Προβληματισμένος

Τελευταία ενημέρωση: 2015-05-12, 11:55:07
Προβληματισμένος

Προβληματισμένος

Απογοητευμένος ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφωνας Πλαστάρας δεν «βλέπει» σύντομα φως στο τούνελ. Μιλώντας στη στήλη, δεν έκρυβε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι η αγορά έχει πλέον βαλτώσει και υπογράμμιζε ότι θα χρειαστούν μήνες έτσι ώστε να πάρει μπροστά η μηχανή. Εκτός και εάν όπως τόνισε ληφθούν δραστικές αποφάσεις, υπάρξουν άμεσα πρωτοβουλίες και από τα λόγια περάσουμε στις πράξεις. Είπαμε η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Αρκεί να μην πεθάνει πιο μπροστά η αγορά.

Β.Κ.

 

Σωστές αποφάσεις

«Mπορεί εμείς σήμερα να υμνούμε τη θάλασσα και στον τόπο μας να απολαμβάνουμε τις ομορφιές της, αλλά πολύ κοντά μας, στη Μεσόγειο, η θάλασσα γίνεται υγρός τάφος για χιλιάδες ανθρώπους που προσπαθούν να γλιτώσουν από τις φωτιές των εμφυλίων σπαραγμών» ανέφερε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στη διάρκεια εκδήλωσης για τη λήξη των κατηχητικών. Παίρνοντας αφορμή από τα όσα τραγικά συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική, τον τελευταίο καιρό, ο κ. Ιγνάτιος, προέτρεψε τους παριστάμενους: «Ας κάνουμε μια προσευχή για όλους αυτούς, να σταματήσει η τραγωδία, οι ηγέτες του κόσμου να πάρουν σωστές αποφάσεις, για να ξαναγίνει η Μεσόγειος η θάλασσα της χαράς και της ειρήνης».

Γ.Υ.

 

Προσδοκία

«Το μόνο που θέλουμε αυτή τη στιγμή, είναι να τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης, χθες αν είναι δυνατό, για να ηρεμίσει η αγορά» αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Τσέλιος, σχολιάζοντας τις δυσάρεστες συνέπειες της κατάστασης ύφεσης που επικρατεί. Ο ίδιος προσθέτει ότι «η κατάσταση αβεβαιότητας έχει αρνητικά αποτελέσματα σ’ εμάς» δίνοντας το στίγμα των επιπτώσεων της κρίσης, που ταλανίζουν τον εμπορικό κόσμο.

Γ.Υ.

 

Περιμένουν και άλλες

Ολόκληρο υπουργικό συμβούλιο «παρέλασε» χθες από τη γιορτή των καθαριστριών που επαναπροσλαμβάνονται στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Ο αγώνας τους πράγματι δικαιώθηκε, αλλά τέτοια πολιτική εκμετάλλευση, πραγματικά είχαμε χρόνια να δούμε. Την ίδια ώρα υπάρχουν εκατοντάδες συμβασιούχες καθαρίστριες του δημοσίου που περιμένουν… να δούνε φως αλλά και στρατιές καθαριστριών στον ιδιωτικό τομέα και στους εργολάβους που έχουν να δούνε το χρώμα του χρήματος μήνες ολόκληρους. Καιρός μετά τα πανηγύρια να ασχοληθεί και με εκείνες το υπουργικό συμβούλιο.

Β.Κ.

 

Ομονόησαν

Πρέπει να είναι η πρώτη φορά που από την ανάληψη της εξουσίας της νέας δημοτικής αρχής στο Βόλο, «ομονοούν» Αχιλλέας Μπέος και Μαργαρίτης Πατσιαντάς. Μετά τη γυριστή που έκανε ο δήμαρχος ανακοινώνοντας ότι παραχωρούνται τα διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος, οι Δρόμοι Συνεργασίας δεν είχαν άλλη επιλογή παρά… να ψηφίσουν υπέρ της πρότασης του δημάρχου. Είπαμε πάνω από όλα «το καλό της χώρας και της Κυβέρνησης».

Ν.Τ.

 

Τέτοιοι μάνατζερ μάλιστα

Μία τέτοια μάνατζερ να είχαμε στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, θα πετούσαμε… μονολογούσαν προχθές οι εκπρόσωποι του τουρισμού, αναφερόμενοι στην κ. Παπαδοπούλου, διευθύντρια μάρκετινγκ του Ελευθέριου Βενιζέλος. Στέλεχος πρώτης γραμμής, γνώστης της λειτουργίας και των αναγκών ενός αεροδρομίου, η κ. Παπαδοπούλου με την εμπειρία της, μετέφερε πολύ σημαντικά πράγματα στην ημερίδα. Τέτοια στελέχη χρειάζεται να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τον αερολιμένα και όχι δημόσιοι υπάλληλοι με «σκουριασμένα μυαλά» που το μόνο που τους νοιάζει είναι να τελειώσει όπως - όπως το ωράριο για να κουνήσουν μαντήλι..

Β.Κ.

 

Παλιές καραβάνες…

Ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ο Κων. Σκανδαλίδης, ήταν λογικό κι αναμενόμενο να βρεί στο Βόλο παλιές καραβάνες του Κινήματος.

Πρώην Δήμαρχοι, πρώην συνδικαλιστές, στελέχη της κομματικής οργάνωσης, παλιοί νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εικόνες ‘90ς κι ας έλειπαν όσοι ξεστράτησαν για το ΚΙΔΗΣΟ.

Ειδική αναφορά, στα πηγαδάκια πριν την εκδήλωση, έκανε ο πρώην υπουργός στον Δημ. Μεργιαλή με τον οποίο συνδέονται με μακροχρόνια φιλία.

«Μεργιαλή, θα τα πούμε μετά την εκδήλωση εμείς» είπε στον πρώην Αντινομάρχη και κομματικός στέλεχος της ΝΕ ο κ. Σκανδαλίδης, ο οποίος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του από τη συμμετοχή στην εκδήλωση.

Α.Φ.

 

Ελκυστικές διοργανώσεις

Με μεγάλη επιτυχία  διεξήχθη το «8ο Ράλλυ Όθρυς» το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαΐου, το οποίο διοργανώθηκε από το Δήμο Αλμυρού σε συνεργασία με τη Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου.

Αγωνιζόμενοι οδηγοί από την Κρήτη, την Πάτρα, την Τρίπολη και όχι μόνο προσέφεραν ένα συναρπαστικό θέαμα σε όλους του φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το διήμερο για να παρακολουθήσει από κοντά τον αγώνα και να ζήσει στον παλμό της διοργάνωσης, η οποία συμπλήρωσε οκτώ χρόνια και χαράσσει πορεία για επιτυχείς διοργανώσεις και στο μέλλον, με ακόμη περισσότερες συμμετοχές.

Α.Φ.

 

Εξοφλούνται φαρμακοποιοί και προσωπικό ΕΣΥ;

Αν επιβεβαιωθούν οι διαρροές από κύκλους του Υπουργείου Υγείας ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) θα εξοφλήσει τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας για τις εκτελεσμένες συνταγές του περασμένου Ιανουαρίου 2015 αύριο Τετάρτη 13 Μαϊου ενώ στις 27 Μαΐου θα αρχίσει η διαδικασία αποπληρωμής εφημεριών καθώς και των υπερωριών/νυχτερινών/ εξαιρέσιμων των εργαζόμενων στο ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ για το 2015.

Πρώτο τεστ αύριο στα φαρμακεία λοιπόν.

Για να δούμε…

Α.Φ.

 

Μάζωξη

Μάζωξη των προϊσταμένων των υπηρεσιών του Δήμου Βόλου είχε την προηγούμενη εβδομάδα –σύμφωνα με πληροφορίες- η δημοτική αρχή.

Το μήνυμα που έστειλε ένα: δεν παρέχονται στοιχεία στους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης παρά μόνο μετά από έγγραφο αίτημα το οποίο θα αξιολογείται κατά περίπτωση.

Στο «καπάκι» να σου και η σημείωση προς την αντιπολίτευση που συνόδευσε την αποστολή της ημερήσιας διάταξης για να μη… διαρρεύσουν οι εισηγήσεις της σημερινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ.

Οχι, όχι μην κάνετε περίεργους συνειρμούς. Ούτε η Δημοκρατία ούτε η ελευθερία λόγου καταλύθηκε…

Ε.Χ.

 

Παρών

Παρών στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου, ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Αναψυκτηρίων, Καφέ, Μπαρ και Εστίασης Μαγνησίας, Γιάννης Γρηγορίου.

Αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργεί για τους καταστηματάρχες η νέα ΚΥΑ για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων στις παραλίες και τα μουράγια και ενημέρωσε το σώμα για το υπόμνημα που θα στείλει στην Κυβέρνηση.

Ο ίδιος μίλησε για δύο μέτρα και σταθμά που δημιουργούνται μεταξύ περιοχών που ανήκουν στον Ο.Λ.Β. και περιοχών η χρήση των οποίων εκμισθώνεται από Δήμους και Κτηματικής.

Υπέρ των αιτημάτων των καταστηματαρχών, τάχθηκε ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργ. Πατσιαντάς.

Ε.Χ.

 

Τα… συριζάκια

Τι ήταν να εισηγηθεί η ομάδα πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου να κατατεθούν τα ταμειακά διαθέσιμα σε λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ξεσπάθωσε ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχάλης Μιτζικός. Όχι μόνο εντός αιθούσης συνεδριάσεων, αλλά και εκτός.

Στους διαδρόμους του Δημαρχείου Βόλου, ακούστηκε να αποκαλεί τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας «Συριζάκια».

Βγήκε το… όνομα.

Ε.Χ. 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
5
=