ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εκλόγιμος;

εκλόγιμος-364881

Εκλόγιμος;

Δεν διέψευσε, ούτε όμως και επιβεβαίωσε, το σενάριο να τοποθετηθεί σε εκλόγιμη θέση λίστας του ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογική περιφέρεια της Αττικής ο Γεν. Γραμματέας του Υπ. Εσωτερικών κ. Κων. Πουλάκης.

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με τον ιδιαίτερο ρόλο στην ομάδα των Προεδρικών, δεν αποκλείεται στην παρούσα κατάσταση να οριστεί από τον Πρόεδρο Τσίπρα σε εκλόγιμη θέση βουλευτικού ψηφοδελτίου στην Αττική ή στο Επικρατείας.

Α.Φ.

Αποσπά την προσοχή

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε την Κυριακή στο παζάρι του Αλμυρού. Εκατοντάδες επισκέπτες μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν με την ψυχή τους στην καθιερωμένη εμποροπανήγυρη του Αλμυρού, η οποία συνεχίζεται μέχρι τέλος Αυγούστου. Το παζάρι ψυχαγωγεί μικρούς αλλά και μεγάλους που αφήνουν έστω και για λίγο τα προβλήματα στην άκρη και χαμογελούν.

Κ.Μ.

Δεν κάνει πίσω

Σε δίωρες στάσης εργασίας προχωρούν από την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στη ΒΕΜΕΚΕΠ στη Β’ ΒΙΠΕ. Η εκ περιτροπής εργασία έχει μειώσει δραματικά το εισόδημά τους εν μέσω κρίσης. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν επαναφορά του κανονικού τους ωραρίου, όμως λύση δεν βρίσκεται. Στη χθεσινή τριμερή οι αποστάσεις μεταξύ εταιρείας – εργαζομένων δεν κατέστη δυνατό να γεφυρωθούν.

Κ.Μ.

Πρέπει να βιαστούν

Ευκαιρία να συμψηφίσουν τις οφειλές τους μέχρι του ποσού των 50.000 ευρώ και να βγουν στη σύνταξη έχουν οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ. Η εγκύκλιος τέθηκε σε κυκλοφορία και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν χρήση της ρύθμισης και επιτέλους να συνταξιοδοτηθούν. Χρειάζεται όμως να βιαστούν καθώς η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και τα δικαιολογητικά έχουν μεγάλη διαδικασία για τη συγκέντρωσή τους.

Κ.Μ.

Κανονικά τα σχολεία, παρά τις εκλογές

Δεν προβλέπεται νομοθετικά καμία καθυστέρηση στον καθιερωμένο αγιασμό στις 11 Σεπτεμβρίου και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς παρά την επικείμενη προκήρυξη των εκλογών. Οπως προβλέπει η νομοθεσία και συγκεκριμένα Προεδρικό Διάταγμα που έχει εκδοθεί από το 1998 και δεν έχει τροποποιηθεί, τα σχολεία ανοίγουν στις 11 Σεπτεμβρίου. Δεν είναι λίγα όμως τα σενάρια που θέλουν ότι λόγω εκλογών τα μαθήματα να ξεκινήσουν μετά τις εκλογές.

Εφόσον προκηρυχθούν οι εκλογές για τις 20 Σεπτεμβρίου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στις 19 και 21 Σεπτεμβρίου καθώς θα χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά κέντρα. Το Υπουργείο Παιδείας αν και δεν έχει προβεί ακόμη σε ανακοινώσεις, έχει εκδώσει ήδη εγκύκλιο για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Για τρίτη φορά σε μια χρονιά, οι σχολικές αίθουσες θα μετατραπούν σε εκλογικά τμήματα και κανείς δεν θέλει να σκέφτεται σήμερα το ενδεχόμενο να οδηγηθούμε και σε τέταρτη προσφυγή στις κάλπες.

Α.Φ.

Χαριστική βολή οι εκλογές

Με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες του Σεπτεμβρίου είναι οι εκπρόσωποι της εμπορικής αγοράς στο Βόλο. Οχι βέβαια από πολιτικό ενδιαφέρον για το αποτέλεσμα των πρόωρων εκλογών αλλά από αγωνία για το μέλλον των επιχειρήσεών τους που μετά από έναν καταστροφικό χειμώνα λόγω των ατέρμονων διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και ένα εφιαλτικό καλοκαίρι με τις τράπεζες κλειστές, αντιμετωπίζουν την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση ως τη χαριστική βολή για την πραγματική οικονομία.

Γ.Λ.

Αλλάζει η εικόνα της αγοράς

Εντελώς διαφορετική εκτιμούν έμπειροι παράγοντες της τοπικής εμπορικής αγοράς ότι θα είναι η εικόνα των επιχειρήσεων του κλάδου μέχρι τα Χριστούγεννα. Βεβαίως η αλλαγή που προβλέπουν θα είναι προς το χειρότερο με τα λουκέτα να αυξάνονται δραματικά και την οικονομική ασφυξία να ξεπερνά τα σημερινά όρια συναγερμού. Μετά από μια εκλογική αναμέτρηση υπό τις σημερινές πολιτικές και οικονομικές συνθήκες και εφόσον έχει ενσκήψει η προαναγγελθείσα φοροκαταιγίδα, η παραπάνω εκτίμηση θεωρείται κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι θα επιβεβαιωθεί.

Γ.Λ.

Η μοναξιά της διαθεσιμότητας

Ελάχιστοι εξεπλάγησαν στη Μαγνησία από την αρνητική εξέλιξη στη βιομηχανία ΣΟΒΕΛ όπου το προσωπικό βρίσκεται από χθες και μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου σε διαθεσιμότητα. Αυτό που εκπλήσσει είναι η σιωπή ασυρμάτου του τοπικού Εργατικού Κέντρου καθώς και η βουβαμάρα των κλαδικών σωματείων που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν τους 350 εργαζόμενους της χαλυβουργίας Αλμυρού. Οσο για τους τοπικούς Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που χρόνος για τα εργοστάσια που κλείνουν, από τη στιγμή που υπάρχουν πιο σοβαρά ζητήματα όπως το ξεκαθάρισμα του τοπίου με τους μέχρι πρότινος συντρόφους τους καθώς και η εξασφάλιση της αυτοδυναμίας στις επερχόμενες εκλογές;

Γ.Λ.

Στο άγνωστο

Στο άγνωστο με… βάρκα την ελπίδα οι εκπαιδευτικοί τη φετινή σχολική χρονιά.

Τα πάντα είναι στον αέρα… Υπηρεσιακές μεταβολές, η κάλυψη των κενών θέσεων, η έναρξη των μαθημάτων και η ίδια η ζωή των εκπαιδευτικών που δεν ξέρουν σε ποιο σχολείο θα βρεθούν, σε ποιο μέρος.

Την επόμενη Τρίτη θα κληθούν να βρίσκονται στα σχολεία τους και φαίνεται ότι ξεκινά ίσως η πιο δύσκολη χρονιά των τελευταίων ετών.

Ε.Χ.

Πρωτοποριακό

Οταν ο Δήμος Βόλου θέσει σε λειτουργία το δωρεάν ασύρματο δίκτυο στην πόλη, θα είναι σίγουρα από τους πρωτοπόρους στον τομέα.

Μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις και δεν το διαθέτουν. Ειδικά αν συνδυαστεί και με το καλωσόρισμα των τουριστών με μήνυμα στα κινητά τους για το wifi και πληροφορίες για την περιοχή.

Ε.Χ.

Πολύ μπροστά

Για τη λειτουργία του δωρεάν ασύρματου δικτύου, ο Δήμος βρίσκεται σε συζήτηση με την αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Τρικκαίων.

Πόσο μπροστά είναι οι Τρικαλινοί. Δημιούργησαν μία εταιρεία, όπως η ΑΝΕΒΟ, με τη διαφορά ότι έδωσαν ποσοστά και σε άλλους φορείς όπως το Επιμελητήριο και μέσω αυτής κάνουν πράγματα και θάματα για τον τόπο τους και όχι μόνο, την ίδια ώρα που εμείς στο Βόλο αδυνατούμε ακριβώς λόγω του καταστατικού της εταιρείας, παρόλο που υπάρχει και η διάθεση και η δυναμική.

Ε.Χ.

Εκλογές και διακοπές

«Αν έχουμε εκλογές συνέχεια, θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα. Βέβαια υπάρχει και η χιουμοριστική πλευράς της υπόθεσης, διότι οι εκλογείς που είναι ετεροδημότες, θα συνδυάσουν τις εκλογές και διακοπές στα χωριά τους» όπως αναφέρει με χιουμοριστική διάθεση ο Κώστας Λεβέντης, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. Ο κ. Λεβέντης υπογραμμίζει ότι υπάρχει σημαντική πτώση από τον εγχώριο τουρισμό, λόγω της αρνητικής επίπτωσης που έχουν οι τρέχουσες εξελίξεις, στην ψυχολογία των Ελλήνων.

Γ.Υ.

Προβληματίζονται

Οι ξενοδόχοι προβληματίζονται έντονα τι μέλλει γενέσθαι το χειμώνα, ενώ η σκέψη που κυριαρχεί είναι τα διαρκώς αυξανόμενα έξοδα, τα οποία δεν καλύπτονται από τα έσοδα της φετινής σεζόν.

Γ.Υ.

Λακωνικά

«Τέσσερα χρόνια δήμαρχος, πέντε πρωθυπουργοί, και αμέτρητοι Υπουργοί» αναφέρει ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, δίνοντας λακωνική, αλλά εύστοχη απάντηση, ερωτηθείς σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Γ.Υ.

Μονοψήφια

Πτώση που θα κυμανθεί σε μονοψήφια νούμερα, εκτιμάται ότι θα σημειωθεί στην συνολική πτώση στην τουριστική κίνηση του Σεπτεμβρίου. Κοινή θέση των επαγγελματιών, στη χερσαία τουλάχιστον Μαγνησία, είναι ότι η πτώση είναι μονόδρομος με βάση τις τρέχουσες συνθήκες, διότι η τουριστική άνοδος απαιτεί καλή ψυχολογία από την πλευρά των εν δυνάμει τουριστών και το κυριότερο σταθερότητα, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Γ.Υ.

Διαψεύδει

Με αφορμή δημοσιεύματα που τον ήθελαν ως υποψήφιο στις τελευταίες θέσεις στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία, ο πρώην νομάρχης Απ. Παπατόλιας, διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έγινε οποιαδήποτε συζήτηση για συμμετοχή του ή μη στο ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Ν.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου