ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Παραμένει επίκαιρος

παραμένει-επίκαιρος-496360

Παραμένει επίκαιρος

Τη δεκαετία του ‘80 και του ‘90 όταν μιλούσε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, στην Κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, επικρατούσε σιγή…

Ολοι ήθελαν να τον ακούσουν διότι οι απόψεις του ήταν πράγματι προχωρημένες.

Για πολλούς θεωρούνταν αιρετικός, όμως ο αείμνηστος Α. Παπανδρέου, που είχε την ικανότητα να ξεχωρίζει τα «φωτεινά μυαλά» πάντα τον ξεχώριζε, ακόμη και όταν πολλές φορές βρέθηκε «απέναντί του» να επικρίνει επιλογές του.

Η χθεσινή του παρουσία στο Βόλο και η ομιλία του στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, ξύπνησε ευχάριστες θύμησες για όσους είχαμε την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε από κοντά.

Παραμένει στοχαστής και βαθιά φιλοσοφημένος, όπως και επίκαιρος όσο ποτέ.

Β.Κ.

Δριμεία επίθεση

Αστραψε και βρόντηξε χθες ο συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Βογιατζής που με δήλωσή του επιτίθεται σε μερίδα του τοπικού τύπου, κάνοντας λόγο για θλιβερούς ουραγούς που θέλουν να πλήξουν την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή για την έντονη αντίδραση του συντονιστή της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί η αναμόχλευση ονομάτων που εμφανίζονται να καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης σε τοπικό επίπεδο σε διάφορους δημόσιους οργανισμούς.

Β.Κ.

Συνεργασία

Στο Βόλο είναι γεγονός ότι το Τμήμα της Επιθεώρησης Εργασίας που ασχολείται με τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας αλλά και όσοι δίνουν τη μάχη με την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, με πραγματικό ζήλο και παρά τις όποιες ελλείψεις δίνουν πραγματική μάχη και έχουν να παρουσιάσουν ένα πολύ σημαντικό έργο. Η χθεσινή διοργάνωση της ημερίδας στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η υπηρεσία έχει καταφέρει να εμφυτεύσει το πνεύμα της συνεργασίας τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους εργοδότες και έτσι η συνέργεια έχει βρει ανταπόκριση, έχοντας βέβαια και τα ανάλογα καλά αποτελέσματα.

Β.Κ.

Διαφορετική προσέγγιση

Φοβερή η συζήτηση που διοργάνωσε χθες το Επιμελητήριο Μαγνησίας με θέμα «Ας μιλήσουμε για την Ανάπτυξη» και κεντρικό ομιλητή τον πολιτικό επιστήμονα και κοινωνιολόγο Μιχάλη Χαραλαμπίδη στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ. Ο κ. Χαραλαμπίδης είχε να παρουσιάσει ουσιαστικές προτάσεις για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, ενώ και η τοποθέτησή του για το πώς φτάσαμε στο σήμερα ήταν διαφορετική από αρκετές από όσες έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα. Ωστόσο, η εκδήλωση δεν είχε δυστυχώς την προσδοκώμενη προσέλευση κόσμου.

Κ.Μ.

Ναι μεν, αλλά…

Νομικά δικαιολογημένη ήταν χθες η ΔΕΔΔΗΕ που προχώρησε στην αποξήλωση των μετρητών από 14 παροχές ρεύματος. Οι ηλεκτροδοτούμενες οικογένειες δεν φαίνονταν στο πελατολόγιό της. Ωστόσο, ηθικά δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο. Αναρωτιόμαστε πόσο ανθρώπινο είναι εν μέσω οικονομικής κρίσης να αφήνεις οικογένειες χωρίς ρεύμα. Ισως θα μπορούσε να έχει γίνει μία προσπάθεια να προσεγγίσουν τους ανθρώπους, να τους ενημερώσουν πως μπορούν να φτιάξουν καινούργια συμβόλαια ή να μπουν στο κοινωνικό τιμολόγιο, όχι να τους οδηγούν προ τετελεσμένου γεγονότος. Πώς θα δείξει ανθρώπινο πρόσωπο η ΔΕΗ;

Κ.Μ.

«Μπροστά με έργα». Τώρα;

Ετοιμη να κάνει «κοιλιά» και η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς η συμβασιοποίηση των έργων που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ ολοκληρώνεται και «φως» στο νέο ΕΣΠΑ δεν φαίνεται.

Οι πιστώσεις τελειώνουν, το ίδιο και οι υπογραφές Αγοραστού σε συμβάσεις.

Ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας, φωνάζει προς την κυβέρνηση να ανοίξει και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων καθώς σε λίγο δεν θα υπάρχουν πιστώσεις ούτε για μικροπαρεμβάσεις τοπικής κλίμακας.

Το σύνθημα Αγοραστού στις εκλογές «Μπροστά με έργα», απειλείται από την κυβέρνηση με μετάλλαξη «Σημειωτόν χωρίς έργα»…

Μην φανταστείτε πως, προσπαθώντας να κοντύνουν πολιτικά τον Αγοραστό, πρόκειται να στηρίξουν έμμεσα την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Αποκεντρωμένη Περιφερειακή ασάφεια και μόνο…

Α.Φ.

Εκτάκτως για το τριήμερο

Ειδική μέριμνα ώστε να λειτουργήσουν από το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος με τις απαραίτητες άδειες όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντας στις Β. Σποράδες, έλαβε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Β. Σποράδων κα Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Κλιμάκια υπαλλήλων των Διευθύνσεων Υγείας και Ανάπτυξης καθώς και της Επιτροπής Θεαμάτων και Κινηματογράφων, έφυγαν για τα νησιά ώστε σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές να προχωρήσουν άμεσα τις διαδικασίες ελέγχου και να ανανεώσουν τις άδειες λειτουργίας των εκατοντάδων καταστημάτων.

Α.Φ.

Ζωή αντί Σήφη

Ο Σήφης Βαλυράκης κλήθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η συνεδρίαση ξεκίνησε αρκετά νωρίτερα από την ώρα έναρξης όλων των κεντρικών δελτίων ειδήσεων. Το τι ακριβώς ειπώθηκε εκεί δεν το είδαμε πουθενά γραμμένο, δεν το ακούσαμε στα ραδιόφωνα και φυσικά δεν το παρακολουθήσαμε στα κανάλια. Φαίνεται πως κανένας δεν το πήρε χαμπάρι, παρότι η συνεδρίαση μεταδιδόταν απευθείας από το Κανάλι της Βουλής.

Η είδηση επισκιάστηκε από τον «καβγά» μεταξύ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Τυχαίο;

Α.Φ.

Εισιτήρια

Δωρεάν εισιτήρια προκειμένου να παρακολουθήσουν τους αγώνες του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ, που θα φιλοξενήσει ο Βόλος, έχει εξασφαλίσει ο Δήμος για μαθητές της περιοχής.

Τα εισιτήρια αναμένεται να διανεμηθούν τις επόμενες ημέρες στα σχολεία και όπως φαίνεται η παρουσία της μαθητιώσας νεολαίας στις κερκίδες θα είναι δυναμική.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου