ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Προανήγγειλε «διαζύγιο»

προανήγγειλε-διαζύγιο-382677

Συνέντευξη στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» 105,5 παραχώρησε χθες το απόγευμα, ο Κ. Δελημήτρος κατά την οποία τόνισε ξεκάθαρα πως σε ό,τι τον αφορά, στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλαχθεί σε ένα μνημονιακό κόμμα, ο ίδιος δεν έχει καμιά θέση μέσα σ’ αυτό. Προανήγγειλε με λίγα λόγια την αποχώρησή του υπογραμμίζοντας «ότι η ελληνική κυβέρνηση διέθετε ένα υπερόπλο στα χέρια της, το 62% του ελληνικού λαού που διατράνωσε το «Οχι» στα μνημόνια, στην υποταγή και την καταστροφή της χώρας. Δυστυχώς όμως, αυτό το υπερόπλο δε χρησιμοποιήθηκε όπως θα έπρεπε απέναντι στους υπαλλήλους των Τραπεζιτών της Γαλλίας και της Γερμανίας». Μάλιστα ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως δεν έχουν εκλείψει ακόμη οι όροι συνύπαρξης των διαφορετικών απόψεων στον ΣΥΡΙΖΑ, «αρκεί το κόμμα να επιστρέψει στην κοίτη των συνεδριακών του αποφάσεων, των προεκλογικών δεσμεύσεων και των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης».

Ν.Τ.
.

Στην αντεπίθεση

Στην αντεπίθεση πέρασαν χθες συνεργάτες της δημοτικής αρχής του Δημ. Νασίκα στο Δήμο Ρήγα Φεραίου και με φαρμακερό… τρόπο απάντησαν στην κριτική που έγινε μετά τα εγκαίνια για το έργο της υδροδότησης του Στεφανοβικείου: «Αντί να κρύβονται -τόνιζαν- γιατί άφησαν ένα ολόκληρο δημοτικό διαμέρισμα χωρίς πόσιμο νερό για τρία και πλέον χρόνια, βγαίνουν και κάνουν κριτική. «Ξύπνησαν» από το λήθαργο της πολιτικής απραξίας και προσπαθούν να υποδυθούν το ρόλο του όψιμου τιμητή, αντί να σιωπήσουν, αναλογιζόμενοι τα μύρια ψέματα που είχαν αραδιάσει στους πολίτες του Στεφανοβικείου προεκλογικά προκειμένου να τους πείσουν ότι το φταίξιμο δεν ήταν δικό τους. «Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριτές». Οι δημότες του Στεφανοβικείου γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ποιος τους ενέπαιξε και ποιος προσπάθησε άοκνα, παρά τις αντιξοότητες να επιλύσει το πρόβλημα υδροδότησης της περιοχής. Ξέρουμε ότι «πονάει» η αλήθεια, αλλά η ιστορία δεν παραγράφεται. Ευτυχώς που δεν περιμένουμε η αναγνώριση να έρθει από τους τιμητές του χθες. Το παρελθόν τους άλλωστε επιβεβαιώνει κάθε μέρα την αποτυχία τους. Και όπως λέει ο λαός «στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σχοινί».

Ν.Τ.

Πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Αναγκαία η λήψη μέτρων για την ανακούφιση του κυκλοφοριακού στον κόμβο του περιφερειακού στα Αστέρια Αγριάς. Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών πήρε την πρωτοβουλία και άσκησε πίεση προς τη ΔΕΣΗ και την ΕΥΔΕ Καρδίτσας έστω και τώρα εν μέσω θέρους να εφαρμόσουν το πρόγραμμα για τους χρόνους και τη ρύθμιση των σηματοδοτών. Το έχουν παραλάβει από το δήμο Βόλου, αλλά δεν έχουν κάνει τίποτα…

Κ.Μ.

Χρειάζεται κατανόηση

Η προσπάθεια για την καθαριότητα της πόλης συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, όμως για την απαρέγκλιτη τήρηση του προγράμματος χρειάζεται και η κατανόηση των δημοτών. Η μετακίνηση των κάδων γίνεται με στόχο να πλυθούν όλοι από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και να είναι καθαροί. Οι πολίτες πρέπει να κατανοήσουν το πρόγραμμα ώστε μην υπάρχουν παρεξηγήσεις για την κατάσταση των μεταφερόμενων κάδων. Σίγουρα σε κάθε περιοχή οι φθορές στους κάδους διαφέρουν, αλλά εκείνο που προέχει είναι η καθαριότητα.

Κ.Μ.

Αντιδρούν για τις συνέπειες

Σαφή θέση υπέρ των αγροτών – κτηνοτρόφων πήρε το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού με την έκδοση ψηφίσματος. Επικαλούμενο τα μέτρα, το συμβούλιο προειδοποιεί ότι θα υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες στον πρωτογενή τομέα με τα φορολογικά μέτρα. Η δημοτική αρχή Αλμυρού και το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου είναι στο πλευρό των αγροτών. Στον καλλικρατικό δήμο ο αριθμός τους είναι μεγάλος και τα μέτρα καίνε πολλαπλάσια.

Κ.Μ

Αισιόδοξος

Σε ικανοποιητικά επίπεδα κυμαίνεται η τουριστική κίνηση στη Σκιάθο, η οποία ενόψει του Δεκαπενταύγουστου αγγίζει το 100% όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Μάκης Κουκουλάκης. Ο ίδιος διατυπώνει την αισιόδοξη σκέψη ότι η φετινή σεζόν θα κλείσει τελικά με θετικό πρόσημο, παρά τις δυσκολίες που δημιουργήθηκαν πριν και μετά το δημοψήφισμα του περασμένου Ιουλίου.

Γ.Υ.

Αδιαφορία

«Υπάρχει κλίμα αγωνίας και αβεβαιότητας για όλους μας, λόγω έλλειψης ρευστότητας. Το χειρότερο, όμως, απ’ όλα είναι ότι υπάρχει κλίμα αδιαφορίας της πολιτικής ηγεσίας προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, την ελεύθερη αγορά» αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Κώστας Τσέλιος. Ο ίδιος σημειώνει παράλληλα ότι «βλέπουμε ένα κράτος απρόσωπο, το οποίο δεν βοηθάει την επιχειρηματικότητα και τα μέτρα που θεσπίζει, πνίγουν και άμεσα και έμμεσα την αγορά».

Γ.Υ.

ΠΑΜΕ παραλία;

Σε διαφορετικό χώρο από τη συνήθη Πλατεία Πανεπιστημίου, προγραμματίζει την αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μνημονίου Νο3, το ΠΑΜΕ Μαγνησίας.
Η συγκέντρωση θα γίνει στο Ηρώο στην παραλία εκεί όπου το τελευταίο διάστημα, πραγματοποιούσαν συγκεντρώσεις οι εκφραστές του «Οχι».
Δεν τους χωρούσε η Πλατεία Πανεπιστημίου;
Στην παραλία έχει δροσιά από την απογευματινή μπουκαδούρα;
Ή μήπως έχουν βρεθεί πιο κοντά πλέον ΚΚΕ και Αριστερή Πλατφόρμα και δοκιμάζουν συγκεντρώσεις στα ίδια σημεία;

Α.Φ.

Δεν του ζητήθηκε λίστα πυρασφάλειας !!!

Καταπέλτης ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αφετών κ. Τάσος Μαμούχας κατά της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου που παρουσίασε λίστα εθελοντών πυρασφάλειας με νεκρούς ή ανήμπορους κατοίκους της περιοχής.
Με ανακοίνωσή του, μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ του «Τ» και με αφορμή τα όσα ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας κ. Φλέρης που συμπεριέλαβε νεκρούς και ανήμπορους στις εθελοντικές ομάδες πυροπροστασίας, ο κ. Τ. Μαμούχας, τονίζει: «Στο εν λόγω ρεπορτάζ ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Φλέρης αναφέρει:
α) Οτι είναι μικρότητες αν εντοπίστηκε ένας νεκρός η ένας ανήμπορος στις Αφέτες στη λίστα που μου έδωσε ο τοπικός Πρόεδρος του Συμβουλίου…
β) Πιο κάτω αναφέρει ότι: Από κάθε μία από τις 18 κοινότητες του Δήμου ζήτησα να μας υποδείξουν εθελοντές που θα μπορούν να συνδράμουν στην αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές η άλλες φυσικές καταστροφές.
Επειδή είμαι ο Πρόεδρος του Τοπικού συμβουλίου των Αφετών και αναφέρεται το όνομά μου, θέλω να σας γνωρίσω πως ο κ. Φλέρης ψεύδεται σε ότι στα ανωτέρω α και β αναφέρει διότι ποτέ μα ποτέ δεν έδωσα λίστα με ομάδα πυρασφάλειας τηλεφωνικά η γραπτά στον αντιδήμαρχο κ. Φλέρη διότι ποτέ μα ποτέ δεν μου ζητήθηκε.
Αλλωστε τα έγγραφα έχουν και αριθμό πρωτοκόλλου και αποδεικνύονται οι ισχυρισμοί.. Αυτά που λέει είναι αποκυήματα της φαντασίας του.
Εγώ ως Πρόεδρος του χωριού, του έστειλα το υπ’ αριθμ. 11657/5-8-2015 έγγραφο ζητώντας την αλλαγή τεσσάρων ονομάτων από τα είκοσι τρία (23) ονόματα που υπήρχαν.
Παρακαλώ τον κ. Φλέρη να ανακαλέσει αυτά που ψευδώς αναφέρονται στο όνομά μου. Να θυμάται δε ο κ. Αντιδήμαρχος πως ο δήμος μας απαρτίζεται από 17 τοπικές κοινότητες και όχι 18 που αναφέρει».
Και οι αποκαλύψεις συνεχίζονται καθώς, όπως έγινε γνωστό, από τις λίστες των εν ζωή εθελοντών που δεν γνωρίζουν ότι βρίσκονται στις λίστες εθελοντών πυρασφάλειας, απουσιάζουν τηλέφωνα επικοινωνίας.
Πως θα τους ειδοποιήσουν; Θα χτυπάνε τις καμπάνες; Θα ανάψουν φρυκτωρίες; Θα στείλουν περιστέρια;

Α.Φ.

«Σείεται» η Αλόννησος

Δεν πρόκαμε να ανοίξει τη βαλίτσα της στο ξενοδοχείο της Αλοννήσου, όπου κατέλυσε για διακοπές με το σύζυγό της η Πρόεδρος της Βουλής, κι άρχισαν τα τηλεφωνήματα και τα πρωθυπουργικά προσκλητήρια να γυρίσει στην Αθήνα προκειμένου να ψηφιστεί την Πέμπτη το Μνημόνιο Νο3.
Ο Μητρόπουλος δεν είναι εύκαιρος;
Νομίζουν οι προεδρικοί ότι το νησί διαθέτει ισχυρή αντισεισμική προστασία;
Κατηγορηματικά «Οχι» (και πάλι).

Α.Φ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου