ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Θα βάλει τάξη

θα-βάλει-τάξη-339518

Θα βάλει τάξη

Φοβερή η κατάσταση με το κυκλοφοριακό στο δήμο Αλμυρού. Στην κεντρική πλατεία και τους γύρω δρόμους η άναρχη στάση και στάθμευση αυτοκινήτων αποτελεί πλέον μείζον θέμα και για τους καταστηματάρχες αλλά και τους κατοίκους της περιοχής. Η Δημοτική Αστυνομία συνεχίζει τους ελέγχους και κόβει πρόστιμα. Η δημοτική αρχή δέχεται συνεχώς διαμαρτυρίες. Ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, είναι αμετακίνητος ότι πρέπει να μπει τάξη.

Κ.Μ.

Ακυρώθηκε, αλλά…

Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η χθεσινή εκδήλωση της ΟΕΒΕΜ με εκπροσώπους – υποψηφίους βουλευτές κομμάτων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματοβιοτέχνες. Ο λόγος είναι ότι η συμμετοχή υποψηφίου βουλευτή της Χρυσής Αυγής προκάλεσε σειρά αντιδράσεων. Αρκετά από τα κόμματα που προσκλήθηκαν αρνήθηκαν να συμμετέχουν στο διάλογο. Η ΟΕΒΕΜ μετά την ακύρωση περιορίστηκε να ενημερώσει για τις απαντήσεις που δέχτηκε και προέτρεψε τους επαγγελματοβιοτέχνες να βγάλουν μόνοι τους τα συμπεράσματά τους…

Κ.Μ.

Θα γίνει διάλογος

Τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες βιοτέχνες – έμποροι πάντως φαίνεται ότι δεν αφήνουν περιθώρια ώστε να μη γίνει συζήτηση γι’ αυτά προ των εκλογών. Αφού ο διάλογος δεν έγινε με το σύνολο των εκπροσώπων των κομμάτων, τότε ίσως πραγματοποιηθεί με τα δύο πρώτα σε προτίμηση του εκλογικού σώματος κόμματα. Οι επαγγελματοβιοτέχνες θέλουν απαντήσεις για τις δυσκολίες που βιώνουν.

Κ.Μ.

Για τη συνάντηση

Από τους ΑΝΕΛ διευκρινίζονταν χθες ότι η προγραμματισμένη συνάντηση του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου και του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, προχθές Κυριακή 6-9-2015 κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρώτου στο Βόλο, ακυρώθηκε λόγω κωλύματος από πλευράς του Δημάρχου, ο οποίος εξαιτίας εκτάκτου γεγονότος μετέβη εκτός της πόλης του Βόλου. Η συνάντηση όπως λένε οι ΑΝΕΛ θα πραγματοποιηθεί μετά το πέρας των εκλογών.

Ν.Τ.

Κόπηκε

«Εμείς Χαϊκάλη και Μητρόπουλο στη Ν.Δ. δεν έχουμε πάντως… τόνισε προχθές ο Ευ. Μεϊμαράκης στο Βόλο και τα στελέχη του κόμματος ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Λες πάντως και ήταν μάντης ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο κ. Μητρόπουλος κόπηκε τελείωσε από τις λίστες. Δεν είναι καιρός για τέτοια ρίσκα πλέον σκέφτηκαν και σωστά στο ΣΥΡΙΖΑ…

Β.Κ.

Αυτοπεποίθηση

Ανακουφισμένος πλέον αφού το ψηφοδέλτιο ολοκληρώθηκε ο Γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κων. Βογιατζής μπορεί απερίσπαστα να σχεδιάσει το πρόγραμμα δράσης των επόμενων δύο εβδομάδων όπου ουσιαστικά θα κριθούν όλα. Σε ομήγυρη στελεχών πάντως έλεγε με μεγάλη αυτοπεποίθηση ότι το κλίμα έχει αλλάξει και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τοπικά αλλά και πανελλαδικά θα κόψει πρώτος το νήμα.

Β.Κ.

Ο,τι χειρότερο

«Γιατί να μείνω στην Ελλάδα, αφού δεν έχω καμία προοπτική εξέλιξης» διερωτάται νεαρός επιστήμονας, ο οποίος μετανάστευσε κατ’ ανάγκη στο εξωτερικό, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. «Με στεναχωρεί πολύ που έφυγα στο εξωτερικό αλλά δυστυχώς, το πολιτικό σύστημα αυτό επιδιώκει» πρόσθεσε κουνώντας σκεπτικός το κεφάλι του ο νεαρός επιστήμονας, συζητώντας με φιλική συντροφιά, για να προσθέσει πως είναι ό,τι χειρότερο να στερείς την ελπίδα από ένα νέο άνθρωπο.

Γ.Υ.

Διαπίστωση

Θλιβερή είναι η διαπίστωση ότι δεκάδες επιχειρήσεις της περιοχής μας έχουν βρεθεί σε οριακό σημείο μετά τις τελευταίες πολιτικοοικονομικές εξελίξεις. Οι φόβοι για λουκέτα διατυπώνονται από πολλά χείλη, καθώς οι επαγγελματίες ακολουθούν με έκδηλη ανησυχία τις εξελίξεις.

Γ.Υ.

Ελπίζουν

Δεν είναι λίγοι, ωστόσο, εκείνοι που ελπίζουν ότι θα επέλθει τελικά η πολυπόθητη ανάκαμψη, διατηρώντας την αισιοδοξία τους, σε πείσμα των καιρών.

Γ.Υ.

Οι «αλεξιπτωτιστές»

Οι «αλεξιπτωτιστές» υποψήφιοι και αυτής της προεκλογικής περιόδου δεν κάνουν κακό μόνο στον εαυτό τους, μετέχοντας σε ψηφοδέλτια περιοχών για τις οποίες γνωρίζουν ελάχιστα, αλλά στέλνουν αρνητικά μηνύματα και για τις κατά τόπους νομαρχιακές επιτροπές οι οποίες υποτίθεται ότι συγκροτήθηκαν και υφίστανται προκειμένου να εκφράζουν τις τοπικές κοινωνίες σε διαδικασίες με ύψιστη δημοκρατική σημασία. Σε κάθε περίπτωση ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος ανήκει στους πολίτες που ευτυχώς διατηρούν το αλάνθαστο κριτήριό τους σε ανάλογες καταστάσεις.

Γ.Λ.

Χάθηκε η εμπιστοσύνη

Δεν χάνουν ευκαιρία οι τοπικές κομματικές οργανώσεις προκειμένου να απογοητεύσουν τους εκπροσώπους των επαγγελματοβιοτεχνών. Δεν είναι μόνο οι πολιτικές που υλοποιούνται τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας, πολιτικές τις οποίες υποστηρίζουν και ενισχύουν οι κατά τόπους νομαρχιακές επιτροπές. Το πρόσφατο ναυάγιο της προσπάθειας της ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών να διοργανώσει άτυπο debate υποψηφίων για τα προβλήματα της τοπικής οικονομίας, εξαιτίας της άρνησης των περισσοτέρων κομματικών σχηματισμών να μετάσχουν σε μια συζήτηση όπου θα ήταν παρών και ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, επιβεβαίωσε όσους έχουν χάσει πλήρως την εμπιστοσύνη τους στο πολιτικό σύστημα.

Γ.Λ.

Αλλεργία στο διάλογο

Οι άνθρωποι της πραγματικής οικονομίας έχουν όπως λένε ανάγκη από «μια γάτα ανεξαρτήτου χρώματος που θα πιάνει τα ποντίκια». Αυτό τον παραλληλισμό χρησιμοποιεί ο πρόεδρος της τοπικής ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνων για το πολιτικό σύστημα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του. Δυστυχώς για τον ίδιο αυτή η «γάτα» όχι μόνο δεν μπορεί να πιάσει «ποντίκια» αλλά φαίνεται μετά και το ναυάγιο του άτυπου debate στα γραφεία της ΟΕΒΕΜ ότι είναι και αλλεργική στο διάλογο.

Γ.Λ.

Εν αρχή…

Θα μάθουν, με το χρόνο κι εφόσον ενδιαφερθούν, οι αιτούντες αναγνώρισης υποψηφιότητας για τις βουλευτικές εκλογές πως το Πρωτοδικείο Βόλου, ανακηρύσσει υποψηφίους, εξετάζοντας την ατομική αίτηση του κάθε υποψηφίου εάν πληροί τα απαιτούμενα από την εκλογική νομοθεσία.

Εξ ου, το Πρωτοδικείο, δεν συντάσσει λίστες με τη σειρά υποψηφίων κάθε κόμματος. Οποιος πολιτικός σχηματισμός επιθυμεί, δημοσιοποιεί τη λίστα που ο ίδιος αποφασίζει.

Με την επισήμανση αυτή, δημοσίευσε προχθές ο «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» τις 91 υποψηφιότητες στη Μαγνησία. Σε περιπτώσεις μη ύπαρξης λίστας από τα κόμματα, η κατάταξη έγινε με τρόπο τυχαίο.

Η Ενωση Κεντρώων του Β. Λεβέντη, ανακοίνωσε χθες τη λίστα της στη Μαγνησία με την ακόλουθη διάταξη: Θεοδ. Ανδρέου, Γιαν. Γρηγορίου, Γιώργος Ραπτόπουλος, Τεμπεκιώζη Γλυκερία, Αντωνίου Πολυξένη, Νίκη Βαρούτα.

Α.Φ.

Της ουράς

Οι ουρές φέτος, μάλλον είναι πολύ must.

Από τις ουρές για το νέο i-phone, τις ουρές στα συσσίτια, τις ουρές στην Εφορία για κλειδάριθμο, τις ουρές για δωρεάν γάλα ή λαχανικά, τις ουρές έξω από τα ΑΤΜ για 60 ευρώ, τις ουρές στην παραλιακή Αγριάς για τα μπάνια του λαού, τις ουρές στα εκδοτήρια για συναυλίες, φιλικά παιχνίδια κ.α., μας προέκυψαν και οι ουρές έξω από γυμναστήρια για την προσφορά της χρονιάς.

Πόσοι είναι κοινοί σε διάφορες ουρές;

Ε, δεν είναι και δύσκολο να υπολογιστούν.

Α.Φ.

Τσίμπησε

«Τσίμπησε» η τιμή του εισιτηρίου εισόδου στην πλαζ Αλυκών.

Από τα δύο ευρώ, πήγε ξαφνικά στα τρία, σύμφωνα με λουόμενους που πέρασαν τις τελευταίες ημέρες από το κατώφλι της πλαζ.

Τα μπάνια του λαού έγιναν στο τέλος της σεζόν πιο ακριβά…

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου