ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Come back;

come-back-582862

Come back;

Η πρώην δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαΐτσου, μπορεί να μην ορκίστηκε καν δημοτική σύμβουλος στην αντιπολίτευση, αφού έχασε τις εκλογές, όμως φαίνεται ότι… η αποστασιοποίησή της θα είναι σύντομη. Επανήλθε και μάλιστα με δική της ιστοσελίδα και το λογότυπο του συνδυασμού «Ενωτική Κίνηση Δημοτών Φερών – Κάρλας» στον οποίο παρεμπιπτόντως τώρα επικεφαλής στο δημοτικό συμβούλιο Ρήγα Φεραίου είναι ο κ. Χαρ. Πάσχος. Η ιδιότυπη αυτή συγκατοίκηση θα πρέπει να επισημανθεί ότι αποτελεί θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια του πεζόδρομου στο Βελεστίνο με αρκετούς από τους συνεργάτες της δημοτικής αρχής να υποστηρίζουν ότι επιβεβαιώνεται η εκτίμησή τους ότι ο κ. Πάσχος «παίζει το ρόλο του λαγού», έτσι ώστε η κ. Λαΐτσου να κάνει το come back και πιο ενεργά στα τοπικά δρώμενα της περιοχής. Η συνέχεια θα έχει ενδιαφέρον.

Ν.Τ.

Στο φως

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Μικροπολιτικού στην εφημερίδα «Τα Νέα», εν ενεργεία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με θεσμικό ρόλο, προσπαθεί να μην πληρώσει 1.940.000 ευρώ στην εφορία. Μάλιστα ο βουλευτής έχει κάνει πλήθος ενστάσεων για να αποφύγει την καταβολή του φόρου. Φαντάζομαι ότι η αδέκαστη Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, θα αναζητήσει ποιος «σύντροφος» είναι για να ενημερωθεί και η κοινή γνώμη σχετικά. Ολα στο φως είπαμε..

Β.Κ.

Ουσιαστική πρωτοβουλία

Η χθεσινή ημερίδα του Ε.Κ.Β. και της Ενωσης Καταναλωτών Εργαζομένων για τους δανειολήπτες που έχουν συνάψει δάνεια με ελβετικά φράγκα, ήταν πράγματι μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία και θα πρέπει στο ίδιο πλαίσιο να ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες δράσεις. Ετσι άλλωστε αποκτά και μεγαλύτερη ουσία η παρέμβαση των συνδικάτων στα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Β.Κ.

Νέες προτάσεις

Σε νέες κατευθύνσεις προσανατολίζεται το ενδιαφέρον των ξενοδόχων της Σκιάθου, με έμφαση στον τουρισμό κρουαζιέρας, που αποτελεί σημείο αναφοράς για τους επαγγελματίες. Ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων περιοχών που σημειώνουν ραγδαία άνοδο στο πεδίο του τουρισμού, οι επιχειρηματίες της Σκιάθου διερευνούν τις προοπτικές ενίσχυσης του τουρισμού κρουαζιέρας.

Γ.Υ.

Συνεργασία

Με αφορμή τα παραπάνω, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης επισημαίνει ότι «μας ενδιαφέρει να συνεργαστούμε με την Τουρκία, διότι οι κρουαζιέρες προς την Ελλάδα ξεκινούν από την Κωνσταντινούπολη και στόχος μας είναι να συμπεριληφθεί η Σκιάθος στο πρόγραμμα του ταξιδιού». Ο ίδιος δεν παραλείπει να υπογραμμίσει, ωστόσο, τη σημασία του κλίματος πολιτικής σταθερότητας σε σχέση με τον τουρισμό, θέση που διατυπώνουν από κοινού οι επαγγελματίες του συγκεκριμένου χώρου.

Γ.Υ.

Εκείνοι τι έκαναν;

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας Μαργαρίτη Πατσιαντά και τα όσα επισημαίνει στη μήνυση που κατέθεσε, «η απαθής στάση της δημοτικής αρχής, συνέτεινε ώστε να αποχωρήσουν οι φαντάροι ανενόχλητοι από το δημοτικό συμβούλιο». Το ερώτημα ωστόσο είναι ο ίδιος ο κ. Πατσιαντάς και οι δικοί του σύμβουλοι, τι έκαναν; Εκτός από το να φωνάζουν, γιατί δεν καλούσαν οι ίδιοι την αστυνομία αμέσως για να μην προλάβουν οι δύο φαντάροι… να αποχωρήσουν; Σε αυτό το απλό ερώτημα θα απαντήσει κανείς;

Ν.Τ.

Δεν είναι λύση οι Κυριακές

Για ακόμη μια χρονιά, τα αποτελέσματα από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ήταν πενιχρά και απογοητευτικά, παρά τη σχετική σταθεροποίηση της αγοράς. Σύμφωνα με τα ευρήματα της πρόσφατης έρευνας του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ (Φεβρουάριος 2015), μόλις το 4% των επιχειρήσεων σημείωσε αύξηση του κύκλου εργασιών συνεπεία της κυριακάτικης λειτουργίας.

7 στις 10 επιχειρήσεις είναι επί της αρχής αντίθετες στο άνοιγμα των καταστημάτων την ημέρα της Κυριακής. Οι αποσπασματικές παρεμβάσεις που μεταβάλλουν απροσανατόλιστα το οικονομικό περιβάλλον δε βοηθούν την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη και τη χρηματοδότηση της μικρής επιχειρηματικότητας θεωρείται από τις ΜμΕ η δημιουργία μιας τράπεζας μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς το 73% αξιολογεί ως σημαντική την εν λόγω παρέμβαση. Το 33,1% θεωρεί ότι πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης η άμεση εφαρμογή αυτής της εξαγγελίας, ενώ το 40,3% αξιολογεί το μέτρο ως πολύ σημαντικό. Τα σημαντικά προβλήματα ρευστότητας και η ανυπαρξία εργαλείων για δράσεις μικροχρηματοδότησης, στοχευμένες στις ανάγκες των ελληνικών ΜμΕ, προσδιορίζουν και το σημαντικό βαθμό αποδοχής αυτού του μέτρου.

Δικαιώνονται όσοι αμφισβητούσαν τη χρησιμότητα της κυριακάτικης λειτουργίας στην αύξηση του τζίρου;

Α.Φ.

Πειράματα με τη «φωτιά»;

Προβληματισμό προκαλεί η «θεσμική προετοιμασία για την ένταξη του χαρτοφυλακίου της Προστασίας του Πολίτη στο υπουργείο Δικαιοσύνης με κεντρική στόχευση την προστασία των δικαιωμάτων, των ελευθεριών και της δημόσιας τάξης».

Το πρόβλημα όμως αφορά τους θεσμούς και τη διάκριση εξουσιών και όχι τον Πανούση, τον Βούτση και τον Παρασκευόπουλο.

Δικαστική και εκτελεστική εξουσία, διακριτές σε μεγάλο βαθμό, θα εμπλέκονται εάν προκύψει συγκατοίκηση ΕΛΑΣ, Δικαστών και Εισαγγελέων, σε ένα Υπουργείο.

Θα λειτουργούν αποτελεσματικότερα Αστυνομία, Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία στο Υπ. Δικαιοσύνης απ’ ότι στο Υπουργείο Εσωτερικών;

Μήπως το νέο …μείγμα αρμοδιοτήτων, κινδυνεύει να γίνει εκρηκτικό;

Α.Φ.

Φύγετε ή υποταχτείτε

Ανεξαρτητοποιηθείτε, εάν δεν συμφωνείτε, η προτροπή του Μπέου στους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.

…Είναι τόση η πίεση που δέχονται οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων από τις τοπικές κοινωνίες για το θέμα της διαχείρισης του νερού άρδευσης, Αχιλλέα, που και να θέλουν να συμφωνήσουν μαζί σου, δεν μπορούν.
(Άσε που δεν θέλουν, οπότε κατά πάσα βεβαιότητα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κύμα ανεξαρτητοποιήσεων, το οποίο απειλεί να συμπαρασύρει και να διαλύσει ό,τι έχει απομείνει από την παράταξή σου στα χωριά πέριξ του Βόλου)

Φ.Τ.

ΜΜΕδουσα

Εν όψει της κόντρας των μεγαλοκαναλαρχών με την κυβέρνηση, οι οποίοι με παιδαριώδεις δικαιολογίες αρνούνται να πληρώσουν τα χρωστούμενά τους στο κράτος, φορέστε κράνη. Η κακοποίηση της αλήθειας προβλέπεται να αγγίξει τα ακρότατα όρια του Ντερμπεντερισμού της μνημονιακής περιόδου!

Φ.Τ.

Ρεαλιστική αυτογνωσία

Κ. Σκανδαλίδης: Το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε δεν υπάρχει.

…Κι ούτε θα έχουμε την ευκαιρία να το μάθουμε αλλιώς.

(Όταν η Ιστορία εκδικείται, εκδικείται σκληρά)

Φ.Τ.

Θα πληρώσουν τα εγκλήματά τους;

Ξεκίνησαν οι εργασίες της Επιτροπής για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους.

…Η διαχωριστική γραμμή κινείται ανάμεσα στο σεβασμό και την περιφρόνηση για τα συμφέροντα του λαού και τις χώρας.

Όπου όσοι τα περιφρόνησαν και οδήγησαν με τις πολιτικές τους τη χώρα στα βράχια και το λαό στην εξαθλίωση καλούνται όχι μόνο να αποκαλυφθούν αλλά και να πληρώσουν με κάθε τρόπο που προβλέπεται από το Συνταγμα και τους νόμους.

Φ.Τ.

Οι μεγάλες απειλές

Γερμανικές αντιδράσεις για την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα – Ο Σουλτς προειδοποιεί τον Τσίπρα για την επίσκεψη στο Κρεμλίνο!!!

…Παρ’ όλα αυτά, οι μεγάλες απειλές εξακολουθούν να παραμένουν σκοτεινές. Μεμονωμένα γεγονότα, όπως αυτό, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να φανερώσουν τη γενική πολιτική σημασία που έχουν τούτες οι απειλές για τη συνέχεια ή μη συνέχεια της πορείας της χώρας και του λαού μας μέσα στο χρόνο.

Φ.Τ.

Οπου φύγει – φύγει

Δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών, αλλά μάλλον οι πεζόδρομοι της Αντωνοπούλου και της Τοπάλη θα… ερημώσουν από καταστήματα εστίασης, μόλις ξεκινήσει η εφαρμογή της Κανονιστικής για τους δημόσιους χώρους που προβλέπει ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων αποκλειστικά στην πρόσοψη του κάθε μαγαζιού.

Σε μικρά καταστήματα, 3-4 μέτρων, δύο τραπεζάκια και τέσσερις καρέκλες, σημαίνουν ουσιαστικά λουκέτο για τα μαγαζιά, που μάλλον θα επιχειρήσουν σε άλλες γειτονιές για να κερδίσουν το μεροκάματο.

Ε.Χ.

Δεν αντέχουν

Δεν αντέχουν άλλα έξοδα διαμηνύουν καταστηματάρχες εστίασης που καλούνται να δημιουργήσουν ξύλινα στέγαστρα στους εξωτερικούς χώρους για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και με στόχο να υπάρχει ομοιομορφία στην πόλη.

Ορισμένοι φέτος ή πριν έναν χρόνο επιβαρύνθηκαν με έξοδα τουλάχιστον 3.000 ευρώ για να περάσουν νέα συστήματα τεντών. Μέσα στην επόμενη τριετία καλούνται να πετάξουν τρία χιλιάρικα και να καταθέσουν άλλα τόσα για να συμμορφωθούν με τους όρους της Κανονιστικής.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου