ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Προσωπικό και πόρους

προσωπικό-και-πόρους-514168

Προσωπικό και πόρους

Ατομα να εργάζονται και πόρους για να πληρώνεται αυτό το προσωπικό, χρειάζεται κάθε Δήμος προκειμένου να υλοποιήσει, ακόμη και στον κυκλώνα της οικονομικής ύφεσης, το ελάχιστο έργο για την τοπική κοινωνία.

Στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου ο Πατής Κουτσάφτης, δεν επέλεξε να μειώσει το προσωπικό του Δήμου για να περιοριστεί το μισθολογικό κόστος.

Αξιοποιεί κάθε δυνατότητα στελέχωσης υπηρεσιών, ακόμη και με συμβασιούχους (24 άτομα για 5μηνα, δέκα άτομα για 8μηνα κ.α.) και παράλληλα ετοίμασε τον Δήμο ώστε να υλοποιήσει τη ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές δημοτών προς το Δήμο, ακόμη και για οφειλές που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 26.5.2015.

Και οι δύο ενέργειες, βρίσκονται σε εξέλιξη, με τη Δημοτική Αρχή να αισιοδοξεί για θετικά αποτελέσματα.

Α.Φ.

Κούρσα διαδοχής και στη Μαγνησία

Ανδρέας Λοβέρδος και Φώφη Γεννηματά θα «κονταροχτυπηθούν» στη Μαγνησία καθώς και οι δύο είναι στελέχη πρώτης γραμμής στο ΠΑΣΟΚ και ενδιαφέρονται για την διαδοχή. Οσο περνούν οι μέρες και οι δύο πυκνώνουν τις εμφανίσεις τους και τις περιοδείες τους ανά την Ελλάδα προκειμένου ουσιαστικά να παρουσιάσουν τις θέσεις τους για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ. Στο Βόλο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα δεν θα έρθουν, όχι γιατί δεν ποντάρουν στο Νομό, αλλά γιατί έχουν ήδη στελέχη που κάνουν πολιτική δουλειά υπέρ τους σε αυτή την «κούρσα διαδοχής».

Β.Κ.

Οδοιπορικό

Ο Τάκης Πολίτης από το Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα μόλις επέστρεψε από την Ουκρανία που βρέθηκε ως μέλος πολυμελούς αντιπροσωπείας και για μία εβδομάδα κατέγραψε την «νέα πραγματικότητα» στη χώρα. Γύρισε πίσω με πολύ υλικό, το οποίο και θα φιλοξενήσει αύριο ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, σε ένα οδοιπορικό που πραγματικά «σπάει κόκκαλα» με τις εμπειρίες που μεταφέρει ο κ. Πολίτης από την ξένη χώρα. Το περιμένουμε με ενδιαφέρον.

Β.Κ.

Νέα σχήματα

Μπορεί οι εκλογές στο Επιμελητήριο Μαγνησίας να προγραμματίζονται για το Νοέμβριο όμως, όπως πληροφορείται η στήλη, ήδη έχουν αρχίσει οι διεργασίες και οι ζυμώσεις ένθεν κακείθεν προκειμένου να συγκροτηθούν συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν την ενεργό συμμετοχή στα δρώμενα του Επιμελητηρίου. Μάλιστα ορισμένες συζητήσεις έχουν προχωρήσει αρκετά όπως μαθαίνουμε για δυνατό σχήμα στελεχών της αγοράς που θα κατεβούν συντονισμένα στις εκλογές. Οψόμεθα.

Β.Κ.

«Φως» στο τούνελ

Σε σύγχυση βρίσκονται αρκετοί Βολιώτες με την κατάσταση που επικρατεί στο τούνελ της Γορίτσας και την αντιπαράθεση των δημοτικών υπαλλήλων που εργάζονται στη σήραγγα με το Δήμο.

Ελάχιστοι γνωρίζουν πόσα άτομα απαιτείται να εργάζονται σε ένα τέτοιο έργο και γιατί, πόσο πρέπει να εργάζονται, τι ειδικότητες χρειάζονται, ποια εργασία προσφέρουν, κ.α.

Οι εκατέρωθεν ανακοινώσεις δεν είναι διαφωτιστικές.

Α.

Greek statistics και το 2015;

Το πάθημα με τις οριζόντιες δράσεις στα τυφλά, δυστυχώς δεν έγινε μάθημα για την ελληνική διοίκηση που επιμένει να υλοποιεί πολιτικές με στρεβλές πρακτικές.

Οπως – όπως η προηγούμενη κυβέρνηση, σχεδίασε πολιτική για την καταπολέμηση της φτώχειας και την κοινωνική ένταξη για την ενεργοποίηση ευρωπαϊκής χρηματοδότησης (για τη Θεσσαλία 88 εκ. ευρώ για την επόμενη πενταετία).

Η νέα κυβέρνηση, αγχωμένη να συνεισφέρει άμεσα στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης των Σαμαροεβενιζέλων, ΓΑΠ, Καραμανλή, Σημίτη κ.ο.κ., υλοποιεί τον σχεδιασμό που βασίζεται σε πλασματικά στοιχεία για τη φτώχεια προκειμένου να προσδιοριστούν οι ωφελούμενοι.

Στη Θεσσαλία, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες, εισόδημα κάτω των 2.000 ευρώ ετησίως δηλώνουν επισήμως στην εφορία 77.608 Θεσσαλοί. Συγκεκριμένα 13.088 κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, 30.059 της Λάρισας, 20.632 της Μαγνησίας και 13.829 των Τρικάλων.

Θύλακες της φτώχειας στη Μαγνησία στη συνοικία Αλιβερίου / Νεάπολης (ΡΟΜΑ) και στην περιοχή του Ξηροκάμπου.

Δηλαδή φτωχοί είναι και όσοι δεν υποβάλουν δήλωση εισοδήματος ή φοροδιαφεύγουν ή κάνουν μαύρη εργασία κ.ο.κ.

Πολλοί «φτωχοί», λίγη σοβαρότητα…

Α.Φ.

Αναδρομικά «χέρι» και στα κάλαντα;

Να επιστρέψουν άμεσα, μέσω της εφορίας, τυχόν αδιάθετες δαπάνες τους κάλεσε με έγγραφό της η κυβέρνηση τις πρεσβείες και τα προξενεία της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργείου εξωτερικών, οι διπλωματικές αρχές της Ελλάδας στο εξωτερικό καλούνται να επιστρέψουν στον ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδας, αδιάθετες δαπάνες και εισπράξεις από προξενικές πράξεις (όπως έκδοση βίζας, πληρεξούσια κ.α.), κρατώντας ωστόσο το κεφάλαιο που χρειάζεται για να καλύψουν τις ανάγκες τους για το επόμενο τρίμηνο. Επίσης, καλούνται να επιστρέψουν, άμεσα μέσω ΔΟΥ, τυχόν αδιάθετες δαπάνες, που αφορούν έξοδα για γραφική ύλη, καθαριστικά κ.λπ. του τρέχοντος διμήνου.

Οι εισπράξεις από τα κάλαντα του Πάσχα θεωρούνται διαθέσιμα; Υπάρχει περίπτωση να μας ζητηθεί να τους στείλουμε και τον κουμπαρά – γουρουνάκι του Γιαννάκη;

Α.Φ.

Ομάδα κρούσης

Γιώργος Πετράκος, Βασίλης Μπουρδάκης και Παντελής Σκάγιαννης. Τα τρία μέλη της ομάδας εργασίας -όλοι τους από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας- που ορίστηκαν από το Υπουργείο Παιδείας για να καταγράψουν τις ανάγκες των Πανεπιστημίων της χώρας σε υποδομές και εξοπλισμό και να καταθέσουν πρόταση για χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Και μόνο ότι ο ίδιος ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γ. Πετράκος, άνοιξε τα μάτια στο Υπουργείο για τις δυνατότητες χρηματοδότησης που υπάρχουν λέει πολλά…

Και πάνω απ’ όλα μαρτυρά ότι άνθρωποι με όραμα και θέληση για δουλειά δεν… κρύβονται πίσω από την οικονομική κατάσταση που βιώνουμε ως χώρα. Αναζητούν και βρίσκουν λύσεις.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου