ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Προβολή

προβολή-578358

Προβολή

Συνεχίζονται οι προσπάθειες του Δήμου Αλοννήσου για την ευρύτερη και δυνατότερη προβολή του νησιού στη Γερμανία. Σε πείσμα της στατικότητας που εμφανίζει, τουλάχιστον στην παρούσα χρονική στιγμή, η κινητικότητα από τις Γερμανόφωνες χώρες, υιοθετείται πολυεπίπεδος σχεδιασμός, με στόχο την ευρύτερη προβολή του νησιού, στη Γερμανική αγορά και γενικότερα το εξωτερικό. Στο πλαίσιο αυτό εντάχθηκε η παρουσία του νησιού στη διεθνή τουριστική έκθεση της Γερμανίας, με εκπρόσωπο την πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Αλοννήσου, Κική Αναγνώστου, η οποία είχε συναντήσεις με φορείς του εξωτερικού.

Γ.Υ.

Πάνε αυτές οι εποχές

Απίστευτη η οικονομική κατάσταση στον 5ο χρόνο της κρίσης. Αρκετές οικογένειες Βολιωτών -ακόμη περισσότερες από πέρυσι- δε θα έχουν χρήματα για να ψήσουν αρνί. Παραγγέλνουν κομμάτια κρέας, καθώς τα έξοδα δεν βγαίνουν. Φέτος ο μέσος όρος τιμής του κιλού είναι 10 ευρώ, ένα δηλαδή ευρώ ακριβότερα από πέρυσι. Ωστόσο, προ κρίσης υπήρξαν χρονιές που έφτασε και τα 12 ευρώ και τα ξεπέρασε! Αλλες εποχές!

Κ.Μ.

Κυνηγούν τις προσφορές

Στο κυνήγι της προσφοράς επιδίδονται αρκετοί καταναλωτές προκειμένου να έχουν το ψυγείο γεμάτο. Γνωρίζουν τα πάντα. Που θα βρουν τι, σε ποια τιμή και ποιες μέρες και κάπως έτσι φαίνεται τα φέρνουν βόλτα. Ψάχνουν, ενημερώνονται και απαιτούν καλή εξυπηρέτηση. Και βέβαια δεν μπορεί να τους αδικήσει κανείς….

Κ.Μ.

Του πήραμε το… «αποκλειστικό»

Τρικυμία δείχνει σημείο χθεσινής δήλωσης – καταγγελίας του Κ. Γαργάλα, ο οποίος ενώ έστησε ολόκληρο πανηγύρι στη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ -και δικαιολογημένα- για την καθυστέρηση αποστολής των θεμάτων ημερήσιας διάταξης στα μέλη του Δ.Σ. προκειμένου έγκαιρα να ενημερωθούν, την ίδια ώρα βάλει εναντίον του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ο οποίος έβγαλε στη δημοσιότητα εισήγηση…

Από πότε αιρετοί αντιδικούν με δημοσιογράφους για την «αποκλειστικότητα»; Από πότε κάτι που βλέπει το φως της δημοσιότητας σχετίζεται με κουκουλοφόρους; Από πότε «κουκουλοφόροι» είναι όσοι ασκούν διοίκηση; Και από πότε οι δημοσιογράφοι, αναζητώντας την είδηση θα χρειαστεί να ρωτήσουν τον κάθε Γαργάλα για το εάν θα …συμφωνήσει να τη δημοσιεύσουν; Το ψωμί σας πήραμε κ. Γαργάλα; Σε τι θιχτήκατε που είχαμε την εισήγηση; Βρισκόμαστε ως εφημερίδα απέναντι σε κάποιο μέσο δικό σας και δεν το γνωρίζουμε; Εισήγηση ημερήσιας διάταξης, μία ημέρα πριν από συνεδρίαση, αναζητήσαμε και δημοσιεύσαμε. Δεν την κρατήσαμε στο σκοτάδι, αντίθετα ευρέως γνωστή έγινε.

Προφανώς, λέει στη δήλωσή του περισπούδαστα, ο κ. Γαργάλας, την ενημέρωση την είχαμε από «μέσα». Μα τι αποκάλυψη! Οχι, από το πεζοδρόμιο τη μαζέψαμε την εισήγηση…

«Και όπως φαίνεται εκείνη μάλλον θα κληθεί να πάρει τις αποφάσεις όπως κρίθηκε απαραίτητο από τον «εσωτερικό πληροφοριοδότη» (με ή χωρίς κουκούλα δεν γνωρίζουμε)», συνεχίζει η δήλωση του Κ. Γαργάλα, με αιχμές για τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Μόνο ο ίδιος ξέρει, όμως, τι θέλει να πει μέσα στην ασυνταξία.

Αλλος είναι ο ρόλος σας, κ. Γαργάλα. Σταθείτε με πολιτική υπευθυνότητα στη θέση, στην οποία σας εξέλεξαν και αφήστε τους δημοσιογράφους να κάνουν τη δική τους δουλειά. Τις λάσπες σας, αλλού.

Β.Σ.

Οι κορώνες

Καλά εάν συνεχίσει έτσι ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος σε λίγο καιρό θα ψάχνουμε συμμάχους στην Ευρώπη. Λες και το κάνει επίτηδες. Δίνει την αίσθηση ότι βιώνει μία άλλη εποχή και ότι με τις κορώνες που εκστομίζει θα κάνει εντύπωση. Ωστόσο το μόνο που καταφέρνει είναι να επιβεβαιώνει κάθε φορά πόσο επιπόλαιος μπορεί να γίνει αφού τα λεγόμενά του υπαγορεύονται κυρίως από την εθνική έπαρση που τον έχει συνεπάρει και όχι από την ανάγκη να υπηρετηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα τα ελληνικά συμφέροντα.

Β.Κ.

Ανήσυχοι

Περισσότεροι ανήσυχοι επέστρεψαν από την Αθήνα εργαζόμενοι και συνδικαλιστές για το θέμα της ΒΙΣ καθώς η εταιρεία δεν αποσαφήνισε τη θέση της και το μέλλον παραμένει αβέβαιο τουλάχιστον όσον αφορά τη μία από τις δύο μονάδες. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας πάντως όπως τονίστηκε στη σύσκεψη προχωρά σταδιακά στην αλλαγή των εργασιακών θεμάτων με νέο νομοσχέδιο και επαναφορά συλλογικών συμβάσεων. Από μόνο του αυτό ωστόσο δεν λύνει το πρόβλημα. Με τέτοιες ασπιρίνες… και ο πονοκέφαλος επιστρέφει. Εδώ θέλει δραστικές λύσεις.

Β.Κ.

Η …ασφάλεια της Ασφάλειας

«Αλιεύτηκε» από το πόρισμα του Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Αριστ. Κορέα, που δημοσιοποιήθηκε χθες σε μεγάλη μερίδα ηλεκτρονικών ΜΜΕ και αφορά τους κ.κ. Γ. Δαλούκα, πρώην διαιτητή ποδοσφαίρου και Αχιλ. Μπέο, πρώην Πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου.

Στο πόρισμα περιλαμβάνεται η από 11.3.2011 ένορκη κατάθεση του διαιτητή της αναμέτρησης Αρης – Παναθηναϊκός Γ. Δαλούκα, ο οποίος αναφέρει και τα εξής: «Από τη μέρα που κατέθεσα μήνυση κατά Μπέου, τα κύματα των απειλών έχουν αυξηθεί κατά πολύ με αποτέλεσμα να έχει αλλάξει η ζωή μου… Σαν πιο τρανή απόδειξη των απειλών, είναι η μετακόμισή μου σε διαμέρισμα απέναντι ακριβώς από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας».

Από τη μετακόμιση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας στο Αλιβέρι, οι ειδικές συνθήκες αυξημένης ασφάλειας στο κέντρο, δίπλα από το παλιό αστυνομικό μέγαρο (Ροζού-Γ. Καρτάλη), έχουν εκλείψει.

Αν η γειτνίαση με την Ασφάλεια, προσφέρει ασφάλεια, τότε θα γίνουν περιζήτητα διαμερίσματα και οικόπεδα στο Αλιβέρι.

Λέτε να …πυροδοτήσει τέτοια ανάπτυξη στα βόρεια η μετακόμιση της αστυνομικών υπηρεσιών στο νέο μέγαρο της ΕΛ.ΑΣ.;

Α.Φ.

Χρειάζονται επιπλέον

36.000 δημόσιοι υπάλληλοι;

Εφτασαν τις 36.000 τα αιτήματα για προσλήψεις προσωπικού τα οποία απέστειλαν υπουργεία και διοικήσεις εποπτευόμενων φορέων, στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Με βάση την πρώτη καταγραφή αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό θα προχωρήσει η πρώτη φάση της κινητικότητας όπου θα τοποθετηθούν οι 3.900 απολυμένοι και διαθέσιμοι υπάλληλοι καθώς και οι 6.000 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ.

Από τις 36.182 θέσεις που ζητούνται να καλυφθούν, στα οργανογράμματα των υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων υπάρχουν μόνο 27.121 κενές οργανικές θέσεις, δηλαδή περίπου 9.000 λιγότερες από τα αιτήματα των υπουργείων.

Το γνωστό ζήτημα με τα οργανογράμματα του Δημοσίου, που συντάσσονται από τους ίδιους εταίρους (υπαλλήλους, συνδικαλιστές, ΟΤΑ, δημόσια διοίκηση κ.α.) και εξυπηρετεί πρωτίστως τη Διοίκηση.

Τόσες θέσεις προϊσταμένων για να προκύπτουν οι επιθυμητές θέσεις Διευθυντών, τόσα περιφερειακά κλιμάκια σε ένα νομό για να καλύπτονται οι προϋποθέσεις δημιουργίας πολυάριθμων υπηρεσιών, να δικαιολογούνται συγκεκριμένοι βαθμοί στελεχών ώστε να απολαμβάνουν αντίστοιχα προνόμια κ.α..

Πάλι;

ΟΚ έπεσε το καράβι στα βράχια. Πρέπει να συνεχίσουν να γκαζώνουν;

Α.Φ.

Αου άου λουκουμάδες!!!

Η Πρόεδρος τού ΤΕΕ Νάνσυ Καπούλα και ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας – μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ Κ. Γαργάλας στηλίτευσαν το γεγονός ότι οι εισηγήσεις των θεμάτων της χτεσινής συνεδρίασης δόθηκαν την τελευταία στιγμή. Ο Κ. Γαργάλας μάλιστα τόνισε ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο και ζήτησε από τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ να αποστείλει σχετικό έγγραφο προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να αποσαφηνιστεί η λειτουργία τού Δ.Σ.

Πώς απάντησε ο Μπέος; Ιδού: «Να κάνετε εσείς, αν θέλετε, έγγραφο, κ. Γαργάλα. Όλα αυτά είναι άου άου λουκουμάδες. Είναι στη δική μας διακριτική ευχέρεια πώς θα λειτουργήσει το Δ.Σ. Όποτε κρίνουμε εμείς, θα το αποφασίσουμε. Είστε μειοψηφία, δεν θα καταλύσετε τη Δημοκρατία εσείς. Δε συνομιλούμε με συνομιλητές των κουκουλοφόρων»!

…Με τις υγείες σας, οι Βολιώτες!

Φ.Τ.

Σώστε τον Πρετεντέρη

Ν. Παππάς (υπουργός Επικρατείας): Δεν υφίσταται θέμα συμψηφισμού για τα χρέη των καναλιών.

…Μα μην επιμένετε, κύριε! Τι θα κάνουμε χωρίς Πρετεντέρη;

(Εάν τους δώσουμε μια ακόμη ευκαιρία και τοποθετήσουμε κι αυτή τη φορά στις πλάτες της ελληνικής κοινωνίας το χρέος τών ΜΜΕ της διαπλοκής, που πιθανότατα είναι τέτοια λόγω των κακών συναναστροφών των κυρίων μετόχων τους, αναμένεται να αναμορφωθούν και να λένε στο λαό μόνο την αλήθεια!)

Φ.Τ.

Μετανάστες και Δουβλίνο

Ο Τσίπρας ζητάει αλλαγή της Συμφωνίας του Δουβλίνου για τους μετανάστες. …Επιτέλους, να δοθεί ουσιαστικό περιεχόμενο στην έννοια της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης! Αλληλεγγύη προς τους μετανάστες με την αναγνώριση του δικαιώματός τους να μεταβαίνουν προς εργασία σε όποια χώρα της Ευρώπης επιθυμούν, αλληλεγγύη στη χώρα μας ως μιας εκ των κυρίων πυλών εισόδου μεταναστών!

Φ.Τ.

Δύστηνος μοίρα, Βαγγέλη

Ευ. Βενιζέλος: Αντί για Ομάδα Εθνικής Διαπραγμάτευσης κάνουμε Εξεταστική.

…Είδες κακοήθεια; Αντί να βάλουμε πάλι τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα, ψάχνουμε να βρούμε ποιοι είναι και τι έφαγαν αυτοί και οι φίλοι τους για να αποφύγουμε παρόμοια δύστηνο μοίρα στο μέλλον!

Φ.Τ.

Ο φόβος είναι κακός σύμβουλος

Στρατηγικό πολιτικό λάθος της Νέας Δημοκρατίας. Ψήφισε «όχι» στην πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής αναφορικά με την υπαγωγή στο καθεστώς των μνημονίων και της επιτήρησης και για κάθε άλλο θέμα που σχετίζεται με την εφαρμογή και την υλοποίηση των μνημονίων.

…Πιο ξεκάθαρη δήλωση ότι δεν επιθυμεί την ανακίνηση του θέματος δεν θα μπορούσε να γίνει. Το πολιτικό κόστος για τη δεξιά παράταξη είναι τεράστιο.

Φ.Τ.

Μαζευτείτε!

Δεν έχουμε αντιληφθεί από πότε η ενημέρωση του κόσμου και το δημοσιογραφικό έργο, να ψάχνεις δηλαδή για πληροφορίες για τις ανάγκες του ρεπορτάζ μέσα από τις πηγές σου, όποια θέση ή πόστο κι αν κατέχουν ή δεν κατέχουν, θεωρείται «διαρροή» για την κ. Καπούλα.

Ούτε μπορούμε να καταλάβουμε τις αιχμές του κ. Γαργάλα, που διατυπώνονται στην έγγραφη δήλωσή του: «Πληροφορηθήκαμε για κάποιες από τις εισηγήσεις από μέσο ενημέρωσης που προφανώς είχε την πληροφόρηση από «μέσα» και όπως φαίνεται εκείνη μάλλον θα κληθεί να πάρει τις αποφάσεις όπως κρίθηκε απαραίτητο από τον «εσωτερικό πληροφοριοδότη», με ή χωρίς κουκούλα δεν γνωρίζουμε».

Αν δηλαδή το ρεπορτάζ της εφημερίδας προέρχονταν από την πηγή της κ. Καπούλα ή του κ. Γαργάλα, οι οποίοι πολλές φορές μας έχουν προμηθεύσει κατόπιν αιτήματος με εισηγήσεις, τότε θα ήταν πληροφόρηση;

Δεν θα απολογηθούμε για την καθημερινή μάχη που δίνουμε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες για το λειτούργημα της ενημέρωσης όλων.

Διαρροές, εσωτερική πληροφόρηση και κατευθυνόμενες ειδήσεις σε πηχυαίους τίτλους, είναι τακτικές ξένες προς εμάς. Ψάξτε αλλού. Κι επιτέλους, μαζευτείτε!

Ε.Χ.

Δημοσκόπηση

Τα αποτελέσματα δημοσκόπησης περιμένει ο Δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος, όπως ανέφερε χθες στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ.

Αντικείμενο της δημοσκόπησης απ’ ό,τι καταλάβαμε προφανώς θα είναι η αποδοχή του από τον κόσμο.

Οψόμεθα.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου