ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΣΔΟΕ και Ζωή μαζί στην Αλόννησο

σδοε-και-ζωή-μαζί-στην-αλόννησο-383948

Εκρηκτικό σκηνικό μπορεί να δημιουργηθεί στην Αλόννησο καθώς την τρέχουσα περίοδο στη νησί βρίσκονται α) για διακοπές η Πρόεδρος της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά του συζύγου της και β) για ελέγχους κλιμάκιο εφοριακών.

Δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς τι θα συμβεί αν οι εφοριακοί πραγματοποιήσουν έλεγχο και «ξεσκονίσουν» κατάστημα στο οποίο θα βρίσκεται η Πρόεδρος γι’ αυτό και θα λαμβάνουν γενικά μέτρα αυτοπροστασίας.

Α.Φ.

Με το κλιματιστικό στην πλάτη

Η βραδιά δεν ήταν τόσο ζεστή ώστε να δικαιολογεί την εικόνα ενός ανθρώπου να κυκλοφορεί με κλιματιστικό στην πλάτη.
Κι όμως το Σάββατο το βράδυ, συμπολίτες που απολάμβαναν την μεταμεσονύκτια δροσούλα στο μπαλκόνι τους, είδαν κάποιον με το air – condition στην πλάτη να εξέρχεται κτιρίου δημόσιας υπηρεσίας.
Με το πρώτο «ε που πας εσύ», «τι κάνεις εκεί», ο άγνωστος εγκατέλειψε το κλιματιστικό κι έγινε αέρας…
Εάν δεν επιστρέψει να ξηλώσει και την εξωτερική μονάδα, ας επιστρέψει να το ξανατοποθετήσει. Το συνεργείο που έχει σύμβαση με την υπηρεσία, βρίσκεται σε καλοκαιρινές διακοπές…

Α.Φ.

Tο «τέχνασμα» των πολιτικών

Οσο πιο βαθιά και υποβλητική φωνή έχει ένας πολιτικός, τόσες περισσότερες ψήφους μπορεί να κερδίσει, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Η μελέτη αποδίδει αυτή την υποσυνείδητη τάση των ψηφοφόρων στα έμφυτα ένστικτα που κουβαλάνε οι άνθρωποι από την εποχή των σπηλαίων. Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτή η ενστικτώδης προτίμηση δεν αφορά μόνο τους άνδρες αλλά και τις γυναίκες πολιτικούς, που έχουν βαθιά φωνή.
Η βαθύτερη φωνή μεταφέρει ένα αίσθημα δύναμης και ικανότητας, επηρεάζοντας τους ανθρώπους περισσότερο από ό,τι η σοφία της ηλικίας και η εμπειρία. Αλλωστε, σύμφωνα με τους επιστήμονες, και όχι μόνο, όταν οι πολιτικοί μιλάνε σε ένα ακροατήριο ή στα μέσα ενημέρωσης δεν έχει σημασία μόνο τι λένε, αλλά μετράει εξίσου -και ίσως ακόμη περισσότερο- πώς το λένε. Η χροιά της φωνής, εν προκειμένω, παίζει καθοριστικό ρόλο, καθώς παραπέμπει στην πανάρχαια τάση των ανθρώπων να θέλουν να έχουν έναν δυνατό ηγέτη, όχι μόνο στο μυαλό αλλά και στο σώμα.
Από τον Γκάντι, τον Μαντέλα, τον Ομπάμα κ.α. στο μοντέλο των Ντεκτάς, Τσώρτσιλ, Γιέλτσιν κ.λπ.
Επιλογές αμέτρητες.

Α.Φ.

Νεκρός δημοσιογράφος για σχόλιο

Λίγες ημέρες μετά το αρνητικό σχόλιό του για τη συμπεριφορά ενός παίκτη της Καμπάλα, αντιπάλου του Παναθηναϊκού στα play-offs του Europa League, ο Ρασίμ Αλίγιεβ βρήκε τραγικό θάνατο μετά από ξυλοδαρμό.
Ο 30χρονος δημοσιογράφος είχε σχολιάσει αρνητικά την ενέργεια του επιθετικού της Καμπάλα, Ζαβίντ Χουσεΐνοβ, να κουνήσει μια τουρκική σημαία κατά τη διάρκεια του αγώνα της ομάδας του με τον Απόλλωνα Λεμεσσού στην Κύπρο.
Ο Αλίγιεβ έγραψε στο Facebook πως ο Χουσεΐνοβ «δεν ξέρει να συμπεριφέρεται» και πως δεν πρέπει να αγωνίζεται σε ευρωπαϊκούς αγώνες.
Αυτό το σχόλιό του εξόργισε έναν ξάδερφο του παίκτη, ο οποίος σύμφωνα με τον Αλίγιεβ, επικοινώνησε μαζί του και τον απείλησε. Στη συνέχεια, όμως, του τηλεφώνησε ξανά και σε πιο ήπιο τόνο ζήτησε να συναντηθούν. Ο Αλίγιεβ πήγε μόνος του, όμως εκεί τον περίμεναν 5-6 άτομα, που τον ξυλοκόπησαν, στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο, όπου αρχικά εισήλθε στην εντατική, όμως στη συνέχεια υποβλήθηκε σε εγχείρηση και τελικά κατέληξε.
Στην Ελλάδα κάποιοι αχώνευτοι δημοσιογράφοι τη …γλιτώνουν με κανένα χαστουκάκι, με εμπρησμό αυτοκινήτου…
Εχουμε άλλο επίπεδο πολιτισμού…

Α.Φ.

Εμειναν στο Βόλο

Φουλάρουν τα αυτοκίνητά τους οι Ελληνες τουρίστες στη Μαγνησία, τα φουλάρουν και οι Βολιώτες… Δυστυχώς ένα μεγάλος αριθμός Βολιωτών υποχρεώθηκε φέτος να μην κάνει διακοπές λόγω των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων. Ομως, όταν άλλες οικογένειες πεινάνε ίσως να μην είναι και τόσο τραγικό θα μπορούσε να πει κανείς. Πράγματι, όμως η πραγματικότητα είναι χειρότερη. Στον 6ο χρόνο της οικονομικής κρίσης είναι τραγικό να μη διαφαίνεται καμία αχτίδα φωτός στον ορίζοντα.
Κ.Μ.

Δεν κατάλαβαν

Οι Ελληνες θα περάσουν δύο – τρία χρόνια σκληρής δουλειάς και στη συνέχεια θα βγουν από τη δυσμενή κατάσταση, σχολιάζουν ορισμένοι μετανάστες που διαμένουν εδώ και χρόνια στην Ελλάδα και κουβαλούν ιστορίες οικονομικής κρίσης… Δεν έχουν καταλάβει ότι η δυσμενής οικονομική κατάσταση υπάρχει εδώ και τουλάχιστον πέντε με έξι χρόνια στην Ελλάδα και ότι στο διάστημα αυτό ο λαός έκανε και συνεχίζει να κάνει ανείπωτες θυσίες και υποχωρήσεις. Ο,τι η «περιπέτεια» των Τραπεζών πάει πίσω την εθνική προσπάθεια και απαιτεί νέες εκπτώσεις…
Κ.Μ.

Δεν θέλουν να ξέρουν

Οι Ελληνες σύμφωνα με έρευνα του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη είναι ο λαός που δουλεύει περισσότερο στην Ευρώπη με 42 ώρες την εβδομάδα κατά μέσο όρο. Δεν δουλεύουν μόνο τα καλοκαίρια και μετά κάθονται όπως σκοπίμως ορισμένοι πιστεύουν και το διαλαλούν. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα στις επόμενες θέσεις βρίσκονται επίσης λαοί του ευρωπαϊκού Νότου, ενώ πολύ λιγότερες ώρες δουλεύουν οι λαοί του αναπτυγμένου Βορρά, όπως οι Ολλανδοί με 30 ώρες την εβδομάδα.

Κ.Μ.

Βλέπουν κάλπες

Κανονική προεκλογική εκστρατεία διάγουν τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας τόσο στη Μαγνησία όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Εκτιμούν ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές και σπεύδουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, δίνοντας έτσι λαβή σε όσους πιστεύουν ότι ο πραγματικός τους στόχος είναι να φτιάξουν κόμμα για να προλάβουν τις φθινοπωρινές κάλπες. Ισως το βλέπουν και ως μοναδική ευκαιρία ορισμένοι να είναι υποψήφιοι καθώς κάτω από άλλες συνθήκες, σε ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν καμία τύχη.

Β.Κ.

Αισιόδοξος

«Είναι καλά τα δείγματα που υπάρχουν» αναφέρει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Θωμάς Κουκουλάκης, δηλώνοντας παράλληλα αισιόδοξος για την έκβαση της φετινής σεζόν. «Πιστεύω ότι σώσαμε τη σεζόν» επισημαίνει ο ίδιος, για να προσθέσει ότι «η κίνηση του Σεπτεμβρίου εξελίσσεται πολύ καλά, τουλάχιστον μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο και αναμένουμε τη συνέχεια».

Γ.Υ.

Σταθερότητα

Την πεποίθηση ότι ο τουρισμός είναι ο κύριος συντελεστής της Ελληνικής οικονομίας, διατυπώνει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, ο οποίος υπογραμμίζει ότι λειτουργεί όταν υπάρχει σταθερότητα. Σχολιάζοντας την πολιτική κατάσταση, ο κ. Ζαφείρης τονίζει ότι επηρεάζει άμεσα τον τουρισμό, ο οποίος «καλείται με τις εισπράξεις που συγκεντρώνει, να φέρει χρήματα στο Ελληνικό κράτος. Ας μας αφήσουν να δουλεύουμε, για να φέρουμε εισοδήματα στο Ελληνικό κράτος» προσθέτει ο ίδιος, διατυπώνοντας τη γενικότερη θέση που υιοθετούν οι ξενοδόχοι.
Γ.Υ.

Το πανηγύρι στα Κάτω Λεχώνια

Τελικά δεν αποφύγαμε το «κακό μάτι» γράφοντας για την επιτυχία του πανηγυριού «Του Σωτήρος» στα Κάτω Λεχώνια. Εκ παραδρομής δεν αναφέρθηκε η σημαντική βοήθεια του Δήμου Βόλου, τόσο σε χρήματα όσο και σε μεταφορές των απαραίτητων υλικών, αλλά και το ενδιαφέρον του προέδρου της Τοπικής Ενότητας Γιώργου Αραμπατζή και του δημοτικού συμβούλου Κώστα Γανωτή για την επιτυχία της γιορτής. Η συνεργασία για τα πολιτιστικά μας (και όχι μόνο) στο χωριό μας διευρύνεται, ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες, είθε!

Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου