ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Λόγος υπέρ ευεργετών

λόγος-υπέρ-ευεργετών-350790

Λόγος υπέρ ευεργετών

«Πρέπει να είναι πεποίθηση και πρακτική μας ότι για τον αγώνα δεν είναι απαραίτητοι ούτε μεγάλοι άνδρες, ούτε μεσαίοι, ούτε σωτήρες. Για να αγωνιστείς χρειάζεται λίγη ντροπή, κάμποση αξιοπρέπεια και πολύ οργάνωση. Μακάρι η δικαιοσύνη και στην αρρώστια να γίνει κάτι τόσο καλό και καθημερινό σαν τον ήλιο που βγαίνει κάθε πρωί».

Είχε λογοτεχνικό οίστρο ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Νεστ. Αντωνίου στη χθεσινή τιμητική εκδήλωση για τον ευεργέτη του Βόλου και του Νοσοκομείου κ. Χαραλ. Τσιμά.

Ο χαιρετισμός του Διοικητή, σίγουρα δεν είχε ξεμείνει σε κάποιο συρτάρι στην ΥΠΕ καθώς δίνει το προσωπικό στίγμα του.

Α.Φ.

Ο ίδιος αυτοπροσώπως

«Σύγχυση» χθες στο Νοσοκομείο με την τιμητική εκδήλωση για τον ευεργέτη κ. Χαράλαμπο Τσιμά.

Αλλος τον φώναζε Χαράλαμπο, ο Δεσπότης με το ποιο οικείο Μπάμπης, άλλοι με πιο φανταχτερό Λάμπης, άλλοι Χάμπο.

Το όνομα Χαράλαμπος (του Χαράλαμπου ή του Χαραλάμπους), από το μεταγενέστερο όνομα Χαραλάμπης (του Χαραλάμπους), από το χαρά και -λάμπης/-λάμπος (από το ρήμα λάμπω «λάμπω προς έξω φως, ακτινοβολώ»), «αυτός που λάμπει από χαρά»

Τι σημαίνει όμως το όνομα Χαράλαμπος;

Χαράλαμπος: άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Προσγειωμένος, δε συγκινείται με ρομαντικά ιδεώδη. Αντίθετα, κυνηγάει πολύ πρακτικούς και χειροπιαστούς στόχους. Εχει όμως καλή καρδιά και καθώς είναι πολύ κοινωνικός, αποκτά εύκολα φίλους και φίλες, αφού έχει ιδιαίτερη αδυναμία στις γυναίκες.

(Είναι τυχαίο ότι ο κ. Τσιμάς ευτύχησε να έχει τέσσερις κόρες;)

Α.Φ.

«Το 80% των έργων έχουν αναδόχους έξι εταιρείες»

«Κύριε Μεϊμαράκη, στους εργολάβους υπόσχεστε να επιστρέψει το χαμόγελο και όχι στους Ελληνες πολίτες» απάντησε ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζης, στις δηλώσεις του προέδρου του ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκης για τα μεγάλα έργα.

«Το μεγαλύτερο έργο, που φέρει τη σφραγίδα σας και μας κληρονομήσατε είναι ότι πάνω από το 80% των έργων του Υπουργείου έχουν αναδόχους έξι εταιρείες. Κύριε Μεϊμαράκη, σε αυτούς υπόσχεστε να επιστρέψει το χαμόγελο και όχι στους Ελληνες πολίτες» λέει ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να επισκεφθεί τα έργα «με τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο, τον κ. Χατζηδάκη και όλους όσους συμμετείχαν προ διετίας στις φιέστες ολοκλήρωσης των αυτοκινητοδρόμων για να διαπιστώσετε ότι αυτά που εγκαινιάζατε δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί αλλά και να διαπιστώσετε ότι οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά».

Εχουν συνέχεια τα μεγάλα έργα, δεν ολοκληρώνονται στη θητεία μιας κυβέρνησης κι αν συνεχίσουμε με ρυθμούς δύο κυβερνήσεις το χρόνο, για να αποπερατωθεί λ.χ. ο περιφερειακός του Βόλου από τις Αλυκές μέχρι ανισόπεδο κόμβο Λαρίσης, θα ξεπεράσουμε τις είκοσι κυβερνήσεις !!!

Α.Φ.

Υπουργικά κουστούμια

«Το Ποτάμι θα δείξει μέσα από συγκεκριμένα πρόσωπα που θα προτείνει το πλαίσιο της κυβέρνησης που πιστεύει ότι θα πρέπει να έχει ο τόπος. Τις επόμενες ημέρες θα δώσουμε το στίγμα μας, παρουσιάζοντας αυτά τα συγκεκριμένα, επιτυχημένα, πρόσωπα» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, αναφερόμενος στις κυβερνητικές συνεργασίες μετά τις εκλογές. Με λίγα λόγια ετοιμάζει «υπουργικό συμβούλιο». Ξέρει κάτι που αγνοούμε;

Β.Κ.

Διαγκωνισμοί

Ακόμη δεν ξεκίνησαν και άρχισε το φάγωμα. Διαγκωνισμοί στο παρασκήνιο στη Λαϊκή Ενότητα Μαγνησίας. Μετρούν και ξαναμετρούν και δεν τους βγαίνουν τα κουκιά και ψάχνονται τώρα πως θα είναι όλοι ικανοποιημένοι. Δικαιωματικά ο Κων. Δελημήτρος αισθάνεται ότι πρέπει να είναι πρώτος στο ψηφοδέλτιο του κ. Λαφαζάνη, όμως υπάρχει και ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς που συνεργάτες του θεωρούν ότι πρέπει να είναι εκείνος που θα διεκδικήσει την έδρα στη Μαγνησία και αντιπροτείνουν μετακίνηση Δελημήτρου σε εκλόγιμη θέση στην Αθήνα. Το θέμα καλείται σύμφωνα με πληροφορίες να λύσει ο Παν. Λαφαζάνης που δέχεται αντιφατικά μηνύματα.

Β.Κ.

Ψάχνουν αλλά

Στο ΠΑΣΟΚ ψάχνουν τον έναν από το χώρο της ΔΗΜΑΡ όμως δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον καθώς το κόμμα τοπικά ουσιαστικά δεν υφίσταται αφενός και αφετέρου, όπως εκτιμούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, γίνεται τελικά πολύς λόγος για το τίποτα… αφού ο συγκεκριμένος χώρος στις τελευταίες εκλογές στο Βόλο δεν εκφράστηκε καν και τα εκλογικά του ποσοστά ήταν ανύπαρκτα. Μόνο για λόγους εντυπώσεων θα μπορούσε κανείς να επιμείνει ψάχνοντας το πρόσωπο εκείνο που θα αποδέχονταν να συμμετέχει σε αυτή τη μάχη, συμπληρώνοντας ουσιαστικά το ψηφοδέλτιο.

Β.Κ.

Η παιδεία στην κληρωτίδα

Σε κληρωτίδα θα μπουν ξανά φέτος 100άδες παιδιά οικογενειών που οι γονείς τους δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα εγγραφής σε κάποιον ιδιωτικό ή δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό. Σε ποια ανεπτυγμένη χώρα η προσχολική εκπαίδευση παρέχεται κατόπιν κληρώσεως; Σε ποια χώρα τα μικρά παιδιά και κατ’ επέκταση και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζονται σαν συμμετέχοντες σε διαγωνισμό για την ανάδειξη υπερτυχερού; Σε ποια χώρα οι πολίτες ανέχονται ανάλογους εξευτελισμούς και συνεχίζουν να ελπίζουν σε ένα ανίκανο πολιτικό κατεστημένο;

Μας πρόλαβε το Μπαγκλαντές

Η πιο κοντινή χώρα στην Ελλάδα όπου ισχύσει ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι το Μπαγκλαντές! Αυτό διαπίστωσαν οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης στην προσπάθειά τους να πολεμήσουν το επίμαχο μέτρο. Αυτή πάντως η διαπίστωση επιβεβαιώνει όσους εκτιμούν ότι η κατάσταση με την παιδεία, γενικά, στη χώρα μας δεν έχει και πολλές διαφορές από τις λεγόμενες τριτοκοσμικές γωνιές του πλανήτη. Το παράδοξο είναι πως τόσο στο Μπαγκλαντές, όσο και στη χώρα μας αυτοί που αποφάσισαν να επιβάλλουν ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση προσδοκούν στην είσπραξη εσόδων για την ενίσχυση των κρατικών ταμείων. Περισσότερες πιθανότητες έχουν πάντως οι κυβερνώντες στο Μπαγκλαντές!

Στόχος η έδρα

Στις 14 Σεπτεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Λάρισα, ο Πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας.

Πληροφορίες κάνουν λόγο, ότι ο κ. Θεοδωράκης θα περάσει και από το Βόλο, δεδομένου ότι η Μαγνησία είναι ένας από τους νομούς, στον οποίο το Ποτάμι προσδοκά σε αύξηση των ποσοστών του και έδρα.

Ε.Χ.

Διαψεύδει

Και μιας και για το Ποτάμι ο λόγος, αυτές τις μέρες ακούστηκε το όνομα της Τζούλιας Τσαλίκη, ότι θα βρίσκεται στο τοπικό ψηφοδέλτιο.

«Ούτε κατά διάνοια», απαντά η ίδια αν και όπως διευκρίνισε τον περασμένο Ιανουάριο είχαν γίνει κάποιες συζητήσεις που δεν προχώρησαν.

Ε.Χ.

Debate

Debate με τους υποψήφιους των κομμάτων στη Μαγνησία, ζητούν οι τοπικές ομοσπονδίες επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων. Το e-mail έχει ήδη φύγει προς τα κόμματα και οι επαγγελματίες θα διεκδικήσουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τους πολιτικούς πριν πάνε στις κάλπες.

Ε.Χ.

Πολύ κόπτονται

Αλλους περίμεναν οι καταστηματάρχες για ελέγχους, άλλοι τελικώς έλεγξαν και επέβαλλαν πρόστιμα για τα τραπεζοκαθίσματα.

Πρόστιμα που ισοδυναμούν με το διπλάσιο του ποσού που θα έπρεπε να πληρώσουν για να πάρουν την άδεια ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και μάλιστα σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής ύφεσης που οι επιχειρήσεις προσπαθούν και αδυνατούν να πληρώσουν βασικές υποχρεώσεις για να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Κι όμως κάποιοι εξακολουθούν να κόπτονται γιατί δεν επιβάλλονται περισσότερα πρόστιμα στις επιχειρήσεις και γιατί υπάρχει συνεννόηση των επιχειρηματιών με τη δημοτική αρχή για συμμόρφωση πριν πέσει… πέλεκυς.

Κόπτονται χωρίς να νοιάζονται πώς θα βγει το μεροκάματο, πόσες οικογένειες ζουν από αυτές τις επιχειρήσεις… Ούτε αν για κάθε επιχείρηση που κλείνει υπάρχει αντίκτυπος όχι μόνο στο χώρο της εστίασης και στην ανεργία, αλλά σε μια σειρά επιχειρήσεων που αποτελούν αλυσίδα στον κύκλο εργασιών.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου