ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η άνοδος

η-άνοδος-353582

Η άνοδος

Η άνοδος της Ενωσης Κεντρώων έχει «τρομάξει» τα μικρότερα κόμματα στο Βόλο -και λογικά- αφού οι δημοσκοπήσεις δείχνουν άνετη είσοδο στη Βουλή και ενδεχομένως έδρα και στο Βόλο. Ναι, φτάσαμε και σε αυτό το σημείο… να γίνεται ο Βασίλης Λεβέντης, ρυθμιστής του πολιτικού σκηνικού στη χώρα. Μάλιστα, όπως μαθαίνω ήδη, ο ίδιος άρχισε να το παίζει και «βαρύ πεπόνι» και δεν βγαίνει στα τηλέφωνα, ούτε σε δημοσιογράφους, είτε σε διάφορους παράγοντες που τον αναζητούν. Νομίζω ότι θα χρειαστούμε όλοι… ομαδική ψυχανάλυση.

Β.Κ.

Τα όρια της πολιτικής ηθικής

Τα όρια της πολιτικής ηθικής τα θέτει κανείς μόνος του. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρει ένας πολιτικός αντί να σπεύδει να «λασπώσει» άλλους για να βγει λάδι. Με το Μαργαρίτη Πατσιαντά, ως επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας», όσο και εάν ο ίδιος θέλει να το παραβλέψει για ευνόητους λόγους μέχρι τις εκλογές, υφίσταται θέμα. Δεν μπορεί να είναι επικεφαλής σε μία δημοτική παράταξη που στηρίχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος να έχει μεταπηδήσει στη Λαϊκή Ενότητα, με σοβαρές μάλιστα πιθανότητες να είναι και υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές. Για να λέμε τα σύκα – σύκα και τη σκάφη – σκάφη, όπως λέει και ο λαός. Μόνος του έπρεπε να το καταλάβει αντί να…. μιλάει για άλλους.

Β.Κ.

Οχι, ίσως, ναι;

«Αδυνατώ να υποστηρίξω την πολιτική κατεύθυνση που την παρούσα στιγμή διαμορφώνεται. Υπήρξε μεγάλη τιμή για μένα και από τη θέση μου ως βουλευτής να προσπαθήσω να παλέψω για τις αξίες της Αριστεράς. Με απόλυτο σεβασμό στους συντρόφους μου, σε όσους δώσαμε όλο αυτό το διάστημα μαζί μάχες και θα συνεχίσουμε να δίνουμε, στον κόσμο που πίστεψε και στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα είμαι υποψήφια στις ερχόμενες εκλογές».

Η δήλωση της Δανάης Τζήκα – Κωστοπούλου να μην συμμετάσχει στις επικείμενες εκλογές, να μην υπερασπιστεί σε δρόμους και πλατείες μια πολιτική κατεύθυνση που δεν την εκφράζει, δεν αφορούσε και τη θέση της στη Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ όπου παραμένει τακτικό μέλος.

Οταν δηλαδή το κόμμα αποφασίσει να στηρίξει τους υποψηφίους βουλευτές με περιοδείες κλιμακίων μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής, θα συμμετέχουν όλοι στον προεκλογικό αγώνα; Θα στηρίξουν το κόμμα στη μάχη που δίνει ή θα μείνουν στα μετόπισθεν;

Α.Φ.

Και του …χρόνου

Καλό μήνα σήμερα και του χρόνου το καλοκαίρι να μας βρει με λιγότερα προβλήματα, έστω λιγότερες εξαγγελίες που δημιουργούν προσδοκίες επίλυσης.

Από τη μη παραλαβή της επικίνδυνης σήραγγας στη Γορίτσα που ήταν στενή και θα χτυπούσαν πλαγιομετωπικά οι χοντρονταλίκες με παραφορτωμένα φορτηγά (φτου – φτου ευτυχώς μόνο σε κάτι αμερικάνικες ταινίες του ΄80 βλέπουμε ατυχήματα σε τούνελ και τον εξολοθρευτή), φτάσαμε στη μονοδρόμηση της παραλιακής Βόλου – Αστέρια, που πάλι δεν έγινε.

Να ‘μαστε καλά και του χρόνου, να τα ξανακούσουμε, λίγο πριν το καλοκαίρι.

Θερινό αφήγημα για την παραλία και φύγαμε, φύγανε…

Α.Φ.

Ο ευεργέτης είναι εδώ

Ζητήστε από ένα παιδί να σας ζωγραφίσει έναν ευεργέτη, σήμερα το 2015. Οσο και να προσπαθήσετε να εξηγήσετε χοντρικά ότι είναι ένας ευκατάστατος άνθρωπος που βοηθάει με τα χρήματά του, εκεί όπου το κράτος υστερεί ή έχει αποσυρθεί, θα δυσκολευτεί να σχηματίσει μια φιγούρα που να αποτυπώνει αυτό που αντιλαμβάνεται.

Ο κ. Χαρ. Τσιμάς είναι ευεργέτης της πόλης και σήμερα θα τιμηθεί από το Σύλλογο καρκινοπαθών για τη συμβολή του στην επέκταση της μονάδας χημειοθεραπείας στο Νοσοκομείο Βόλου.

Αυτή η εικόνα του ευεργέτη, μπορεί να μεταλαμπαδεύσει τις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης κι ας μην έχουν όλοι το κομπόδεμα του κ. Τσιμά.

Ο …χρυσός δεν βρίσκεται σε σακούλες με λίρες, σε μπαούλα με χρεόγραφα και μετοχές. Το πολύτιμο μέταλλο του καθενός, βρίσκεται μέσα του κι από αυτό δίνει, αυτό δίνει.

Δεν δωρίζει ευρώ ο κ. Τσιμάς. Αξίες σκορπίζει δίπλα του και μοιράζει ανιδιοτελώς ελπίδες για μια καλύτερη κοινωνία.

Η δύναμη της προσφοράς δεν μετριέται με αριθμούς.

Μόνο με αγάπη και με χαμόγελα που δεν μας κοστίζουν, ούτε θα μας λείψουν, αν τα μοιραστούμε, αν τα χαρίσουμε…

Α.Φ.

Πρώτα το κόμμα και μετά τα πρόσωπα

Στο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας δεν θεωρούν πως η απόφαση της Δανάης Τζήκα να μην είναι υποψήφια στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές θα επηρεάσει αρνητικά την προσπάθεια σε τοπικό επίπεδο, να διατηρήσει και γιατί όχι να αυξήσει το κόμμα τις δυνάμεις του. Εκτιμούν μάλιστα ότι στα κόμματα που δεν ανήκουν στο αποκαλούμενο πολιτικό κατεστημένο, ο λαός ψηφίζει πρώτα με γνώμονα τις θέσεις και τις προτάσεις του κομματικού φορέα και στη συνέχεια επηρεάζεται από τα πρόσωπα, τα οποία συγκροτούν τα ψηφοδέλτια. Αυτό μένει να φανεί στην πράξη και μάλιστα λίαν συντόμως.

Γ.Λ.

Ομάδα που χάνει δεν αλλάζει;

Με τη σύνθεση που είχε το ψηφοδέλτιο στις εκλογές του περασμένου Γενάρη, θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών και στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση η οργάνωση Μαγνησίας της ΝΔ. Δύο είναι τα πιθανά ενδεχόμενα για αυτή την επιλογή. Είτε πιστεύουν στις δυνάμεις τους σε υπερθετικό βαθμό, είτε έχουν παρασυρθεί από τα πρόσφατα γκάλοπ τα οποία προσδιορίζουν τη διαφορά του κόμματός τους με τον ΣΥΡΙΖΑ κοντά στα όρια του στατιστικού λάθους. Πάντως στο ποδόσφαιρο ομάδα που χάνει σπανίως διατηρεί την ίδια σύνθεση!

Γ.Λ.

Θα καλυφθεί το κενό;

Ο Κώστας Αγοραστός δεσμεύεται προσωπικά ότι η δικαστική περιπέτεια της αντιπεριφερειάρχη του δεν θα βάλει σε περιπέτειες την πολύπαθη περιοχή, από πλευράς διοίκησης και λήψης αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο. Ο νόμος δεν προβλέπει την τοποθέτηση αντικαταστάτη σε περιπτώσεις έκπτωσης από το αξίωμά του τού αντιπεριφερειάρχη. Κατά συνέπεια, ο ίδιος ο περιφερειάρχης αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες της κας Κολυνδρίνη. Οποια και αν είναι η εξέλιξη της δικαστικής της περιπέτειας η περιοχή δεν έχει το παραμικρό περιθώριο για χάσιμο χρόνου και απώλεια αναπτυξιακών ευκαιριών, ιδίως τη δεδομένη χρονική περίοδο.

Γ.Λ.

Αιτήματα

Τι είδους τρελά μπορεί να ακούει ένας αντιδήμαρχος Καθαριότητας; Γίναμε μάρτυρες αιτημάτων που δέχθηκε η Βιολέτα Καντόλα.

Από την αλλαγή του χώρου ενός κάδου απορριμμάτων, μέχρι αλλαγή του ωραρίου αποκομιδής για να μην ξυπνάνε οι κάτοικοι.

Ο καθένας κατά πώς τον βολεύει.

Αντε βγάλε πρόγραμμα.

Ε.Χ.

Λάστιχο

Λάστιχο τα… δίδακτρα στα φροντιστήρια, ανάλογα με τα δεδομένα. Αλλο ποσό χωρίς ΦΠΑ, άλλο με ΦΠΑ.

Οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων έχουν τρελαθεί, καθώς από τη μία ανέμεναν την πράξη δίμηνης αναστολής του μέτρου κι έδιναν άλλα δίδακτρα και από την άλλη -λίγες ώρες μετά- ενημερώθηκαν ότι ο ΦΠΑ θα ισχύσει.

Τρελαίνονται όμως και οι γονείς που σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες δεν γνωρίζουν πού θα κλείσουν οι τιμές και πώς θα κάνουν τον προϋπολογισμό τους.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου