ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στον πρωθυπουργό

στον-πρωθυπουργό-580370

Στον πρωθυπουργό

Ο πρώην Γ.Γ. Διαφάνειας Γιώργος Σούρλας απέστειλε επιστολή στο γραφείο του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στην οποία εξιστορεί τα έργα και τις ημέρες του Παν. Ρουμελιώτη για τον οποίο ακούγεται ότι αναμένεται να αναλάβει πρόεδρος στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

«Είναι κρίμα να ξαναγυρίζουμε στην εποχή που υπήρξε η αφετηρία των φαινομένων διαπλοκής που οδήγησαν τη χώρα μας στην εξαθλίωση, με μια Κυβέρνηση που έχει ως «σημαία» της την κάθαρση και την πάταξη της διαφθοράς» σημειώνει ο κ. Σούρλας ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει γνώση… πριν αποφασίσει.

Ν.Τ.

Είναι παρών

«Εντύπωση μου προκάλεσε το παραπολιτικό σχόλιό σας που αναφέρεται σε μένα, στο οποίο εκφράζετε την άποψή σας για τον πολιτικό μου ρόλο στο Δήμο Ρ. Φεραίου μετά από «εμπεριστατωμένο» ρεπορτάζ που κάνατε στον πεζόδρομο του Βελεστίνου ή κατόπιν «εγκύρων» πληροφοριών, κύκλων της δημοτικής αρχής. Εσείς λογικό είναι να γράφετε κάτι που σας μετέφεραν, χωρίς καμία επεξεργασία, για δικούς σας λόγους οι οποίοι και προφανώς θα διερευνηθούν. Πληροφορούμε όμως τους ευτραφείς κυρίους που σας διοχετεύουν μ’ αυτές τις «έγκυρες πληροφορίες», ότι σ’ αυτούς σίγουρα ταιριάζει ο ρόλος της «χελώνας» λόγω σωματότυπου. Και να γνωρίζουν ότι η χελώνα κερδίζει μόνο στα παραμύθια!!!» Τάδε έφη προς απάντηση σχολίου ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δ. Ρήγα Φεραίου Χαρ. Πάσχος.

Υ.Σ. Προφανώς και ενοχλήθηκε ο κ. Πάσχος και είναι λογικό, διότι ο ίδιος είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και «τραβάει το κουπί» και δεν είναι δυνατόν αλλά και δεν πρόκειται, όπως έλεγαν στη στήλη συνεργάτες του, να δεχθεί «καπέλωμα» από κανέναν και ούτε φυσικά από την πρώην δήμαρχο.

N.T.

Ας κάνουν κάτι

Επιτέλους αυτοί οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να σταματήσουν να εκφράζουν προσωπικές απόψεις και να αρχίζουν να εφαρμόζουν κυβερνητικές αποφάσεις; Ελεος κάθε μέρα στα τηλεοπτικά παράθυρα. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, ακούμε δέκα διαφορετικές γνώμες και τελικά απόφαση καμία.

Β.Κ.

Ανάσα στην αγορά

Επιτέλους ξεκίνησε να παίρνει τα πάνω της η εμπορική αγορά. Ο κόσμος κατεβαίνει για ψώνια και χαμόγελα σχηματίζονται στα εμπορικά καταστήματα. Η ψυχολογία του καταναλωτή φαίνεται να βελτιώνεται. Μεγάλη Εβδομάδα διανύουμε. Πρέπει να καταλάβουμε και λίγο Πάσχα.

Κ.Μ.

Τουλάχιστον προσπαθούν

Αυξημένη τιμή έχει ο οβελίας φέτος. Από τη μία ο καταρροϊκός πυρετός από την άλλη το Πάσχα των Καθολικών, η προσφορά δεν είναι τελικά και τόσο μεγάλη και οι τιμές πώλησης αρνιού και κατσικιού πήραν τα πάνω τους. Οι κρεοπώλες πάντως δεν το έβαλαν κάτω. Εριξαν το ποσοστό κέρδους στο 10-12%. Αντιλαμβάνονται την οικονομική κρίση και κάνουν ό, τι μπορούν.

Κ.Μ.

Προσπάθειες

Προσπάθειες καταβάλλονται από την πλευρά των ξενοδόχων της Μαγνησίας αλλά και φορέων της περιοχής μας γενικότερα, προκειμένου να διευρυνθούν οι τουριστικοί δεσμοί με το Ισραήλ. Οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται, έχουν ως στόχο να προωθηθεί η περιοχή στους τουρ οπερέιτορς του εξωτερικού, με προφανή στόχο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ. Στο μεταξύ, έχει εδραιωθεί η υποδοχή Ισραηλινών τουριστών στην περιοχή μας, αλλά επιδιώκεται η σύσφιξη σχέσεων, για ευνόητους λόγους.

Γ.Υ.

«Ιπτάμενα» αμνοερίφια

Σε τιμές που δεν έχουν συνηθίσει, φαίνεται πως θα αγοράσουν πολλοί συμπολίτες τον Πασχαλινό οβελία.

Η ντόπια παραγωγή έχει μειωθεί τραγικά σε σύγκριση με πέρυσι, με αποτέλεσμα έμποροι να στρέφονται σε άλλες αγορές προκειμένου να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση.

Οι καταναλωτές κάνουν έρευνα αγοράς, ψάχνουν για …άκρες με τον κρεοπώλη της γειτονιάς, βάζουν γνωστούς να μεσολαβήσουν για να «φάνε τα παιδάκια ντόπιο κατσικάκι» ή για να βγουν ασπροπρόσωποι στους καλεσμένους που έχουν από την Αθήνα για το Πασχαλινό τραπέζι.

Λίγο πιο δύσκολα, ίσως και ακριβότερα από πέρυσι, το Πασχαλινό τραπέζι θα στρωθεί και θα είναι πλούσιο γιατί είναι μοναδικό.

Α.Φ.

Εναλλακτικές μορφές τουρισμού

Από τη βάση, τους αθλητές, τους επιχειρηματίες του χώρου, τους συλλογικούς φορείς, γεννιούνται νέες, εναλλακτικές μορφές αθλητικού τουρισμού στη Μαγνησία.

Ποδηλατικοί αγώνες, αγώνες δρόμου εντός και εκτός πόλης, περίπατοι, διαδρομές με άλογα, διοργανώσεις με μηχανοκίνητα μέσα κ.α., δημιουργούν ένα νέο πλαίσιο εναλλακτικών μορφών τουρισμού που ενισχύουν το προφίλ της Μαγνησίας.

Οι φορείς, Δήμοι και Περιφέρεια, μπορούν/οφείλουν να στηρίξουν τέτοιες πρωτοβουλίες και να αναβαθμίσουν την τουριστική ταυτότητα της περιοχής .

Α.Φ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου