ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εχουν το δικαίωμα

εχουν-το-δικαίωμα-502745

Εχουν το δικαίωμα

«Δεν θα επιτρέψουμε κανέναν να μας στερήσει το δικαίωμα στη μνήμη». Με αυτά τα λόγια έκλεισε την ομιλία του χθες, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Μαγνησίας Κωνσταντίνος Περκουλίδης, για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Όπως είπε με κάθε τόνο, αν και η κυβέρνηση κρατά αντιφατική στάση, οι Έλληνες του Πόντου θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την ιστορική τους μνήμη, καθώς έχουν το δίκαιο με το μέρος τους και το δικαίωμα στη μνήμη.

Κ. Μ.

Μίνι σύσκεψη

Με το Γιώργο Σταθάκη συζήτησαν χθες οι βουλευτές της Μαγνησίας σε «στενό οικογενειακό κύκλο» για τα θέματα που αφορούν στη Μαγνησία. Μετά τη μίνι σύσκεψη, δήλωσαν όλοι ικανοποιημένοι, καθώς απέσπασαν δεσμεύσεις που εάν υλοποιηθούν, αν μη τι άλλο θα προσδώσουν μία άλλη θετική εικόνα στο Νομό.

Θετικός απολογισμός

Ο απολογισμός πάντως της επίσκεψης Σταθάκη για το ΣΥΡΙΖΑ είναι θετικός. Άρεσε όπως μαθαίνω και στα μέλη του ΣΕΒ. Η επιχειρηματική κοινότητα μέτρησε στα λόγια του την ωριμότητα, την υπευθυνότητα και τη σοβαρή προσέγγιση σε θέματα που αφορούν στην οικονομία και στην ανάπτυξη και περιμένει φυσικά τα επόμενα βήματα. Αρκεί φυσικά, όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι του επιχειρείν, να κλείσει σύντομα η εκκρεμότητα με τη διαπραγμάτευση, που όσο παραμένει μέτωπο ανοιχτό, προκαλεί παρενέργειες.

Δεν το θέλουν

«Δεν θέλουμε την ΕΡΤ του Ταγματάρχη! Θέλουμε την ΕΡΤ της ψυχής μας, των 24 μηνών ελεύθερη και αυτοδιαχειριζόμενη! Εξάλλου το κλείσιμό της, από τον Ταγματάρχη προετοιμάστηκε!». Αυτό το μότο, κάνει θραύση στα social media και μάλιστα από τους ίδιους τους απολυμένους της ΕΡΤ, που κάτι παραπάνω ξέρουν. Μυρίζεται… χαμός σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, που περνούν ακρόαση Τσακνής και Ταγματάρχης.

Κέρδισε (πάλι) τις εντυπώσεις

Κέρδισε για ακόμη μια φορά τις εντυπώσεις των ακροατών με την ομιλία του στη Συνέλευση των βιομηχάνων, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Απ. Παπαδούλης.

Ιδιαίτερα στον επίλογο, όταν ανέφερε: «Χωρίς μάλιστα να επιθυμώ να μπω σε ξένα χωράφια, φαίνεται ότι το Μνημόνιο, σε έναν ποσοστό 70%, έχει προτάσεις και προωθεί μεταρρυθμίσεις, που βοηθάνε στην αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας και δεν βρίσκουν αντίθετο το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Μπορεί οι πολιτικές του Μνημονίου να κατακρίθηκαν και να πετάχτηκαν στο πυρ το εξώτερο. Κανείς, όμως, δεν αναλογίστηκε ότι για τη φουρτούνα δεν ευθύνεται η θάλασσα, αλλά ο άνεμος.

Στο κάτω – κάτω της γραφής, ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστούς, δοξάζεται, διότι μεταξύ των θαυμάτων που έκανε είναι και οι θεραπεία δύο – τριών τυφλών.

Εξ αιτίας του Μνημονίου, 182 στη Ζάκυνθο, 239 στη Χίο και μερικές δεκάδες ακόμη ανάπηροι, είδαν το φως το αληθινό και σταμάτησαν να παίρνουν επιδόματα αναπηρίας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου