ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ιεράρχηση έργων

ιεράρχηση-έργων-355646

Ιεράρχηση έργων

Να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την επανεγκατάσταση των εργοταξίων καλεί το ΤΕΕ Μαγνησίας τους ΟΤΑ του Νομού. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τη χρηματοδότηση των έργων, οι πληρωμές γίνονται ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών. Υπάρχει λοιπόν ιεράρχηση στις χρηματοδοτήσεις με βάση το φυσικό αντικείμενο εκτέλεσης.

Θα βρουν σειρά προϊόντων

Ξεκίνησαν οι παραγγελίες χωρίς Μεσάζοντες. Η ΑΝΩΣΗ Εθελοντές Βόλου έχουν εξασφαλίσει για τη διανομή του Σεπτέμβρη σειρά προϊόντων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του σπιτιού τους σε οικονομικές τιμές. Παράλληλα μπορούν να βοηθήσουν στη συλλογή τροφίμων για ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Να γίνουν και οι ίδιοι εθελοντές.

Κοινή λίστα ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ

Στο αποτυχημένο μοντέλο της παράταξης ομπρέλα, εναποθέτουν τις ελπίδες τους για πολιτική επιβίωση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Βέβαια το κόμμα που ίδρυσε ο Κουβέλης για συγκεκριμένους λόγους έχει στην ουσία αυτοκαταστραφεί, καθώς στη Μαγνησία τον περασμένο Γενάρη έπεσε κάτω από τη μισή μονάδα κι έφτασε σε ποσοστό 0,35%.

Το ΠΑΣΟΚ που επίσης βλέπει το όριο εισόδου στη Βουλή (3%) κάτι σαν τον Όλυμπο, και μετά την άρνηση του ΚΙΔΗΣΟ να διαλυθεί και να επιστρέψει στο κόμμα της Φώφης, επιχειρεί να βρει όμορους εκλογικούς πόρους για τη διάσωσή του.

Η σύμπραξη που αποφάσισαν ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, θα εκφραστεί σε κοινό σχήμα με το όνομα Δημοκρατική Συμπαράταξη, τίτλος που δεν θεωρείται φθαρμένος και μπορεί να… ξεγελάσει όσους ακούνε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και βγάζουν σπυράκια.

Στη Μαγνησία, το κοινό ψηφοδέλτιο, πιθανότατα, θα έχει ως βάση το συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ που πέτυχε τον Γενάρη 3,76% στη Μαγνησία, ίσως με την προσθήκη μιας υποψηφιότητας από ΔΗΜΑΡ.

Κάτι σε 7+1 ή στην καλύτερη για τη ΔΗΜΑΡ 6+2.

Ε, τώρα είναι που δεν χάνεται με τίποτα η βουλευτική έδρα.

Δύο κόμματα, αυξημένο εκτόπισμα, περισσότερες ελπίδες…

Θέλει δουλειά και τόλμη

Σε ανέξοδη κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ (τα φορτωμένα δέντρα πετροβολάς), συνεχίζει να αναλώνεται ο Π. Λαφαζάνης.

«Εμείς είμαστε συνεπείς με το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Θα κατηγορείται η συνέπεια και όχι η κωλοτούμπα;», επεσήμανε σήμερα, αποφεύγοντας να απαντήσει ποιο ήταν το planB που παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο ως κορυφαίος υπουργός.

Ενα μηδενικό είχε στην τσέπη, τι να δείξει στον Τσίπρα, τη φόδρα;

Για να συντάξεις εναλλακτικό βιώσιμο σχέδιο, εκτός μνημονίων, απαιτούνται τεράστια επιστημονική επάρκεια, πολλή δουλειά και φυσικά βούληση για να προτείνεις ένα ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο, αποτελεσματικό πρόγραμμα.

ΚΑΝΕΙΣ μέχρι σήμερα δεν το έχει κάνει.

Θα το έκανε ο Λαφαζάνης;

Σφαγή

Σφαγή στα κόμματα σε τοπικό επίπεδο για τα ψηφοδέλτια. Κι αυτό γιατί κανείς δεν επιθυμεί να μπει απλώς να για να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός.

Οι πρώτες -εκλόγιμες- θέσεις είναι το μήλο της έριδος. Πληροφορίες αναφέρουν δε, ότι εξαιτίας της λίστας στα ψηφοδέλτια κι όχι τόσο για το οικονομικό, η Τελεία δεν θα κατέβει -εκτός απροόπτου- στις εκλογές.

Θρίλερ

Θρίλερ λέει δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις. Το πραγματικό θρίλερ πάντως ζει ο λαός, που δεν είχε καμία ανάγκη από εκλογές, πολύ δε περισσότερο από νέες υποσχέσεις – κενό γράμμα.

Καταστροφικές

«Ταφόπλακα» για τον τουρισμό χαρακτηρίζει τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης. Σχολιάζοντας την ανατροπή που έχει επέλθει στο μέχρι πρότινος ήρεμο σκηνικό του τουρισμού, ο κ. Ζαφείρης σημειώνει μεταξύ άλλων, ότι οι πρόωρες εκλογές είναι καταστροφικές για τους επαγγελματίες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου