ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στην πράξη

στην-πράξη-574103

Στην πράξη

Ακουγα χθες τον κατά τα άλλα πολύ συμπαθή και πρώην συνάδελφο Τέρενς Κουίκ με την ιδιότητα του Υφυπουργού Επικρατείας να κάνει μαχητικές δηλώσεις για τα διόδια που παρ’ ολίγον να ξεχάσω ότι είναι και αυτός μέλος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Προς τι λοιπόν τόση μαχητικότητα… on camera; Οποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια λένε στο χωριό μου. Ας γίνει επαναδιαπραγμάτευση των λεόντειων συμβάσεων έτσι ώστε να μην αναστενάζουν οι οδηγοί στα διόδια. Ολα τα άλλα είναι κουβέντες.. για ξενύσταγμα όπως λένε και στο χωριό μου.

Β.Κ.

Σκοτεινές επιδιώξεις

Λειτουργώντας εκφοβιστικά, οι γνωστοί κύκλοι τον τελευταίο καιρό ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Προτρέπουν ξεδιάντροπα δημοτικούς και δημοσίους υπαλλήλους να παρανομήσουν και τους καλούν ευθέως να μην προβαίνουν σε δημοσιεύσεις όπως ακριβώς προβλέπει ο νόμος, αλλά όπως οι ίδιοι βολεύονται. Τους ζητούν εγγράφως να παραβούν το νόμο, γιατί έτσι ικανοποιούνται οι σκοταδόψυχοι σχεδιασμοί τους.

Ολα δείχνουν ότι επιθυμούν επιστροφή σε εποχές αδιαφάνειας, τότε που ιδιοκτήτες εφημερίδων έπαιρναν δάνεια, δημόσια έργα το ένα μετά το άλλο και απευθείας αναθέσεις με τρόπο προκλητικό, από το 1996 και μετά.

Αυτοί που μιλούν για διασπάθιση χρήματος, μέσω υποχρεωτικών για λόγους διαφάνειας δημοσιεύσεων, που αντιπροσωπεύουν το 0,0045% του κόστους των δημοσίων έργων, καλό θα ήταν να τακτοποιήσουν τα θαλασσοδάνεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ που εισέπραξαν διαθέτοντας …μπάρμπα στην Κορώνη και τα οποία φυσικά πλήρωσε ο ελληνικός λαός, επωμιζόμενος την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Τέλος, οι επαίτες του 20ευρου, που τόσα χρόνια κλαψουρίζουν, αν νομίζουν ότι υπάρχει κάτι παράνομο γιατί δεν προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, στην οποία έτσι και αλλιώς σύντομα θα κληθούν να απολογηθούν για τις ιδιοτελείς συκοφαντίες τους.

Υ.Γ. Για τα 13.000 ευρώ της Περιφέρειας που πήρατε, το ξεχάσαμε το 20άρικο; Ξεχάσαμε τα περί «διασπάθισης»; Τα 30.000 χορηγία του ΟΠΑΠ ήταν καλά;

Και για να μην ξεχνιόμαστε στο ραντεβού τι ζήτησες;

«Τ»

«Δεν τσουγκρίζουμε αυτοκίνητα»

Ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές για την οδική ασφάλεια και την αποφυγή χρήσης κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, μοίρασε η Τροχαία Βόλου στους οδικούς κόμβους εξόδου της πόλης, με το σύνθημα «Φέτος το Πάσχα τσουγκρίζουμε αβγά, όχι αυτοκίνητα».

Η Τροχαία συστήνει στους οδηγούς που θα ταξιδέψουν για τις γιορτές του Πάσχα, καλά ταξίδια με χαμηλές ταχύτητες και προπάντων χωρίς αλκοόλ.

Κλασικές καμπάνιες από τις υπηρεσίες Τροχαίας, οι οποίες λόγω της απομάκρυνσης των κορυνών, έγιναν πάλι απαραίτητες στο Βόλο.

Σφυρίχτρες, σειρήνες, φάροι.

Πόσο μας είχαν λείψει…

Α.Φ.

Η απαρηγορία

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα με τον στολισμό να επιταφίου να δημιουργεί την κλασική άμιλλα μεταξύ των ενοριών για το ομορφότερο αποτέλεσμα.

Ανάληψη ή Αγ. Νικόλαος, Μεταμόρφωση ή Αγ. Κωνσταντίνος;

Ποιος είναι ο εντυπωσιακότερος επιτάφιος για να αποδοθούν τα εύσημα στο αντίστοιχο λουλουδάδικο που ανέλαβε να μεταμορφώσει ξυλόγλυπτες ή μεταλλικές κατασκευές σε υπέροχη σύνθεση χρωμάτων και αρωμάτων;

«Η υψηλότερη μορφή της άνοιξης που ξέρω: Μια ελληνική Μεγάλη Εβδομάδα», έλεγε ο Γ. Σεφέρης και η Κική Δημουλά, ανέπτυσσε την απαρηγορία :

«Οι βιολέτες, όπως ανήσυχα, διορατικά μυρίζουν όταν κάτι δεν πάει καλά, κάτι απογοητεύει πάλι.

Η Μεγάλη Εβδομάδα, όπως στάζει κερί και τάμα στη θρησκόληπτη ανάμνηση, στην άθεη απουσία.

Της καμπάνας η Μεγάλη εξάντληση κι η απαρηγορία, ο νηστικός της ήχος όπως λιποθυμάει

στα εαρινά αρμόνια των καθολικών απογευμάτων».

Α.Φ.

Μόδα

Καινούργια μόδα από υπουργούς. Ή βρίσκονται στα τηλεοπτικά στούντιο για να παραχωρήσουν συνέντευξη ή στα έδρανα της Βουλής σε ολομέλεια, απαραίτητο το ipad, δήθεν για να ενημερώνονται για τις εξελίξεις. Λες και θα έρθει το τέλος του κόσμου και θέλουν να ενημερωθούν από τους πρώτους μπας και πιάσουν θέση VIP στην κιβωτό του Νώε.

Β.Κ.

Σάπια κρέατα

Κάτι τύποι σαν τον Ντάισελμπλουμ, που αυτές τις μέρες κάθεται στο σκαμνί για αυθαίρετες αυξήσεις σε… ανώτατα τραπεζικά στελέχη, μάς εκβιάζουν και απειλούν για να αφήσουμε τα φτωχά λαϊκά στρώματα να πεθάνουν από την πείνα, προκειμένου να πληρώσουμε τα δάνεια που οι ίδιοι μάς φόρτωσαν για να σωθούν οι γερμανικές κι οι γαλλικές τράπεζες.

…Άμα τα κρέατα στα τσιγκέλια είναι σάπια, φαντάσου τι γίνεται στα ψυγεία. Φαντάσου την τύχη του λαού που κάνει τέτοιες σαπιοκοιλιές εικονίσματα και τα προσκυνάει.

Φ.Τ.

Κυρίαρχο κράτος

Τσίπρας: «Η Ελλάδα δεν είναι επαίτης να γυρνάει στις χώρες για επίλυση μίας κρίσης που είναι ευρωπαϊκή. Στο ευρωπαϊκό πρόβλημα θα βρεθεί ευρωπαϊκή λύση, διαφορετικά θα έχει πρόβλημα όλη η Ευρωζώνη και όχι μόνο η Ελλάδα».

…Πάει, λύσσαξε ο Σόιμπλε.

(Ο Αντώνης κι ο Βαγγέλης ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν)

Φ.Τ.

Πολυδιάστατη πολιτική

Μαξίμου: Η Μόσχα διερευνά τη δυνατότητα προκαταβολής μελλοντικών κερδών του αγωγού φυσικού αερίου.

…Ένα πρώτο μικρό αποτέλεσμα της ανεξάρτητης και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής της αριστερής ελληνικής κυβέρνησης. Σε πλήρη αντίθεση προς τα ολέθρια αποτελέσματα της εξαρτημένης από τους ξένους πολιτικής των δεξιών και σοσιαλδημοκρατικών κυβερνήσεων.

Φ.Τ.

Πόσο ακόμα;

Νέα σύγκρουση στη Βουλή για το θέμα Κατρούγκαλου.

…Φτωχός, ανόητος αντιπερισπασμός μπροστά στη δημιουργία πολιτικής υπέρ της χώρας και του λαού από τη νέα κυβέρνηση. Έρμη ΝΔ, ταλαίπωρο ΠΑΣΟΚ, πόσα χτυπήματα να αντέξετε ακόμα;

Φ.Τ.

Τσιπουροκατάνυξη

Σε γνωστό τσιπουράδικο του Βόλου τα ήπιαν χθες, στελέχη της δημοτικής αρχής Βόλου και συνεργάτες τους.

Ηταν ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα. Αντάλλαξαν ευχές μεταξύ τους για το Πάσχα και ανανέωσαν το ραντεβού για την ερχόμενη Τρίτη.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου