ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στο Βόλο αναδείχθηκε πρωταθλητής

στο-βόλο-αναδείχθηκε-πρωταθλητής-592583

Στο Βόλο αναδείχθηκε πρωταθλητής

Με αναφορές στο Βόλο, άρχισε την ομιλία του στην προσυνεδριακή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο FORUM, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Αντώνης Σαουλίδης.

«Με το Βόλο με συνδέει μια προσωπική εμπειρία. Συμμετείχα, ως μαθητής της Γ’ Λυκείου στους σχολικούς αγώνες χάντμπολ που είχαν διοργανωθεί στην πόλη σας και ανακηρύχθηκα πρωταθλητής», ανακοίνωσε στο ακροατήριο ο κ. Σαουλίδης για να κερδίσει το χειροκρότημα αλλά και να προκαλέσει τη γνωστή ερώτηση για την ομάδα που υποστηρίζει στη Θεσσαλονίκη.

«Στη Θεσσαλονίκη, γνωρίζετε τις δυνάμεις των φιλάθλων και την πρώτη θέση που κατέχει ο ΠΑΟΚ. Είμαι ΠΑΟΚ».

ΠΑΣΟΚ, ΠΑΟΚ. ΟΚ.

Α.Φ.

Ξεκάθαρη σύνδεση

Σπουδαία η έρευνα που εκπόνησε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τις αυτοκτονίες τη μνημονιακή διετία 2011-2012 που αυξήθηκαν κατά 35%. Η έρευνα κατέδειξε ότι η αύξηση συνδυάζεται ευθέως με την οικονομική κρίση και μάλιστα πρέπει να ανησυχεί το γεγονός ότι έχει επιπτώσεις και σε ηλικιωμένα άτομα και γυναίκες. Τώρα γιατί αυτά τα συμπεράσματα αμφισβητούνταν και από ποιους είναι μεγάλο θέμα συζήτησης. Η επιστημονική, πάντως, τεκμηρίωση δεν επιδέχεται καμίας παρερμηνείας.

Κ.Μ.

Τα πιστεύω και οι ανάγκες

Συνεχίζεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ των εμπόρων για τη λειτουργία ή όχι των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή των Βαΐων. Ανακοινώσεις – απαντήσεις – ανταπαντήσεις βγαίνουν ενώ βαδίζουμε προς τη Μεγάλη Εβδομάδα. Μετά το νεκρό τρίμηνο η κίνηση στην αγορά είναι μεγάλο στοίχημα όταν ελλοχεύει ο κίνδυνος του λουκέτου. Ισως οι τόνοι θα πρέπει να πέσουν, καθώς απ’ ότι φαίνεται ο καθένας θα κάνει αυτό που έχει ανάγκη τελικά.

Κ.Μ.

Τα πιστεύω και οι ανάγκες

Συνεχίζεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ των εμπόρων για τη λειτουργία ή όχι των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή των Βαΐων. Ανακοινώσεις – απαντήσεις – ανταπαντήσεις βγαίνουν ενώ βαδίζουμε προς τη Μεγάλη Εβδομάδα. Μετά το νεκρό τρίμηνο η κίνηση στην αγορά είναι μεγάλο στοίχημα όταν ελλοχεύει ο κίνδυνος του λουκέτου. Ισως οι τόνοι θα πρέπει να πέσουν, καθώς απ’ ότι φαίνεται ο καθένας θα κάνει αυτό που έχει ανάγκη τελικά.

Κ.Μ.

Σύγχυση

Δεν προλαβαίνουν να διαψεύδουν ο ένας τον άλλο σε αυτή την Κυβέρνηση. Βγαίνει ένας αξιωματούχος από το Υπουργείο Οικονομικών, βγαίνει το Μαξίμου και διαψεύδει και τούμπαλιν. Ενας χαμός και στη μέση οι πολίτες που έχουν πάθει σύγχυση και δεν ξέρουν πλέον τι να πιστέψουν.

Β.Κ.

Ανησυχητικό

Εντονο προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί η ραγδαία αύξηση που σημειώνεται στα περιστατικά εξάρτησης από το αλκοόλ και τα ηρεμιστικά την τελευταία πενταετία. Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι τα παραπάνω είναι παρελκόμενα της κρίσης και της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης, που έχουν δυσμενείς συνέπειες στην καθημερινότητα χιλιάδων ανθρώπων. Τα παραπάνω ανέφερε ο Φαίδωνας Καλοτεράκης, διευθυντής του ΚΕΘΕΑ στη Βόρεια Ελλάδα, μιλώντας σε εκδήλωση που είχε ως θέμα τις εξαρτήσεις, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η εξέλιξη των παραπάνω φαινομένων είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

Γ. Υ.

Μας …θυμήθηκε η Ανοιξη

Λίγο μας χαμογέλασε ο ήλιος και γέμισε η πόλη κοντά μπλουζάκια και βερμούδες. Χαμόγελα, ζεστή διάθεση, χουζούρι στην ήλιο, βόλτα στην αγορά, ευκαιρία για καφέ ή τσίπουρο σε εξωτερικούς χώρους, δίχως θερμαινόμενα σώματα και νάιλον.

Κόσμος στα πάρκα, παιχνίδι σε πλατείες, κουβέντες στα παγκάκια κι ένας ζεστός ήλιος να διώχνει το βροχερό γκρίζο που καταμούσκεψε τον Μάρτη που μας αφήνει.

Καλύτερο ξεκίνημα βδομάδας, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, δύσκολα θα το φανταζόμασταν.

Α.Φ.

Τι συμβαίνει με τα σκουπίδια;

Καταπέλτης ο Αχιλλέας Μπέος εναντίον της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ του Μπόμπολα, επισημαίνοντας με νόημα ότι ήδη από το Δήμο Βόλου έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την επιλογή του τρόπου διαχείρισης των αστικών αποβλήτων, δηλαδή ενός έργου δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μεγάλων εταιριών, μεταξύ των οποίων και του Μπόμπολα.

…Αυτό ίσως να εξηγεί γιατί υπάρχει το δημοσίευμα, δήμαρχε, δεν αναιρεί όμως τα γεγονότα που συμπεριλαμβάνει.
(Αλήθεια, γιατί ο λαός του Βόλου δεν έχει ακόμα μάθει με κάθε λεπτομέρεια τι ακριβώς συμβαίνει με τα σκουπίδια, Αχιλλέα;)

Φ.Τ.

Porcamiseria

La Stampa: Ο Παπασταύρου ήταν στο ελληνικό σκέλος της λίστας Φαλσιανί.

…Ντροπή σας και αίσχος, ρε Ιταλοί! Είναι ποτέ δυνατόν ο στενός συνεργάτης του Σαμαρά να είναι φοροφυγάς;

Φ.Τ.

Πάρε, πάρε!

ΟΠΑΠ: Αύξηση καθαρών κερδών κατά 38,2%, στα 195 εκατ. ευρώ το 2014.

…Χαζός ήταν που τον πούλησε ο Σαμαράς; Ολόκληρα 652 εκ. ευρώ πήρε το κράτος από τον Μελισσανίδη (τα μισά τοις μετρητοίς, τα υπόλοιπα σε… δέκα ετήσιες ισόποσες δόσεις)!

Έτσι, για να υπάρχει μια γεύση τι σημαίνει πολιτική ξεπουλήματος!

Φ.Τ.

Η Γερμανία ευρωπαϊκή ή η Ελλάδα γερμανική;

Π. Παυλόπουλος, Πρόεδρος Δημοκρατίας: Η Γερμανία πρέπει να επιδιώκει να είναι ευρωπαϊκή.

…Όχι η Ευρώπη (μαζί κι Ελλάδα) γερμανική, προοπτική στην οποία υπακούει η πολιτική Σαμαρά, Βενιζέλου και λοιπών δεξιών και σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων, Πρόεδρε;

Φ.Τ

Οι σκληρότεροι από όλους

Στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους «θεσμούς» πιο σκληροπυρηνικοί κι από τους ανθρώπους τής Μέρκελ εμφανίζονται οι ευρωσοσιαλιστές.

…Και πώς να μην είναι; Μια επιτυχία της αριστερής ελληνικής κυβέρνησης θα εξαφανίσει για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα τη σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα και θα τη συρρικνώσει ακόμα περισσότερο στην Ευρώπη.

Φ.Τ.

Μικρό καλάθι

Στο Βόλο βρέθηκε χθες ο Γενικός Γραμματέας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Τριαντάφυλλος Οικονόμου για την ημερίδα που διοργάνωσε για την ειδική αγωγή ο τοπικός σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Αναπόφευκτο ήταν να ερωτηθεί για τους διορισμούς -15.000 στον αριθμό- που προβλέπονται για όλο το δημόσιο τομέα σύμφωνα με τον προϋπολογισμό.

Μικρό καλάθι κρατά ο κ. Οικονόμου. Δεν υπολογίζει σε περισσότερους από 1.000 διορισμούς στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε όλη την Ελλάδα. Κι όμως οι κενές θέσεις που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια λόγω συνταξιοδοτήσεων στον ίδιο χώρο, υπολογίζονται σε 11.000 περίπου.

Ως εκ τούτου τα κενά θα καλυφθούν και πάλι με αναπληρωτές.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου