ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Με φόντο το Ηρώο

με-φόντο-το-ηρώο-379672

Σε αγωνιστική ετοιμότητα, κάλεσε το συγκεντρωμένο πλήθος, το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Μαγνησίας Κων. Στεργίου, μιλώντας με φόντο το Ηρώο στην παραλία του Βόλου.

Ισχυροί συμβολισμοί στην παραλία, σε αντίθεση με την Πλ. Πανεπιστημίου, την οποία λόγω ζέστης, εγκατέλειψαν προσωρινά, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΜΕ, δηλώνοντας με τις δροσιές, πως θα επιστρέψουν…

Α.Φ.

Το τέλος του προστατευτισμού

Αδυνατούσαν να καταλάβουν οικονομολόγοι και τεχνοκράτες της Δύσης πως είναι δυνατόν να αναπτυχθεί στην Ελλάδα μια νέα οικονομία, υποστηριζόμενη από το μοντέλο του κρατικού προστατευτισμού, το οποίο μόνο σε μαθήματα ιστορίας διδάσκεται πλέον στις οικονομικές σχολές.
Γιατί δεν μπορεί να ιδρυθεί και να λειτουργήσει ένα φαρμακείο από έναν επιχειρηματικό όμιλο που μπορεί να συνεργάζεται και με φαρμακοποιούς;
Γιατί πρέπει ο επιστήμονας να είναι και κεφαλαιούχος για να αγοράσει πανάκριβα μια άδεια φαρμακείου;
Γιατί πρέπει οι μεταφορές να γίνονται μονοπωλιακά από τα ΚΤΕΛ όταν στις ευρωπαϊκές πόλεις δραστηριοποιούνται ανταγωνιστικά αρκετές εταιρίες παροχής συγκοινωνιακού έργου;
Γιατί είναι κακό να πουλάνε καύσιμα τα σούπερ μάρκετ ή ψωμί ή κρέας ή λαχανικά. Τα πωλούν όλα αυτά και ταυτόχρονα ανοίγουν στο Βόλο νέα αρτοποιεία, νέα κρεοπωλεία, νέα μανάβικα.
Με τήρηση αγορανομικών διατάξεων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και ενός σωστού πλαισίου με κανόνες επιχειρηματικού ανταγωνισμού, η αγορά μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης.
Οσοι στυλώνουν τα πόδια, θα μείνουν στο παρελθόν, μοιρολάτρες, θιασώτες ενός ξεφτισμένου μοντέλου δίχως αύριο.

Α.Φ.

ΠΕΜ&Σ καλεί …Mexico

Σε συνδρομή, καλεί τη ΔΕΥΑΜΒ, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Β. Σποράδων (ΠΕΜ&Σ) προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά ρύπανσης στη ΒΙΠΕ.
«Στο πλαίσιο των δικών μας προσπαθειών (έλεγχος από ΚΕΠΠΕ, επανειλημμένες αυτοψίες και δειγματοληψίες) εντοπισμού των πηγών ρύπανσης των αγωγών όμβριων υδάτων της Α’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου οι οποίοι εκβάλουν εντός της ανοιχτής αποστραγγιστικής τάφρου της Λίμνης Κάρλας, καθώς και της πηγής που προκαλεί έντονη δυσοσμία στην περιοχή της Α’ ΒΙ.ΠΕ, σας καλούμε να συνδράμετε μέσω των δικών σας ελέγχων στους αγωγούς όμβριων και στα υγρά απόβλητα που καταλήγουν στο δίκτυο αποχέτευσης».
Να φανταστεί κανείς ότι η αδράνεια της ΔΕΥΑΜΒ προκύπτει, στην καλύτερη εκδοχή, από τη σιέστα του θέρους;

Α.Φ.

Τα δάκρυα της …Περιστέρας

Δεν πίστευαν στα αυτιά τους οι διασώστες που βρέθηκαν χθες το πρωί στη βραχονησίδα Περιστέρα για την περισυλλογή των παράτυπων μεταναστών (πρώην λαθρομεναταστών).
Εκλαιγαν οι Σύριοι που είχαν καλοπληρώσει τους διακινητές για να έρθουν έγκαιρα στην Αλόννησο όταν έμαθαν ότι είχε φύγει από το νησί η Πρόεδρος της Βουλής.
Τι άκουσε από την Περιστέρα (τη νήσο) ο Τσίπρας που την κατέβασε (την Πρόεδρο) άρον – άρον στην Αθήνα για να ανοίξει τη Βουλή, δεν περιγράφεται.

Α.Φ.

Στην ούγια με υπογραφή

«Είναι προς τιμήν των βουλευτών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ότι στήριξαν αυτή την προσπάθεια του πρωθυπουργού, του οικονομικού επιτελείου και γενικότερα της κυβέρνησης – διότι σκεφτείτε τι θα είχε συμβεί εάν στις δύο προηγούμενες ψηφοφορίες είχαμε διαρροές από τους ΑΝΕΛ» είπε χθες η κα Χρυσοβελώνη. «Η τιμή, τιμή δεν έχει και χαράς τον που την έχει» λέει η παροιμία Μαρίνα μου και το τρίτο μνημόνιο στην ούγια θα φέρει υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Για να μην ξεχνιόμαστε.

Β.Κ.

Δεν πηγαίνουν στην Καθαριότητα

Κατά δεκάδες παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα στο δήμο Βόλου για δουλειά οι πενταμηνίτες πλην όμως οι περισσότεροι κάνουν χρήση της ευεργετικής διάταξης του Νόμου που τους απαλλάσσει από τα βαρέα και ανθυγιεινά. Η δουλειά τους αναγκαστικά σχετίζεται με διοικητικές υπηρεσίες τουλάχιστον όσον αφορά στη Διεύθυνση Καθαριότητας… Εκείνοι που δεν κάνουν χρήση της ευεργετικής διάταξης είναι μετρημένοι στα δάχτυλα.

Κ.Μ.

Με ομόνοια

Δεν θα στήσουν κόκκινα, πράσινα ή μπλε μπλόκα οι αγρότες. Σε αυτές τις κινητοποιήσεις που οργανώνονται και οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα είναι ενωμένοι. Τα φορολογικά μέτρα είναι δυσβάσταχτα και όπως όλοι λένε σήμερα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, από το φθινόπωρο δεν θα μπορούν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους. Επομένως, πρέπει να είναι ενωμένοι απέναντι στις διεκδικήσεις τους σαν γροθιά.

Κ.Μ.

Δεν μπορούν να τις ανανεώσουν όλες

Την ανανέωση συμβάσεων προσωπικού που απασχολήθηκε με 8μηνο πρόγραμμα στη Διεύθυνση Καθαριότητας θα εξετάσει το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού τη Δευτέρα. Αν και έγιναν καινούργιες προσλήψεις με τα 5μηνα προγράμματα, ωστόσο οι ανάγκες σε ολόκληρο τον καλλικρατικό δήμο είναι μεγάλες. Και δυστυχώς δεν υπάρχει η πολυτέλεια για να ανανεωθεί το σύνολο των συμβάσεων των 8μηνιτών.

Κ.Μ.

Προβληματισμός

Εντονος είναι ο προβληματισμός που διατυπώνουν οι επαγγελματίες της περιοχής μας, επισημαίνοντας ότι η πολιτική που ακολουθείται, πλήττει ανεπανόρθωτα την ελεύθερη οικονομία. Οι έμποροι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες στο σύνολό τους, θεωρούν ολέθρια για το μέλλον τους την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο οικονομικό πεδίο και εκτιμούν ότι τα νέα μέτρα θα επιβαρύνουν την ήδη δύσκολη κατάσταση.

Γ.Υ.

Ικανοποιητικά

Ικανοποιητικά είναι τα ποσοστά πληρότητας που σημειώνονται στις τουριστικές περιοχές από τους ξένους αλλά και τους Ελληνες τουρίστες, οι οποίοι αποφάσισαν τελικά να απολαύσουν τις διακοπές τους. Ευχή όλων των ξενοδόχων είναι η ίδια εικόνα να συνεχιστεί και το Σεπτέμβριο.

Γ.Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου