ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κυνηγάει τα θέματα της ΟΕΒΕΜ

κυνηγάει-τα-θέματα-της-οεβεμ-493538

Κυνηγάει τα θέματα της ΟΕΒΕΜ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα που αφορούν στους επαγγελματοβιοτέχνες της Μαγνησίας επιδεικνύει ο νέος πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφωνας Πλαστάρας. Ο κ. Πλαστάρας δεν επαναπαύεται σε στείρες συνδικαλιστικές τοποθετήσεις, ενδιαφέρεται για τις στατικές, κυνηγάει τα θέματα της ΟΕΒΕΜ και δεν τα αφήνει στη τύχη τους. Θα το αντιληφθούν αυτό στην πορεία κάποιοι που δεν επιδεικνύουν το ίδιο ενδιαφέρον.

Κ.Μ.

Σε λίγο δεν θα υπάρχουν ούτε υπάλληλοι

Αφοπλιστική η απάντηση υπαλλήλου σε αίτημα πολίτη να ενημερωθεί τα χρέη του στη Φορολογική Διοίκηση. Η υπάλληλος απάντησε ότι ο λογιστής γνωρίζει. Τόσα απλά… Βέβαια στην επιμονή του πολίτη να μάθει τις πληροφορίες που ήθελε, ενημέρωσε για τις οφειλές, καθώς ο πολίτης δεν έχει λογιστή, όχι όμως και για το ύψος των δόσεων σε ενδεχόμενο διακανονισμό. Επαγγελματίες και μη πρέπει να έχουν το λογιστή τους και δυστυχώς δεν ευθύνονται οι εφοριακοί υπάλληλοι γι’ αυτό αλλά το ίδιο το υπουργείο γιατί το επιβάλλει!

Κ.Μ.

Τους δίνουν… στεγνά

Αρχισαν να ανοίγουν στόματα στη συνεδρίαση της Εξεταστικής για το πώς μπήκε η χώρα στα μνημόνια. Τα όσα αποκάλυψε χθες ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασ. Κορκίδης για τις απαιτήσεις των τροϊκανών είναι πράγματι συνταρακτικά. Μόνο που άργησε και αυτός να μιλήσει. Κάποτε θυμάμαι… όλοι συνδαιτυμόνες του Τόμσεν και των άλλων ήθελαν να είναι. Τώρα που έγινε η ζημιά, τους δίνουν «στεγνά». Εάν μη τι άλλο τουλάχιστον να μην νιώθουμε και τύψεις για τα εξ αμάξης που έχουν ακούσει.

Β.Κ.

Σκέψου

Αδυνατώ να τις παρακολουθήσω αυτές τις φιλοφρονήσεις επί προσωπικού στο fb μεταξύ αιρετών της πόλης και θεσμικών παραγόντων. Αντί να περιμένουν να ακούσουν την καλή κουβέντα από τους πολίτες, αυτοθαυμάζονται σε τέτοιο βαθμό που κινδυνεύουν να ματιαστούν. Οχι τίποτα άλλο αλλά δεν υπάρχουν και ξεματιάστρες που να μπορούν να τους προλάβουν όλους. Μιλάμε τώρα για ρεκόρ… αυτοβαυκαλισμού. Φαντάσου και να δούλευαν και όλα ρολόι.

Β.Κ.

Το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ

Στα Τρίκαλα «μετακόμισαν» χθες οι Παπανδρεϊκοί καθώς υπήρχε πολιτική συγκέντρωση με τον εξ απορρήτων του Γιώργου Παπανδρέου και πρωτεργάτη στο ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ Γιώργο Ελενόπουλο. Η επόμενη συγκέντρωση προγραμματίζεται στο Βόλο μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, ωστόσο η οργάνωση από τώρα ετοιμάζεται.

Β.Κ.

«Απάντηση»

Η Βολιώτισσα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου δεν μάσησε τα λόγια της χθες και «απάντησε» για λογαριασμό του κόμματος στα όσα καταλόγισε στο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γιούνκερ. Αλλο που δεν ήθελε δηλαδή, η νεαρή εκπρόσωπος για να επαναλάβει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα δεν αποδέχεται ως πανάκεια ό,τι λένε ή ό,τι ζητάνε οι δανειστές. Της έστρωσε την μπάλα… ο Γιούνκερ στο γήπεδο και δεν έχασε την ευκαιρία να πάρει την πάσα.

Β.Κ.

Αλλαγές

«Αν σε ένα μικρό οργανισμό, σε μια μικρή επιχείρηση αλλάζουμε τον επικεφαλής κάθε έξι μήνες, είναι αδύνατο η επιχείρηση να πάει μπροστά. Το ίδιο δυστυχώς, συμβαίνει με το Υπουργείο Αγροτική Ανάπτυξης» ανέφερε ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας, Κωνσταντίνος Λάμπρος, στο πλαίσιο ημερίδας της Γεωπονικής Σχολής. Σχολιάζοντας την πολιτική κατάσταση, ο κ. Λάμπρος ανέφερε ότι «κάθε έξι μήνες σχεδόν έχουμε αλλαγή του Υπουργού, ενώ θα έπρεπε να υπάρχει σταθερότητα και μια χαραγμένη εθνική αγροτική πολιτική, η οποία ουδέποτε υπήρχε στη χώρα μας».

Γ.Υ.

Με δύο ατζέντες

Η μικρή πράσινη ατζέντα – ημερολόγιο, περιλαμβάνει τις προσεχείς υποχρεώσεις.

Η μεγάλη μπλε ατζέντα, κι αυτή περιδένεται με λαστιχάκι, περιέχει μεσοπρόθεσμο ημερολόγιο δραστηριοτήτων, συναντήσεις και κάποιες αναγραφές σε ξένη γλώσσα, πιθανότατα Ρουμάνικα.

Απαραίτητα εργαλεία τα μπακαλοδέφτερα για αυτοδιοικητικό πρόσωπο της Μαγνησίας που σβήνει και γράφει σε λίστες, χάνει το μέτρημα, ξεχνάει τη σειρά, μπερδεύεται, μουντζουρώνει και λερώνεται.

Πολιτικές πράξεις δημοτικού με μηδενικό αποτέλεσμα, δεν οδηγούν χωρίς επιφοίτηση σε αποφοίτηση στη λήξη της 5ετίας αλλά σε σχολάζουσα θητεία μέχρι την απόσυρση.

Α.Φ.

Φάμπρικα εκβιασμών;

«Φάμπρικα εκβιασμών και απειλών με πρόσχημα δήθεν ελαττωματικά φίλτρα αιμοκάθαρσης…Το γνωρίζουμε, αλλά αφήσαμε να κυλήσει ο χρόνος και να πληροφορηθούμε για νέα περιστατικά εκβιασμών και απειλών κατά νεφρολόγων, αλλά και κατά διοικητικών στελεχών νοσοκομείων του ΕΣΥ όλης της χώρας εκ μέρους χειραγωγημένων ενώσεων ασθενών, οι οποίες διακινούν δήθεν καταγγελίες περί δήθεν ελαττωματικών φίλτρων αιμοκάθαρσης, προκειμένου κάποιοι επιτήδιοι να επιτύχουν την επιλογή εταιρείας της… προτίμησής τους για το ρόλο του προμηθευτή νοσοκομείων του ΕΣΥ!

Το έχουμε δει πολλές φορές το έργο στη Σπάρτη, στη Θεσσαλονίκη, στην Καρδίτσα και αλλού και παντού οι δήθεν αναφορές και οι δήθεν καταγγελίες κάνουν στερεοτυπικά λόγο για… περιστατικά αλλεργικών αντιδράσεων σε αιμοκαθαρόμενους ασθενείς…», αναφέρεται σε ιστοσελίδα με θέματα υγείας με το σχόλιο να ολοκληρώνεται με ερώτηση: «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι ενήμερη για την φάμπρικα εκβιαστικών δήθεν καταγγελιών για δήθεν ελαττωματικά φίλτρα αιμοκάθαρσης ανά την Ελλάδα;»

Α.Φ.

Ψυχικές διαταραχές

Με μελανά χρώματα απεικόνισαν οι ειδικοί της ψυχικής υγείας το τοπίο που επικρατεί στην ψυχική υγεία της Γηραιάς ηπείρου αλλά και της Ελλάδας.

Το 25% του πληθυσμού των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης παρουσιάζουν μία ή περισσότερες ψυχικές διαταραχές, με την ψυχική νόσο να εμφανίζεται εξ απαλών ονύχων, από την ηλικία των 15 χρόνων ή και νωρίτερα λόγω άγχους.

Στην Ελλάδα οι ψυχικές νόσοι φαίνεται να συσχετίζονται με προβλήματα όπως η ανεργία, ενώ «πληγή» της θεραπείας αποτελεί η έλλειψη δομών και ειδικών για την ψυχική υγεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο με εισαγγελική εντολή μπαίνουν καθημερινά στις ψυχιατρικές κλινικές 52 άνθρωποι, γεγονός που αναδεικνύει την έλλειψη δομών αλλά και το πάσχον σύστημα εφημεριών.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα υπάρχει ελλιπής θεραπεία, καθώς μόνο ένας στους τέσσερις ανθρώπους παίρνουν τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας που χρειάζονται.

Υπογράψτε, επιτέλους, για να μην δημιουργηθεί το αδιαχώρητο.

Α.Φ.

Το έλυσε

Το έλυσε το σταυρόλεξο της κατανομής των μαθητών των δημοτικών στα γυμνάσια, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Δοδοντσάκης. Επί μήνες ασχολούνταν με τη… σπαζοκεφαλιά της κατανομής για να προκύψουν το δυνατό λιγότερα προβλήματα σε μαθητική κοινότητα και σχολεία.

Μέχρι και τη διαδρομή που θα περπατήσει ο κάθε μαθητής ξεχωριστά από το σπίτι του έως το σχολείο, έκανε στο χάρτη του υπολογιστή για να βρει τις καλύτερες λύσεις.

Το αποτέλεσμα θα κριθεί στην πράξη.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου