ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αλλαγή

αλλαγή-400464

Αλλαγή

«Αν ισχύσει ο φόρος 23% από το πρώτο ευρώ αλλάζουμε επάγγελμα», διαμηνύει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλίας, Αποστόλης Τσακανίκας.

«Για ποιο λόγο να συνεχίσουμε να παράγουμε, χωρίς να ξέρουμε αν τα προϊόντα μας θα έχουν ζήτηση και να μην γίνουμε κι εμείς πωλητές, επιλέγοντας ποια και σε τι ποσότητα είδη θα διαθέτουμε;», διερωτάται.

Οι παραγωγοί άλλωστε στις λαϊκές αγορές, ούτε επιδοτήσεις παίρνουν κι επιπλέον εξισώνονται με τους ελεύθερους επαγγελματίες. Ένα πενιχρό μεροκάματο βγάζουν κι αυτό κινδυνεύουν να το χάσουν.

Ε.Χ.

Οταν θέλουν, μπορούν

Στην Ελλάδα όλα είναι δυνατά. Όταν ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο, βρίσκονται λύσεις και παίρνονται αποφάσεις. Έτσι συνέβη και χθες. Οι διάνοιες των Τραπεζών έκαναν συσκέψεις και αποφάσισαν να χαλαρώσουν περισσότερο τους περιορισμούς στις αναλήψεις καταθέσεων. Έτσι η σωρευτική ανάληψη των 420 ευρώ (καλός εχόντων των πραγμάτων) θα είναι κυλιόμενη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε πολίτη. Ας την αφήναν ως είχε αν ήθελαν με τέτοιες θερμοκρασίες…

Κ. Μ.

Κάνουν δουλεμπόριο απαρατήρητοι

Αλλοι 23 μετανάστες εγκαταλείφτηκαν χθες στη βραχονησίδα Γιούρα Αλοννήσου και μάλιστα με θερμοκρασίες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην υγεία τους. Οι δουλέμποροι τους μετέφεραν εκεί με ιστιοπλοϊκό σκάφος. Ετσι συνέβη και στην τελευταία υπόθεση πριν περίπου ένα μήνα. Τα σκάφη εν μέσω θέρους πλέουν απαρατήρητα…

Κ.Μ.

Εν μέσω συγκρούσεων προσλήψεις

Μπορεί το υπουργείο Υγείας να ρίχνει λάδι στη φωτιά με την αντιπαράθεση που έχει ανοίξει με τους γιατρούς, όμως έχει κανονίσει την πορεία του. Το υπουργείο ανακοίνωσε προκήρυξη για την πλήρωση των κενών και κενούμενων οργανικών θέσεων στα Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία. Ο πολίτης θα έχει πλήρη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αν γίνουν οι προσλήψεις. Τώρα αν οι εργαστηριακοί γιατροί και οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί έχουν αυξημένα οικονομικά προβλήματα με ευθύνη του ΕΟΠΥΥ και της κρίσης, ε, δικό τους πρόβλημα…

Κ.Μ.

Βέλη

Επιφυλακτική στάση, όπως διαβάζω, αναμένεται να κρατήσει η Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες ψηφοφορίες, καθώς όπως τόνιζαν στενοί συνεργάτες του Ευ. Μεϊμαράκη μετά τις αποκαλύψεις για το Plan B του Γ. Βαρουφάκη: «τίποτα δεν είναι το ίδιο όπως ήταν την Παρασκευή». Κύκλοι κοντά στον πρόεδρο της ΝΔ, ανέφεραν μάλιστα πως είναι πιθανό τόσο ο Αλ. Τσίπρας όσο και ο Π. Καμμένος να γνώριζαν τις κινήσεις Βαρουφάκη και προσέθεταν ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις τόσο για τους λόγους που τον ανάγκασαν να αποπέμψει τον κ. Βαρουφάκη, αλλά και για το θέμα της υποκλοπής ΑΦΜ πολιτών. Το υπαινίχθηκε και ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης χθες στον Ant1. Σφίγγει ο κλοιός.

Β.Κ

Δύσκολη η συνύπαρξη

Αμα πηγαίνουν με δύο κείμενα στην Κεντρική Επιτροπή, είναι δυνατόν να τα βρούνε; Με τίποτα, είναι η απάντηση. Άλλωστε και στο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πολύ το έχουν πάρει απόφαση πλέον ότι το γυαλί έχει ραγίσει και δύσκολα θα ξανακολλήσει. Δεν είναι μόνο το τρίτο μνημόνιο, αλλά οι πολλές διαφορές στη φιλοσοφία που διέπουν τους μεν και τους δε, που δύσκολα θα συνυπάρξουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Β.Κ

Μπαλάκι οι ευθύνες

Ο σύλλογος των εργαζομένων στο ΙΚΑ χθες εξέδωσε και ανακοίνωση για τις συνθήκες… καύσωνα που επικρατούν μέσα στο κτίριο του Βόλου. Η Διεύθυνση ρίχνει το μπαλάκι στις τεχνικές υπηρεσίες και οι υπεύθυνοι των Τ.Υ στη διεύθυνση. Μέχρι ωστόσο να φανεί ποιος πραγματικά έχει την ευθύνη… η ταλαιπωρία συνεχίζεται για υπαλλήλους και ασφαλισμένους.

Β.Κ

Λίγοι

Ενημερωτικά σημειώματα στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων που σταθμεύουν παράνομα, αφήνει η δημοτική αστυνομία, αντί… κλήσεων. Τουλάχιστον προς το παρόν.

Το θέμα είναι πόσοι ευαισθητοποιούνται… Δυστυχώς το κυκλοφοριακό χάος δύσκολα συμμαζεύεται και οι δημοτικοί αστυνομικοί είναι μόλις πέντε. Τι να πρωτοκάνουν;

Ε.Χ.

Ξεχασμένη

Αναγνώστης της στήλης επισημαίνει ότι στον κόμβο Πευκακίων, στο ύψος του φωτεινού σηματοδότη Λαρίσης με Πευκακίων, πάνω στον ποδηλατόδρομο, υπάρχει εδώ και μία εβδομάδα, παρατημένη μία κόκκινη BMW.

Βρίσκεται μάλιστα σε «τυφλή» στροφή και υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος για ποδηλάτες αν δεν έχει συμβεί ήδη.

Κι επειδή η ΒΜW αποκλείεται να… ξεχάστηκε, καλείται ο ιδιοκτήτης να την απομακρύνει, ειδάλλως ας πράξουν τα δέοντα ο Δήμος και η Τροχαία.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου