ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γεμίζουν τα ταμεία

γεμίζουν-τα-ταμεία-381221

Γεμίζουν τα ταμεία αυτή την περίοδο αλλά θα αδειάσουν σύντομα γιατί οι δέκα μέρες υψηλής τουριστικής κίνησης, δεν είναι αρκετές για να καλύψουν τη ζημιά που προκλήθηκε τον προηγούμενο μήνα. Τα παραπάνω υπογραμμίζει ο Κώστας Λεβέντης, αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, ο οποίος επισημαίνει παράλληλα ότι «θέλουμε να πιστεύουμε και να ελπίζουμε ότι μετά τις 20 του μηνός θα συνεχιστεί η έντονη κινητικότητα των ξένων τουριστών, για να καλυφτεί το μεγάλο κενό που έχει δημιουργηθεί αφενός λόγω της ελαττωμένης κίνησης των Ελλήνων και αφετέρου λόγω της μεγάλης ζημιάς που προκλήθηκε, μόλις ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα και όσων ακολούθησαν, με αποκορύφωμα τα capital controls».

Γ.Υ.

Ικανοποιημένος

Ικανοποιημένος δηλώνει από την κίνηση του Αυγούστου ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, ο οποίος σημειώνει παράλληλα ότι η παρουσία των τουριστών ενισχύει την τοπική οικονομία. Ο κ. Βασιλούδης διατηρεί την αισιοδοξία του σε σχέση με την έκβαση της φετινής σεζόν και εκτιμά ότι θα έχει θετικό πρόσημο τελικά.

Γ.Υ.

Δεν θα ξέρουμε τι καταναλώνουμε

Στη δημιουργία φούρνων – μαϊμού αποσκοπεί η πώληση του ψωμιού από επιχειρήσεις που δεν είναι αμιγώς αρτοποιεία. Η διάθεση του άρτου από πάσης φύσεως επιχειρήσεις, σύμφωνα με το Σύλλογο Αρτοποιών, προσπαθεί να εξομοιώσει τα παραγόμενα προϊόντα του φούρνου της γειτονιάς με τα πάσης φύσεως κατεψυγμένα αγνώστου ταυτότητας… Και δυστυχώς, εκεί που φτάσαμε θα τα καταναλώνουμε και θα ευχαριστούμε γι’ αυτό!

Κ.Μ.

Τους χτύπησε την πόρτα

Στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια χτυπάει τώρα την πόρτα ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας και μάλιστα με συντελεστή ύψους 23%. Δυστυχώς, στο υπουργείο Παιδείας δεν έχουν αντιληφθεί τις εκατοντάδες εκπαιδευτηρίων που λειτουργούν και βέβαια τις χιλιάδες των εκπαιδευτικών που απασχολούνται στην ιδιωτική εκπαίδευση. Ούτε βέβαια και το εκπαιδευτικό κενό που καλύπτει η ιδιωτική εκπαίδευση. Οπως αποφασίζει, διατάζει…

Κ.Μ.

Προσεγγίζει την κοινή γνώμη

Ερευνα για την κατάρτιση τοπικού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων διενεργεί η Διεύθυνση Προγραμματισμού του δήμου Αλμυρού. Η δημοτική αρχή σκοπεύει να καταγράψει τις προτάσεις – παράπονα πριν εκπονήσει το σχέδιο για τη διαχείριση. Η ορθή διαβούλευση για τη διαχείριση των αποβλήτων είναι μείζον θέμα και η δημοτική αρχή Εσερίδη συλλέγει όλες τις πληροφορίες ώστε να προσεγγίσει την κοινή γνώμη της τοπικής κοινωνίας.

Κ.Μ.

Αρνητές σε διακοπές;

Τι περιμένουν οι αρνητές;

Βρίσκονται σε θερινές διακοπές;

Χάθηκαν στη μετάφραση από τα ρώσικα στα ελληνικά;

Που ‘ναι οι υπέρμαχοι του «Οχι» να οργανώσουν διαδηλώσεις στο Βόλο κατά του νέου μνημονίου;

Να δυναμώσουν την Αριστερά της σκληρής διαπραγμάτευσης.

Της Αριστεράς που δεν υποχωρεί ούτε βήμα από τις κόκκινες γραμμές…

Να βροντοφωνάξουν «Εμπρός για δεύτερη φορά Αριστερά».

Ετσι, θα περάσει το Μνημόνιο Νο 3; Τόσο χαλαρά;

Α.Φ.

Φαρμακεία από μη φαρμακοποιούς

Σημαντικές, αλλά και αναμενόμενες αλλαγές στο χώρο της Υγείας, φέρνει το τρίτο μνημόνιο που φέρνει η κυβέρνηση για κύρωση στη Βουλή.

Στο πολυσέλιδο κείμενο, προβλέπονται – μεταξύ άλλων – η λειτουργία φαρμακείων και από μη φαρμακοποιούς και η παράταση του αυτόματου μηχανισμού επιστροφής υπερβάσεων στον ΕΟΠΥΥ (claw back) έως το 2018.

Καταργείται η υποχρέωση κατοχής πτυχίου φαρμακοποιού και άδεια άσκησης επαγγέλματος, καθώς και οποιοσδήποτε άλλος περιορισμός (πλην των πληθυσμιακών), ως προϋποθέσεις για την ίδρυση και λειτουργία φαρμακείων.

Με τον τρόπο αυτό, εκτιμάται ότι θα ενταθεί ο ανταγωνισμός και η αύξηση της διάθεσης φαρμάκων, γεγονός το οποίο θα οδηγήσει (σύμφωνα με τον νομοθέτη) σε σημαντική μείωση των τιμών των προϊόντων.

Ενας πρόχειρος αντίλογος που μπορεί να διατυπωθεί στο συγκεκριμένο, είναι ότι το φάρμακο είναι διατιμημένο είδος, με το κράτος να ορίζει σε ποια τιμή θα διατίθεται το κάθε σκεύασμα.

Εάν επιθυμεί χαμηλότερες τιμές, δεν έχει παρά να τις μειώσει, εκδίδοντας σχετικό δελτίο τιμών…

Βούληση υπάρχει;

Α.Φ.

Καθαρές λύσεις

Σε κρυφτούλι με τις υπηρεσίες έχει εξελιχθεί η πρακτική κάποιων βιομηχανιών να διαθέτουν τα απόβλητά τους στο δίκτυο ομβρίων, προξενώντας ρύπανση σε ένα επιβαρυμένο περιβάλλον όπως η αποστραγγιστική τάφρος που διέρχεται τη ΒΙΠΕ Βόλου και καταλήγει στον χείμαρρο Σεσκουλιώτη.

Οι υπηρεσίες κάνουν δειγματοληψίες, απασχολείται προσωπικό σε εργαστήρια, δηλαδή όλοι λειτουργούν μετά από ένα περιστατικό ρύπανσης.

Μήπως πρέπει να ελεγχθεί το ενδεχόμενο παράνομων συνδέσεων βιομηχανιών με το δίκτυο ομβρίων της ΔΕΥΑΜΒ;

Α.Φ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου