ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Φέρσου υπεύθυνα

φέρσου-υπεύθυνα-575955

Φέρσου υπεύθυνα

Ενώπιον των ευθυνών τους θέτουν και τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ οι γιατροί της Μαγνησίας που καταθέτουν ριζοσπαστική πρόταση δημιουργίας ετήσιου ατομικού πλαφόν δαπανών για ιατρικές πράξεις για κάθε ασφαλισμένο.

Το εγχείρημα μπορεί να έχει ή να συναντήσει δυσκολίες εφαρμογής αλλά η πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, πρωτοτυπεί καθώς εμπλέκει στη διαδικασία και τον ασφαλισμένο ο οποίος μέχρι σήμερα απλά κατέχει το βιβλιάριο ασθενείας και χρεώνει, χρεώνει, χρεώνεται.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Ευθ. Τσάμης, γνωρίζει από μέσα τις παθογένειες, τα προβλήματα που δεν αντιμετωπίζονται με ημίμετρα και καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις, καλώντας κι άλλους επιστημονικούς Συλλόγους να πράξουν το ίδιο.

Προτάσεις, ιδέες, διαβούλευση, θεσμοθέτηση και εφαρμογή.

Κυρίως υπεύθυνα.

Α.Φ.

Ζητούν υποστήριξη

Να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις καλεί ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας τους καταναλωτές. Η αγορά περνάει δύσκολες ώρες και σίγουρα η προτίμηση στις ντόπιες επιχειρήσεις ανακυκλώνει το χρήμα στην αγορά και ανοίγει νέες θέσεις εργασίας. Ο Εμπορικός Σύλλογος εξέδωσε ενημερωτικό φυλλάδιο για τα συγκριτικά οφέλη που από σήμερα διανέμεται στους καταναλωτές.

Κ. Μ.

Απογοήτευση

Με την ανυπομονησία να βγει η ρύθμιση και να μπουν σε αυτήν έμειναν αρκετοί ελεύθεροι επαγγελματίες οφειλέτες του ΟΑΕΕ. Βάζοντας κάτω τις δόσεις των οφειλών ορισμένοι είδαν ότι θα πληρώνουν ίδια ή και μεγαλύτερα ποσά από αυτά που πλήρωναν…

Κ. Μ.

Δεν έχουν κρίση

«Οι μόνοι που δεν αντιμετωπίζουν κρίση είναι οι πνευματικοί» όπως σχολιάζουν χαρακτηριστικά κληρικοί της Μητρόπολης Δημητριάδος, αναφερόμενοι στο μεγάλο αριθμό ανθρώπων που προσέρχονται στους ναούς για εξομολόγηση. Στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, ειδικότερα, αυξάνεται κατακόρυφα ο αριθμός των κατοίκων της περιοχής μας που προσέρχονται στους ναούς, γεγονός που αποδεικνύει ότι σε δύσκολες εποχές, και εν μέσω πλήθους προβλημάτων, πολλοί νιώθουν την ανάγκη να αναζητήσουν πνευματική στήριξη, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Γ.Υ.

Μάχη με το χρόνο

Σε αγώνα δρόμου χωρίς προηγούμενο βρίσκονται οι επαγγελματίες του τουρισμού στο Πήλιο καθώς οι καιρικές συνθήκες πιέζουν τα χρονικά περιθώρια για τις προετοιμασίες υποδοχής των Πασχαλινών επισκεπτών.

«Τρεις μέρες βρέχει ή χιονίζει, μια ημέρα στεγνή και άντε πάλι. Πώς να κάνεις δουλειές», αναφέρουν ξενοδόχοι και τουριστικοί επιχειρηματίες στο Πήλιο που θέλουν τα προετοιμάσουν, να φρεσκάρουν τις επιχειρήσεις τους ενόψει Πάσχα αλλά δεν τους επιτρέπεται από τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Αισιοδοξούν πως σήμερα – αύριο, θα υπάρξει ηλιοφάνεια και θα καταφέρουν, έστω την τελευταία στιγμή, να πραγματοποιήσουν τις βασικές έστω εργασίες και συντηρήσεις.

Μάχη με το χρόνο και το χιονιά.

Α.Φ.

Γιατί το παραβλέπουν;

Σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ σε τοπικό επίπεδο μέχρι στιγμής διατηρούν πολύ καλές σχέσεις με τη δημοτική αρχή του Βόλου και τον Αχιλλέα Μπέο. Και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι για όσους ξεχνούν ή σκοπίμως το παραβλέπουν, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ συγκυβερνούν. Εκτός… Βόλου, όμως όπως δείχνουν τα πράγματα.

Ν.Τ.

Συνδιάσκεψη

Στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του κομματικού μηχανισμού που επιχειρείται από τη Συγγρού μετά τις εκλογές, ξεκινούν αμέσως μετά το Πάσχα οι περιφερειακές συνδιασκέψεις της Ν.Δ. ανά την επικράτεια. Ο σχεδιασμός αναφέρει ότι θα πραγματοποιηθούν 12 περιφερειακές συνδιασκέψεις στις 12 πρωτεύουσες των περιφερειών της χώρας, ενώ αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας θα είναι η Εθνική Συνδιάσκεψη που θα διοργανωθεί στην Αθήνα στα τέλη Ιουνίου. Στη Θεσσαλία η περιφερειακή Συνδιάσκεψη θα γίνει πιθανότατα στη Λάρισα. Η ΝΟΔΕ Μαγνησίας μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει την οργανωτική και πολιτική προετοιμασία, ενώ προγραμματίζεται και νομαρχιακή συνέλευση.

Β.Κ.

Αλλιώς μας έμαθαν

Κυβέρνηση: Είναι κυριαρχικό μας δικαίωμα η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική.

…Αλήθεια; Γιατί όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλιώς μας είχαν μάθει!

Φ.Τ.

Πίσω, σκυλιά

Ομοβροντία ξένων δημοσιευμάτων κατά της κυβέρνησης για το ταξίδι Τσίπρα στη Ρωσία.

…Το γεγονός μαρτυρεί τον προεξάρχοντα ρόλο του ξένου παράγοντα στη χώρα μας και την επιδίωξή του για παραίτησή μας από κάθε ιδέα κυριαρχίας: παραίτηση από σκοπούς που θέτει ο ελληνικός λαός κι υπηρετούν το συμφέρον του, από σαφώς ανεξάρτητες πολιτικές, από την υποχρέωση για ολόπλευρη ανάπτυξη του λαού και της χώρας. Στα δημοσιεύματα αυτά, που προβάλλονται μανιωδώς από τα εγχώρια ΜΜΕ της διαπλοκής, εξασθενεί κραυγαλέα η αντιστοιχία λέξεων και πραγμάτων και η αλήθεια γίνεται ψέμα. Η νομιμοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης δεν προέρχεται από το λαό, είναι εξωτερική. Η λογοδοσία της οφείλει να απευθύνεται προς τον ξένο παράγοντα που τη νομιμοποιεί. Αποτελεί η ίδια ένα εργαλείο για την επίτευξη των σκοπών του ξένου παράγοντα, το οποίο δικαιολογείται να υπάρχει μόνο από το γεγονός ότι το χρησιμοποιεί.

Φ.Τ.

Γιατί, Αλέξη;

Τσίπρας: Η Ελλάδα σέβεται τις δεσμεύσεις της στην ΕΕ, αλλά είναι κυρίαρχη χώρα.

…Αυτό με την κυρίαρχη χώρα, τι επιμένεις να το προσθέτεις, Αλέξη; Γιατί δεν αρκείσαι, όπως οι πριν από σένα, στο πρώτο μέρος της φράσης; Εγκεφαλικό θα πάθει ο Σόιμπλε και οι εγχώριοι συνεργάτες του!

Φ.Τ.

Ελληνορωσική άνοιξη

Ο Τσίπρας με το ταξίδι του στη Μόσχα κέρδισε για τη χώρα μας το δικαίωμα στην αδέσμευτη, πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Υπεγράφησαν Μνημόνια Συνεργασίας. Αγωγός φυσικού αερίου TurkishStream, αγροτικά προϊόντα στις συμφωνίες. Έτος Ρωσίας – Ελλάδας το 2015-16. Κι άλλα πολλά που ούτε στα όνειρά σας δεν τολμούσατε να τα δείτε, Βαγγέλη Βενιζέλο κι Αντώνη Σαμαρά.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου