ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εβαλε πλάτη

εβαλε-πλάτη-394284

Εβαλε πλάτη

Μπορεί ο Κων. Καραμπάτσας να έφυγε από το Βόλο και πλέον να έχει αναλάβει Διοικητής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, όμως δεν ξεχνάει το Νοσοκομείο Βόλου. Το απέδειξε περίτρανα με την απόφαση που έλαβε στο διοικητικό συμβούλιο του ΠΓΝΛ για την απόσπαση ενός ΩΡΛ στο Βόλο για να ενισχυθεί το Αχιλλοπούλειο. Έχοντας εικόνα των αναγκών που υπάρχουν, δεν ήταν δύσκολο για αυτόν να βάλει πλάτη για να αντιμετωπιστούν τα κενά έστω και των ενόντων.

Β.Κ

Δεν σταματούν να εκπλήσσουν

Εκπλήσσουν οι οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών να καταργεί στην καρδιά της τουριστικής σεζόν τα beach party. Ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κώστα Λεβέντης, είπε χαρακτηριστικά ότι θα έπρεπε να ασχολούνται με σοβαρότερα θέματα, όπως η πάταξη της φοροδιαφυγής. «Καλό θα ήταν να πιάσουν τη φορολογητέα ύλη, όμως δυστυχώς και αυτή τη χρονιά δεν φαίνεται να το επιτυγχάνουν», συμπλήρωσε.

Κ. Μ.

Εξοργισμένοι

Μεγάλος εκνευρισμός επικρατούσε χθες στον εμπορικό κόσμο. Το υπουργείο τουλάχιστον μέχρι αργά χθες το απόγευμα δεν είχε κάνει δεκτό το αίτημα των εμπόρων για παράταση στην πληρωμή των υποχρεώσεων. Οι συσσωρευμένες οφειλές λόγω capital controls κατέστησαν ληξιπρόθεσμες. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Τσέλιος σε δηλώσεις του εξέφρασε με μία λέξη την κατάσταση: Ντροπή!

Κ. Μ.

Γυρίζει ανάποδα

Βέβαια από όλη αυτήν την ιστορία των capital controls δεν βγήκαν ζημιωμένοι μόνο οι επαγγελματίες, αλλά και το κράτος. Εκτός από τα έργα που έμειναν στον αέρα και τα έσοδα που πήγαν πίσω μήνες, τώρα βλέπουμε Δημοτικές Επιχειρήσεις ανταποδοτικού χαρακτήρα να μην έχουν να καταβάλουν ούτε τα πάγια έξοδά τους. Η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Αλμυρού δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα. Η κατάσταση προβλέπεται να γίνει χειρότερη, καθώς τα όποια αποθέματα εξαντλούνται και ο κόσμος δεν έχει λεφτά για να είναι συνεπής με τους λογαριασμούς τους.

Κ. Μ.

Εμείς να δεις

Καλά θυμηθείτε το, αυτή η Ντάλια του ΔΝΤ, θα γράψει ιστορία στην Ελλάδα. Την έχουν βάλει στο μάτι, όλοι πριν έρθει ακόμη, με όσα έχουν ακουστεί για την προϊστορία της στην Κύπρο, και παρακολουθούν κάθε της κίνηση. Πού τρώει, πού κοιμάται, με ποιους μιλάει, τι φοράει και τι βλέμμα έχει κάθε φορά που απευθύνεται στους συνεργάτες της. Παρότι πάντως Βαλκάνια, δεν φαίνεται να έχει και σε μεγάλη εκτίμηση του Έλληνες. Εμείς να δεις…

Β.Κ

Οχι, αλλά…

Δηκτικό το σχόλιο του αντιδημάρχου τουρισμού Θάνου Θεοδώρου, στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής.

«Δεν θα ψηφίσουμε τα θέματα, αλλά θα στηρίξουμε τον Πρόεδρο», είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για προσέγγιση της πολιτικής της δημοτικής αρχής αλά… αριστερής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ε.Χ.

Απόντες

Απόντες και από τη χθεσινή συνεδρίαση –δεύτερη ή τρίτη κατά σειρά- της οικονομικής επιτροπής οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

«Είναι σίγουροι ότι στα οικονομικά πάμε καλά και δεν έρχονται», σχολίασε με νόημα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Πέγιος.

Ε.Χ.

Στο στόχαστρο

Τι το ’θελε η κακιά η τύχη και πέρασε από το προαύλιο του κτιρίου της περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας, ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φώτης, την ώρα που ο Δήμαρχος, Αχ. Μπέος ετοιμαζόταν να μπει για να διαμαρτυρηθεί στο γραφείο της επιτρόπου;

Μόλις τον είδε ο Αχ. Μπέος ξεσπάθωσε για μία ακόμη φορά εναντίον του ΠΑΣΟΚ.

Ατυχος ο Γιώργος Φώτης, άτυχος…

Ε.Χ.

Ενα ωραίο… μαγαζί

Είναι πάνω σε αμμουδερή ακτή.

Μπορείς να παρκάρεις άνετα με πλήρη ασφάλεια.

Εχει ωραίους και ευρύχωρους χώρους.

Φάγαμε στο κύμα, πάνω στην προβλήτα.

Το μενού:

Τρία σουβλάκια, δύο μπιφτέκια με πατάτες, μία πατάτες εξτρά, δύο φέτες (γιγαντιαίες), δύο σαλάτες (μέτριες), τρεις μπύρες και ένα μπουκάλι νερό. Περίμενα λογαριασμό 45 έως 60€. Ο υπέροχος νεαρός σερβιτόρος με χρεώνει 14,85€. Τον ευχαριστώ θερμά, την ίδια δουλειά (του σερβιτόρου) έκανε και ο γιος μου στο Στρατό.

Νικ. Παπαγεωργίου, σ. Πολιτικός Μηχανικός

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου