ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Βαρόμετρο

βαρόμετρο-572034

Βαρόμετρο

Στις αφίξεις της τελευταίας στιγμής εναποθέτουν τις ελπίδες τους οι ξενοδόχοι της περιοχής μας, διότι η άστατη εικόνα του καιρού στη διάρκεια των προηγούμενων ημερών, λειτούργησε αποτρεπτικά για τους εκδρομείς. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, το κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας και η αστάθεια του καιρού, αποτελούν βαρόμετρο για την τουριστική κίνηση.

Γ.Υ.

Αντίκτυπος

Μεγάλο αντίκτυπο έχει στην ψυχολογία του Ελληνα η αβεβαιότητα που εμπνέει η οικονομική κατάσταση της χώρας. Η πεσμένη κίνηση εκδρομέων στο Νομό σε σχέση με πρόπερσι το Πάσχα δεν αποδίδεται τόσο στα δυσμενή οικονομικά όσο στο φόβο και την ανασφάλεια. Το κλίμα πρέπει σαφώς να αλλάξει και ο Νομός και η Ελλάδα ολόκληρη να αναστηθεί.

Κ.Μ.

Βρέθηκε ο τρόπος

Φρένο στην τακτοποίηση αυθαιρέτων βάζει σε χιλιάδες υπόχρεους το παράβολο. Το ποσό που καλούνται να πληρώσουν δεν είναι διόλου αμελητέο αφού ανάλογα με την περίπτωση ξεκινά από 500 ευρώ και μπορεί να φτάνει και να ξεπερνά τις 1.000-2.000 ευρώ. Το αποτέλεσμα είναι οι κάτοχοι να υποβάλλουν μεν την αίτηση αλλά η υπαγωγή στους καινούργιους Νόμους να μπλοκάρει. Η ρύθμιση των 100 δόσεων για τα αυθαίρετα, πάντως, που τέθηκε σε ισχύ εδώ και περίπου ένα μήνα είναι μεγάλη διευκόλυνση. Πρέπει να εξεταστεί σοβαρά.

Κ.Μ.

Κανονικά το Αγιο Φως

Την απάντηση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων προκάλεσε το αίτημα κατάργησης της αεροπορικής μεταφοράς του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα με έξοδα του ελληνικού κράτους, που αναφέρονταν στην επιστολή της «Ενωσης Αθέων» προς τα υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών, Εθνικής Αμυνας και Παιδείας.

«Στους ισχυρισμούς της Ενωσης Αθέων, ότι πρέπει να καταργηθεί η μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα και ολόκληρη την Ελλάδα, έχω να δηλώσω ότι η θέση τους αυτή έρχεται να επισφραγίσει το γεγονός, ότι μόνο οι άνθρωποι του σκότους φοβούνται το Φως και τους διαβεβαιώνω ότι, παρά την αντίθεσή τους, το Αγιο Φως θα έρθει και φέτος στην πατρίδα μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Γιώργος Βασιλείου.

Βέβαια η ανακοίνωση των αθέων, θέτει ζήτημα για την οικονομική επιβάρυνση του Δημοσίου και δεν θίγει γενικά τη μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα. Εμμεσα όμως θέτει το πολυδιάστατο ζήτημα των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας, ένα θέμα που έχει ανοίξει η νέα κυβέρνηση από την ορκωμοσία της, την ορκωμοσία βουλευτών με πολιτικό όρκο κ.α.

Α.Φ.

Νεφελώδης δημιουργική ασάφεια

Η ασάφεια, απροσδιόριστη από τη φύση της, «βαφτίστηκε» δημιουργική από τον Βαρουφάκη για τις ανάγκες της Συνόδου Κορυφής και πλέον, μετά την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα, προσέλαβε κατά τους ευρωσκεπτικιστές και τον χαρακτηρισμό νεφελώδης.

«Για την Ελλάδα, η Ρωσία δεν αποτελεί «λύση» στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει στο πλαίσιο της Ευρωζώνης αλλά συστατικό μέρος της ενεργητικής, πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής της, που στόχο έχει να αξιοποιήσει την ελληνική γεωπολιτική θέση προκειμένου η χώρα να αποκτήσει ξανά μια αναπτυξιακή προοπτική και να ενισχύσει τον διεθνή της ρόλο» ανέφερε ο πρωθυπουργός στη Μόσχα.

Ειδικότερα για το πρόβλημα με την Ουκρανία τόνισε ότι «θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε σταθερά την ανάγκη εξασφάλισης της ειρήνης και της σταθερότητας. Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί στην επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία. Δεν πιστεύω ότι ο φαύλος κύκλος κυρώσεων κατά της Ρωσίας, στρατιωτικοποίησης της περιοχής και κλιμάκωσης της ψυχροπολεμικής ρητορικής βοηθάει να προσεγγίσουμε μια λύση, επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου. Αντιθέτως, απομακρύνει μια τέτοια λύση».

Δι’ ευχών…

Α.Φ.

Προβολή

Ως σημαντική προβολή χαρακτηρίζονται για την περιοχή μας τα διθυραμβικά σχόλια των εφημερίδων και των διαδικτυακών μέσων του εξωτερικού. Σε εποχές αβεβαιότητας, και οικονομικής ύφεσης, εκτιμάται ότι είναι πολύ σημαντική η προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Μαγνησίας στο εξωτερικό.

Γ.Υ.

Απλή αναλογική

Από τον βουλευτή Μαγνησίας Κώστα Δελημήτρο, «ενημερώθηκε» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ότι άμεσα έρχεται προς συζήτηση και ψήφιση νομοσχέδιου για την απλή αναλογική. Δεν ξέρω εάν το Μαξίμου, μέσα στον κυκεώνα των προβλημάτων που έχει να αντιμετωπίσει στην οικονομία, το έχει κατά νου κάτι τέτοιο για τώρα άμεσα, ο βουλευτής Μαγνησίας πάντως το προανήγγειλε σε συνέντευξή του σε τοπικό ραδιόφωνο, οπότε αναμένουμε.

Β.Κ.

Υπερπροβολή

Δώσε του ελικόπτερο και στεφάνι και ποιος τον πιάνει. Ο Πάνος Καμμένος με την ιδιότητα του ΥΕΘΑ, «οργώνει» τους αιθέρες και τα νησιά, τιμώντας τη μνήμη όσων έπεσαν την ώρα του καθήκοντος. Μέχρι εκεί καλά και επιβάλλεται να τιμάται η μνήμη τους, όμως όταν αυτό γίνεται για λόγους επικοινωνιακής εκμετάλλευσης και υπερπροβάλλεται κάθε τέτοια κίνηση, ο σκοπός είναι προφανής. Για αυτό και ενοχλεί.

Β.Κ.

Απανωτά πλήγματα

Ντμίτρι Μεντβέντεφ, Ρώσος πρωθυπουργός: Η Ρωσία αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως έναν πολύ σημαντικό εταίρο με προοπτική.

…Η νέα πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική δίνει απανωτά πλήγματα στο πολιτικό πλαίσιο της βλαβερής εθελόδουλης ηθικής, που απαρνιέται τα συμφέροντα της χώρας και του λαού και καταστρέφει όλα τα στοιχεία που δημιουργούν ολόπλευρη ανάπτυξη και πρόοδο.

Φ.Τ.

Τρομοκράτες

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα αποπλήρωσε τη δόση του Απριλίου.

…Κανένα πρόβλημα. Οι καναλάρχες – μεγαλοεκδότες – εφοπλιστές – μεγαλοεργολάβοι – προμηθευτές του δημοσίου, παίζοντας το παιχνίδι τής Μέρκελ και του Σόιμπλε, του Σαμαρά και του Βενιζέλου, θα προσπαθήσουν να ισοπεδώσουν το φρόνημα του ελληνικού λαού αντιγράφοντας τα τρομολαγνικά σενάρια τής Bild για το μήνα Μάιο.

Φ.Τ.

Τζακ-ποτ

Παναγιώτης Νικολούδης, υπουργός Επικρατείας: Εστειλα 5.000 υποθέσεις φοροδιαφυγής στα δικαστήρια, από τις οποίες το κράτος θα πρέπει να ανακτήσει 3 δισ. ευρώ, ενώ βρίσκονται σε αναμονή άλλες 24.000.

…Αυτοί που η αριστερή κυβέρνηση βρήκε μέσα σε δύο μήνες είναι εκείνοι που οι κυβερνήσεις τού ΠΑΣΟΚ και τής ΝΔ τους «έψαχναν» και… δεν τους έβρισκαν(!!!) για δεκαετίες.

Φ.Τ.

Το σύνδρομο της ΠΟΛ.Α

Πάνω από 20 μονάδες το προβάδισμα τού ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στη δημοσκόπηση τής MetronAnalysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά». Στο ερώτημα «αν είχαμε την επόμενη Κυριακή εκλογές τι θα ψηφίζατε», το 38,1% των ερωτηθέντων απάντησε ΣΥΡΙΖΑ και το 17,4% ΝΔ.

…Πώς το είπε ο βουλευτής Λάρισας τής ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος; Γρήγορα να κάνουμε κάτι, αλλιώς θα γίνουμε ΠΑΣΟΚ;

(Κάνουν, δεν κάνουν, κατά κει παν τα πράγματα. Παρατηρούν ακίνητοι τις εξελίξεις, σα ναρκωμένοι. Τους έχει κυριεύσει το σύνδρομο της αλήστου μνήμης Πολιτικής Άνοιξης, του θνησιγενούς πολιτικού σχήματος που ίδρυσε ο Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά το τράβηγμα του χαλιού που έκανε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, το οποίο, μετά από μερικές αποτυχημένες χαμηλές πτήσεις, εξέπνευσε)

Φ.Τ.

Πολιτιστική πρωτεύουσα

Η πρόταση του Δήμου Βόλου που θέτει υποψηφιότητα να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 θα είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, αμέσως μετά το Πάσχα.

Δεν γνωρίζουμε με τι πρόταση κατεβαίνει ο Δήμος Βόλου, σε κάθε περίπτωση πάντως ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου