ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εκλογές

εκλογές-404909

Εκλογές

Πληροφορίες που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για πρόωρες εκλογές και μάλιστα με λίστα στις 8 Νοεμβρίου.

Στόχος να ξεκαθαρίσει το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ζητούμενο παραμένει τι αντίκτυπο θα έχουν αυτές οι εκλογές στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, μετά και τη στοιχειώδη ομαλοποίηση της λειτουργίας τραπεζικού συστήματος.

Εφιάλτης με ονοματεπώνυμο

Ο εφιάλτης των βουλευτών έχει πλέον ονοματεπώνυμο. Ζωή Κωνσταντοπούλου. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και οι μισοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ευχαρίστως θα υπέγραφαν πρόταση μομφής εναντίον της. Μάλλον την «τρέφει πολιτικά» όμως αυτό, οπότε ας επιλέξουν να την αγνοήσουν ένα διάστημα, μήπως και φιλοτιμηθεί να καταλάβει ότι: «δεν βρέχει, αλλά τη φτύνουν» και αποχωρήσει μόνη της.

Χωρίς εισιτήριο επιστροφής

Οι της Αριστερής Πλατφόρμας του Βόλου ετοιμάζουν βαλίτσες για να παραστούν τη Δευτέρα στην εκδήλωση που διοργανώνεται στην Αθήνα. Ο Παν. Λαφαζάνης και τα στελέχη που συμπορεύονται μαζί του θέλουν αύριο η συγκέντρωση να είναι μαζική για να «στείλουν μήνυμα» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και στον πρωθυπουργό. Ο δρόμος της ρήξης χωρίς εισιτήριο επιστροφής.

Εγινε η αρχή

Ανθρώπινο πρόσωπο δείχνει με την πολιτική που ακολουθεί να διαγράψει τα χρέη έως 20.000 ευρώ για τους δικαιούχους του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης η Τράπεζα Πειραιώς. Η κίνηση αυτή της Πειραιώς θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή αντίστοιχων ενεργειών και από άλλες Τράπεζες. Τα οφειλόμενα χρήματα από ανθρώπους που η οικονομική κρίση τους έθεσε στο περιθώριο δεν είναι εισπρακτέα, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να αποδοθούν. Η δε πρόσφατη τραπεζική αργία απέδειξε ότι η επιβίωση των Τραπεζών στην Ελλάδα εξαρτάται άμεσα από την επιβίωση των συναλλασσομένων τους.

Χρειάζονται κριτήρια

Ισως δεύτερες σκέψεις για τη νοοτροπία στην καθημερινότητά μας να μπορούσε να βγάλει από το αδιέξοδο μία σειρά από επαγγέλματα που περπατούν σε τεντωμένο σχοινί και να δώσουν θέσεις εργασίας στους ανθρώπους μας. Μόνο αν αναλογιστεί κανείς τα κέρδη από τις αγορές πανικού μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, μπορεί να διανοηθεί πόσα απλά μπορούμε να δώσουμε περισσότερο αέρα στην τοπική οικονομία. Χρειάζονται όμως κριτήρια, πείσμα και υπομονή.

Πλούτος

Σημαντική είναι για την περιοχή μας κάθε πρωτοβουλία που αποσκοπεί στο ευρύτερο άνοιγμα των αρχαίων μνημείων στο ευρύ κοινό. Η συναυλία που διοργανώνεται την Παρασκευή 31 Ιουλίου στο επιβλητικό ανάκτορο της αρχαίας Δημητριάδας, αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Είναι άλλωστε γενικά παραδεκτό ότι η αξιοποίηση του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής μας, μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης, σε δύσκολες εποχές.

Εναλλακτικές

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στην περιοχή μας, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος του χρόνου. Στόχος και προσδοκία των υπευθύνων για την τουριστική προβολή της περιοχής μας είναι να εδραιωθεί ο τουρισμός κρουαζιέρας σε ετήσια βάση και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να ανοίξουν δρόμοι ενίσχυσης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Διαμαρτυρίες

Εντονότατες διαμαρτυρίες από κατοίκους στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος, που πανηγύριζε χθες το απόγευμα. Εξω από τον Ι.Ν. ο κάδος των απορριμμάτων ξεχείλιζε από σκουπίδια και η εικόνα κατά την προσέλευση των πιστών στην εκκλησία, κάθε άλλο παρά… πανηγυρική ήταν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου