ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Διακριτοί ρόλοι

διακριτοί-ρόλοι-569741

Διακριτοί ρόλοι

Αναφανδόν υπέρ της διάθεσης φαρμάκων με συνταγή γιατρού και όχι με «συνταγή» γνωστού, φίλου, γείτονα κ.ο.κ., τάσσεται εκτός από τον Πρόεδρο των γιατρών και ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας και Αλμυρού (έτσι είναι ο διακριτικός τίτλος με κάποιον πλεονασμό) κ. Κων. Ματσιόλης.

«Δεν κάνουμε εξετάσεις, δεν κάνουμε διάγνωση, δεν συνταγογραφούμε» επισημαίνει και τονίζει πως ο ρόλος του φαρμακοποιού είναι διακριτός.

Σε καιρούς μνημονιακούς βέβαια, με ασθενείς να μειώνουν τις επισκέψεις σε γιατρούς και να εκθέτουν τα προβλήματα υγείας στο φιλικό πρόσωπο του φαρμακοποιού της γειτονιάς, η κατάσταση περιπλέκεται κι εδώ ακριβώς απαιτείται η άμεση παρέμβαση της Πολιτείας.

Οχι για να θωρακίσει θεσμικά γιατρούς και φαρμακοποιούς αλλά για να αποκαταστήσει την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Α.Φ.

Αλλο οι εκδόσεις και άλλο τα είδη προικός με δόσεις!

Ο Bullis με τα κρασιά, τα ρετάλια και τα πούρα αγριεύει κιόλας!

Η δική μας εταιρεία είναι στην Ελλάδα …λέει! Πράγματι το είδαμε προχτές, με τον πλειστηριασμό που είχατε και βγαίνουν όλα στο σφυρί! Αλλά… οι λογαριασμοί του bulli… βρίσκονται στο εξωτερικό.

Η δική μας εταιρεία με τη βοήθειά σας έχει ελεγχθεί πάνω από 5 φορές, μετά από ισάριθμες καταγγελίες που κάνατε, και πήρε άριστα! Εσάς τι έλεγχο να σας κάνουν, όταν έχουμε την μοναδική περίπτωση Α.Ε. να έχει 3 χρόνια να δημοσιεύσει ισολογισμό!!!

Πάντως με μια γρήγορη ματιά, χλομιάσαμε μόνο και που τα είδαμε!!! (Βέβαια ενδόμυχα νιώσαμε και μια μικρή ζήλια, γιατί σε είχαμε για πολύ «γκάφα». Συγχαρητήρια λοιπόν… μας εξέπληξες!).

Το σύνολο των υποχρεώσεων της χρήσης το 2011 είναι 6.099.187,96 ευρώ, από τα οποία τα 3.760.116,83 ευρώ είναι τραπεζικά δάνεια!!!

Τώρα προσθέστε το 2012, 2013, 2014… το φτάσαμε το 10άρικο! Εδώ λίγο σου ξέφυγε και από μεγαλοεκδότης έγινες μεγαλοοφειλέτης!

Αλλά όλα αυτά αφορούν μόνο εσένα και δεν μας ενδιαφέρουν.

Στα σοβαρά θέματα τώρα, των υποχρεωτικών καταχωρήσεων του δημοσίου και το 20άρικο ή το δωρεάν.

Την απάντηση την έδωσε το νομικό τμήμα του Δήμου Βόλου και η ΔΟΥ με επίσημα έγγραφα και όχι με φιλολογικές μπούρδες του στυλ τρικυμία εν κρανίω ή τρικυμία εν ποτηρίω… (σίγουρα αν πίνεις από τα δικά σου τα κρασιά!).

Στο κάτω – κάτω δεν φταίμε εμείς αν σαν Bullis δέχτηκες Bullying από τους μετόχους που σε «πιάσανε κώτσο». Είπαμε άλλο οι εκδόσεις και άλλο τα είδη προικός με δόσεις!

Υ.Γ. Και σε ξαναρωτάμε: τι ήθελες να βρεις από τον δήμαρχο Βόλου στο ραντεβού που ζήτησες και σε πέταξε έξω;

«Τ»

Αμανάτι

Kαι είχαν κάνει τόσο κόπο οι δήμαρχοι της περιοχής να συντονιστούν με την Task Force. Κουνάει μαντήλι και ο Ράιχενμπαχ αλλά για το Φούχτελ δεν μάθαμε. Δεν πρόκειται να τον πάρει μαζί του; Θα μας τον αφήσει άραγε αμανάτι εδώ;

Β.Κ.

Λουκούμια λευκά και κόκκινα

Την προμήθεια λουκουμιών, λευκών και κόκκινων, για τις ανάγκες των εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου στις Δημοτικές Ενότητες Μηλεών, Αφετών, Αργαλαστής και Σηπιάδος, ενέκρινε με βάση τη χαμηλότερη προσφερθείσα τιμή ο Δήμος Νοτίου Πηλίου.

Συνολικά, όπως προκύπτει από τη σχετική απόφαση ανάθεσης, αγοράστηκαν 110 κιλά λουκούμια με τιμή κιλού 3,60 ευρώ, δηλαδή 396 ευρώ και μαζί με το ΦΠΑ 51,48 ευρώ, το σύνολο της …γλυκιάς δαπάνης έφτασε τα 447,48 ευρώ, πιθανότατα και της άχνης συμπεριλαμβανομένης.

Α.Φ.

Αποτυχημένοι γίγαντες

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη του Βολιώτη Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη, όπως δημοσιεύτηκε στον πασχαλιάτικο «Τ», σχετικά με τον Καλλικράτη 2, το «σπάσιμο» δηλαδή των μη λειτουργικών δήμων σε περισσότερα «κομμάτια».

…Για να δούμε τι θα συμβεί με τους πλήρως αποτυχημένους δήμους – γίγαντες της Μαγνησίας. Τα καθημερινώς ανακύπτοντα μεγάλα τους προβλήματα διακηρύσσουν πως δεν έχουν καμιά δυνατότητα ούτε διάθεση να τα επιλύσουν. Έχει έρθει ο καιρός οι τοπικές κοινωνίες να αναλάβουν τη διαχείριση του τόπου τους.

Φ.Τ.

Ασπίδα για τους εργαζόμενους

Σε διαβούλευση από σήμερα το νομοσχέδιο που προστατεύει τους εργαζόμενους από την αυθαιρεσία του εργοδότη. Επανέρχονται διαιτησία, συλλογικές διαπραγματεύσεις, συλλογικές συμβάσεις και γίνεται σταδιακή αποκατάσταση του βασικού μισθού.

…Τι λένε Σαμαράς, Βενιζέλος, Θεοδωράκης και σία; Να σπεύσουμε να συμφωνήσουμε με τους δανειστές, δεχόμενοι μεταξύ των άλλων και την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, μπήγοντας το μαχαίρι πιο βαθιά στην καρδιά του κόσμου της εργασίας!!!

Φ.Τ.

Κατευθυνόμενα δημοσιεύματα

Μυστικό σενάριο για πρόωρες εκλογές! Ποιος το πλασάρει; Η Bild! Κι ακολουθεί ορυμαγδός κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων και επικίνδυνων διαρροών από ευρωπαϊκές εφημερίδες και κανάλια που απηχούν τις απόψεις της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας! Ποιος τα αναπαράγει και τα διακινεί στο εσωτερικό; Οι Έλληνες καναλάρχες κι οι εκδότες εφημερίδων που απηχούν τις απόψεις της ελληνικής δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας! Με ποιον στόχο; Να πληγεί η ελληνική κυβέρνηση στο πιο κρίσιμο δεκαήμερο των διαπραγματεύσεων και να υποκύψει στις αξιώσεις των δανειστών να αυξήσει τον ΦΠΑ, να μειώσει τις συντάξεις, να απελευθερώσει τις ομαδικές απολύσεις, να επισπεύσει τις ιδιωτικοποιήσεις – ξεπούλημα!

…Όλοι αυτοί μάς λένε ότι πρέπει να παραδώσουμε την τύχη μας στη γενναιοδωρία των πλουσίων, επειδή, όπως έχει αποδειχτεί, είναι οι μόνοι φίλοι μας και σύμμαχοι.

Φ.Τ.

Το μεταναστευτικό πρόβλημα

Ο επανακαθορισμός του Κανονισμού του Δουβλίνου και της Συνθήκης τού Σέγκεν και η προσαρμογή τους στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι μονόδρομος για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Φ.Τ.

Ερχεται

Εκτάκτως συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου για την έγκριση της Κανονιστικής για το Παζάρι.

Μετά τη συνεδρίαση, να περιμένουμε και νέα προσφυγή των «Δρόμων Συνεργασίας» στην Αποκεντρωμένη;

Ε, μη χαλάσει το… έθιμο.

Ε.Χ.

Πρόβα

Υψηλές ταχύτητες μέσω περιφερειακού, σήραγγας και… μποτιλιάρισμα στην έξοδο του περιφερειακού στην Αγριά.

Οι ημέρες της πασχαλινής περιόδου, έδειξαν πώς θα πάει η κίνηση των οχημάτων τους καλοκαιρινούς μήνες, απουσία έργων υποδομής για να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο περιφερειακός και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των οδηγών.

Το μποτιλιάρισμα ξεκινούσε από τον κόμβο του περιφερειακού και έφθανε μέχρι τα Κάτω Λεχώνια. Ο εκνευρισμός των οδηγών έκδηλος. Σκεφτείτε το μποτιλιάρισμα να συνδυαστεί και με τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ε.Χ.

Παίρνει το δρόμο του

Οταν υπάρχει πρόθεση να γίνει ένα έργο όλα τα προβλήματα μπορούν να ξεπεραστούν. Ετσι συνέβη και με το υδατοδρόμιο Βόλου και το πρόβλημα που υπήρχε με την έλλειψη προσωπικού. Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου προχώρησε σε απευθείας ανάθεση μέχρι να οριστεί ο ανάδοχος. Ο ΟΛΒ είναι ένα βήμα πριν την αδειοδότηση.

Κ.Μ.

Φωνή βοώντος

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο εμπορικός κόσμος. Ο τζίρος των καταστημάτων το Πάσχα ήταν μειωμένος κατά 50% και μάλιστα σε μία χρονική στιγμή που εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης σε διάφορους τομείς σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης. Σίγουρα, υπάρχουν πολλά προβλήματα, αλλά και το κλίμα, η ψυχολογία του καταναλωτή επηρεάζεται εύκολα. Τουλάχιστον αυτό επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου, αλλά ποιός ακούει;

Κ.Μ.

Ωθηση

«Με τριήμερα και τετραήμερα δεν γεμίζει το συρτάρι, ούτε καλύπτονται οι λειτουργικές ανάγκες των ξενοδόχων» επανέλαβε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, αναφερόμενος στην κίνηση του Πάσχα. Πάγια θέση και αίτημα των ξενοδόχων είναι η εξομάλυνση της πολιτικής κατάστασης, προκειμένου να δοθεί ώθηση στον τουρισμό.

Γ.Υ.

Αγωνιούν

Εντονότατη ανησυχία επικρατεί την ίδια στιγμή στην Αλόννησο, με τους επαγγελματίες του τουρισμού να παρακολουθούν προβληματισμένοι τις εξελίξεις. Οι «παγωμένες» κρατήσεις ενισχύουν την αγωνία των ξενοδόχων, οι οποίοι προσβλέπουν στη θετική εξέλιξη της σεζόν.

Γ.Υ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου