ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ξεκάθαρος

ξεκάθαρος-584501

Ξεκάθαρος

Με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο «χτύπησε» καμπανάκι ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης με δύο άρθρα του. Στην Κυβέρνηση σήμανε συναγερμός, όμως επί της ουσίας, δύσκολα μπορεί κανείς να αντιπαρατεθεί στα επιχειρήματα που προβάλλει για να επισημάνει τα κακώς κείμενα.

Β.Κ.

Οψόμεθα…

Πυκνώνουν οι φωνές διαμαρτυρίας για την ενδεχόμενη λειτουργία της εμπορικής αγοράς αύριο, Κυριακή των Βαΐων 5 Απριλίου. Εκτός από την απεργία που κήρυξε ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων, ανακοινώσεις βγάζουν και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, παρατάξεις, συλλογικότητες. Τελικά, το θέμα είναι τι θα κάνουν οι ίδιοι οι έμποροι. Θα ακολουθήσουν την απόφαση της Γενικής Συνέλευση ή όχι;

Κ.Μ.

Κουρέλιασαν ψυχολογίες

Πάντως, ο εμπορικός κόσμος έχει περάσει τόσο στενά από οικονομικής άποψης τους τρεις τελευταίους μήνες, που κυριολεκτικά υπάρχει θέμα. Τα …ενημερωτικά σημειώματα που εστάλησαν τις προηγούμενες μέρες για την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, κυριολεκτικά -τουλάχιστον σε ορισμένες περιπτώσεις που είδαμε με τα μάτια μας- κουρέλιασαν εμπόρους. Μάλιστα, εμπόρους που ακολουθούν τις αποφάσεις της Συνέλευσης…

Κ.Μ.

Ε όχι και έτσι

Το σωστό θα ήταν να αγωνίζονται όλοι ώστε οι δημοσιογράφοι που παράγουν δημοσιογραφικό έργο και απασχολούνται σε δημόσιους φορείς να αμείβονται με τη συλλογική σύμβαση εργασίας και όχι να «υποδεικνύουν» ως ορθή λύση το «χαρτζιλίκι» 200 και 250 ευρώ. Δεν είναι δυνατόν στο βωμό της αντιπολίτευσης, να υποστηρίζονται τέτοιες προτάσεις και μάλιστα από ανθρώπους του κλάδου.

Ν.Τ.

Κράζεις; Θαυμάζεις…(Θαύμαζες)

Πολύ κράξιμο έπεσε εσχάτως σε επικεφαλής παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.

Λογικό ήταν, έτσι όπως συγκροτήθηκαν οι συνδυασμοί, να παρακαμφθούν διαδικασίες αξιολόγησης, να στραφεί το ενδιαφέρον στην κάλυψη της γυναικείας ποσόστωσης του 30% και σε άλλα τυπικά ζητήματα.

Διακηρύξεις, αρχές, διαβουλεύσεις, προγράμματα, στις περισσότερες των περιπτώσεων αποκτήθηκαν και επιβλήθηκαν άνωθεν.

Οι γραμματείες των συνδυασμών, «κυνηγώντας» τα επουσιώδη για την αντιπροσωπευτική, όσο γινόταν, κατανομή υποψηφίων στις Δημοτικές Ενότητες, άφησαν για αργότερα την …ακτινογραφία των ενδιαφερομένων.

Τώρα, «σκάνε» διάφορες περιπτώσεις για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Τότε θαυμάζανε τους επικεφαλής. «Φιλιούνται και αγκαλιάζονται», φωτογραφίζονται, μοιράζονται οράματα.

Τώρα δεν αναγνωρίζονται. Αγνωστοι, αδιάφοροι.

«Μας ξεγέλασε», «Τον ξεγελάσαμε».

Κι εμείς γελάσαμε…

Α.Φ.

Και γνώμη και γνωμικό

Ετοιμη για ενδεχόμενο «Grexit» είναι η Κύπρος, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

«Θέλω να πιστεύω» είπε, ότι «δεν θα υπάρξει ανάλογος κίνδυνος αλλά, επειδή μια κυπριακή παροιμία λέει, του φρονίμου τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, σας διαβεβαιώνω ότι έγιναν όλες οι ασκήσεις επί χάρτου στο όποιο ενδεχόμενο» δήλωσε.

Οπως μεταδίδει η «Καθημερινή της Κύπρου», ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι η κυπριακή οικονομία δεν διατρέχει πλέον μεγάλο κίνδυνο επιρροής από ένα τέτοιο ενδεχόμενο, και σημείωσε πως έχει προγραμματιστεί μια σειρά από μέτρα έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί ακόμα περισσότερο, ο όποιος κίνδυνος.

Πρόεδρε, ξέρεις τι λέει μια ελληνική παροιμία;

Ο καλός φίλος (του φρονίμου) στην ανάγκη φαίνεται.

Α.Φ.

Λογομαχίες

Ομηρικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι πρόσφατες λογομαχίες στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού, ανάμεσα στο Δήμαρχο Δημήτρη Εσερίδη και τον επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας, Νίκο Τσανή. Στην τελευταία συνεδρίαση, υπήρξε σύγκλιση των δύο αντρών, μετά και την υιοθέτηση της πρότασης του δεύτερου από τον πρώτο, για το θέμα με τα αρδευτικά Πλατάνου και Κροκίου. «Σήμερα είσαι συγκεκριμένος και μετά τη συνεδρίαση, εάν θέλεις σε κερνάω σουβλάκια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Εσερίδης, απευθυνόμενος στον κ. Τσανή, ελαφρύνοντας κάπως την ατμόσφαιρα, κάνοντας (προσωρινή;) ανακωχή.

Ν.Τ.

Ατάκα

Για τις επενδύσεις που χάνονται για την περιοχή του Αλμυρού, έκαναν αναφορές αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι. Η ατάκα όμως ανήκει -δικαιωματικά- στον πρώην Δήμαρχο Σπύρο Ράππο, ο οποίος απευθυνόμενος στο Βαγγέλη Χατζηκυριάκο είπε χαρακτηριστικά: «Εσείς φταίτε για το ότι δεν έγινε η επένδυση με τα αιολικά πάρκα στο βουνό, γιατί φοβόσασταν να μην πάρω εγώ μίζα», με το σύνολο των παρευρισκομένων να ξεσπούν σε γέλια.

Ν.Τ.

Κοντά στο βασιλικό ποτίζεται κι η γλάστρα

Βουλευτές Μαγνησίας τού ΣΥΡΙΖΑ: Η πρόσβαση στην υγεία θα γίνει ξανά δικαίωμα όλων.

…Όταν οι «καλοί» έχουν νικήσει τους «κακούς», τότε ο λαός πρέπει να περιμένει τα δώρα της εξουσίας ευχαριστημένος, αγαπητοί Συριζαίοι; Ε, λοιπόν, όχι! Τι γίνεται με τον Περιφερειακό; Τι γίνεται με την ανεργία στην περιοχή; Τι γίνεται με τους δρόμους – σκοτώστρες της Μαγνησίας; Τι το ουσιαστικό έχετε κάνει εσείς γι’ αυτά; Επ’ αυτών περιμένουμε ανακοινώσεις για τις ενέργειες που έχετε κάνει και το σημείο που προχώρησαν εξ αιτίας τους και όχι σχόλια επί ζητημάτων γενικής πολιτικής, που άπτονται, βεβαίως και της Μαγνησίας, στα οποία όμως ουδεμία δική σας παρέμβαση χρειάστηκε και ούτε η εξήγησή σας χρειάζεται για να κατανοήσουμε τη σημασία τους!

Φ.Τ.

Κόμητες, δούκες και βαρόνοι

Θεολόγης Διαμαντένιας (ανεξαρτητοποιηθείς από την παράταξη τής ΝΔ στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου δημοτικός σύμβουλος Βόλου): Στηρίζει Μπέο ο Μιτζικός.

Μιχάλης Μιτζικός (επικεφαλής της παράταξης τής ΝΔ στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, η οποία με την ανεξαρτητοποίηση Διαμαντένια και Σπανομήτρου έχασε τη… μισή της δύναμη): Δεν είμαι ουρά κανενός.

…Έρμη ΝΔ Μαγνησίας, πώς σε κατάντησαν οι κόμητες, οι δούκες κι οι βαρόνοι σου! Και τα χειρότερα έρχονται!

Φ.Τ.

SOS, «υπεύθυνος»…αριστερός(!)

Αρθρο – φωτιά του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση, θριαμβολογούν τα συστημικά ΜΜΕ: Την Αριστερά τού Τίποτα δεν τη χρειάζονται ο τόπος και ο λαός.

…Δεν υπάρχει Αριστερά τού Τίποτα, κύριε, μην παραπλανείς το λαό. Υπάρχει Αριστερά. Διασπασμένη, ναι.

Χιλιοκαταδιωγμένη, χιλιοταλαιπωρημένη και χιλιοσυκοφαντημένη, ναι. Τού τίποτα όμως με τίποτα, «υπεύθυνε»… αριστερέ.

Φ.Τ.

Υπό μετακόμιση

Στο Αχίλλειο αναμένεται να λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες το ΚΕΠ που μεταφέρεται από το κτίριο της οδού Ιάσονος στη νέα του στέγη.

Το μόνο που απομένει είναι η σύνδεση των οπτικών ινών από τον ΟΤΕ.

Με τον τρόπο αυτό, ο Δήμος Βόλου, θα εξοικονομήσει σημαντικό ποσό που δαπανά στην καταβολή ενοικίου.

Ε.Χ.

Εν αναμονή

Χθες κοινοποιήθηκε στο Δήμο Βόλου η απόφαση του Πρωτοδικείου για την άμεση επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων και την καταβολή χρημάτων που τους οφείλονται από υπερωρίες, επιδόματα αδείας και δώρα Χριστουγέννων.

Για την υποδοχή των 26 σχολικών φυλάκων, έχει οριστεί συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι υπό επιστροφή πάντως φύλακες περιμένουν με τους σάκους έτοιμους την επιστροφή τους στα σχολεία.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου