ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η φωνή της συνείδησης;

η-φωνή-της-συνείδησης-583295

Η φωνή της συνείδησης;

Μία ημέρα μετά το άρθρο του υπουργού Άμυνας Γιάννη Πανούση για την «Αριστερά του Τίποτα», που προκάλεσε τριγμούς στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο εσωτερικό της κυβέρνησης, η εφημερίδα Αυγή στέλνει το δικό της μήνυμα για τη στάση των υπουργών, με το κύριο άρθρο της που έχει τίτλο: «Κυβέρνηση και όχι ομοσπονδία». Συνταχθείτε!

«Πρέπει να είναι σαφές πού αρχίζει και πού τελειώνει η κυβερνητική πολιτική και να μην εξαρτάται από ερμηνείες. Πρέπει να ξέρουμε ποιοι είμαστε, πού είμαστε και πού είναι ο αντίπαλος. Χρειάζονται κινήσεις πυκνής πολιτικής τάξεως και όχι ακροβολισμοί. Πολλώ δε μάλλον δεν μπορεί η κυβέρνηση να δίνει την εικόνα ομοσπονδίας υπουργών, οι οποίοι πορεύονται, όχι με άξονα την κεντρική κυβερνητική πολιτική και τις απαιτήσεις της συγκυρίας, αλλά με βάση τις ιδιαίτερες απόψεις και προτεραιότητές τους», αναφέρει μεταξύ άλλων και καταλήγει:

«Η περίοδος χάριτος προς την κυβέρνηση, αυτή που απλόχερα, παρά την κρισιμότητα των στιγμών, προσφέρει η κοινωνία, δεν θα κρατήσει για πάντα. Αυτό που επείγει είναι η κυβέρνηση να στοιχηθεί, να “σφίξει” ως μπλοκ…»

«Μας κράζουν και οι δικοί μας, να σοβαρευτούμε», θα μπορούσε να σχολιάσει κυβερνητικό στέλεχος προς ομόσπονδο μέλος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Χρήσιμο να υπάρχει αφορμή, έστω και ως… φωνή της συνείδησης.

Τυχαίο;

Κανονικά λειτούργησε χθες η εμπορική αγορά του Βόλου. Παρά την αντίθετη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, τα καταστήματα λειτούργησαν όπως και κάθε χρόνο με το εορταστικό ωράριο. Μάλιστα, στην αγορά κατέβηκε πολύς κόσμος για να κάνει τα ψώνια του. Όποιοι δεν το περίμεναν αυτό, έπεσαν έξω.

Παράπονα

Εκατοντάδες αναφορές δέχτηκε το 2014 από τη Θεσσαλία ο Συνήγορος του Πολίτη. Μάλιστα ένα μεγάλο μέρος αυτών αφορά φορολογικά θέματα. Οι αλλαγές που έγιναν ήταν τόσες, ώστε δικαιολογημένα να δημιουργηθούν προβλήματα και οι πολίτες να παραπονεθούν.

Σχολικοί φύλακες

Σήμερα αναμένεται να απασχολήσει τη δημοτική αρχή το θέμα της επιστροφής των 26 σχολικών φυλάκων στις θέσεις εργασίας τους.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου είναι άμεσα εκτελεστή και ο Δήμος Βόλου θα πρέπει να φροντίσει για την υποδοχή των απολυθέντων σχολικών φυλάκων, που περιμένουν πώς και πώς, πότε θα ξαναπιάσουν δουλειά, στα σχολεία της πόλης.

Εβδομάδα… Παθών

Εβδομάδα… Παθών ξεκινά για τη ΔΕΥΑΜΒ, το διοικητικό συμβούλιο της οποίας θα συνεδριάσει τη Μ. Τρίτη, για να αποφασίσει τα ειδικά ωράρια του προσωπικού, τη λειτουργία των υπηρεσιών, την καθιέρωση εξαιρέσεων από την πενθήμερη εργασία και την υπερωριακή απασχόληση του προσωπικού.

Αλλαγές που μελετούνται μέχρι και την τελευταία στιγμή, πριν η εισήγηση παρουσιαστεί στο διοικητικό συμβούλιο.

Εθελοντές στα πάρκα

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης με περιβαλλοντικά μηνύματα πραγματοποίησαν πρόσκοποι της Μαγνησίας στο πάρκο Αναύρου.

Ο εθελοντισμός μπορεί να δώσει λύσεις σε ζητήματα που απασχολούν την πόλη, όπως η ανάπτυξη του πρασίνου, αρκεί να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος που σκίασαν το εθελοντικό κίνημα και ανέστειλαν δράσεις για το περιβάλλον.

Προγραμματισμός δράσεων, προσδιορισμένοι ρόλοι, προκαθορισμένοι στόχοι και χρονοδιαγράμματα, σοβαρότητα και σεβασμός θέσεων και απόψεων, μπορούν να διαμορφώσουν ένα ξεκάθαρο, βιώσιμο πλαίσιο συνεργασίας Δήμου και εθελοντών.

Μεγάλο στοίχημα

Εντείνονται οι προσπάθειες των Σκοπελιτών, προκειμένου να αυξηθεί η ετήσια παραγωγή δαμάσκηνου, να καλυφθούν οι ανάγκες της εγχώριας αγοράς και να αναπτυχθεί, παράλληλα, ο κλάδος των εξαγωγών. Παρακάμπτοντας τις δυσκολίες που δημιουργεί η κρίση, φορείς και καλλιεργητές ενώνουν τις δυνάμεις τους, με στόχο να κερδηθεί το μεγάλο στοίχημα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου