ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ετοιμάζεται

ετοιμάζεται-567294

Ετοιμάζεται

Ο πρώην Υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, ετοιμάζεται για να δηλώσει παρών στην κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ. Συνεργάτες του μάλιστα οργώνουν την Ελλάδα και κάνουν διάφορες επαφές με στελέχη του κόμματος προκειμένου να καταγράψουν απόψεις και θέσεις για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ και το όλο εγχείρημα. Πριν από το Πάσχα μία τέτοια πολιτική μάζωξη έγινε και στο Βόλο στην οποία συμμετείχαν αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν τις προτάσεις τους και αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος για όλα. Στους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στον πρώην Υπουργό συγκαταλέγεται και ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας Γιάννης Σακκόπουλος.

Β.Κ.

Μαντάτα

Ο Φλαμπουράρης βλέπει δημοψήφισμα. Ο Μητρόπουλος λέει ο Θεός να βάλει το χέρι του και ο Λαπαβίτσας ζητάει να διαλέξουμε την ρήξη! Μπορεί κάποιος επιτέλους να μας εξηγήσει τι γίνεται, γιατί μου φαίνεται ότι τα μαντάτα… θα τα μάθουν άλλοι πριν από εμάς. Πάλι δεύτεροι θα είμαστε.

Β.Κ.

Επίκαιρο το θέμα

Τον ξενώνα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων και μεταναστών της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ στην Μακρινίτσα επισκέφτηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Δανάη Τζήκα και Κώστας Δελημήτρος, καθώς και αντιπροσωπεία του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας. Συνομίλησαν με εργαζόμενους της ΑΡΣΙΣ αλλά και με ανήλικους φιλοξενούμενους πρόσφυγες και μετανάστες και ενημερώθηκαν για το έργο και τις υπηρεσίες που παρέχονται.

Οι εργαζόμενοι της ΑΡΣΙΣ ιεράρχησαν ψηλά στην κουβέντα την ανάγκη για μια ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική και τη δημιουργία και ενίσχυση ολοκληρωμένων δομών φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες και ιδιαίτερα όσον αφορά στους ανήλικους, ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας επιβεβαίωσαν τη στήριξή τους στο έργο και τις δραστηριότητες της ΑΡΣΙΣ. Επίσης, συζήτησαν με τους εργαζομένους και τους φιλοξενούμενους του ξενώνα για τις πρωτοβουλίες και τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό ζήτημα. Επίκαιρο γαρ το θέμα.

Β.Κ.

Ο νέος κόμβος του Περιφερειακού

Δυνατό τεστ για τη λειτουργία του νέου δικτύου (σήραγγα, περιφερειακός, παραλιακή «Αστέρια» Αγριάς), αποτέλεσε η κίνηση της Πασχαλινής περιόδου με την παραλιακή οδό, από Αναυρο μέχρι ΑΓΕΤ να λειτουργεί κανονικά μετά τις εργασίες διέλευσης του δικτύου αποχέτευσης.

Οδηγοί επισήμαναν ότι 7 στα 10 διερχόμενα οχήματα στη σήραγγα την περίοδο της ημέρας, δεν έχουν αναμμένα φώτα αν και υπάρχουν σχετικές προειδοποιητικές πινακίδες.

Οδηγοί που κινούνται από Αστέρια προς Βόλο και θέλουν να στρίψουν δεξιά προς Περιφερειακό, επισημαίνουν πως σε εξόδους από οδικούς άξονες, υπάρχουν ειδικές δεξιές λωρίδες κυκλοφορίας ώστε η έξοδος να γίνεται εύκολα και με άνεση.

Δυστυχώς στη συγκεκριμένη διασταύρωση, αναμένουν την κίνηση από φωτεινό σηματοδότη, αντιμετωπίζονται δηλαδή όπως και οι κινούμενοι οδηγοί που θέλουν να συνεχίσουν προς τσιμεντάδικο και να διασχίσουν τον κόμβο.

Επίσης, στην σπειροειδή άνοδο από την παραλιακή μέχρι τον Περιφερειακό, συναντούν πληροφοριακές πινακίδες κατεύθυνσης που αναφέρουν ότι προς αριστερά κινούνται όσοι θέλουν να μεταβούν στη Λάρισα!!!

Μετά την αριστερή στροφή προς την κοιλαδογέφυρα, και μετά από ανούσια αναμονή σε άλλον φωτεινό σηματοδότη, ενημερώνονται πως η ίδια κατεύθυνση οδηγεί στο Βόλο…

Μέχρι το καλοκαίρι, πολλά μπορούν να διορθωθούν.

Α.Φ.

Ανταλλάσσει βιβλία με τρόφιμα

Περισσότερα από 3.000 βιβλία θα χαρίσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης την ερχόμενη Τρίτη, 21 Απριλίου, σε όσους αναγνώστες ενδιαφέρονται. Βιβλία τα οποία μπορούν να διαβαστούν από την αρχή και να βρουν μια νέα θέση στις βιβλιοθήκες θα προσφερθούν, στην είσοδο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Οι δημότες που θα λάβουν τα βιβλία θα έχουν τη δυνατότητα, από την πλευρά τους, να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, που λειτουργεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Καλές πρακτικές που μπορούν να υιοθετηθούν και από άλλους φορείς στο Βόλο, στη Μαγνησία…

Α.Φ.

Σάλτσα γουακαμόλε με αβοκάντο και κρεμμύδι

Ανοίγετε τα αβοκάντο, βγάζετε τα κουκούτσια, τα κάνετε κομματάκια και τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με τον Κατρούγκαλο (προς Θεού, μη βάλετε μίξερ!), ψιλοκόβετε σε φέτες και προσθέτετε το κρεμμύδι και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, βάζετε το χυμό από μισό τόνο ψέματα και 1.950 κιλά συκοφαντίες εναντίον τους, τα ανακατεύετε όλα απαλά στο μύλο των καθεστωτικών ΜΜΕ και έχετε στο πιάτο σας μια πρώτης τάξεως σάλτσα ηθικής σπίλωσης της αριστερής κυβέρνησης!

…Το γουακαμόλε είναι η νέα συγκλονιστική βάση για την ολική επαναφορά της δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας στη διακυβέρνηση της χώρας και τη συνέχιση της πολιτικής των μνημονίων!

Φ.Τ.

Πού είσαι, Αντώνη

Γερμανικός Τύπος: Οι διαπραγματεύσεις οδεύουν σε αποτυχία.

…Αυτοί οι κακοί αριστεροί που κυβερνούν την Ελλάδα δεν εννοούν να κόψουν κι άλλο τις συντάξεις, να θεσπίσουν ομαδικές απολύσεις κ.τ.λ.! Μα, επιτέλους! Πού ζουν; Πίσω απ’ τον ήλιο; Δεν προωθούνται τα γερμανικά συμφέροντα με κάτι τέτοια!

Φ.Τ.

Ραντεβού κορυφής

Συνάντηση Ομπάμα – Βαρουφάκη σήμερα στο Λευκό Οίκο.

…Όποιο και αν είναι το πρακτικό αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης, εκείνο που έχει μεγάλη σημασία είναι να συνεχιστεί ο αγώνας για την αποτίναξη των δεσμών της χώρας και του λαού μας.

Φ.Τ.

Η μοίρα μας στα χέρια μας

Αλ. Φλαμπουράρης (υπουργός Επικρατείας): Ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος σε περίπτωση αδιεξόδου.

…Είναι μια καταφυγή στο λαό και ταυτόχρονα έκκληση να πάρει τη μοίρα του στα χέρια του. Γιατί σ’ αυτούς τους καιρούς ο λαός πρέπει να γίνει αγωνιστικός για να συνεχίσει να υπάρχει.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου