ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πρόταση

πρόταση-498380

Πρόταση

Πολύ σωστή η επισήμανση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλλή, ότι για το σχεδιασμό και τον προγραμματισμό του νέου ΕΣΠΑ, πρέπει να αξιοποιηθεί η εμπειρία και η γνώση στελεχών των Δήμων που σήμερα αποτελούν τους «οδηγούς» σε πολλές κοινοπραξίες ευρωπαϊκών ΟΤΑ για την υλοποίηση κοινοτικών προγραμμάτων, ώστε να αξιοποιηθεί η γνώση της «καλής πρακτικής» που κατέχουν και να απορροφηθεί το σύνολο των διαθέσιμων πόρων προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, ιδιαίτερα στην υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικών δράσεων που αποτελούν σήμερα τομείς αιχμής. Ετσι είναι, όμως δυστυχώς σε όλους τους ΟΤΑ δεν υπάρχει καταρτισμένο προσωπικό και αυτό είναι ένα θέμα.

Β.Κ.

Συμφώνησαν

Εξαιρετικά ενθαρρυντική για την πορεία του έργου της βιοκλιματικής αναβάθμισης της κεντρικής πλατείας Αλμυρού ήταν η προχθεσινή ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού για την τροποποίηση της μελέτης. Ισως επειδή τα περιθώρια στένεψαν χρονικά το Συμβούλιο αλλά και οι φορείς συμφώνησαν σε κοινά σημεία για τις θέσεις στάσης και τη χωροθέτηση των περιπτέρων. Το έργο δεν χωρούσε άλλη καθυστέρηση…

Κ.Μ.

Τραγικό

Με καθαρή αμοιβή 431 ευρώ και απασχόληση 5μηνη θα εργαστούν οι 20.385 άνεργοι που θα προσληφθούν σε θέσεις απασχόλησης στο Δημόσιο στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που προκηρύχτηκε. Δυστυχώς, παρά τα λίγα χρήματα και το μικρό χρόνο απασχόλησης οι θέσεις απασχόλησης συνιστούν πραγματική ανάσα!

Κ.Μ.

Στον υπουργό

«Συζήτηση με τον Υπουργό Οικονομίας κ. Σταθάκη στο περιθώριο της ετήσιας συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας: «Κε Υπουργέ προσδοκούμε ευημερία για τη χώρα μας, ανάπτυξη για τον τόπο μας, κίνητρα για την επιχειρηματικότητα, θέσεις εργασίας για τους ανέργους μας… Ζητούμενα, που πρέπει να απαντηθούν με λύσεις άμεσες, δραστικές, αποτελεσματικές». Λέει η λεζάντα με την ανάλογη φωτογραφία του αντιπεριφερειάρχη Α. Κοπάνα, μαζί με τον Υπουργό Γ. Σταθάκη στο fb. Ναι «κόπηκε» τώρα ο Υπουργός, με τις νουθεσίες…

Β.Κ.

Εχουν δίκιο

To έχει στο αίμα της… τελικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Εάν δεν μαλώσει με κάποιον κάθε μέρα και δεν δημιουργήσει ένα επεισόδιο, κάτι της λείπει, κάτι δεν πάει καλά. Το θέμα είναι μέχρι πότε θα συνεχιστεί αυτό το «βιολί» με την Πρόεδρο της Βουλής που έχει εξελιχτεί σε καπετάν φασαρία. Εχουν δίκιο όσοι τονίζουν ότι κυκλοφορεί μονίμως με «λυμένο ζωνάρι».

Β.Κ.

Δημιουργική πολιτική αχρωματοψία

Την ήττα της μονοκομματικής εκπροσώπησης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, καταδεικνύει καθημερινά το αποτέλεσμα όσων εμπλέκονται, με μεγάλο ή μικρότερο βαθμό, στην πολιτική πρακτική του Νοσοκομείου Βόλου.

Οι κομματικές ταυτότητες έχουν πλέον αντικατασταθεί από διαπιστευτήρια και καθημερινές αξιολογήσεις που εκδίδονται, προέρχονται από την ίδια την τοπική κοινωνία που θέλει ένα σύγχρονο, δωρεάν, ποιοτικό σύστημα δημόσιας υγείας για όλους.

Ανοιχτές και καθαρές συνεργασίες με σεβασμό στη διακριτικότητα των ρόλων, εξωστρέφεια, συνεννόηση και συστράτευση σε κοινούς σκοπούς, δημιουργούν στο Νοσοκομείο Βόλου συνθήκες σύγχρονης ανάπτυξης μιας μεγάλης υγειονομικής μονάδας.

Τα προβλήματα της δημοσιονομικής στενότητας και οι συνειδητές επιλογές απαξίωσης του δημόσιος συστήματος υγείας εδώ και χρόνια, μέσα από την υποστελέχωση, την υποχρηματοδότηση κ.α., δυσχεραίνουν τις συνθήκες αλλά ο καλός ο καπετάνιος στις φορτούνες φαίνεται…

Α.Φ.

Επανεκκίνηση – ανανέωση

Την επανεκκίνηση με στόχο ένα προοδευτικό αριστερό κόμμα σύγχρονο στη δράση του, τολμηρό στις θέσεις και τις ιδέες του και ανανεωτικό στην πολιτική του, επιδιώκουν στελέχη από τη νέα γενιά της «Δημοκρατικής Αριστεράς», αναλαμβάνοντας πολιτική πρωτοβουλία ενόψει του Συνεδρίου του κόμματος.

«Ανήκουμε σε μια γενιά που έχει ανάγκη και επιδιώκει λύσεις για το μέλλον της χώρας. Γεννηθήκαμε μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας το 1974. Επιδιώκουμε να αλλάξουμε τις παθογένειες που υπήρξαν και υπάρχουν στη χώρα. Να πούμε αλήθειες χωρίς να μετράμε το πολιτικό και κομματικό κόστος.

Εμείς σε αυτήν κρίσιμη στιγμή αποφασίσαμε να δηλώσουμε το παρών. Θεωρούμε ότι η Δημοκρατική Αριστερά οφείλει να διεκδικήσει ξανά την επόμενη ημέρα στις πολιτικές εξελίξεις. Στο Συνέδριο ο στόχος είναι η Δημοκρατική Αριστερά να αποκτήσει ξανά διακριτό πολιτικό πλαίσιο. Στο Συνέδριο τα κύρια χαρακτηριστικά δεν πρέπει να είναι ξανά η ατέρμονη αυτοκριτική και η πόλωση αλλά οι νέες προτάσεις για αλλαγές και τομές. Χρειάζεται η αποφασιστική συμμετοχή και στήριξη των μελών και φίλων για να τα καταφέρουμε. Για να επιτευχθεί η ανανέωση και η επανεκκίνηση», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της πρωτοβουλίας.

Μεγάλες προκλήσεις και προσδοκίες.

Κοντός ψαλμός…

Α.Φ.

Στο σκοτάδι

Ορθοπεταλιές στα σκοτάδια καλούνται να κάνουν οι ποδηλάτες που επιλέγουν τον παραλιακό ποδηλατόδρομο στην οδό Παπαδάκου στις Αλυκές για την ποδηλατοβόλτα τους.

Σύμφωνα με κατοίκους των Αλυκών, στο συγκεκριμένο δρόμο που φθάνει μέχρι την πλαζ έχουν τοποθετηθεί ωραιότατα ηλιακά φωτιστικά σώματα, πλην όμως δεν λειτουργούν.

Απευθύνθηκαν στις υπηρεσίες του Δήμου Βόλου και έλαβαν απάντηση ότι υπεύθυνος είναι ο εργολάβος και ότι το έργο δεν έχει ακόμη παραληφθεί.

Μέχρι την παραλαβή του έργου, το μοναδικό φως φαίνεται ότι θα είναι αυτό του… φεγγαριού.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου