ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Υποδομές

υποδομές-502185

Υποδομές

Η τουριστική ανάπτυξη του δήμου Ρήγα Φεραίου και η δημιουργία αντίστοιχων υποδομών στην περιοχή, εντάσσονται στις προτεραιότητες του δημάρχου Δημήτρη Νασίκα. Οπως επεσήμανε ο ίδιος, στο πλαίσιο της χθεσινής ημερίδας για την Κάρλα, είναι σημαντική η προβολή της διαχρονικής ιστορίας της περιοχής από τα αρχαία έως τα νεώτερα χρόνια με επίκεντρο τη διεθνούς ακτινοβολίας προσωπικότητα του Ρήγα Φεραίου. Στο πλαίσιο αυτό θα καταβληθούν προσπάθειες, προκειμένου το Βελεστίνο και η ευρύτερη περιοχή, να αποτελέσουν πόλο έλξης των τουριστών στο μέλλον.

Γ.Υ.

Ικανοποιήθηκαν

Σύσσωμα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν το παρών στην ομιλία του Υπουργού Γιώργου Σταθάκη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ο χώρος για τους ίδιους πιθανότατα θεωρήθηκε πιο φιλικός από τη συνέλευση του ΣΕΒ… που έπονταν στο Συνεδριακό της Μητρόπολης και έτσι, λίγο πολύ, ήταν όλοι στο αμφιθέατρο της Χωροταξίας. Ο Γιώργος Σταθάκης, ανέπτυξε το πρόγραμμα της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη και άφησε ικανοποιημένους τους «συντρόφους» του όπως ενημερώθηκε η στήλη.

Β.Κ.

Να πάρει μπροστά η μηχανή

«Οσοι, από εμάς, νομίζουν ότι πάνε στο Συνέδριο για να εκλέξουν αρχηγό κάνουν μεγάλο λάθος. Ο αρχηγός θα βγει από τη βάση στις 14 Ιούνη και όχι στις 5 με 7 Ιούνη, όπου εκεί θα πάμε, όλοι μας, για να διαχειριστούμε το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης. Θα πάμε, όλοι μας, για να δώσουμε ζωή, πνοή, ελπίδα και προοπτική, στον ασθενή που βγήκε από την εντατική των μνημονίων. Αλλιώς, ο νέος αρχηγός θα παραλάβει ένα «άδειο» κόμμα». Αυτό τόνιζε χθες στη στήλη ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Σακόπουλος που είναι και υποψήφιος για το συνέδριο, και δεν έχει άδικο, αφού εκ των πραγμάτων αυτό που έχει σημασία δεν είναι η μάχη προσωπικών διαγκωνισμών αλλά να πάρει ξανά μπροστά… η μηχανή.

Β.Κ.

Εμείς;

Δεν ξέρω για το Βόλο, η Λάρισα πάντως στην προσπάθεια που κάνει να αναδειχθεί πολιτιστική πρωτεύουσα το 2021 απέκτησε έναν ακόμη σύμμαχο. Η Ευρωπαία Επίτροπος για την περιφερειακή ανάπτυξη Κορίνα Κρέτσου που βρέθηκε στη γειτονική πόλη ευχήθηκε καλή επιτυχία στη Λάρισα, όσον αφορά τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό για την ανάδειξη πολιτιστικής πρωτεύουσας το 2021.

Β.Κ.

Γιατί νέοι σταθμοί;

Σταθμοί μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε τρία κτίρια του Δήμου Βόλου τοποθετήθηκαν στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος με σκοπό την προστασία του πληθυσμού και του περιβάλλοντος από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Ηδη υπάρχει εγκατεστημένος σταθμός μέτρησης εδώ και χρόνια στο κτίριο Σκενδεράνη (Τοπάλη με Δημητριάδος). Δεν αρκεί ο ένας και προσθέτουν κι άλλους σταθμούς;

Γνωρίζουν κάτι και δεν το λένε;

Πριν από λίγες μέρες τοποθετήθηκαν μετρητές σε τρία κτίρια του Δήμου:

1. 37ο Νηπιαγωγείο Βόλου – Αγιος Στέφανος

2. Κοινωνικό Κέντρο Νεάπολης

3. Παλιά Ηλεκτρική

Μα καλά, διερωτήθηκε συμπολίτης. Στο Σωρό ακτινοβολία;

Ο μόνος που …ακτινοβολεί εκεί είναι ο Μουλάς, Πρόεδρος γνωστού πολιτικού διαμετρήματος.

Οπότε, γιατί να τοποθετηθεί μετρητής εκεί; Υπάρχει ανταγωνισμός;

Α.Φ.

Τριψήφιο και βλέπουμε…

Θέλει τόλμη το μέτρημα. Και στο ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ότι κάποιοι αποφάσισαν να είναι ειλικρινείς, τουλάχιστον με τους εαυτούς τους.

Το παλιό Μητρώο μελών Μαγνησίας που αριθμούσε χιλιάδες άτομα, ακόμη και επιλαχόντες του ΑΣΕΠ ή αναπληρωτές καθηγητές, έκλεισε, σφραγίστηκε, μουσειοποιήθηκε.

Το νέο Μητρώο με πραγματικές εγγραφές 550 ζώντων μελών, σχεδόν σε μέγεθος τσέπης, διαφέρει από την παλιά σκονισμένη πολύτομη εγκυκλοπαίδεια καθώς δεν έχει διακοσμητικό ρόλο, ούτε σταυρουδάκια δίπλα σε εγγραφές.

Οι εκτιμήσεις στελεχών της Ν.Ε. είναι ότι ο αριθμός των εγγραφών μπορεί να αυξηθεί στη σημερινή εκλογική διαδικασία ανάδειξης συνέδρων κατά 100 – 116 περίπου άτομα.

Λαμπρά…

Α.Φ.

Διάλογος, όχι παράλληλοι μονόλογοι

Πως τα καταφέρνουν εκεί στο Νότιο Πήλιο και προκαλούνται μετωπικές; Εντάσεις για τα καταδυτικά με τους αλιείς, εκρηκτική κατάσταση με τους λατόμους…

Ας δοκιμάσουν και το διάλογο αντί των αντιπαραθέσεων μονολόγων.

Ισως, μέσα από γόνιμη συζήτηση, βρουν σημεία σύγκλισης και αποφευχθούν επεισόδια με …ιπτάμενα μπουκάλια, γιουχαΐσματα κ.λπ.

Καιρός για συνεννόηση, δίχως ηγεμονισμούς.

Α.Φ.

Σταθμοί μέτρησης

Τρεις σταθμούς μέτρησης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε ισάριθμα κτίρια του Βόλου, ανακοίνωσε ότι εγκατέστησε ο Δήμος.

Σε εκκρεμότητα όμως εξακολουθεί να παραμένει η πρόταση που είχε καταθέσει στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την απομάκρυνση των κεραιών από τον πολεοδομικό ιστό.

Η προθεσμία να απαντήσουν οι εταιρείες έχει περάσει προ πολλού.

Κανένα νέο;

Ε.Χ.

Αδειες

Εως 30 Ιουνίου καλούνται οι μικροπωλητές να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους για να ανανεώσουν τις άδειές τους.

Η παράταση δόθηκε. Να δούμε πόσοι θα ανανεώσουν άδειες. Γιατί το πρόβλημα δεν ήταν ο χρόνος, αλλά τα ίδια τα δικαιολογητικά, όπως η φορολογική ενημερότητα, που δεδομένης της οικονομικής κατάστασης αρκετών δεν μπορούν να εκδώσουν.

Ας ελπίσουμε ότι οι λαϊκές δεν θα… αποδεκατιστούν από πάγκους.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου