ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ψάχνουν αλλού

ψάχνουν-αλλού-366709

Ψάχνουν αλλού

Ψάχνουν γραφεία τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας στο Βόλο που ήδη αποχώρησαν από το κτίριο που συστεγάζονταν μέχρι πριν από λίγες μέρες ΣΥΡΙΖΑ και οι πέντε βουλευτές. Μετά την ανακοίνωση του νέου κόμματος και τις αποσκιρτήσεις, κανείς δεν ήθελε να βλέπει κανέναν. Λογικό και έτσι «χωρίζουν τα τσανάκια τους».

Οι έδρες

Τα επιτελεία στο ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, το ΚΚΕ, τη Χ.Αυγή και τους ΑΝΕΛ έχουν πάρει κομπιουτεράκια και άρχισαν να κάνουν υπολογισμούς στη Μαγνησία για τις έδρες. Όλοι ελπίζουν ότι θα κερδίσουν μία και θα έχουν κοινοβουλευτική παρουσία στην επόμενη Βουλή, ωστόσο μέχρι τέλος είπαμε η κάλπη είναι γκαστρωμένη… Εκτός από ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ όλοι οι άλλοι παίζουν…

Ναι μεν αλλά

Στο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από την αποχώρηση Δελημήτρου, επισφαλής παραμένει η θέση της βουλευτή Δανάης Τζήκα που ψήφισε παρόν και δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για τους συγκεκριμένους βουλευτές. Το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες, με τους περισσότερους, ωστόσο, να εκτιμούν ότι δύσκολα θα υπάρξει θέση για αυτούς τους βουλευτές στα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος, καθώς εγείρονται εκ των πραγμάτων ζητήματα με όλους τους άλλους που επέλεξαν να στηρίξουν με ΝΑΙ τις κυβερνητικές επιλογές, αναλαμβάνοντας και ένα μεγάλο πολιτικό κόστος για αυτό.

Οριακό σημείο

Σε οριακό σημείο βρίσκονται οι καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εστίασης, οι οποίοι εκτιμούν ότι η αστάθεια που θα δημιουργηθεί στην οικονομία λόγω πρόωρων εκλογών, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και στους ίδιους. Κοινή πεποίθηση είναι ότι οι πρόωρες εκλογές, θα επιφέρουν μείωση της αγοραστικής διάθεσης του καταναλωτικού κοινού, με προφανείς επιπτώσεις και στον κλάδο της εστίασης, Σε κάθε περίπτωση η ανησυχία είναι διάχυτη παντού, με τους επαγγελματίες του κλάδου να κάνουν λόγο για αγώνα επιβίωσης, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Απογοήτευση

Δύσκολος μήνας είναι ο Αύγουστος για τους επαγγελματίες, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την υποτονική κίνηση στην αγορά, αλλά και το αβέβαιο οικονομικά περιβάλλον που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Σε όλα τα παραπάνω προστίθενται και οι εκλογές, προς μεγάλη απογοήτευση των εμπόρων, οι οποίοι εκτιμούν ότι θα παγώσει η αγορά.

Τραβάει μακριά η ιστορία

Χωρίς τα προσδοκώμενα αποτελέσματα συνεχίζονται οι εκπτώσεις στην αγορά του Βόλου. Ο εμπορικός κόσμος προσπαθεί να καλύψει τις ζημιές του Ιούλη, αλλά αυτές είναι δύσκολο να βγουν. Ο κλάδος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και όπως φαίνεται και σχολιάζουν και οι ίδιοι οι έμποροι, η κυβέρνηση θα ασχοληθεί με αυτά καλό Νοέμβρη…

Ξεπέρασαν τις αντοχές τους

Τριπλασιασμό στον όγκο δουλειάς λογιστών – φοροτεχνικών επέφεραν οι αλλαγές στο φορολογικό. Δυστυχώς, η αύξηση στη δουλειά δεν συνοδεύτηκε ούτε με αύξηση στις αμοιβές και το κυριότερο ούτε με νέες θέσεις εργασίας. Οι φορολογούμενοι διεκπεραιώνουν τις εργασίες τους βερεσέ, ενώ η έλλειψη σταθερότητας στο φορολογικό δεν επιτρέπει την εκπαίδευση του προσωπικού. Λογιστές και φοροτεχνικοί βρίσκονται στα όρια νευρικής κρίσης.

Οχι παρερμηνείες

Το σχόλιο που καταγράφηκε στη στήλη και αφορούσε σε επεισόδιο που έγινε κατά τη διάρκεια διανομής φυλλαδίων ασφαλώς και δεν είχε σκοπό να θίξει ούτε τη γνωστή αλυσίδα ηλεκτρικών ειδικών Kωτσόβολος, ούτε φυσικά την εταιρεία διανομής που είναι μία από τις πιο αξιόπιστες στην περιοχή μας. Είχε στόχο να χτυπήσει καμπανάκι για «αεριτζήδες» που χωρίς καμία επαγγελματική υπόσταση εκμεταλλεύονται επιχειρήσεις που θέλουν να προβληθούν, δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και όχι μόνο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου