ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Θετική εντύπωση

θετική-εντύπωση-515818

Θετική εντύπωση

Είναι γεγονός ότι η πρώτη εντύπωση είναι πολύ θετική για το νέο διοικητή του ΟΑΕΕ Τάσο Πετρόπουλο. Ο Τάσος Πετρόπουλος είναι δικηγόρος ειδικευόμενος κυρίως σε θέματα κοινωνικοασφαλιστικού και εργατικού δικαίου, ενώ χθες στο Βόλο φάνηκε ότι το γνωρίζει καλά το αντικείμενο του Οργανισμού και ότι έχει όρεξη να προσφέρει βάζοντας σε νέες βάσεις τη λειτουργία του ΟΑΕΕ. Οι επαγγελματίες πάντως περιμένουν πολλά, διότι ο πολύπαθος οργανισμός είχε χτυπήσει «κόκκινο».

Β.Κ.

Χωρίς απάντηση

Οι μέρες περνούν και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ακόμη να απαντήσει στην πρόταση της ΕΑΣ Βόλου για την παραχώρηση εκτάσεων προκειμένου να καλλιεργηθούν ζωοτροφές και να αποδοθούν στους κτηνοτρόφους δωρεάν για να ανακουφιστούν από ένα μεγάλο έξοδο. Εχει άδικο μετά ο Νικήτας Πρίντζος όταν δηλώνει προβληματισμένος και απογοητευμένος από το γεγονός ότι δεν κινείται τίποτα; Οχι βέβαια…

Β.Κ.

Κάρφωμα

Το σαρκαστικό χιούμορ της Λιάνας Κανέλλη το ξέραμε. Χθες όμως… τους κούφανε όταν αναρωτήθηκε: «Ξέρετε κανένα φορολογικό νομοσχέδιο που έρχεται χωρίς φόρους; Αμα το φέρουν, εγώ σας ορκίζομαι μπορεί και να κάνω στριπτίζ από το βήμα της Βουλής. Αμα θέλετε ευχαρίστως. Δεν περνάει η μπογιά μου, 60 χρονών γριά είμαι, αλλά τώρα πια που έχουν βγει τα σώβρακα και έχουν κατεβεί τα βρακιά και δεν υπάρχει όρθιο τίποτα ούτε στις λέξεις, μπορώ ακόμη και αυτό να το υποσχεθώ». Κάρφωμα στην Κυβέρνηση από τα αριστερά.

Β.Κ.

Μήνυμα

Τη διαβεβαίωση πως οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν πρόκειται να ψηφίσουν υφεσιακά μέτρα επανέλαβε η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρίνα Χρυσοβελώνη. «Υπάρχει και δεν ψηφίζω» είπε χαρακτηριστικά η κα Χρυσοβελώνη χθες το πρωί στο Mega. «Είναι ξεκάθαρο… ανέφερε, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες το έχουν ξεκαθαρίσει. Ο πρωθυπουργός το ξέρει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθούμε μέτρα λιτότητας, υφεσιακά μέτρα, μέτρα δηλαδή που θα πονέσουν και θα εξαθλιώσουν ακόμα περισσότερο τον ελληνικό λαό. Γιατί; Γιατί η εντολή που πήραμε είναι συγκεκριμένη». Η Μαρίνα ήταν ξεκάθαρη, στο ΣΥΡΙΖΑ το άκουσαν;

Β.Κ.

Η μάχη του/της Θόλου

Πρώτη δύναμη το ΑΦΡ, δεύτερη η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τρίτη η ΠΚΣ, πιο πίσω ΑΡΕΝ, ΕΑΑΚ και ΦΣ.

Αρτικόλεξα του/της Θόλου που έζησε πάλι μεγάλες στιγμές με τους νικητές των φοιτητικών εκλογών να πανηγυρίζουν την επιτυχία τους.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στην καρδιά του Βόλου, επιμένει να δίνει τον δικό του σφιγμό στην πόλη, να διαμορφώνει ατζέντα, να μας γυρίζει πίσω στα φοιτητικά χρόνια, να δείχνει το δρόμο στο μέλλον.

Κάπως έτσι, με δυσκολίες και πολλά περισσότερα όνειρα, η Αρχιτεκτονική έγινε …νεάνιδα και γιορτάζει σήμερα τα 15χρονά της με έκθεση έργων αποφοίτων της στις 8 μ.μ. στο Πεδίο Άρεως.

Α.Φ.

Οι γιατροί έτοιμοι για κινητοποιήσεις

Πανελλαδική συνέλευση των Νοσοκομειακών Γιατρών σήμερα στην Αθήνα με τα καυτά ζητήματα υποστελέχωσης των υγειονομικών μονάδων να βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των διεκδικήσεων.

Ο Πρόεδρος της ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας κ. Νικ. Χαυτούρας, επισημαίνει πως προτεραιότητες είναι η κοινωνική ανακούφιση, η διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, η επιβίωση των δημόσιων δομών και η ανασυγκρότηση του ΕΣΥ και οι Γιατροί θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Α.Φ.

Να έχει φόρους…

Η Κανέλλη είπε θα κάνει στριπτίζ στη Βουλή αν το φορολογικό νομοσχέδιο δεν έχει φόρους. Για να μην μπαίνουν ιδέες στον Βαρουφάκη, ας προχωρήσει στη σύνταξη του νέου φορολογικού νομοσχεδίου συνεκτιμώντας όλες τις συνθήκες…

Α.Φ.

Γαλάζιες σημαίες και παραλίες

Σε 16 παραλίες της Μαγνησίας θα κυματίζουν φέτος οι Γαλάζιες σημαίες, διεθνές σύμβολο ποιότητας και προστιθέμενης αξίας.

Για όσους γνωρίζουν ότι η τουριστική ταυτότητα με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής, εμπλουτίζεται με επιμέρους χαρακτηριστικά, οι γαλάζιες σημαίες, αποτελούν για αρκετούς ελκυστικό σύμβολο.

Α.Φ.

Περιττή ρήξη

«Δεν νομίζετε ότι θέλουν να αποτύχουμε;». Αυτό είναι το ερώτημα που άκουσα πολλές φορές, κατά τη διάρκεια μιας σύντομης αλλά έντονης επίσκεψΉς μου στην Αθήνα. Η απάντησή μου ήταν ότι δεν υπάρχουν «αυτοί» – ότι η Ελλάδα δεν έχει, στην πραγματικότητα, να αντιμετωπίσει ένα ενιαίο μπλοκ άσπονδων πιστωτών, οι οποίοι θα προτιμούσαν να δουν την χρεοκοπία και έξοδΌ της από το ευρώ, παρά να αφήσουν μια αριστερή κυβέρνηση να πετύχει, ότι υπάρχει περισσότερη καλή θέληση, στην άλλη πλευρά του τραπεζιού, από όση πολλοί ελληνες υποθέτουν.

Αλλά μπορείτε να καταλάβετε γιατί οι ελληνες βλέπουν τα πράγματα με αυτόν τον τρόπο. Και γύρισα από την επίσκεψη φοβούμενος ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη κινδυνεύουν να υποστούν ένα τρομερό ατύχημα, μια περιττή ρήξη που θα ρίξει μεγάλες σκιές πάνω από το μέλλον».

Αχρείαστη μια κρίση, επισημαίνει ο Πολ Κρούγκμαν που «μύρισε» την κρίση και στην Αθήνα, δηλαδή σε πραγματικό περιβάλλον.

Αλήθειες…

Α.Φ.

Συνταξιοδοτήσεις

Σε υψηλές… πτήσεις και τη φετινή χρονιά ο αριθμός των συνταξιοδοτήσεων καθηγητών από τη Μαγνησία.

Από το σύνολο των 1.925 συνταξιοδοτήσεων στη χώρα, κατατέθηκαν 156 αιτήσεις στην περιφέρεια Θεσσαλίας, εκ των οποίων οι 45 προέρχονται από τη Μαγνησία, με το κύμα φυγής στην ασφάλεια της σύνταξης να παραμένει τα τελευταία χρόνια.

Οπου φύγει – φύγει οι εκπαιδευτικοί με τα κενά που μένουν πίσω να απαιτούν αναπλήρωση.

Ε.Χ.

Συνεργασία

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας αλλά και της τοπικής ΕΛΜΕ είχε η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Ελένη Αναστασοπούλου.

Ζήτησε τη συνεργασία των εκπαιδευτικών των δύο βαθμίδων με στόχο ένα και μοναδικό: την αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου