ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σχίσμα

σχίσμα-588387

Σχίσμα

Δεν αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία η διπλή ανεξαρτητοποίηση των δημοτικών συμβούλων Κέρσας Σπανομήτρου και Θεολόγου Διαμαντένια από την ομάδα του Μιχάλη Μιτζικού.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ήταν θέμα χρόνου το… σχίσμα στην ομάδα, της οποίας ο επικεφαλής «απουσιάζει διαρκώς στην Ελβετία με αποτέλεσμα η παράταξη να μην συνεδριάζει καν για τη στάση που θα κρατήσει ή για θέματα της πόλης που πρέπει να αναδείξει μέσω του δημοτικού συμβουλίου».

Ε.Χ.

Το βιολί βιολάκι

Συνεχίζονται σε αίθουσα που παραχωρεί το Ειρηνοδικείο Βόλου κάθε Τετάρτη οι πλειστηριασμοί παρά το γεγονός ότι μέχρι το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας η κυβέρνηση θα καταθέσει νομοσχέδιο για την απαγόρευση του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας. Απ’ ότι ενημερωθήκαμε χθες η διαδικασία του αναγκαστικού μέτρου αφορούσε διαμέρισμα πρώτης κατοικίας καθώς και δύο επαγγελματικούς χώρους ευτυχώς όμως δεν υπήρξε κανένα απολύτως ενδιαφέρον.

Κ.Μ.

Δεν έχουν καθαρή εικόνα

Τη Μεγάλη Δευτέρα θα ανακοινωθούν οι τιμές για το αρνί και το κατσίκι. Προς στιγμήν οι κρεοπώλες δεν έχουν εικόνα -τουλάχιστον καθαρή- για τη διαμόρφωση των τιμών. Η διαπραγμάτευση σε Αλμυρό, Τύρναβο θα γίνει μεθαύριο Σάββατο Λαζάρου, ενώ και οι παραγγελίες που παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο ξεκίνησαν τις τελευταίες μέρες.

Κ.Μ.

Απόλυτο χάος

Στην Κυβέρνηση έχουν μπλέξει για τα καλά τις «γραμμές τους». Από τη μία το Μαξίμου καταδικάζει την εισβολή των αντιεξουσιαστών στη Βουλή, η Ζωίτσα τους «χαϊδεύει» και από την άλλη έρχεται ο κυβερνητικός εταίρος διά στόματος Μαρίνας Χρυσοβελώνη για να τονίσει ότι είναι «Είναι απόλυτα αντιδημοκρατικές, και ως εκ τούτου καταδικαστέες, ενέργειες σαν κι αυτή των αντιεξουσιαστών που εισέβαλαν στη Βουλή». Το απόλυτο χάος.

Β.Κ.

Αριστερή Πλατφόρμα

Κατά τα άλλα η Αριστερή Πλατφόρμα, πολύ διακριτικά διοργανώνει για το ερχόμενο Σάββατο συνάντηση μελών της από όλη τη χώρα, προκειμένου να συζητηθούν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και προφανώς, να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο τοποθέτησης έναντι αυτών. Στελέχη της ισχυρότερης εσωκομματικής τάσης στον ΣΥΡΙΖΑ μιλούσαν χθες για «εσωτερική διαδικασία συζήτησης, που γίνεται από καιρό σε καιρό και δεν έχει κάτι ιδιαίτερο», ωστόσο όπως τονίζαν χθες, από ανθρώπους που ξέρουν καλά το χώρο, η πολιτική συγκυρία είναι τέτοια που προσδίδει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όχι μόνο στη συνάντηση, αλλά και στη σαφή προσπάθεια να μη δοθεί δημοσιότητα σε αυτή και να υποβαθμισθεί η σημασία της.

Β.Κ.

Αναγκαία δομή

Την μετατροπή μονοκατοικίας σε μικρό φιλόξενο ξενώνα ώστε να βρίσκουν προσωρινή στέγαση συνοδοί ασθενών του Νοσοκομείου Βόλου, σχεδιάζουν το νοσηλευτικό ίδρυμα της περιοχής και ο δραστήριος Σύλλογος «Φίλοι του Νοσοκομείου».

Σήμερα, δεν λειτουργεί στην περιοχή μας αντίστοιχη δομή αν και η ανάγκη, λόγω και της κρίσης, είναι πολύ μεγάλη.

Οι συνοδοί ασθενών, πολλές φορές αδυνατούν να καλύψουν ανάγκες διαμονής σε ξενοδοχεία και απευθύνονται σε συγγενείς, φίλους για ολιγοήμερη φιλοξενία.

Με τον ξενώνα που θα δημιουργηθεί σε υφιστάμενη μονοκατοικία, θα προκύψουν χώροι και δέκα περίπου κλίνες που θα ανακουφίσουν, έστω προσωρινά, συνοδούς από τη νησιωτική ή ορεινή Μαγνησία, που πρέπει να παραμείνουν δίπλα στο κρεβάτι του δικού τους ανθρώπου.

Α.Φ.

Τρικυμία με τα καταδυτικά πάρκα

«Είχαμε 750 προβλήματα στη Μαγνησία, προσθέσαμε, χωρίς λόγο, ένα ακόμη», σχολίασε χθες ο Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Κώστας Λεβέντης με αφορμή τις αντιπαραθέσεις μεταξύ φορέων για τα καταδυτικά πάρκα στη Μαγνησία.

Ο γνωστός ξενοδοχειακός επιχειρηματίας, προτείνει φαντασία και συνέργεια, ουσιαστική διαβούλευση και ξεκάθαρο διάλογο των εμπλεκομένων ώστε να καταλήξει η τοπική κοινωνία στη συμφερότερη λύση.

Α.Φ.

Ντούρασελ

Βιονικός ο Χρήστος Μπουκώρος. Ο μοναδικός βουλευτής της αντιπολίτευσης στη Μαγνησία έχει βγάλει φτερά, καλύπτοντας ήδη το έργο που σε άλλες εποχές κάλυπταν τρεις και τέσσερις αντιπολιτευόμενοι βουλευτές. Κι όχι μόνο ποσοτικά αλλά και ποιοτικά.

Φ.Τ.

Αχ, κυρ Γαβριήλ

Γαβριήλ Σακελλαρίδης (κυβερνητικός εκπρόσωπος):Προκλητική και ακατανόητη η εισβολή αναρχικών στη Βουλή.

…Τι να σου, κυρ Γαβριήλ μου. Ενα πανό ξετύλιξαν στην αυλή της Βουλής που έγραφε «Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας. Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους» κι έφυγαν. Πανό είχαν σηκώσει κι οι βουλευτές τού ΣΥΡΙΖΑ πριν από τρία χρόνια στην κεντρική είσοδο της Βουλής, πάνω από τον Άγνωστο Στρατιώτη, που απευθυνόταν στην τότε κυβέρνηση κι ανέγραφε: «Καταστρέφετε τη χώρα. Φύγετε τώρα». Οι τότε αντιπολιτευόμενοι την κυβέρνηση βουλευτές τώρα είναι υπουργοί. Προφανώς γι’ αυτό τότε είχαν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται και τώρα να απαγορεύουν τη διαμαρτυρία σε όσους τους κάνει κέφι.

Φ.Τ.

Η «βόμβα»

Χάρης Θεοχάρης (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού): Το ΣΔΟΕ έβαζε εμπόδια, μέσω της πολιτικής ηγεσίας, στη διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ.

…Ε, και; Εδώ ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός, που πρώτα την παραποίησε και μετά την ξέχασε στο συρτάρι του, τιμωρήθηκε με ενός έτους φυλάκιση με αναστολή(!!!) κι εσύ ζητάς τα ρέστα από τους παρακατιανούς;

(Κι έπειτα, γιατί δεν τα κατήγγελλες επίσημα όταν ήσουν Γενικός Γραμματέας Εσόδων επί κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου;)

Φ.Τ.

Ολος ο θίασος επί σκηνής

Κλήση Σημίτη, Β.Παπανδρέου, Βενιζέλου και όλου του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999 για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου.

…Έδωσαν, πήραν, έκαναν το παν, όμως τελικά δεν κατάφεραν να αποφύγουν το πικρό ποτήριον κι από ολόκληρη την παλιοπαρέα ίσως να μην την πληρώσει τελικά μόνο ο Τσοχατζόπουλος…

Φ.Τ.

Ποιος φοβάται την αλήθεια;

SüddeutscheZeitung: Η Εξεταστική για τα μνημόνια βάζει εμπόδια για το τρίτο πακέτο προς την Ελλάδα.

…Κατ’ αρχάς, κανείς δεν σας ζήτησε τρίτο μνημόνιο. Δεύτερο αλλά όχι έσχατο, πώς γίνεται η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τη διαχείριση της χρηματοοικονομικής κρίσης από τις μνημονιακές κυβερνήσεις να βάζει εμπόδια σε μια νέα «βοήθεια» στην Ελλάδα; Μήπως αυτοί που την προσφέρουν φοβούνται σφοδρά την αλήθεια.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου