ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο σκύλος με τη γάτα

ο-σκύλος-με-τη-γάτα-520080

Ο σκύλος με τη γάτα

«Είμαστε σαν το σκύλο με τη γάτα. Επιτέλους το κλίμα που έχει δημιουργηθεί δεν μας αρμόζει. Η εικόνα που δίνουμε είναι για γελάει ο κόσμος. Δημοτικό συμβούλιο το καταντήσαμε. Δεν μπορούμε να συζητήσουμε και να συνεννοηθούμε;».

Το ξέσπασμα του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΜΒ, Στ. Παπαευσταθίου που κάλεσε αντιπολίτευση και ΤΕΕ σε συνεννόηση για το καλό όλων και προπάντων για την επιχείρηση, διευκρινίζοντας ότι το γραφείο του δεν είναι άβατο, τα λέει όλα για όσα εκτυλίσσονται στην επιχείρηση.

Ε.Χ.

Σύναξη

Πολιτική σύναξη μέχρι αργά χθες το βράδυ είχαν στη Λάρισα οι Παπανδρεϊκοί Βόλου και Λάρισας. Παρά το γεγονός ότι δεν έγινε ιδιαίτερη κινητοποίηση από το Βόλο περισσότεροι από 30 Παπανδρεϊκοί από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, έδωσαν το παρών. «Είμαστε εδώ» έλεγαν χαρακτηριστικά στη στήλη, που έψαξε για λεπτομέρειες όσον αφορά την ατζέντα της συνάντησης αλλά τα περισσότερα στόματα παρέμειναν κλειστά. Λέτε να θέλουν να «απαντήσουν»… ενόψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ;

Β.Κ.

Ζητάει και τα ρέστα

Δεν φτάνει που προσκλήθηκε δύο φορές σε συνεδρίαση των κομματικών οργάνων της ΝΟΔΕ και δεν εμφανίστηκε, βγήκε να κάνει κριτική από τα social media στη ΝΟΔΕ ότι δεν παρεμβαίνει στα πολιτικά δρώμενα. Ο περί ου ο λόγος, αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση ανθρώπου, που έχει άποψη επί παντός επιστητού, ποστάρει και «υμνεί» μόνο συγκεκριμένο αντιπεριφερειάρχη και φιλοδοξεί να γίνει παράγοντας της ευρύτερης περιοχής του Πηλίου, μιας και καμώνεται ότι δραστηριοποιείται στην περιοχή. Με τι προσόντα; Κατ’ αυτόν, δεν χρειάζονται. Αρκεί να έχεις «μπάρμπα στην Κορώνη» ή φίλο τον αντιπεριφερειάρχη.

Β.Κ.

Ναι μεν, αλλά…

Η πρόσληψη ενός manager -επισημαίνεται σε σχετικό follow up- που θα συντονίσει την όλη προσπάθεια για αυτούς που ενδιαφέρονται για τον τουρισμό της περιοχής θα είναι το πρώτο βήμα που θα κάνουν η Ενωση Ξενοδόχων και οι άλλοι φορείς που προχθές συμμετείχαν στην ημερίδα για το αεροδρόμιο. Επίσης προέκυψε σαν σκέψη η ίδρυση ενός Συνδέσμου, ενός συντονιστικού οργάνου, στο πλαίσιο του οργανογράμματος του ΣΕΤΕ, πιθανόν Κεντρικής Ελλάδος, προκειμένου να υπάρχει η εκπροσώπηση όλων των τουριστικών φορέων με μια φωνή, ενώ επίσης η ανάγκη για την ίδρυση ενός Ενιαίου Τουριστικού Φορέα συνεχίζει να υπάρχει, και το προχωρά ως σχέδιο η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ωστόσο οι επόμενες κινήσεις για το Αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας πρέπει να είναι άμεσες και ακαριαίες. Γιατί εγώ πάλι φοβάμαι ότι θα μείνουμε στα λόγια και στα πολλά θα… και του χρόνου τέτοια εποχή θα συζητάμε τα ίδια πράγματα. Λέω τώρα…

Β.Κ.

Διακριτικά …πτήσης

Προσφέρεται, εκτός από slalom, surfing, parkour, motocross και για ανεκδοτολογία, το τμήμα του δρόμου με τα «σαμαράκια» από Χαλυβουργία μέχρι τον νέο ανισόπεδο κόμβο Βελεστίνου.

Εξυπνες ατάκες για το έργο, ακούστηκαν στη συνεδρίαση της ΔΕ του ΤΕΕ Μαγνησίας

  • «Σε όσους οδηγούς διέρχονται με ταχύτητα κι εν συνεχεία απογειώνονται στα σαμαράκια, να απονέμεται και διακριτικό πτήσης ή να εγγράφεται στην καρτέλα του οδηγού: Χρόνια οδήγησης 18, χρόνος πτήσης 2 λεπτά…».
  • «Να τοποθετηθούν, πριν την είσοδο στο επικίνδυνο σημείο, πλαστικοί μειωτήρες ταχύτητας, δηλαδή πλαστικά σαμαράκια για warm up πριν ο οδηγός συναντήσει τους…μεγάλους συγγενείς τους».
  • «Να επισημανθεί ότι ο δρόμος είναι χαρακτηρισμένος ως διευρωπαϊκό δίκτυο ώστε οι διερχόμενοι να γνωρίζουν εκ των προτέρων για τη μοναδική εμπειρία που τους παρέχεται να πατήσουν, χωρίς διαβατήριο, ευρωπαϊκό δρόμο».
  • «Να αποτυπώσουν στο οδόστρωμα ή σε κάθετες πινακίδες τις φατσούλες του εργολάβου, του επιβλέποντος μηχανικού και του επικεφαλής του φορέα του έργου».

Α.Φ.

3.000.000 ευρώ στη Λάρισα!!!

Αυτή η θεά τύχη, εκτός από τυφλή, μήπως είναι και κωφή;

Τόσος θόρυβος έγινε με τον τύπο στα Τρίκαλα που πήρε το εφάπαξ του μπαμπά και το σκόρπισε στο ποτάμι.

Ηταν ανάγκη το λαϊκό να κληρώσει 3.000.000 στη Λάρισα;

Να βουτάμε δηλαδή σήμερα στον Πηνειό ή να περιμένουμε τίποτα ρέστα, μέσω της συνδετήριας τάφρου Τ1 στην Κάρλα;

α.φ.

«Καρατομεί την παιδεία»

«Mε τον «μπαλτά» στο χέρι o κ. Μπαλτάς καρατομεί την παιδεία. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας είναι μια βαθιά αντιδραστική αντι-μεταρρύθμιση, που θα προκαλέσει πληγές στο εκπαιδευτικό σύστημα και μεγάλη ζημία στην πρόοδο και στις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών και φοιτητών». Τα παραπάνω τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ. κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την ψήφιση του σχεδίου νόμου «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση».

«Ολα όσα, κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, συνέβαλαν καθοριστικά στη διαμόρφωση ενός χρεοκοπημένου μοντέλου, που διέπεται από την αναξιοκρατία και την οπισθοδρόμηση, επανέρχονται μετά βαΐων και κλάδων από τη σημερινή κυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστερά».

Απίστευτο…

Α.Φ.

Τέλη

«Δεν υπάρχει κανένα επίσημο έγγραφο της ΔΕΥΑΜΒ για τα τέλη άρδευσης», διερρήγνυε χθες τα ιμάτιά του το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Αποστόλης Μαλαματίνης.

Μάλλον κοιμόμαστε όρθιοι και ονειρευόμαστε κιόλας…

Και βλέπουμε όνειρο για εισήγηση για τέλη άρδευσης που υπήρχε σε συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ, άσχετα αν αποσύρθηκε για να διορθωθούν οι χρεώσεις, όπως και για έγγραφο που δόθηκε στους προέδρους των τοπικών συμβουλίων με τα προτεινόμενα τέλη στο τέλος της θυελλώδους συνεδρίασης της ΔΕΥΑΜΒ, όταν ψηφιζόταν ο Κανονισμός Αρδευσης.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου