ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εντατική προσπάθεια για Εντατικές…

εντατική-προσπάθεια-για-εντατικές-517979

Εντατική προσπάθεια για Εντατικές…

Για να σταματήσουμε να χάνουμε ανθρώπινες ζωές στις λίστες αναμονής κενών κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, θα πρέπει, κατά προτεραιότητα να ενισχυθούν με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό οι υποστελεχωμένες ΜΕΘ.

Ο Βολιώτης Εντατικολόγος Απ. Κομνός, Διευθυντής της ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, γνωρίζοντας τα προβλήματα του συστήματος αλλά και τις αγωνίες ασθενών και συγγενών, επανέλαβε από το Βόλο την ανάγκη στελέχωσης των ΜΕΘ.

Α.Φ.

Ικανοποίηση

Ικανοποίηση επικρατεί στο τοπικό ΠΑΣΟΚ μετά την εκδήλωση με τον Κώστα Σκανδαλίδη. Η παρουσία του πρώην Υπουργού, όπως εκτιμούν τα τοπικά στελέχη, λειτούργησε συσπειρωτικά ωστόσο το στοίχημα είναι να συμμετέχει ο κόσμος στις διαδικασίες και την εκλογή συνέδρων που έπεται την ερχόμενη Κυριακή. Ο κατάλογος μελών άνοιξε και «χτίζεται» εξαρχής με το Γραμματέα Λάμπρο Νούση να δηλώνει αισιόδοξος εκτιμώντας ότι την Κυριακή θα είναι μαζική η συμμετοχή.

Β.Κ.

Σταθερότητα

Μούδιασμα και αβεβαιότητα επικρατεί στις τάξεις των επαγγελματιών που ασχολούνται με τον τουρισμό, λόγω του εμφανούς περιορισμού στις κρατήσεις. Σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί, ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, αναφέρει ότι «ενώ αναμέναμε ότι θα είναι μια καλή τουριστική χρονιά, το κλίμα έχει ανατραπεί σε όλη την Ελλάδα, διότι οι ξένοι τουρίστες επηρεάζονται από την κατάσταση αβεβαιότητας που επικρατεί. Μόνο αν επέλθει σταθερότητα, τονίζει ο ίδιος, θα βελτιωθεί η κατάσταση στον τουρισμό».

Γ.Υ.

Αντε γιατί α, στη Νιάου

Σοβαρά παράπονα με το επίπεδο καθαριότητας στις Αφέτες έχουν κάτοικοι του χωριού.

Διαμαρτυρίες για την μη αποκομιδή απορριμμάτων, για την εγκατάλειψη κοινόχρηστων χώρων, για την εικόνα που παρουσιάζει η άλλοτε ακμάζουσα «Νιάου»…

Αναγνώστης που διαμαρτυρήθηκε για την κατάσταση, έλαβε την ακόλουθη απάντηση, τύπου Ζήκου: «Μην μου φωνάζετε εμένα γιατί θα μείνετε κανένα χρόνο με τα σκουπίδια εδώ… Αντε γιατί α».

Πως μη τ’ πες;

Α.Φ.

Ενας «ζωντανός» κυματιστός δρόμος

«Σας γνωστοποιούμε την τεράστια επικινδυνότητα του οδοστρώματος εξαιτίας της συμπύκνωσης λόγω αστοχίας του υλικού της υποκειμένου επίχωσης. Σας πληροφορούμε ότι η συγκεκριμένη συμπύκνωση ξεκίνησε από την αποπεράτωση του έργου πριν από 11 χρόνια και έχει προκαλέσει βυθίσματα και ανυψώσεις στην επιφάνεια του οδοστρώματος.

Εξαιτίας δε της αστοχίας του υλικού συμπύκνωσης, διευρύνονται μέχρι και σήμερα τα βυθίσματα και οι ανυψώσεις κάνοντας πολύ επικίνδυνη, με απρόσμενο τρόπο και μη προβλεπόμενο από τους οδηγούς, τη διέλευση των οχημάτων».

Η περιγραφή του ΤΕΕ Μαγνησίας για το δρόμο με τη σκουριά, από τον κόμβο Βελεστίνου μέχρι Χαλυβουργία, είναι χαρακτηριστική αλλά δεν διευκρινίζει τους βουλευτές, στους οποίους απευθύνεται, πως το υλικό του υποστρώματος συστέλλεται και δημιουργεί τα σαμαράκια και πως αυτά δεν υποχωρούν όταν το ίδιο υλικό, δηλαδή η σκουριά, διαστέλλεται.

Γιατί μόνο φουσκώνει και δεν ξεφουσκώνει;

Α.Φ.

Τον σταύρωσαν

Καλά έτσι όπως πάνε του Ακη θα του «φορτώσουν» μέχρι και το προπατορικό αμάρτημα. Βρήκαν ευκαιρία και χτυπάνε πάνω σε ένα πολιτικό πτώμα για να κρύψουν τα δικά τους λάθη και τις δικές τους αδυναμίες. Ο πρώην πρωθυπουργός χθες άδραξε την ευκαιρία να «σταυρώσει» τον πρώην υπουργό του όπως και ο Ε. Βενιζέλος. Μόνο που ο Κώστας Σημίτης δεν μας είπε τίποτα για εκείνους τους φοβερούς εκσυγχρονιστές του ΟΠΕΚ και άλλων Ομίλων… που ακόμη τους θυμάται ο κόσμος και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ για τα έργα και της ημέρες τους.

Β.Κ.

Κομματικό περιβραχιόνιο

Το ρούχο της εποχής είναι το κομματικό περιβραχιόνιο. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η επιμονή με την οποία τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πιέζουν προκειμένου οι θέσεις ευθύνης να καταληφθούν από κομματικά στελέχη. Και όταν λέμε κομματικά στελέχη δεν εννοούμαι, ό,τι και ό,τι, να έχουν περγαμηνές στην Αριστερά και πάνω από όλα, όπως λέγεται μακρά πορεία. Οχι εμφανίστηκαν πρόσφατα και θέλουν να διοικήσουν κιόλας. Οι άλλοι τόσα χρόνια περίμεναν, θα τους αρπάξουν την μπουκιά από το στόμα;

Β.Κ.

Ο… Μέσι

Η ντρίμπλα που επεχείρησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός δεν πέρασε για τα έργα αστικών αναπλάσεων. Κέρδισε όμως τον τίτλο του… Μέσι.

Ρωτήσαμε τον κ. Αγοραστό αν το «μερίδιο» του Βόλου θα είναι 17 εκ. ευρώ.

«Θα το δούμε το ποσό», απάντησε ο Περιφερειάρχης.

Τέντωσε… κεραίες ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος: «Εκανε ντρίμπλα αλά Μέσι ο κ. Αγοραστός για τα 17 εκ. ευρώ αλλά δεν θα του κάνουμε το χατίρι. Εχει δεσμευτεί. Το ποσό των 17 εκ. ευρώ αποτελεί δέσμευση του Περιφερειάρχη σε όλες τις συσκέψεις που έχουμε κάνει».

Και η ευθεία… απειλή: «Αλλιώς θα μπούνε διόδια και θα του απαγορευτεί η είσοδος στο Βόλο, να το ξέρετε».

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου