ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πόλη των ρεκόρ

πόλη-των-ρεκόρ-396353

Πόλη των ρεκόρ

Πόλη των ρεκόρ Γκίνες, θέλει να καταστήσει το Βόλο, ο Πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ, Κώστας Χαλέβας. Το 2012 ήταν το ρεκόρ Γκίνες στο συρτάκι.

Του χρόνου το καλοκαίρι, θα επιδιωχθεί ρεκόρ για τη μεγαλύτερη τσιπουροκατάνυξη.

Και πρόκειται για μία προσπάθεια που δεν έχει γίνει στο παρελθόν και που αν επιτευχθεί ρεκόρ θα είναι δύσκολο να… σπάσει. Αλλωστε ο Βόλος είναι φημισμένος για τα τσιπουράδικά του. Οποιοι δεν το ξέρουν θα το μάθουν του χρόνου το καλοκαίρι.

Ε.Χ.

Ίσως αλλάξουν τελικά γνώμη

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής δόσεων για ρυθμίσεις στον ΟΑΕΕ, την Εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και ο εμπορικός κόσμος δεν ξέρει τι να κάνει. Όλες οι διαπραγματεύσεις της Γενικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν υπήρχε ενημέρωση εάν είχαν αποτέλεσμα. Ίσως σήμερα εάν δουν πόσο λίγοι έμποροι μπορούν πραγματικά να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις να αλλάξουν γνώμη… Οι έμποροι είναι πραγματικά πολύ πιεσμένοι.

Κ. Μ.

Καμία σχέση με προσλήψεις

Θέσεις αγροτικών γιατρών που από το 2015 ανήκουν στο νέο οργανισμό του ΠΕΔΥ είναι οι 22 που θα καλυφθούν με την προκήρυξη του υπουργείου Υγείας. Οι θέσεις αυτές είναι κενές καθώς έληξε η θητεία των προηγούμενων που τις κατείχαν. Δεν είναι καινούργιες θέσεις αλλά μία συνηθισμένη αλλαγή προσώπων που υπηρετούν την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου, ενημέρωσε χθες γιατρός τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Δεν έχουν δηλαδή καμία σχέση με την πρωτοβάθμια περίθαλψη σε αστικές περιοχές που υποτίθεται ότι υπηρετεί το ΠΕΔΥ Βόλου αν και οι ανάγκες είναι μεγάλες.

Κ. Μ.

Πρέπει πρώτα να μπουν λουκέτα

Φοβερή είναι η οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαστηριακοί γιατροί και τα διαγωνιστικά κέντρα. Οι οφειλές σε κάθε γιατρό είναι δεκάδες χιλιάδες ευρώ και δυστυχώς όσο και να φωνάζουν, ο ΕΟΠΥΥ δεν καταλαβαίνει. Φαίνεται πρέπει να μπουν πρώτα λουκέτα για να αντιληφθεί ο Οργανισμός τη ζημιά που έχει κάνει. Να απολυθεί κόσμος…

Κ. Μ.

Τα καλόπαιδα

Μαθαίνω ότι ορισμένοι… προσπαθούν να πιάσουν «κονέ» στο ΣΥΡΙΖΑ για να παραμείνουν στο Βόλο σε θέσεις ευθύνης. Βλέπουν πως οι κυβερνώντες ασχολούνται με τα εσωκομματικά τους και προφανώς σκέφτηκαν για να κάνουμε μία προσπάθεια μήπως και τους πιάσουμε στον ύπνο. Σιγά ρε καλόπαιδα. Δηλαδή εσείς γεννηθήκατε μαθημένοι να διοικείται και κανείς άλλος δεν ξέρει; Για κάντε και έναν απολογισμό μέχρι τώρα να δούμε τι… ψάρια πιάσατε.

Β.Κ

Δόθηκε λύση

Ο κ. Καλαματιανός, νέος υποδιοικητής του ΙΚΑ, έδωσε τελικά λύση στο πρόβλημα και από χθες ανάσαναν… υπάλληλοι και ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ Βόλου. Αφού συναντήθηκε στην Αθήνα με το σύλλογο εργαζομένων, έδωσε εντολή και το πρόβλημα με τον κλιματισμό αποκαταστάθηκε. Ευτυχώς δηλαδή, όμως είναι δυνατόν να επιστρατεύεται ολόκληρος υποδιοικητής για ένα τεχνικό θέμα που θα μπορούσε να λυθεί στο άψε σβήσε… Όπως έδειξε η περίπτωση του Βόλου, είναι.

Β.Κ

Γιατί όχι Βόλο;

Αυτό πάλι δεν το έχω καταλάβει με τις πανθεσσαλικές συσκέψεις που γίνονται όλες στη Λάρισα. Το ξεκίνησαν οι κομματικοί ταγοί και το συνεχίζουν, ανακοινώνουν περιοδεία στη Θεσσαλία και οι συγκεντρώσεις και οι συσκέψεις όλες γίνονται στη Λάρισα. Για τις άλλες πόλεις άντε το πολύ ένα πέρασμα. Δεν ξέρω πως είχαν συνηθίσει, αλλά αυτό θα πρέπει να αλλάξει και ευθύνη έχουν οι τοπικές ηγεσίες των κομμάτων. Ο Βόλος δεν είναι… για ξεκάρφωμα, ούτε ήταν ποτέ για να αρκούνται οι Βολιώτες… στις πανθεσσαλικές συσκέψεις. Εκτός και εάν το έχουν πάρει απόφαση, ότι είναι σε δεύτερη μοίρα, οπότε αλλάζει το πράγμα. Να μας το πούνε, να ξέρουμε.

Εκτός από τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα που προεκλογικά βρέθηκε στο Βόλο, τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ Αντώνη Σαμαρά και το Γιώργο Παπανδρέου με το ΚΙΔΗΣΟ, που πρόσφατα πραγματοποίησε σύντομη επίσκεψη στο Βόλο, το ΠΑΣΟΚ επιμένει Λάρισα, η ΔΗΜΑΡ επίσης, ενώ στο Ποτάμι… μάλλον μας έχουν ξεχασμένους. Εξαιρείται φυσικά το ΚΚΕ, το οποίο είτε όταν ήταν η Αλέκα Παπαρήγα, είτε τώρα ο Δημ. Κουτσούμπας, ο Βόλος ήταν πάντα από τους πρώτους σταθμούς περιοδειών.

Β.Κ

Δολιοφθορές

Πίσω από τους βανδαλισμούς στο Seatrac, το σύστημα με το οποίο άτομα με κινητικά προβλήματα έχουν πρόσβαση στη θάλασσα στον Αναυρο, η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ –ΔΙΕΚ, Νατάσσα Μορφογιάννη «βλέπει» ανεγκέφαλους που έχουν στοχοποιήσει το έργο που προσπαθεί να παράγει η δημοτική αρχή.

«Δεν πλήττουν εμάς. Κάνουμε ό,τι μπορούμε. Κάνουν κακό όμως σε συμπολίτες μας, που αυτήν τη στιγμή στερούνται το μπάνιο τους και βάζουν το Δήμο σε έξοδα που θα μπορούσε να είχε αποφύγει», είπε χαρακτηριστικά.

Ε.Χ.

Σε εκκρεμότητα

Σε εκκρεμότητα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας παραμένει η απόφαση του Δήμου Βόλου για μονοδρόμηση του τούνελ της Γορίτσας, τις Κυριακές και Αργίες, προκειμένου να αποφεύγεται το μποτιλιάρισμα του μπάνιου που ταλαιπωρεί εκατοντάδες οδηγούς κάθε Σαββατοκύριακο, αλλά και τις καθημερινές, όταν η αγορά δεν λειτουργεί απόγευμα.

Πάντως, αν η Αποκεντρωμένη καθυστερήσει λίγο ακόμη, το καλοκαίρι θα έχει φύγει και τυχόν έγκριση της απόφασης του Δήμου Βόλου δεν θα έχει κανένα νόημα πλέον.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου