ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν κάνει πίσω

δεν-κάνει-πίσω-586380

Δεν κάνει πίσω

Αν και οι καιροί είναι δύσκολοι από οικονομικής άποψης για το Επιμελητήριο Μαγνησίας, η Διοίκησή του δεν κάνει πίσω. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Τέλης Μπασδάνης, και η Διοικητική Επιτροπή εγκρίνουν τα αιτήματα φορέων για οικονομική ενίσχυση -έστω και μικρή- ενώ και οι δαπάνες για τις εκθέσεις συνεχίζονται χωρίς εκπτώσεις. Η εξωστρέφεια της επιχειρηματικότητας ίσως αποτελεί στις μέρες μας μονόδρομο για την έξοδο από την κρίση.

Κ.Μ.

Εκτός των τειχών

Αφού έλυσε τα προβλήματα της Μαγνησίας ο αντιπεριφερειάρχης Αργύρης Κοπάνας, αποφάσισε να εξάγει την εμπειρία και τις πολύτιμες γνώσεις του και στη Ρουμανία. Επ’ ευκαιρία λοιπόν της εκδρομής του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκοπέλου στη Ρουμανία, επισκέφθηκε και ο ίδιος το Βουκουρέστι και σε δελτίο Τύπου 600 και πλέον λέξεων μας εξιστορεί, επαφές και συναντήσεις, μεταξύ «τυριού και αχλαδιού» και των φιγούρων της Καραγκούνας. Μίλησε μάλιστα -όπως τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση- και σε τηλεοπτικά δίκτυα της Βαλκανικής αλλοδαπής -σε ποια γλώσσα δεν ξέρω- προβάλλοντας την περιοχή μας. Για αυτό εάν δείτε ορδές Ρουμάνων το καλοκαίρι να εφορμούν στο Βόλο και το Πήλιο, μην απορήσετε… στον Αργύρη θα οφείλεται και στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει… εκτός των τειχών.

Β.Κ.

Η ανάπτυξη περνά από το … Βουκουρέστι

Οχι δεν ήταν μόνος του ο Αργύρης στο Βουκουρέστι. Οπως επισημαίνεται στο μακροσκελέστατο δελτίο Τύπου που εστάλη από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, συνοδεύονταν και από το συνεργάτη του Γιώργο Εμμανουηλίδη -ναι καλά μαντέψατε- τον πρόεδρο της τοπικής ΟΝΝΕΔ στο Βόλο και συμμετείχαν σε σύσκεψη με τον Ρουμάνο Υπουργό Ανάπτυξης όπου «ξεδίπλωσαν» όλο το σχέδιο ανάπτυξης της Θεσσαλίας. «Θαύμαξαν» τόσο οι Ρουμάνοι με τα όσα άκουσαν που σπεύδουν άμεσα για επενδύσεις στο Βόλο, αφού όπως αναφέρεται και στο δελτίο Τύπου «εγκαινιάσθηκε μία σχέση φιλίας». Ε ρε «κοπάνημα» που μας χρειάζεται.

Β.Κ.

Πέντε ανεξάρτητοι και βλέπουμε…

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει συμπεριφορές στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου και να εγγυηθεί την αδιατάρακτη συνοχή των παρατάξεων.

Η αρχή των ανεξαρτητοποιήσεων έγινε με Συμβούλους που εξελέγησαν με τον συνδυασμό του Δημάρχου. Καλυβιώτης και Λαΐνας ήταν οι δύο πρώτες απώλειες Μπέου και ακολούθησε ο Ν. Χαυτούρας από το συνδυασμό Πατσιαντά.

Προχθές ήταν η σειρά του Μιτζικού να αποδυναμωθεί με την ανεξαρτητοποίηση Σπανομήτρου και Διαμαντένια.

Βέβαια οι απώλειες για Μπέο και Πατσιαντά δεν ισοδυναμούν με το πλήγμα Μιτζικού που είδε την 4μελή παράταξή του να συρρικνώνεται σε μία ημέρα στο ήμισυ.

Η παράταξη του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, φαίνεται όμως να αντιμετωπίζει και πρόβλημα κοινωνικής απήχησης, να χάνει δυναμική καθώς από 8.845 ψηφοδέλτια στις Δημοτικές εκλογές του 2014 στο Δήμο Βόλου, ο επικεφαλής της ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, απευθυνόμενος στους εκλογείς του Δήμου Βόλου τον περασμένο Γενάρη, πήρε 2.679 ψήφους.

Οι δύο Σύμβουλοί του που ανεξαρτητοποιήθηκαν είχαν λάβει στις Δημοτικές εκλογές 1.275 ψήφους (850 η Κέρσα Σπανομήτρου στο Βόλο και 425 ο Θεολ. Διαμαντένιας στη Ν. Αγχίαλο).

Κι είμαστε ακόμη στην αρχή της δημοτικής θητείας με τους 5 ανεξάρτητους να αθροίζονται και να σχηματίζουν την τρίτη δύναμη στο Συμβούλιο.

Α.Φ.

Ποιος δεν χρωστάει τελικά;

Μετά από 26 χρόνια τηλεοπτικής αναρχίας, η κυβέρνηση ανοίγει το μεγάλο κεφάλαιο της νόμιμης χρήσης των τηλε-συχνοτήτων. Σε πρώτη φάση τα τηλεοπτικά κανάλια καλούνται να καταβάλουν άμεσα τα χρέη τους από το τέλος χρήσης των συχνοτήτων, που φθάνουν στα 24.150.633,93 ευρώ για την τελευταία τετραετία.

Η νομοθεσία για την είσπραξη των οφειλών θα τεθεί σε εφαρμογή άμεσα, όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, με την οποία παρουσιάζεται αναλυτικά και το χρέος κάθε καναλιού από τα τέλη χρήσης συχνοτήτων -χρέη τα οποία έχουν ως εξής: ANTENNA TV 6.498.082,54 €, CHANNEL 9 ποσό 14.554,72 €, MAKEDONIA TV 61.773,24 €, CITY NEWS 121.648,32 €, ALPHA 3.970.132,02 €, SKAI 2.120.672,51 €, MEGA CHANNEL 7.403.900,00 €, STAR CHANNEL 3.903.305,70 € και 902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM, νυν Ε 56.564,88 €.

Πέραν των ιδιωτικών καναλιών ποσό 291.742,51 € από το τέλος χρήσης συχνοτήτων οφείλει και ο ΟΤΕ για την τριετία 2012, 2013, 2014. Η Multichoise Hellas, η οποία είναι ιδιοκτήτρια της συνδρομητικής NOVA οφείλει ποσό 16.328.654,38€ για τα έτη 2012, 2013, 2014.

Α.Φ.

Σύνδεση με Κάιρο

Αναρωτιέται η «Επιλογή Ευθύνης» (νέα επικεφαλής η Νατάσσα Οικονόμου μετά την αποχώρηση Σκοτινιώτη)για τη σιωπή του Αχιλλέα Μπέου σχετικά με την αξιοποίηση από τη ΔΕΥΑΜΒ της πρωτοβουλίας Jessica.

…Ισχύει η γενική τοποθέτηση του δημάρχου. Σας συνδέει όλους με Κάιρο. Για να μάθετε να επιμένετε να ασκείτε τον αντιπολιτευτικό σας ρόλο σύμφωνα με τα οριζόμενα από το σύνταγμα και τους νόμους.

Φ.Τ.

Εξ Ελβετίας έρχεται

Βγάζει συγκίνηση η διάσπαση της ολιγομελέστατης νεοδημοκρατικής παράταξης του Μιχάλη Μιτζικού. Ο εξ Ελβετίας ορμώμενος αυτός δικηγόρος πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές ανέλαβε μια υπεράνθρωπη προσπάθεια να κάνει ζάφτι την «κακιά μάγισσα» της παράταξης στη Μαγνησία, τον πιο καταδικαστικό ρόλο σε όλη την Ιστορία των εσωκομματικών μαχαιρωμάτων της μαγνησιώτικης Νέας Δημοκρατίας, και το κατάφερε αξιοπρεπώς.

…Το έργο όμως περιέχει πολλές ακόμη πολλές σκηνές πάθους μετά την ανεξαρτητοποίηση Σπανομήτρου και Διαμαντένια.

Το εναπομείναν νεοδημοκρατικό κοινό σιωπά και παρακολουθεί. Μέχρι να έρθει η Σταύρωση, να πει ο Μιχάλης «τετέλεσται» και ν’ αρχίσει η καταιγίδα και ο σεισμός στην τοπική Νέα Δημοκρατία υπάρχει ακόμα λίγος καιρός.

Φ.Τ.

Ετσι ξηγιούνται οι άντρες

Σαμαράς: Η δημόσια ασφάλεια απειλείται καθημερινά.

…Είπαμε, αυτός είναι της ευθείας, της αντρικής σχολής. Κάθε κοινωνική διαμαρτυρία και καταστολή, κάθε γωνιά και χωροφύλακας.

Φ.Τ.

Λευκή πετσέτα

Σαμαράς στο Bloomberg: Ναι σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να μείνει η χώρα στο ευρώ.

…Απελπίστηκε ότι θα πέσει ο Τσίπρας και τώρα ονειρεύεται… συγκυβέρνηση! Για το καλό της ολιγαρχίας, του πολιτικού της προσωπικού, του ιδίου και των συν αυτώ!

(Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι)

Φ.Τ.

Πώς να κρυφτείς από όλα αυτά

Τσίπρας: Δωρεάν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας για όλους. Προσλαμβάνονται 4.500 γιατροί και προσωπικό. Καταργείται το εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία.

…Παπανδρέου, Παπαδήμος, Σαμαράς, Βενιζέλος, μας γύρισαν στο μεσαίωνα. Κι έφτασε να θεωρείται είδηση το θεμελιώδες δικαίωμα του κάθε ανθρώπου για δωρεάν πρόσβαση σε γιατρό και νοσοκομείο!

(Οι δεξιές και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις καταρράκωσαν τη χώρα και εξαθλίωσαν το λαό. Το να καλύπτει αυτό το γεγονός, θα ήταν το πιο ανόητο πράγμα που θα μπορούσε να κάνει σήμερα ένας πολίτης)

Φ.Τ.

Περίσκεψη

Με ιδιαίτερη περίσκεψη αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι Βολιώτες τις Πασχαλινές διακοπές, λόγω οικονομικής στενότητας. Το κλίμα αβεβαιότητας, για το οποίο τόσος λόγος γίνεται, τους καθιστά διστακτικούς απέναντι στο ενδεχόμενο να ταξιδέψουν σε κάποιο δημοφιλή προορισμό ενόψει Πάσχα. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, προβληματίζει έντονα τους ιδιοκτήτες γραφείων ταξιδιών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν με περίσκεψη και δέος το μέλλον του κλάδου, για ευνόητους λόγους.

Γ.Υ.

Σε ένα παπούτσι

Τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι… θα επιχειρήσει να βάλει ο Δήμαρχος Βόλου στους Ρομά.

Η ανεξέλεγκτη απόρριψη απορριμμάτων στους χείμαρρους, περιστατικά ρευματοκλοπών και λαθροϋδροληψιών, μπαίνουν στην ατζέντα της δράσης του Δημάρχου, που εμφανίζεται αποφασισμένος να επιβάλλει το νόμο και την τάξη σε συνοικίες που μάλλον λειτουργούν ως ξεχωριστό κράτος εν κράτει.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου