ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εσπασε η σιωπή

εσπασε-η-σιωπή-389360

Εσπασε η σιωπή

Ευτυχώς που έγινε το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για τα «δόντια» στις Αλυκές και ενημερώθηκε η τοπική κοινωνία για τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς του Δήμου Βόλου, προκειμένου να δρομολογηθεί λύση σε ένα πρόβλημα που χρονίζει από το 1992. Και λέμε ευτυχώς, γιατί από το Υπουργείο Πολιτισμού είχε… επιβληθεί νόμος «σιωπής» στην αντιδήμαρχο, μέχρι να δοθεί το πράσινο φως από το ΚΑΣ που συνεδριάζει το Σεπτέμβριο. Εγινε το ρεπορτάζ και έσπασε η σιωπή της αντιδημάρχου, Γεωργίας Μποντού- Τοκαλή, που ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει σε ένα δημοσίευμα που σύμφωνα με τη γνώμη της έθιγε το Δήμο Βόλου.

Ε.Χ.

Βρηκε μπελά

Το μπελά του βρήκε χθες ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Στέργιος Παπαευσταθίου με τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στον Αγιο Λαυρέντιο. Βγήκαν Μητρόπολη και τοπικό συμβούλιο με ανακοινώσεις διάψευσης. Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει ότι ο ίδιος αναφέρθηκε σε κρούσματα προ ελέγχων και εγκατάστασης χλωριωτή. Και φυσικά δεν είναι κρούσματα που φαντασιώθηκε. Εγιναν καταγγελίες και μάλιστα από γονείς. Ο ίδιος επέλεξε να μη δημοσιοποιήσει τότε αυτό το στοιχείο, αλλά να δράσει με ελέγχους και λήψη των απαιτούμενων μέτρων. Επικαλέστηκε τα περιστατικά ένα μήνα μετά για να δείξει τησοβαρότητα της κατάστασης με τα νερά. Και πάλι προκλήθηκε θόρυβος…

Ε.Χ.

Συλλεκτική

Το ακούσαμε και το καταγράφουμε, απλά χωρίς περαιτέρω σχόλια: «Η αίτηση που υποβλήθηκε στη ΔΕΥΑΜΒ, η μία και μοναδική για το Μητρώο Αρδευσης, είναι συλλεκτικής αξίας».

Ε.Χ.

Συνήθισαν στο εμφιαλωμένο νερό

Εδώ και λίγες ήμερες οι κάτοικοι στο Στεφανοβίκειο έπαψαν να λένε το νερό νεράκι και να υφίστανται μια πρωτόγνωρη κατάσταση που τους ταλαιπώρησε από τις αρχές του 2011. Η νέα δημοτική αρχή κατάφερε μέσα σε οκτώ μήνες ότι δεν κατάφεραν οι προκάτοχοί της μέσα σε τρεισήμισι χρόνια(!). Ο κόσμος στο Στεφανοβίκειο είναι όμως ακόμη δύσπιστος με το νερό του δικτύου. Η εμπιστοσύνη είναι ένα συναίσθημα που εύκολα χάνεται αλλά πολύ δύσκολα κερδίζεται. Και αυτό δεν αφορά μόνο στην ποιότητα του νερού, αλλά και στην αξιοπιστία των πολιτικών προσώπων.

Γ.Λ.

Τα κορόιδα ξύπνησαν

Με την όρεξη έμειναν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς περίμεναν να τους καταβληθούν τα οφειλόμενα δεδουλευμένα τους από νυκτερινά, εξαιρέσιμα και αργίες για το δεύτερο τρίμηνο του 2015, ωστόσο το υπουργείο έκανε πάλι το θαύμα του και «ψαλίδισε» έως και 50% τη σχετική δαπάνη. Η ίδια τακτική είχε ακολουθηθεί και το 2014, με αποτέλεσμα οι νοσηλευτές να ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις μετά τον Δεκαπενταύγουστο και στη συνέχεια για δικαστική διεκδίκηση των αποδοχών τους. Κάποιοι και σε αυτή την κυβέρνηση θεωρούν ότι οι εκρηκτικές ανάγκες των δημόσιων νοσοκομείων μπορούν να συνεχίσουν να καλύπτονται χάρις στο φιλότιμο του προσωπικού. Μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν, καθώς η υπομονή των νοσηλευτών εξαντλήθηκε.

Γ.Λ.

Κάτι ισχυρότερο από την ΠΑΣΕΓΕΣ

Σημαίνουσα γνώμη στη διαμόρφωση της εθνικής αγροτικής πολιτικής, επιθυμούν εδώ και καιρό να διατυπώνουν έμπειρα αγροτοσυνδικαλιστικά στελέχη και καθώς η πόρτα του Υπουργείο είναι… αδιάβατη, είδαν ανοιχτό το «παράθυρο» της ΠΑΣΕΓΕΣ.
Το ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο του αγροτικού κόσμου, έχει ξεθωριάσει στη συνείδηση συνδικαλιστών και αγροτών που φαίνεται να επιλέγουν μια νέα διαδικασία με τη σύσταση Εθνικής Συνδικαλιστικής Επιτροπής, προκειμένου ν΄ αντιμετωπίσει τα δύσκολα προβλήματα και τα σχεδιαζόμενα αντιαγροτικά φορολογικά μέτρα.
Η ευρεία σύσκεψη που έγινε στην ΕΒΟΛ με πρωτοβουλία Νικήτα Πρίντζου, έστειλε ισχυρά μηνύματα και στις δύο κατευθύνσεις.
Αναμένονται εξελίξεις…

Α.Φ.

Στο κόκκινο οι Β. Σποράδες

Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς προδιαγράφουν οι καιρικές συνθήκες για σήμερα στις Βόρειες Σποράδες και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες στα νησιά, θα βρίσκονται σήμερα σε αυξημένη ετοιμότητα.
Οι υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας επαναλαμβάνουν τα αυτονόητα και καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α. Ας αναβάλουν, όσοι το σκέπτονται, και τον καπνισμό κυψελών, ας ματαιώσουν εκδρομές και βόλτες με οχήματα σε δάση, ώστε να εκμηδενιστούν οι ανθρωπογενείς παράγοντες πρόκλησης δασικής πυρκαγιάς. Υπευθυνότητα απαιτείται από όλους.

Α.Φ.

Κι άλλα 26 χιλιάρικα για το ξήλωμα των… οχυρωματικών έργων

Στην καθαίρεση των υφιστάμενων νησίδων σκυροδέματος των ποδηλατόδρομων σε επτά συνολικά οδούς της πόλης και συγκεκριμένα στις δρόμους Αντωνοπούλου, Ρήγα Φεραίου, Μικρασιατών, Κολοκοτρώνη, Νικηταρά, Παπανικολή και Ξάνθου, προχωράει η Δημοτική Αρχή Βόλου, δαπανώντας χρήματα για να ξηλώσει τα… οχυρωματικά έργα που κόστισαν χιλιάδες ευρώ.
Σύμφωνα με την τεχνική μελέτη του έργου, η ολοκλήρωση του οποίου θα γίνει σε τέσσερις μήνες, θα γίνει καθαίρεση των νησίδων των ποδηλατόδρομων στις παραπάνω οδούς, αποξήλωση των υφιστάμενων νησίδων και ασφαλτική στρώση της επισκευαζόμενης επιφάνειας με συνολικό κόστος 26.000 ευρώ.
Πλάκα θα έχει, σε επόμενο έργο, να δημιουργήσουν στις ίδιες οδούς, νέο δίκτυο ποδηλατοδρόμων και να απαιτηθούν νέα ασφαλτικά κλπ. οπότε θα ξηλωθούν αυτές οι ασφαλτικές στρώσεις που θα τοποθετηθούν προσεχώς…

Α.Φ.

Διαμαρτυρία για το Χορευτό

Αθλιες εικόνες παρουσιάζει, σύμφωνα με αναγνώστη του «Τ», το Χορευτό και «τα συναισθήματα που κυριαρχούν όταν έρχεται κανείς αντιμέτωπος μ’ αυτές, είναι δυστυχώς μόνο απέραντη θλίψη, αλλά και οργή για την κατάντια αυτού του κατά τα άλλα πανέμορφου τόπου. Και οι εικόνες αυτές δεν τιμούν κανέναν. Ούτε αυτούς που τις προκαλούν, ούτε αυτούς που τις ανέχονται. Οι εικόνες αυτές δεν ταιριάζουν με τη φυσική ομορφιά της περιοχής και είναι άξιο απορίας, πώς δεν προβληματίζουν τους ντόπιους, οι οποίοι ζουν απ το τουρισμό. Έχει κανείς την εντύπωση πως εδώ επιτρέπονται όλα. Πως ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Δωρεάν πάρκινγκ, ελεύθερο Camping, σκουπιδότοπος. Το Χορευτό θυμίζει ένα απέραντο πάρκινγκ, βουλιάζει στην κυριολεξία από αυτοκίνητα απ’ τη μια άκρη μέχρι την άλλη. Μηχανάκια αλλά και μηχανές μεγάλου κυβισμού προκαλούν πρόβλημα ηχορύπανσης ιδίως τις ώρες κοινής ησυχίας μεσημέρι και βράδυ. Η Αστυνομία άφαντη.
Το ελεύθερο Camping πάνω στην αμμουδιά γίνεται αυτονόητα, αφού κανείς απ’ τις αρχές δεν τους ενοχλεί. Όποιος θέλει παίρνει τα μπογαλάκια του και πάει στο Χορευτό για ελεύθερο Camping! Στήνει τη σκηνή και το τσαντίρι του όπου γουστάρει, αφοδεύει φτιάχνοντας λακκούβες στην άμμο, ή στα γύρω μονοπάτια και ερημικά οικόπεδα (βρωμάει και ζέχνει παντού ) και πάει σπίτι του ανενόχλητος.
Τα κατοικίδια δίνουν και παίρνουν ακόμα και ανάμεσα στους λουόμενους, σχεδόν κάτω από κάθε ομπρέλα συναντά κανείς κι ένα σκυλί, ενώ ο νόμος απαγορεύει ρητά την κυκλοφορία και το λούσιμο των ζώων σε χώρους λουομένων.
Αλλά ποιος να τον εφαρμόσει; Τα δε αδέσποτα περιφέρονται ανενόχλητα ακόμα κι ανάμεσα στα τραπέζια των μαγαζιών!
Στο Χορευτό του 2015 συναντά κανείς για μια ακόμη χρονιά την ανομία του κάνω ό,τι θέλω και δεν μ’ ενοχλεί κανείς.
Εκτός κι αν αυτός είναι ο τουρισμός που επιθυμούν και οι αρχές εκεί, αλλά και η τοπική κοινωνία…».

Α.Φ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου