ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Νάνσυ, καρδούλες…

νάνσυ-καρδούλες-503718

Νάνσυ, καρδούλες…

Στα γούστα του Δημάρχου, σύμφωνα με δημόσια τοποθέτηση του Μπέου, η Πρόεδρος του ΤΕΕ Νάνσυ Καπούλα.

Ευδιάθετος μετά το κολύμπι στις Αλυκές ο Δήμαρχος, αντικατέστησε τις αναφορές για χαστουκάκια στα μαγουλάκια… με καρδούλες.

«Προσωπικά δεν έχω κάτι με την κα Νάνσυ Καπούλα. Μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής κι αν δεν ήμουν παντρεμένος… θα την καλούσα για καφέ», είπε ο Δήμαρχος στέλνοντας μήνυμα στο ΤΕΕ.

Α.Φ.

Δεν έχουν άλλα χρήματα

Ξεπέρασαν τις 270.000 τα ασφαλιστικά συμβόλαια οχημάτων που ακυρώθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2015. Τι κι αν η Βουλή ψήφισε Νόμους που προβλέπουν βαριά χρηματικά πρόστιμα. Οι περισσότεροι κάτοχοι οχημάτων δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν. Δεν υπάρχει ρευστό οπότε το φαινόμενο εντείνεται και όσα πρόστιμα κι αν επιβληθούν θα είναι μόνο νούμερα σε χαρτιά. Θα παραμείνουν ανείσπρακτα.

Κ. Μ.

Δεν το αντιλαμβάνονται

Συνεχίζει την προσπάθεια ώστε να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος για τη δημιουργία συνθηκών που θα οδηγήσουν σε οικονομική ανάκαμψη το Επιμελητήριο Μαγνησίας. Σε συνέχεια άλλων ημερίδων που έχει πραγματοποιήσει, το Επιμελητήριο διοργανώνει καινούργια εκδήλωση την ερχόμενη Τετάρτη με κεντρικό ομιλητή τον πολιτικό επιστήμονα Μιχάλη Χαραλαμπίδη. Καταβάλει φιλότιμη προσπάθεια ώστε να βρεθούν λύσεις όμως οι συνθήκες λειτουργίας των επιχειρήσεων συνεχώς επιδεινώνονται και οι αρμόδιοι δεν λένε να το καταλάβουν.

Κ.Μ.

Αναστάτωση για ανέργους

Σε τεχνικό λάθος του παρόχου αποδίδεται από τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ η ανάρτηση των απορρίψεων που εμφανίστηκαν στις αιτήσεις των αιτούντων ανέργων στην Κοινωφελή.

Συγκεκριμένα το τεχνικό λάθος παρουσιάστηκε λόγω προβλήματος στον πάροχο του πληροφοριακού συστήματος με αποτέλεσμα να αναρτηθούν λανθασμένα απορριπτικές ενδείξεις σε χιλιάδες ανέργους που όμως δεν ισχύουν.

Ετσι οι άνεργοι που είδαν στην αίτησή τους απόρριψη δεν θα πρέπει να ανησυχούν πάντα σύμφωνα με τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ διότι δεν είναι σωστό αποτέλεσμα και δεν σημαίνει ότι δεν θα μοριοδοτηθούν λόγω συμμετοχής τους – όπως ήθελε η ένδειξη – σε αντίστοιχο πρόγραμμα εργασίας.

Το λάθος όμως αυτό αποδείχθηκε ότι προκάλεσε τεράστια αναστάτωση στους ανέργους.

Ο ΟΑΕΔ σύμφωνα με τη Διοίκηση καταβάλει κάθε προσπάθεια για να ολοκληρώσει την επεξεργασία όλων των στοιχείων που αφορούν τις 192.571 αιτήσεις που υποβλήθηκαν και να εκδώσει τους προσωρινούς πίνακες μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Μετά την αναστάτωση με τν ματαίωση του προγράμματος επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας, το λάθος με τις απορρίψεις προκαλεί νέες ανησυχίες.

Καλό είναι να μην …τριτώσει το κακό.

Α.Φ.

Συγνώμη κυρία, ποιά είστε;

«Τώρα τι θα πει, τι θα κάνει», είναι η απορία που προκαλεί σχεδόν σε κάθε εμφάνισή της η Πρόεδρος της Βουλής.

«Πραγματικά συμπονώ τον Πρωθυπουργό. Εκανε λάθος που την έβαλε Πρόεδρο της Βουλής», σχολίασε πρόσφατα ο πρόεδρος του Ποταμιού και συνέχισε: «Αυτή η εικόνα γκεστάπο είναι προσβλητική για το πολιτικό σύστημα».

Στο ίδιο μήκος και ο σχολιασμός της Ρέας Βιτάλη στο protagon.gr: «Ποια είστε εσείς και πώς συσσωρεύσατε τόσο θυμό και μίσος σ’ αυτή την ηλικία; Από πού το αντλήσατε; Από ποια ηλικία το συγκεντρώνετε; Ποια είστε εσείς που μπορείτε να στήνετε απέναντι έναν άνθρωπο και να τον ξευτελίζετε ελαφρά την καρδία;

Ποια είστε εσείς που κόπτεστε να φυτρώνετε και εκεί που δεν σας σπέρνουν; Εναγώνια αναζητούσα μια σπορά που να σας περιλαμβάνει ως σπόρο.

Ποια είστε εσείς που καταδεχτήκατε να φέρετε τον τίτλο «ανήλικο τέκνο» και στην ενηλικίωσή σας;

Ποια είστε εσείς που γραπωθήκατε από έναν ομφάλιο λώρο ονόματος και των δανεικών guts που σέρνει και σχεδόν ηδονίζεστε να ρωτάτε ανθρώπους «Ποιος είστε; Και πώς ονομάζεστε;». Εσείς;

Ποια είστε εσείς που βαφτίζεστε ως «αριστερή» εξευτελίζοντας την έννοια του σεβασμού στην ισότητα; Σας φανταστήκατε ποτέ ίση;

Ποιοι είμαστε εμείς και πώς μπορούμε να βλέπουμε αυτά που συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας; Πώς τα επιτρέπουμε;

Ποιοι είμαστε εμείς και πώς καταντήσαμε; Πώς μπλέξαμε; Πώς θα ξεμπλέξουμε;”.

Δεν μαθαίνεις καλού – κακού να αλλάζεις λάστιχο σε φούιτ;

Α.Φ.

Προϊστορία στο Π.Θ.

Ο νέος γενικός γραμματέας Ερευνας και Τεχνολογίας που βρέθηκε χθες στο Βόλο, διατηρεί από παλιά σχέσεις με την πόλη μας καθώς έχει διατελέσει για χρόνια Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Τμήμα Χωροταξίας. Xθες είχε την ευκαιρία να βρεθεί μαζί με συναδέλφους του στην ημερίδα για το ρόλο των συνεργατικών σχηματισμών στον Πολυχώρο του Τσαλαπάτα και να συζητήσει μαζί τους, εάν και με θεσμική ιδιότητα αυτή τη φορά.

Β.Κ.

Περιμένουν κάτι

Τα μέλη του ΣΕΒ Θεσσαλίας περιμένουν πως και πως σήμερα τον Υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, προκειμένου να ακούσουν κάτι θετικό που θα προσδώσει μία ώθηση στην οικονομία και την επιχειρηματικότητα, που βρίσκονται σε βαθιά ύφεση εξαιτίας της παρατεταμένης κρίσης αφενός και αφετέρου εξαιτίας της καθυστέρησης στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. Οπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά χθες στη στήλη «δεν κουνιέται πλέον ούτε πράσινο φύλλο» και αυτό δεν είναι ενθαρρυντικό.

Β.Κ.

Εισακούστηκε

Δικαιωμένος αισθάνεται και έχει κάθε λόγο για αυτό ο πρόεδρος του Α.Σ. Βόλου Νικήτας Πρίντζος καθώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης υιοθέτησε την πρόταση που τους είχε κάνει να θεσπιστεί ένα πλαίσιο ώστε μέσω ομάδας παραγωγών – κτηνοτρόφων αλλά και με το Συνεταιρισμό να δοθεί η δυνατότητα αξιοποίησης των δημοσίων εκτάσεων της Κάρλας για την παραγωγή και διάθεση ζωοτροφών δωρεάν στους κτηνοτρόφους. Μπορεί αυτό να μην ισχύσει από τη φετινή καλλιεργητική περίοδο, όμως η πρόταση, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο, παίρνει σάρκα και οστά. Κάλλιο αργά παρά ποτέ… που λένε.

Β.Κ.

Κατάρτιση

«Σε επίπεδο δυναμικού πέρα από τις ανάγκες για αύξηση του δυναμικού, υπάρχουν ζητήματα κατάρτισης του προσωπικού, τα οποία πρέπει να εξετάσουμε» ανέφερε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητής Γρηγόρης Πετράκος, με αφορμή την παρουσίαση του τετραετούς σχεδίου δράσης. Ο κ. Πετράκος σημείωσε ότι λίγο ως πολύ είναι κοινά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Πανεπιστήμια, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι είναι ενθαρρυντική η κατάταξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μεταξύ των 300 καλύτερων σε πανευρωπαϊκό και των 800 σε παγκόσμιο επίπεδο.

Γ.Υ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου