ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ματαιοπονούν

ματαιοπονούν-513123

Ματαιοπονούν

Τον Κώστα Πουλάκη, επιχειρούν να «στοχοποιήσουν» ορισμένοι παρά το γεγονός ότι ως νέος γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως μαθαίνουμε, ο κ. Πουλάκης, έχει πάντα ανοιχτή την πόρτα του γραφείου του για τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης από τη Μαγνησία. Το γεγονός βέβαια αυτό – καθεαυτό δεν είναι τόσο που ενοχλεί, όσο το γεγονός ότι ορισμένοι θα περίμεναν να λειτουργεί «με διαβατήριο» την Αριστερά, ενώ ο ίδιος επιμένει να λειτουργεί με κριτήριο την ανάγκη να προωθηθούν λύσεις σε θέματα που άπτονται του Υπουργείου Εσωτερικών, χωρίς να εξετάζει την πολιτική καταγωγή του καθενός. Ματαιοπονούν όμως…

Β.Κ.

Προσδοκώμενο

«Στόχος μας είναι να διευρύνουμε τις επαφές μας με την Ελληνική και τη διεθνή τουριστική αγορά» υπογραμμίζει η Κική Αναγνώστου, πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Αλοννήσου. Το προσδοκώμενο είναι η αύξηση των αφίξεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο νησί αλλά «εφόσον εξελιχθούν όλα ομαλά. Οι καταστάσεις αβεβαιότητας που συνεχίζονται, μπορεί να έχουν απρόβλεπτες συνέπειες και κατά συνέπεια δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε» επισημαίνει η κ. Αναγνώστου, σχολιάζοντας εμμέσως το σύνολο των εξελίξεων που διαμορφώνουν το πολιτικό σκηνικό.

Γ.Υ.

Εντός έδρας

Aπό το Βελεστίνο ξεκίνησε τις εξορμήσεις ενόψει του συνεδρίου για την οργανωτική του ανασυγκρότηση στη Μαγνησία το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Η πρώτη συνάντηση για την πολιτική και οργανωτική διάταξη του Κινήματος έγινε στην «έδρα» του Χρήστου Παπαρούνα, αντιδημάρχου Ρ. Φεραίου και υποψηφίου βουλευτή στη Μαγνησία με το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. και ήταν ιδιαίτερα ελπιδοφόρα, σύμφωνα με τα στελέχη της Συντονιστικής Επιτροπής Νομού. Οι διαδικασίες πάντως συγκρότησης των Πυρήνων Αυτοοργάνωσης σε Δημοτικές Ομάδες Πρωτοβουλίας, με τις οποίες θα πορευτεί το κίνημα μέχρι και το Συνέδριό του, οπότε και θα αποφασιστεί η διάταξη που θα περιληφθεί στο Καταστατικό του, θα συνεχιστούν και στους άλλους ΟΤΑ.

Β.Κ.

Δηκτικό σχόλιο

«Να συμπεριφέρεσαι, όπως θέλεις να σου συμπεριφέρονται. Αυτά για να γίνει «κατανοητή» η …κίνηση παραίτησης από ένα καθήκον που υπηρέτησα με αγάπη και εντιμότητα και από μια δουλειά που νόμιμα και τυπικά θα άφηνα στο τέλος του 2016». Δηκτικό το σχόλιο της Εύης Αδαμάκη, στα social media, μόλις αποχώρησε από την θέση της ως υποδιοικήτρια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Το ύφος του σχολίου πάντως τα λέει… όλα.

Β.Κ.

Διαδικτυακοί διάλογοι

Οι διάλογοι που καταγράφονται στο facebook έχουν πολύ ενδιαφέρον, ειδικά όταν οι σχολιασμοί αφορούν θέματα της πολιτικής επικαιρότητας. Αναφερόμαστε σε ένα δίδυμο που δεν χάνει ευκαιρία να διασταυρώσει τα ξίφη του… Γιώργος Φώτης και Γιάννης Αντωνιάδης. Διαφωνούν, στο πλαίσιο πάντα του πολιτικού πολιτισμού σε όλα με ατάκες «θανατηφόρες» ενίοτε. «Στο στόχαστρο επώνυμοι στη λίστα Λαγκάρντ» ποστάρισε ο Γιάννης Αντωνιάδης, για να του υπενθυμίσει ο Γιώργος Φώτης «άλλοι το ξεκίνησαν… έτοιμο το βρήκατε κι αυτό» για να ανταπαντήσει ο Γιάννης «Μαζί θα προχωρήσουμε !!!». Αυτό το τελευταίο πρέπει να τον πόνεσε πολύ τον πρώην Γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ γιατί …ακόμη απαντάει.

Β.Κ.

Αλλάξτε διοίκηση…

Στα κεραμίδια η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον ΟΣΕ. Βλέπουν την απερχόμενη διοίκηση να ανακοινώνει συμφωνίες, παραχωρήσεις, ιδιωτικοποιήσεις και τρελαίνονται. Μία, δύο, δεν άντεξαν και βγήκαν στην επίθεση κατηγορώντας την Κυβέρνηση ότι έχει καθυστερήσει να ορίσει νέες διοικήσεις, όπως έχει δεσμευτεί, δίνοντας έτσι όπως τονίζει «το δικαίωμα σε διάφορους, είτε εντός, είτε εκτός του σιδηροδρόμου, να παίζουν παιχνιδάκια και να εκπληρώνουν παλιά «γραμμάτια» σε βάρος της λειτουργίας του σιδηροδρόμου». Προσωπικά συμμερίζομαι την αγωνία τους, σκέφτομαι όμως, μήπως τελικά αυτό… βολεύει την Κυβέρνηση (η καθυστέρηση) για να χρεωθούν οι απερχόμενοι, το ξεπούλημα που αποτελεί και απαίτηση των δανειστών; Λέω εγώ τώρα… Τα έχουμε ξαναδεί τέτοια κόλπα. Δεν θα είναι δα η πρώτη φορά.

Β.Κ.

«ΟΧΙ» στη μεταφορά διαθεσίμων

Την αντίθεσή της στη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ στην ΤτΕ, εξέφρασε με πρόταση ψηφίσματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού η Ενωτική Δημοτική Κίνηση.

Τσανής και Τσούτσας, οι δύο Δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, πρότειναν στο Δ.Σ. να αρνηθεί τη μεταφορά των διαθέσιμων, δηλώνοντας αντίθετοι με την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών στην τοπική αυτοδιοίκηση που τα τελευταία πέντε χρόνια έκοβαν συνεχώς τη χρηματοδότησή της (μείωση ΚΑΠ κατά 66%), το προσωπικό της, υπονόμευαν την οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των ΟΤΑ, εισήγαγαν θεσμούς, όπως π.χ. το μνημονιακό Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας ΟΤΑ.

«Αντιλαμβανόμαστε τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και την κατάσταση οικονομικής ασφυξίας που έχει δημιουργηθεί από τους δανειστές της Χώρας κάτω από τις οποίες αναγκάζεται να λειτουργήσει η Κυβέρνηση. Σε καμία περίπτωση όμως η συγκεκριμένη επιλογή της Π.Ν.Π. δεν μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο για αμφισβήτηση της αυτοτέλειας των ΟΤΑ και πρέπει να έχει αυστηρά προσωρινό χαρακτήρα.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να προβεί σε οργανωμένο διάλογο για μόνιμη διευθέτηση το συντομότερο δυνατό», τόνισαν στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα.

Α.Φ.

Απεργούν οι γιατροί στις 20 Μαΐου

Το πήραν απόφαση οι νοσοκομειακοί γιατροί και αρχίζουν τις κινητοποιήσεις με πρώτη απεργία στις 20 Μαΐου.

«Δεν πάει άλλο η κοροϊδία με την μη πληρωμή εφημεριών, με την υποστελέχωση υγειονομικών μονάδων, με την υποχρηματοδότηση του συστήματος υγείας που βαθαίνει την απαξίωσή του», δηλώνει ο Πρόεδρος της τοπικής Ενωσης Νοσοκομειακών γιατρών κ. Νικ. Χαυτούρας που συμμετείχε στις εργασίες της Συνέλευσης της Ομοσπονδίας στην Αθήνα.

Α.Φ.

Ποιοι Δήμοι θα «σπάσουν»

Στην πρόσφατη συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, ανέθεσε μελέτη στο Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) σχετικά με τις αλλαγές στο χωροταξικό των δήμων.

Αναλυτικά, αυτό που θα εξετάσει το ΙΤΑ είναι ποιοι δήμοι πρέπει «σπάσουν».

Σημειώνεται ότι η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια των δηλώσεων του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση, ο οποίος τόνισε ότι ο ανώτατος αριθμός των δήμων σε πρώτη φάση θα ανέβει σε 380 (σ.σ. από 325 που είναι σήμερα).

Α.Φ.

Ψυχή

Ψυχή της Γιορτής Παιδείας που πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Βόλο, είναι η υπεύθυνη πολιτιστικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Κική Δανιηλίδου.

Χάρη στο μεράκι της και την αγάπη σε αυτό που κάνει, κατάφερε να διοργανώσει άψογα για μία ακόμη χρονιά τη Γιορτή Παιδείας και το χάρηκαν όλοι: μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς αλλά και πολίτες που καμάρωσαν τα πολύπλευρα ταλέντα των αυριανών πολιτών.

Ε.Χ.

Αδέσποτα

Μας έμειναν στην πόλη οι αντιδράσεις για την περισυλλογή των αδέσποτων. Κι όμως ένας – ένας καθημερινά οι πολίτες που δέχονται επιθέσεις, απευθύνονται στο Νοσοκομείο Βόλου για ιατρική βοήθεια.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου