ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Και Υπουργός ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Ι. Γιάγκος

και-υπουργός-ο-επίτιμος-α-γεεθα-πτέραρ-359682

Και Υπουργός ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Ι. Γιάγκος

Τη θέση του Υπουργού Αμυνας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές της 2Οης Σεπτεμβρίου, εμπιστεύεται η Πολιτεία στα χέρια του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, πτεράρχου ε.α. Γιάννη Γιάγκου.

Ο Τρικαλινός πρώην αξιωματικός που έφτασε στο ύπατο στρατιωτικό αξίωμα του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, ορκίζεται σήμερα Υπουργός Εθνικής Αμυνας, πετυχαίνοντας σε μικρό χρονικό διάστημα να υπηρετήσει σε όλες τις κορυφαίες θέσεις του τομέα Αμυνας της χώρας.

Η υπουργοποίηση του Επίτιμου Α/ΓΕΕΘΑ, χαροποίησε πολλούς φίλους του και στο Βόλο καθώς από το Γενάρη του 1989 και για δέκα χρόνια, υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις στην 111 Πτέρυγα Μάχης, παραδίδοντας τη διοίκησή της το Μάρτιο του 1999. Στη συνέχεια διατέλεσε (Σεπτέμβριος 2004 – Ιανουάριος 2007) Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας & Διοικητής του Νατοϊκού Κέντρου Συνδυασμένων Αεροπορικών Επιχειρήσεων, Ιανουάριος 2007 – Αύγουστος 2009, Αρχηγός του ΓΕΑ, Αύγουστος 2009 – Νοέμβριος 2011, Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας.

Α.Φ.

Γνωρίζουν καλύτερα οι ίδιοι

Δεν γνωρίζουμε και δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως μία κινητοποίηση ενός σωματείου εργαζομένων στο χώρο εργασίας του μπορεί να θάβεται μόλις ξεκινά γιατί δεν γίνεται συγκέντρωση και συνέλευση έξω από το εργοστάσιο. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν τα προβλήματά τους καλύτερα απ’ όλους και είναι οι μόνοι που μπορούν να τα διαχειριστούν.

Κ.Μ.

Πληρώνουν τις εκλογές

Σε τραγική κατάσταση λόγω εκλογών έχουν περιέλθει οι υδραυλικοί. Ο κλάδος περνάει φοβερή κρίση. Ολο το καλοκαίρι πήγε χαμένο λόγω των capital controls, ενώ τώρα οι υδραυλικοί πρέπει να περιμένουν να τελειώσουν οι εκλογές για να δουλέψουν επιτέλους. Πληρώνουν ακριβά το τίμημα.

Κ.Μ.

Αλλοι κάθονται και άλλοι δεν προλαβαίνουν

Φοβερή ταλαιπωρία σε ορισμένες ειδικότητες γιατρών που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ περιμένει τους ασφαλισμένους που θέλουν κάθε μήνα να συνταγογραφήσουν τα φάρμακά τους. Υπάρχουν ασφαλισμένοι που προσπαθούν να κλείσουν ραντεβού επί ένα μήνα και δεν τα καταφέρνουν καθώς ο Σεπτέμβρης είναι γεμάτος.

Κ.Μ.

Ευχάριστο

«Απρόσμενα ευχάριστο» χαρακτηρίζει τον Αύγουστο για τους επαγγελματίες της Ζαγοράς και του ανατολικού Πηλίου ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζαγοράς, Θανάσης Μπαρούτας, υπογραμμίζοντας ότι τα καταλύματα και τα καταστήματα εστίασης σημείωσαν μεγάλη πληρότητα. Ο ίδιος επισημαίνει παράλληλα ότι η περίοδος των εκλογών είναι ανασταλτική για τον τουρισμό, αλλά ο Αύγουστος διατηρείται μέχρι στιγμής σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Γ.Υ.

Παραιτήθηκε ο Γ.Γ. ΕΣΠΑ

Την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ υπέβαλε χθες Πέμπτη ο Αλέξης Χαρίτσης. Οπως τονίζει ο κ. Χαρίτσης σε δήλωσή του, θα παραμείνει ενεργός, μέσα από τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνεχιζόμενη προσπάθεια η χώρα να υπερβεί τις σημερινές δυσκολίες.

Δηλαδή, χειρότερα με το ΕΣΠΑ, δεν γίνεται…

Α.Φ.

Αυτόνομα στις εκλογές η «Δημιουργία ξανά»

Σε διαδικασία συγκρότησης ψηφοδελτίων θα εισέλθει προσεχώς η «Δημιουργία ξανά». Η Περιφερειακή οργάνωση Θεσσαλίας, ανακοίνωσε πως «σε κοινή συνεδρίαση, το Πολιτικό Συμβούλιο και η Εθνική Επιτροπή της «Δημιουργίας ξανά» αποδέχθηκαν ομόφωνα την πρόταση του προέδρου κ. Θάνου Τζήμερου για αυτόνομη κάθοδο στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Στα ψηφοδέλτια του κόμματος θα συμμετάσχουν και ανεξάρτητες προσωπικότητες του μεταρρυθμιστικού χώρου».

Κάτι τέτοια ακούνε στον εθνικοπατριωτικοφιλελεύθερο χώρο από ΝΔ, ΑΝΕΛ μέχρι Τελεία κ.λπ. και επισπεύδουν τις αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια.

Α.Φ.

Να το χαίρεστε

Τέτοιο εκπαιδευτικό και εξεταστικό σύστημα, δεν υπάρχει.

«Εγραψε μόνο το όνομά του και πέρασε σε ΤΕΙ. Με βαθμό 1,13 εισάγεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση! Πρόκειται για υποψήφιο ο οποίος στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2013, με ουσιαστικά λευκή κόλλα σε όλα τα μαθήματα, είχε συγκεντρώσει μόλις 970 μόρια και βαθμό πρόσβασης 1,13, και φέτος κατάφερε -χωρίς εξετάσεις- να πάρει το εισιτήριο για το Τμήμα Διοίκησης Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων των ΤΕΙ με έδρα στην Aμφισσα. Eτσι ο τυχερός υποψήφιος «ενέγραψε» μια ακραία απόδειξη της υποβάθμισης του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος και του ισχύοντος συστήματος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Και δεν είναι η μόνη απόδειξη. Συνολικά 106 τμήματα (92 σε ΤΕΙ και 14 σε πανεπιστήμια) από τα 463 -δηλαδή το 23%- θα δεχθούν φοιτητές με βαθμό χαμηλότερο του 10.

Και θα βγείτε όλοι εσείς, οι υπόλογοι για την κατάντια αυτή, στο γυαλί να φωνάζετε πάλι και να κουνάτε το δάχτυλο;

Πάλι; Σε ποιό ακροατήριο;

Α.Φ.

Η μαύρη λίστα των έργων του ΕΣΠΑ

Προσωπική του υπόθεση έχει κάνει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός την απρόσκοπτη εξέλιξη των εργασιών στην περιοχή της Κάρλας, όπου έχει ολοκληρωθεί το 30% περίπου της εργολαβίας για το δίκτυο άρδευσης. Το στοίχημα για την περιοχή, ενόψει και της αξιολόγησης των ευρωπαίων αξιωματούχων στα τέλη Σεπτεμβρίου είναι μεγάλο, ενώ σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα έργα του ΕΣΠΑ που βρίσκονται σε τέλμα, θεωρείται κάτι παραπάνω από πιθανό ότι στα τέλη του χρόνου η λίστα των παρεμβάσεων που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη φυσιογνωμία της περιοχής και κινδυνεύουν άμεσα με ματαίωση θα είναι απελπιστικά μεγάλη.

Γ.Λ.

Σε αντίπαλα στρατόπεδα οι πρώην σύντροφοι

Μακρινό παρελθόν αποτελούν για τον ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας οι εικόνες των πανηγυρισμών έξω από το εκλογικό κέντρο του κόμματος στην Πλατεία Ελευθερίας τη βραδιά των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, όταν η κάλπη έστελνε στην εξουσία την πρώτη αριστερή κυβέρνηση της χώρας. Επτά μήνες μετά, οι μέχρι πρότινος σύντροφοι και ομοϊδεάτες ακολουθούν ξεχωριστούς δρόμους με τις βολές εκατέρωθεν να εξαπολύονται κατά βούληση. Αν τώρα επαληθευτούν οι προβλέψεις όσων αποχώρησαν προσχωρώντας στη «Λαϊκή Ενότητα», ότι δηλαδή θα τους ακολουθήσουν και αλλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τότε το κλίμα στις τάξεις της τοπικής νομαρχιακής επιτροπής θα γίνει ακόμη πιο βαρύ, ενώ όσοι σιωπούν προς το παρόν δύσκολα θα συγκρατήσουν την αγανάκτησή τους.

Γ.Λ.

Ο βραχνάς του ΦΠΑ

Περισσότερο στις εξελίξεις με την επιβολή ΦΠΑ στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και λιγότερο στην ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής των υποψηφίων στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις έχουν στραμμένη την προσοχή τους οι επαγγελματίες του κλάδου στη Μαγνησία. Μια σειρά από πρακτικά προβλήματα αλλά και ο πονοκέφαλος της αύξησης των διδάκτρων κατά 10% απασχολούν τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων που αναρωτιούνται πώς θα καταβάλλουν τον ΦΠΑ για δίδακτρα τα οποία ελάχιστοι από τους γονείς των μαθητών θα είναι σε θέση να προπληρώσουν από τον ερχόμενο μήνα.

Γ.Λ.

Βούτυρο στο ψωμί του

Συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Βόλου.

Βούτυρο στο ψωμί του Δημάρχου οι εξελίξεις σε ΣΥΡΙΖΑ, Λαϊκή Ενότητα.

Μία πρόγευση πήραμε λίγο πριν τη συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής, την περασμένη Τρίτη…

Ε.Χ.

Εβγαλε συνεργεία

Τι κι αν οι πιστώσεις που διατέθηκαν στους ΟΤΑ για να προχωρήσουν στις απαραίτητες συντηρήσεις των σχολικών κτιρίων, είναι λιγοστές;

Στο Δήμο Αλμυρού, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Κώστας Βαλαμούτης, δεν οχυρώθηκε ούτε πίσω από την οικονομική κρίση ούτε πίσω από τις μικρές πιστώσεις. Εβγαλε συνεργεία και ξεκίνησε να βάφει τα σχολεία της περιοχής, προκειμένου οι μαθητές της περιοχής να επιστρέψουν στα μαθήματα σε καθαρό και φρεσκοβαμμένο περιβάλλον.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου