ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στα παλιά λημέρια

στα-παλιά-λημέρια-398499

Στα παλιά λημέρια

Στα παλιά του λημέρια βρέθηκε χθες ο πρώην Δήμαρχος Βόλου, Κυριάκος Μήτρου.

Κατευθύνθηκε απευθείας στο γραφείο του αντιδημάρχου οικονομικών, Δημήτρη Πέγιου και αρκέστηκε να σχολιάσει ότι η επίσκεψή του δεν… βγάζει είδηση.

Ε.Χ.

Στηρίζει το Κίνημα των Πολιτών

Συνεχίζει την προσπάθεια για την οργάνωση του Κινήματος των Πολιτών η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων. Η τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισε τη διοργάνωση εκδήλωσης το Σεπτέμβριο. Ο πρόεδρος των Επαγγελματοβιοτεχνών, Τρύφωνας Πλαστάρας, πιστεύει ότι η ενίσχυση των τοπικών προϊόντων ίσως να αποτελεί και μονόδρομο για την ανάπτυξη της οικονομίας. Και δεν έχει άδικο, αρκεί η προσπάθεια να συνεχιστεί και να υποστηριχθεί και από όλους τους φορείς της Μαγνησίας.

Κ. Μ.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα

Ημέρα πληρωμής των συντάξεων σήμερα για το ΙΚΑ και το Δημόσιο και πλέον θα δούμε πως θα λειτουργήσουν τα μέτρα χαλάρωσης των capital controls με την εξυπηρέτηση στις Τράπεζες. Ελπίζουμε πάντως να μην επαναληφθούν εικόνες πολύωρης αναμονής όπως άλλων ημερών. Ο κόσμος να εξυπηρετηθεί, χωρίς να υπάρξουν προβλήματα.

Κ. Μ.

Φοβερές οι συνέπειες

Σε τραγική οικονομική κατάσταση έχουν περιέλθει τα συνεργεία αυτοκινήτων. Όπως αναφέρθηκε, ο τζίρος μηδενίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της τραπεζικής αργής, ενώ η όποια κινητικότητα αναπτύχθηκε το τελευταίο δεκαήμερο, συνάδει με το πνεύμα των capital controls. Οι επισκευές ακολουθούν τη ροή των αναλήψεων χρημάτων από τα ΑΤΜ και τα γκισέ των τραπεζών. Η οικονομική ασφυξία του κλάδου είναι τέτοια, ώστε να υπάρχει ο φόβος ότι από το φθινόπωρο δεν θα κινούνται αυτοκίνητα λόγω ελλείψεων στα ανταλλακτικά.

Κ. Μ.

Σχεδόν βέβαιο

Η σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ίσως η κρισιμότερη στην ιστορία του, καθώς μετά τα όσα είπε χθες ο Αλ. Τσίπρας, θα πρέπει να πάρουν θέση οι διαφωνούντες. Σήμερα μάλλον θα ξεκαθαρίσει και εάν θα οδηγηθούμε σε εκλογές το Φθινόπωρο, κάτι που οι περισσότεροι θεωρούν σχεδόν βέβαιο πλέον.

Β.Κ

Σοβαρό

Οι υπάλληλοι του ΟΑΕΕ στο Βόλο εξέφρασαν χθες παράπονο διευκρινίζοντας στη στήλη ότι δεν υπήρξε συνωστισμός όπως γράφτηκε από επαγγελματίες και ότι η εγκύκλιος πρέπει να προωθηθεί υπηρεσιακά για να έχει ισχύ. Επειδή ωστόσο το θέμα είναι σοβαρό και υπάρχουν επαγγελματίες που καίγονται να βγούνε στη σύνταξη, νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται τόση τυπικότητα, ειδικά όταν η Διοίκηση έχει δείξει ότι αυτό που προέχει είναι να λύνονται τα προβλήματα και να εξυπηρετείται ο κόσμος. Το θέμα είναι σοβαρό και ο Τ θα επανέλθει άμεσα.

Β.Κ

Ανακούφιση

Με ανακούφιση ξεφύσηξε ο αντιδήμαρχος τουρισμού, Θάνος Θεοδώρου, μόλις, χθες, στην εκπνοή της προθεσμίας, κατατέθηκαν δύο προτάσεις από ενδιαφερόμενους να συλλέξουν το πρωτογενές τουριστικό υλικό στο πλαίσιο του προγράμματος leader για τον τουρισμό.

Σε περίπτωση που έβγαινε και ο δεύτερος διαγωνισμός άγονος θα έπρεπε να ακολουθηθεί διαδικασία απευθείας ανάθεσης, το κυριότερο όμως να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Και στην προκειμένη περίπτωση κάθε μέρα που περνά είναι πολύτιμη.

Ο χρόνος έχει ξεκινήσει να μετρά αντίστροφα για το πρόγραμμα που αν δεν ολοκληρωθεί έως τέλος Οκτωβρίου, ο Δήμος θα χάσει κονδύλια ύψους 99.000 ευρώ για την συγκέντρωση πρωτογενούς υλικού για την τουριστική προβολή.

Ε.Χ.

Στρατηγικό σχέδιο

Το επιχειρησιακό σχέδιο δράσης του Δήμου Βόλου, αναλύεται σε 341 σελίδες, οι οποίες διανεμήθηκαν στις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους, σύμφωνα με το Γ.Γ. του Δήμου, Στέλιο Διαμαντίδη.

Πέρασε όμως η προθεσμία των 20 ημερών και στο γραφείο δεν έφθασε ούτε μία πρόταση.

Μάλλον κρατάνε προτάσεις και κριτική για τη στιγμή που θα εισαχθεί το σχέδιο προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου.

Ε.Χ.

Θερινή ραστώνη;

Μόνο οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας συμμετείχαν στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Βόλου.

Η αντιπολίτευση μάλλον έχει πέσει σε… θερινή ραστώνη.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου