ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Καίρια παρέμβαση

καίρια-παρέμβαση-590315

Καίρια παρέμβαση

«Eχει δίκιο η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΓΝΕ.) να θέτει τελεσίγραφο στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για αποπληρωμή των εφημεριών μέχρι τις 20 Απριλίου» τόνισε χθες ο βουλευτής της Ν.Δ. στη Μαγνησία Χρ. Μπουκώρος αναφερόμενος στις καθυστερήσεις καταβολής εφημεριών. Παράλληλα πρότεινε μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, για το θέμα των εφημεριών, να δοθεί το δικαίωμα στους ειδικευομένους γιατρούς επικουρικής συμμετοχής στις πέραν των προβλεπομένων εφημεριών προκειμένου να μην εξαναγκάζονται οι ειδικοί γιατροί στην εξαντλητική υποχρέωση των έντεκα και δώδεκα εφημεριών τον μήνα αλλά και να δοθεί το δικαίωμα εφημεριών στους πρώην ιατρούς του ΙΚΑ, που πλέον έχουν προσληφθεί από το ΠΕΔΥ σε νοσοκομεία ή κέντρα υγείας για να αμβλυνθεί το πρόβλημα. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας συμφώνησε ότι πρόκειται για πρόταση στην ορθή κατεύθυνση και δεσμεύτηκε να την εξετάσει αμέσως.

Ν.Τ.

Επρεπε να τις κυνηγούν

Κανένα ενδιαφέρον δεν εκδηλώθηκε για την 5η Πλατφόρμα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας που διοργανώνεται στη Σμύρνη. Η πρόσκληση που απεύθυνε το Επιμελητήριο Μαγνησίας δεν έτυχε ανταπόκρισης. Ομως, εν μέσω κρίσης ευκαιρίες για ανταλλαγή εμπειριών και επίτευξη συνεργασιών δεν πρέπει να χάνονται. Ισως να μην ξαναπαρουσιαστούν ποτέ.

Κ.Μ.

Κόντρα στην κρίση

Αστραφτερές είναι με τις καινούργιες παραγγελίες οι βιτρίνες των καταστημάτων. Η εμπορική αγορά του Βόλου πάντα κάλυπτε τις επιλογές των καταναλωτών με ποιότητα, ποικιλία, ελκυστικές τιμές. Ειδικά φέτος ο εμπορικός κόσμος κάνει άλμα και πάει κόντρα στην κρίση. Δίνει επιλογές και σχηματίζει αστραφτερά χαμόγελα.

Κ.Μ.

Κοινή πλεύση

Πολυεπίπεδες πρωτοβουλίες αναπτύσσονται στο Δήμο Αλοννήσου, με στόχο την ευρύτερη προβολή του νησιού σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό χώρο της Αθήνας. Σε πείσμα του ασταθούς πολιτικού σκηνικού, φορείς, αιρετοί και επαγγελματίες ευθυγραμμίζονται σε κοινή παράλληλη πλεύση, με στόχο την τουριστική ανάπτυξη και ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Γ.Υ.

Μια ακόμη δομή για άστεγους

Εναν ακόμη χώρο φιλοξενίας αστέγων, αποκτάει ο Βόλος.

Οι Φίλοι του Νοσοκομείου Βόλου θα ανακοινώσουν σήμερα τη λειτουργία ενός ακόμη ξενώνα αστέγων, σε ακίνητο του Νοσοκομείου, δίπλα στη δομή Αριάδνη, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της έκτασης του Νοσοκομείου, επί της οδού Πλαστήρα, σχεδόν δίπλα από το Μουσείο Βόλου.

Οι ανάγκες στέγασης αυξάνονται και τα αντανακλαστικά κοινωνικής αλληλεγγύης λειτουργούν ανακουφιστικά, έστω με καθυστέρηση.

Α.Φ.

Οχι λόγια, έργα!

Πήραν θέση και για τα καταδυτικά πάρκα οι βουλευτέςΜαγνησίαςτού ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που είναι κυβερνητικοί βουλευτές και όχι αντιπολίτευση. Και για τους κυβερνητικούς βουλευτές δεν ισχύει πια το «ακούσαμε το πρόβλημά σας και το μεταφέρουμε αρμοδίως». Κι από δω παν οι άλλοι. Έργα θέλει ο κόσμος, όχι κουβέντες!

Φ.Τ.

Ποιοι, αυτοί;

Αλ. Τσίπρας: Στηρίξτε τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης.

…Ποιοι, Αλέξη; Αυτοί που συνεχίζουν να υπεραμύνονται των κόκκινων γραμμών του Σόιμπλε;

(Αν δεν κόβουν μισθούς και συντάξεις, δεν φορολογούν το λαό, αφήνοντας στο απυρόβλητο την ολιγαρχία, δεν επιτρέπουν μαζικές απολύσεις κ.τ.λ., ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Θεοδωράκης δεν τις στηρίζουν με τίποτα!)

Φ.Τ.

Παγκόσμιο ρεκόρ

Eurostat: Στο 26% η ανεργία στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο.

…Ε, τι καθόμαστε; Να συνεχίσουμε στο δρόμο που χάραξαν ο Σαμαράς με το Βενιζέλο για να πιάσουμε το παγκόσμιο ρεκόρ!

Φ.Τ.

Ο Αντώνης κι ο Βαγγέλης

Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις στο BrusselsGroup. Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για συμφωνία εντός εβδομάδος.

…Τι; Δεν υπάρχειGrexit; Δεν αποτυγχάνει ο Τσίπρας; Τι θα κάνουν τώρα τα παιδιά; Η επίσημη χρεοκοπία της χώρας ήταν γι’ αυτά μια λύσις.

Φ.Τ.

Κατά Σαδδουκαίων

Παπανδρέου, Παπαδήμο, Βενιζέλο, Σαμαρά στοχεύει η Εξεταστική Επιτροπή που συστήνεται για να διερευνήσει τις ευθύνες για την υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια.

…Σωστά, δε λέω. Αλλά, αγαπητοί Συριζαίοι, «οι χωροφύλακες έχουν γερή όραση -δεν διαλύονται με αυταπάτες και ψυχοσάββατα»(Μ. Κατσαρός, Κατά Σαδδουκαίων).

Φ.Τ.

Αντίστροφη μέτρηση

Συγκινητικό το στιγμιότυπο που περιέγραψε στη στήλη σχολική φύλακας του Βόλου, που πλέον -μετά τη δικαστική δικαίωση του αγώνα των σχολικών φυλάκων- μετρά αντίστροφα για την επιστροφή της στα σχολεία όπου προσέφερε τις υπηρεσίες της.

«Ακόμη έχω το σάκο με τα πράγματά μου έτοιμο σε μια γωνιά του σπιτιού. Μέχρι και ένα σακουλάκι καφέ έχω μέσα. Μπορεί να έχει λήξει. Επί 20 μήνες περίμενα την ώρα της επιστροφής», περιέγραψε συγκινημένη.

Ε.Χ.

Παραλίες

Στο φουλ δουλεύουν ήδη οι μηχανές του Δήμου Βόλου για την προετοιμασία των ακτών ενόψει της θερινής περιόδου.

Το θέμα είναι να μην πάει ο… κόπος άδικος. Γιατί αν και δεν είναι οριστική, απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας κάνει λόγο ότι οι παραλίες δεν ανήκουν τους Δήμους και τους ΟΤΑ και συνεπώς δεν μπορούν να τις εκμεταλλεύονται. Λόγω της σοβαρότητας του θέματος και των συνεπειών που θα έχει, το Ε’ τμήμα του ΣτΕ έχει παραπέμψει το θέμα στην ενισχυμένη 7μελή σύνθεση του Συμβουλίου, προς οριστική απόφαση.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου