθερότητα

«Το ζητούμενο είναι μετά τις εκλογές να δημιουργηθεί κυβέρνηση τετραετίας με συγκεκριμένο στόχο, τη δημιουργία κλίματος ασφάλειας, σταθερότητας και ηρεμίας» όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, Κώστας Λεβέντης. Σχολιάζοντας τις προεκλογικές και μετεκλογικές εξελίξεις, ο κ. Λεβέντης επισημαίνει ότι «εάν εδραιωθεί το κλίμα σταθερότητας και επιτευχθεί ο εκσυγχρονισμός του συστήματος με τις ανάλογες μεταρρυθμίσεις, θα αλλάξει το κλίμα για όλους».

Γ.Υ.

Στον κόσμο τους

Στο ΠΑΣΟΚ χρειάζονται περισσότερη σοβαρότητα. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει ούτε με την αξιοπρέπεια του καθενός, ούτε με την πρόθεσή του να βάλει πλάτη. Εκεί στη Χαριλάου Τρικούπη αγνοούσαν και τι προβλέπει ο νόμος για την ποσόστωση με αποτέλεσμα να ζητούν από τις Νομαρχιακές να εξαιρέσουν εκ των υστέρων υποψηφίους άνδρες από τα ψηφοδέλτια. Τόσο έτοιμοι είναι να επιστρέψουν… Στη Νομαρχιακή του Βόλου όλοι τους είναι να σκάσουν και λογικό αφού η εικόνα που περνάει προς τα έξω δεν είναι και η καλύτερη με ευθύνη των κεντρικών.

Β.Κ.

Ετοιμότητα

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η τοπική Εκκλησία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν έκτακτες ανάγκες μετά το φθινόπωρο. Στους στόχους και τις σκέψεις του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου είναι να αυξηθούν σταδιακά τα σπίτια γαλήνης που λειτουργούν σε όλη τη Μητροπολιτική περιφέρεια, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που δημιουργούνται λόγω της αβέβαιης οικονομικής κατάστασης, η οποία έχει επηρεάσει αρνητικά εκατοντάδες οικογένειες.

Γ.Υ.

Εκλογική χρηματοδότηση και στην ΕΛΙΑ!!!

Στην εκλογική χρηματοδότηση των δικαιούχων πολιτικών κομμάτων για τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, προχώρησε με απόφασή του ο Υπουργός Εσωτερικών.

Τα πολιτικά κόμματα που έχουν εκλέξει βουλευτές στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, θα λάβουν το 50% του κατανεμητέου ποσού των τριών εκατομμυρίων πεντακοσίων τριάντα δύο χιλιάδων ευρώ (3.532.000 €), το οποίο ανέρχεται σε ένα εκατομμύριο επτακόσιες εξήντα έξι χιλιάδες ευρώ (1.766.000 €).

Ο νόμος όμως προβλέπει χρηματοδότηση και για τα πολιτικά κόμματα που έχουν εκλέξει μέλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις εκλογές της 25ης Μαΐου 2014, που θα λάβουν το 10% του κατανεμητέου ποσού ήτοι 353.200 €.

Στη δεύτερη κατηγορία βρίσκεται και η ΕΛΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ [Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) – Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα – Δυναμική Ελλάδα – Μεταρρυθμιστική Αριστερά – Νέοι Μεταρρυθμιστές – ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2012 – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Β’ με συνολική χρηματοδότηση 34.182,66 ευρώ.

Υπάρχει κάποιος από την Ελιά να εισπράξει την επιχορήγηση ή θα επιστραφεί; Υφίσταται η παράταξη;

Α.Φ.

Το κόκκινο (του ΚΚΕ)

Τώρα με τη Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη να αγκαλιάζει το έντονο χρώμα, δεν αποκλείεται η χρωματική σύγχυση με το ΚΚΕ.

«Ρίξτε ξανά στην κάλπη το κόκκινο ψηφοδέλτιο της αξιοπρέπειας και της ανατροπής» είναι το μήνυμα που έστειλε από τη Σκόπελο ο Απ. Νάνος του ΚΚΕ.

«Ρίξτε στην κάλπη το κόκκινο ψηφοδέλτιο της αξιοπρέπειας και της ανατροπής», θα μπορούσε να αντιτείνει κάποιος υποψήφιος της «Λαϊκής Ενότητα», δηλαδή να εξαιρέσει από τη φράση το «ξανά».

Θέλει προσοχή. Αλλο το κόκκινο του ΚΚΕ, άλλο το κόκκινο της ΛΑ.Ε.

Α.Φ.

Οι ατάκες του Βαγγέλη

Οι όροι που εισήγαγε στην πολιτική διάλεκτο ο αρχηγός της ΝΔ «έγραψαν», συζητήθηκαν και προβλημάτισαν.

Οι φαρμακερές ατάκες του Βαγγ. Μεϊμαράκη, αποτελούν σημείο αναφοράς στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε:

  • «Λογικό είναι, 40 χρονών είναι, θα διερωτάται: Γιατί να εφαρμόσω εγώ τέτοια σκληρά μέτρα, θα βρούμε τον αυτοφωράκια, να τον βάλουμε μπροστά»
  • «Είναι λίγο ψευτράκος, είναι λίγο τακτικιστής, είναι και λίγο πονηρούλης. Με το χαμόγελο πάντα»
  • «Γιατί μας πάει σε εκλογές; Τον πείραξε ο ήλιος; Είναι και Αύγουστος»
  • «Πρέπει να συνέλθει το παιδί. Εχει ξεφύγει! Μας κουνάει και το δάχτυλο»
  • «Μην παρεξηγείτε την αστική μας ευγένεια, μη νομίζετε πως είναι πολιτική αδυναμία»
  • «Να μην πηγαίνει συχνά στο Μαξίμου, αλλά μόνο για τα απαραίτητα. Και να πηγαίνει στην Κουμουνδούρου, γιατί θα τη βρει καμιά μέρα κατειλημμένη από τον Λαφαζάνη»
  • «Μπανανία είναι εδώ πέρα; Τσιφλίκι του είναι; Πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι ο δικτάτορας!»
  • «Τις μάχες τις κερδίζουν οι πραγματικοί ηγέτες και όχι οι πελαγωμένοι που πάνε και παραδίδουν την εντολή»
  • «Πού το πάει ο τύπος; Θα κάνει την Ελλάδα Κουμουνδούρου;»
  • «Το φάντασμα Λαφαζάνη τον καταδιώκει, έχει τρομερές ενοχές»
  • «Αρκετά έπαιξε, επτά μήνες βούλιαξε τη χώρα»
  • «Δεν αξίζει στην Ελλάδα τέτοιος πρωθυπουργός»
  • «Ο κ. Τσίπρας έχει χαθεί έξι μέρες. Συγχαρητήρια, είναι επιτυχία που τον βρήκατε στον ALPHA», είπε με χιούμορ ο πρόεδρος της Ν.Δ., για να συμπληρώσει: «Εχετε και τη Νικολούλη, βέβαια»!
  • «Η σύγκληση των «28» είναι άκρως ανησυχητική εξέλιξη. Μόνο ο «Χαρούμενος» δεν το κατάλαβε».

Κι έπεται συνέχεια…

Εκτός κι αν, μετά τη συγγνώμη για το ψευταράκος, γίνει κυβερνητικός εταίρος και ξεχάσει το υφάκι που δεν είχε ως Πρόεδρος της Βουλής.

Α.Φ.

Επικίνδυνες ανακρίβειες

Ούτε 150.000 ευρώ κόστισε η μελέτη για το τοπικό σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων, ούτε ανατέθηκε απευθείας σε μελετητικό γραφείο, ξεκαθαρίζουν από το σύνδεσμο διαχείρισης απορριμμάτων. Ζητούν η κριτική στις αποφάσεις του συνδέσμου να γίνεται με προσεκτικό τρόπο χωρίς να προκαλείται σύγχυση και λανθασμένες εντυπώσεις, σε μια κοινωνία που βομβαρδίζεται καθημερινά από τόνους ανακριβειών. Το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών είναι τόσο ευαίσθητο και οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν σε μικρό χρονικό διάστημα, ώστε να αποφευχθούν τα τσουχτερά πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης από τις αρχές του 2016, πρέπει να είναι τόσο προσεκτικές ώστε το τελευταίο που χρειάζονται όσοι έχουν τη σχετική ευθύνη είναι η δημιουργία εντυπώσεων.

Γ.Λ.

Νομικές ακρότητες

Κάθε δυνατό ένδικο μέσο κατά της διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ έχει αποφασίσει να ασκήσει η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας προκειμένου να πετύχει την υλοποίηση της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αναφορικά με την επιστροφή του θεσμικού οργάνου, το οποίο εκπροσωπεί, στο Δ.Σ. της επιχείρησης ύδρευσης. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι θα στραφεί νομικά τόσο κατά του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΜΒ, όσο και κατά της νομιμότητας των αποφάσεων που θα ληφθούν το επόμενο διάστημα. Με δεδομένες τις εκκρεμότητες της ΔΕΥΑΜΒ σε έργα και μελέτες μείζονος σημασίας για το πολεοδομικό συγκρότημα, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί και ο πλέον αδαής ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες για την επιχείρηση από μια τέτοια εξέλιξη.

Γ.Λ.

Ψηλά ο πήχης

Ευχαριστημένος εμφανίστηκε και από το επίπεδο αλλά και από τη συμμετοχή των φορέων στη χθεσινή πρώτη διαβούλευση για τα απορρίμματα ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, Θαν. Σταυρίδης, που είναι και ο συντάκτης του σχεδίου για το Δήμο Βόλου.

Επεσήμανε ότι ο πήχης μπήκε ψηλά και δήλωσε αισιόδοξος ότι ο Δήμος θα είναι συνεπής στην κατάθεση του ολοκληρωμένου σχεδίου.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου