ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Διαφοροποιήθηκε

διαφοροποιήθηκε-391795

Διαφοροποιήθηκε

Μπορεί ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Μουλάς, να μην έδωσε το λόγο στο Γιάννη Μολοχίδη, ο ίδιος όμως έστω και εκτός μικροφώνου, κατάφερε να πει την άποψή του και να διαχωρίσει τη θέση του από τη συζήτηση που άνοιξε, με αφορμή την παραπομπή του Αχιλλέα Μπέου.

«Είναι προσωπικό το ζήτημα του Δημάρχου. Δεν θα έπρεπε να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση για τέτοια ζητήματα. Αλλα είναι τα σημαντικά», είπε κουνώντας το ογκώδες επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου Βόλου.

Ε.Χ.

Αδικο έχει;

Την απορία του για τον εμπνευστή του έργου της υποθαλάσσιας σήραγγας που θα συνδέει την Αγριά με την Αγχίαλο και το οποίο περιλαμβάνεται στο επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου, εξέφρασε ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Απ. Νάνος. «Ποιανού ιδέα ήταν; Ετσι για να ξέρουμε κι εμείς να ξέρουν κι οι πολίτες. Όταν δεν έχουμε περιφερειακό, υποβρύχιες συνδέσεις ονειρευόμαστε;», διερωτήθηκε.

Ερχονται λουκέτα και ελλείψεις

Οχι μόνο λουκέτα σε επιχειρήσεις, προβλέπουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη τα στελέχη του τοπικού συνδέσμου Βιομηχάνων, αλλά και σοβαρές ελλείψεις σε βασικά προϊόντα λόγω της ασφυκτικής κατάστασης στην πραγματική οικονομία από τους περιορισμούς στην κίνηση των τραπεζικών κεφαλαίων. Πρώτη φορά λοιπόν Αριστερά με ΑΤΜ «στεγνά» και ράφια αδειανά!

Γ.Λ.

Τους δικαίωσαν οι εξελίξεις

Απόλυτα δικαιωμένοι είναι οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων από το επερχόμενο αναδρομικό ψαλίδι στις συντάξεις του ΙΚΑ, στα τέλη Αυγούστου. Όχι μόνο λόγω ιδεολογίας, αλλά περισσότερο λόγω ενστίκτου, οι «σύντροφοι» του τοπικού συλλόγου είχαν προβλέψει από το χειμώνα ότι παρά τις υποσχέσεις και τα παχιά λόγια του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, η νέα κυβέρνηση γρήγορα θα ακλουθούσε το δρόμο των προκατόχων της.

Γ.Λ

Ζητούν βοήθεια για τα αδέσποτα

«Τα ζωάκια που φροντίζουμε σας χρειάζονται για ακόμα μια φορά. Οποιαδήποτε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη. Όταν πάμε να πάρουμε μια ανάσα, όλο καινούρια περιστατικά εμφανίζονται. Οι συνεχείς και πολλές εγκαταλείψεις μάς έκαναν να ξεπεράσουμε τα όριά μας πλέον. Έχουμε εξουθενωθεί σωματικά, ψυχικά, μα πάνω από όλα οικονομικά. Όπου και να πάμε συναντάμε νέα εγκαταλελειμμένα ζώα…».
Οι εκκλήσεις των διαφόρων ομάδων εθελοντών για τα αδέσποτα, πυκνώνουν και δυστυχώς, όσο η κρίση θα βαθαίνει, τόσο τα σκυλάκια – δώρα, θα γίνονται σε μια νύχτα αδέσποτα.
Η στήριξη των εθελοντικών ομάδων είναι σημαντική και χρήσιμη, αλλά το πρόβλημα δεν θα αντιμετωπιστεί μόνο με παροχή τροφής ή ιατρικής φροντίδας στα αδέσποτα.
Μέχρι να αναπτυχθεί το αίσθημα ευθύνης σε όσους αγοράζουν δώρο για τα παιδιά τους ένα σκυλάκι και μετά το εγκαταλείπουν στον περιφερειακό, η κοινωνία μας μπορεί να δείξει το ανθρώπινο πρόσωπο, προσφέροντας βοήθεια και στήριξη στις οργανώσεις και τους φορείς που προσπαθούν.

Α.Φ.

Πάει και η ουρά…

«Και τι με νοιάζει εμένα; Δεν έχω μετοχές».
«Σάμπως νοιάζει εμένα το εβδομαδιαίο πλαφόν αναλήψεων; Έχω μόνο 7,5 ευρώ σε έναν λογαριασμό».
Εχουμε κατακερματιστεί, έχουμε αυτοπαγιδευτεί στα όρια της νέας ατομικότητάς μας και χλευάζουμε με κανιβαλιστική διάθεση, όποιον πλήττεται από την κρίση, λες κι εμείς ζούμε στα προάστια της Ζυρίχης.
Κλείνουν τα εμπορικά; Καλά να πάθουν που δούλευαν με 500% κέρδος.
Απολύονται εργαζόμενοι; Ήταν τεμπέληδες, δεν ήταν εργατικοί όπως εμείς.
Ανησυχούν για τις αποταμιεύσεις τους ορισμένοι; Ας μας πουν πότε έδωσαν εισφορές για τα τεράστια εφάπαξ να τους λυπηθούμε…
Στο τέλος, θα έχουμε φάει και την ουρά μας και θα τρώμε και τα πόδια μας.

Α.Φ.

Ευχάριστη παρένθεση

Οταν ο Βόλος αναλάμβανε τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ εφήβων, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως οι αγώνες θα διεξάγονταν στην καρδιά του χειρότερου ελληνικού καλοκαιριού.
Οι αντιξοότητες που προέκυψαν από την ιδιαίτερη χρηματοοικονομική συνθήκη, ξεπεράστηκαν και η διοργάνωση προσέφερε τα αναμενόμενα.
Ίσως πολλαπλασιαστικά περισσότερα από την προβολή του Βόλου και της Νέας Ιωνίας ή τον τζίρο σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και γενικά την τοπική οικονομία.
Το μπάσκετ, η Εθνική, κλασικές καλοκαιρινές αξίες, μας ξεστράτισαν ευχάριστα.
Θυμηθήκαμε τι σημαίνει ελπίδα, δικαίωμα στο όνειρο, διεκδίκηση στόχου και νίκη, επιτυχία. Ικανοποίηση, χαρά, ανάταση.
Παροδική «ανάσταση» έστω σε ένα …σκοτωμένο καλοκαίρι.

Α.Φ.

Χρόνιο πρόβλημα

Την ώρα που ο εφιάλτης της λειψυδρίας επιστρέφει τις τελευταίες ημέρες στο Βόλο, το επιχειρησιακό σχέδιο δράσης του Δήμου για την περίοδο 2015- 2019 έρχεται να αναδείξει μια σειρά προβλημάτων που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, πριν οι κάτοικοι του πολεοδομικού συγκροτήματος πουν το νερό – νεράκι.

Η απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης υδατικών πόρων καταγράφεται ως το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα στον τομέα της ύδρευσης. Δεν είναι όμως μόνο αυτό.

Το μαρτύριο της σταγόνας ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες στο Βόλο. Σε συνοικίες της Ν. Ιωνίας, αλλά και στην Αγία Παρασκευή, το μέτρο μείωσης της πίεσης για την εξοικονόμηση νερού, έκανε τις βρύσες στους πάνω ορόφους πολυκατοικιών να στεγνώσουν.
Με ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΜΒ, απέδωσε το πρόβλημα στην υπερκατανάλωση και στη μείωση των πηγαίων νερών, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να είναι συνετοί με τη χρήση του πολύτιμου αυτού αγαθού.Χρόνιο πλέον το πρόβλημα.

Και είναι τραγικό να έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα λειψυδρίας σε Κυκλαδονήσια με μονάδες αφαλάτωσης που λειτουργούν με αιολική ενέργεια και στο Δήμο Βόλου, που έχει στη διοικητική του περιφέρεια το μισό Πήλιο με εκατοντάδες πηγές, να μιλάμε πάλι σήμερα για μέτρα περιορισμού της κατανάλωσης πόσιμου νερού…

Α.Φ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου