ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Με κριτικό πνεύμα

με-κριτικό-πνεύμα-600405

Με κριτικό πνεύμα

Οπως επί θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής, έτσι και χθες, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βόλου Νίκος Χαυτούρας, ψήφισε λευκό για τον Κανονισμό Άρδευσης. Ο ίδιος μάλιστα, επιχειρηματολογώντας, επισήμανε ότι παραμένει στο λευκό, διότι διαφωνεί κάθετα με τον Καλλικράτη, ενώ δεν παρέλειψε να ρίξει τα καρφιά του στους «πρώην συντρόφους» του Μαργαρίτη Πατσιαντά και Θωμά Κλημόπουλο, που όπως είπε έχουν ψηφίσει τον Κανονισμό Άρδευσης, όταν το θέμα είχε έρθει προς ψήφιση επί θητείας δημάρχου Παν. Σκοτινιώτη. «Τώρα αντιδρούν, προφανώς για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και μόνο» σημείωσε ο κ. Χαυτούρας, επικρίνοντας παράλληλα τη δημοτική αρχή Μπέου ότι έχει την ευθύνη σε τόσο σοβαρά θέματα να ενημερώνει επισταμένα τους πολίτες, αλλά και το δημοτικό συμβούλιο. «Απέναντι» όταν πρέπει και με κριτικό πνεύμα σε όλους.

Ν.Τ

Κέρδος

Τους καταναλωτές με το μέρος τους θέλουν να κερδίσουν οι έμποροι. Η καμπάνια που ξεκινούν έχει αυτόν ακριβώς το στόχο, να ενημερώσουν τους καταναλωτές για τα προβλήματα, αλλά και την ποιότητα των προϊόντων τους. Να κάνουν χειροπιαστό, γιατί είναι προτιμότερο οι καταναλωτές να στηρίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις σε σχέση με τα πολυκαταστήματα και ποιο είναι το κέρδος για την τοπική οικονομία.

Κ. Μ.

Αλαλούμ

Δεν το απέφυγαν τελικά το αλαλούμ με τη λειτουργία της εμπορικής αγοράς την Κυριακή των Βαΐων στις 5 Απριλίου οι έμποροι. Η συνέχιση της ισχύος του Νόμου για εργασία οχτώ Κυριακές το χρόνο επιτρέπει το περιθώριο η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης να μην είναι δεσμευτική, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται το Ενωτικό Εμπόριο. Η Γενική Συνέλευση απομένει να δείξει τη δυναμική της την Κυριακή των Βαΐων.

Κ. Μ.

Ανοιγμα

Στην κατεύθυνση του Ισραήλ στρέφεται το ενδιαφέρον πολλών επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο πεδίο του τουρισμού. Σύμφωνα με εκτιμήσεις επαγγελματιών, όχι μόνο από τη χερσαία αλλά και τη νησιωτική Μαγνησία, το ευρύτερο άνοιγμα στην αγορά του Ισραήλ θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στην περιοχή μας.

Γ. Υ.

Διεύρυνση

Μεταξύ των υπέρμαχων της εδραίωσης, αλλά και διεύρυνσης των δεσμών τουριστικής επικοινωνίας με τη συγκεκριμένη χώρα, συγκαταλέγεται ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης. Ο κ. Ζαφείρης είχε επαφές με τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης του Τελ Αβίβ, όπου συμμετείχαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Επιμελητήριο.

Γ.Υ.

Επίσημα θέση

Με όλα αυτά τα ιλαροτραγικά που διαδραματίστηκαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Βόλου και την αποχώρηση των παρατάξεων της μειοψηφίας, τελικά ο Κανονισμός Άρδευσης ψηφίστηκε μόνο από την πλειοψηφία. Ο κ. Πατσιαντάς χθες ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στην Αποκεντρωμένη για να ακυρωθεί η απόφαση του συμβουλίου. Τη θέση των Δρόμων Συνεργασίας για το θέμα, πότε άραγε θα την πληροφορηθούν οι πολίτες; Με αυτά και με τα άλλα μέχρι σήμερα, επίσημα θέση η παράταξη των Δρόμων Συνεργασίας δεν έχει πάρει.

Ν.Τ

Τριτοκοσμικές εικόνες

Γιορτές πλησιάζουν και τα συνεργεία τυφλέμπορων από την Αθήνα, βγήκαν περιοδεία στην επαρχία για να πουλήσουν την αναπηρία έναντι μερικών κερμάτων.

Δικαίως αντιδρούν στο Βόλο οι «Μάγνητες τυφλοί» που μάχονται καθημερινά με αξιοπρέπεια για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

«Η αναπηρία δεν είναι εμπόρευμα», επισημαίνουν και ζητούν από τους συμπολίτες να απομονώσουν τέτοιες πρακτικές και να μην ανταποκρίνονται στην επαιτεία τυφλών, ακρωτηριασμένων κ.α.

Α.Φ.

Μεγαλύτερη επιβάρυνση

Πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζουν οι ασφαλισμένοι για τη συμμετοχή τους σε φαρμακευτική περίθαλψη. Εάν είναι ακριβή τα στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Δημ. Κοντός, σύμφωνα με τα οποία η οικονομική συμμετοχή των ασφαλισμένων του Οργανισμού για την προμήθεια των φαρμάκων τους έφθασε το 2014 το 25,8% ή τα 622 εκατ. ευρώ, έναντι 21,55% ή 559 εκατ. ευρώ για το 2013 και 15,72% ή 415 εκατ. ευρώ για το 2012, καθώς και εάν υπολογίσει κανείς ότι αδιευκρίνιστο, αλλά κοντά στα 350 εκατ. ευρώ πληρώνουν κατ’ έτος οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού για την προμήθεια μη συνταγογραφουμένων (και μη αποζημιουμένων από τα ασφαλιστικά ταμεία) φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ), τα οποία είναι… 1.300 σκευάσματα τον αριθμό, αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ χρηματοδοτούν με περίπου 1 δισ. ευρώ κατ’ έτος το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Κι όλα αυτά, τη στιγμή κατά την οποία ο ΕΟΠΥΥ χρηματοδοτείται για το 2015 από τον κρατικό προϋπολογισμό με μόλις… 525 εκατ. ευρώ, δηλαδή με το μισό χρηματικό ποσό σε σχέση με το προβλεπόμενο από το νόμο, ο οποίος ορίζει ότι ο ΕΟΠΥΥ χρηματοδοτείται με το 0,6% του ΑΕΠ.

Δραματική και ανορθολογική η κατάσταση στη φαρμακευτική πολιτική, θα συνεχιστεί σε βάρος των ασφαλισμένων;

Α.Φ.

Ποιος ωφελείται;

Αχ. Μπέος: Ξεπερνά το όριο της γελοιότητας η υπόθεση της «χαμένης τιμής» της κ. Κοκκινάκη.

…Και βέβαια το ξεπερνά, δήμαρχε. Βρίσκεται εντός των ορίων της προβοκάτσιας. Από την οποία κάποιος καταφανώς ωφελείται.

Φ.Τ.

Αυτά είναι, Αχιλλέα

Μα, Αχιλλέα, να εξευτελίζουν αισχρά το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου δυο προβοκάτορες και να μην αντιδράς;

…Δήμαρχε, αυτά είναι τα γεγονότα. Εάν δεν συμφωνείς ούτε με τα γεγονότα, αυτό είναι άλλο ζήτημα και ζήτημα άλλου.

Φ.Τ.

Τα Αχραντα Πάθη του Βόλου

Τα Άχραντα Πάθη του Βόλου στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Με απόλυτη ευθύνη της πλειοψηφίας. Και τραγικές συνέπειες για την πόλη.

…Ταις πρεσβείαις των καταλοίπων των Αχράντων Παθών του Κυρίου μας Ιησού Χριστού (Χλαμύδος, Ακανθίνου Στεφάνου, Τιμίου Ξύλου, Λίθου Παναγίου Τάφου), που αυτές τις ημέρες φιλοξενούνται στην πόλη μας στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου, Σώτερ, σώσον ημάς.

Φ.Τ.

Δεν είναι ώρα για τέτοια

Ευ. Βενιζέλος: Ανάγκη για εθνική ενότητα, αλλά και περίσκεψη.

…Όχι να κλείνει για τον Βαγγέλη (με τον τρόπο που κλείνει) το θέμα της λίστας Λαγκάρντ και να ανοίγει το ζήτημα SIEMENS. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, σοβαροί και υπεύθυνοι. Δεν είναι ώρα για τέτοια.

Φ.Τ.

Αλλη μια νίλα τής ΝΔ

Αλλη μια μεγάλη νίλα τής ΝΔ. Βγήκε και προπαγάνδιζε ότι τελειώνουν λεφτά κι ότι ο Τσίπρας παρακαλάει γονυπετής τη Μέρκελ να μας σώσει την τελευταία στιγμή, προσδοκώντας κοινωνική αναστάτωση, τους Έλληνες αλλόφρονες να τρέχουν στις τράπεζες για να σηκώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν κ.τ.λ. Ο στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προφανής: Να δικαιωθεί η πολιτική της στα μάτια των πολιτών.

…Και δεν κουνήθηκε φύλλο. Τόσο πολύ εμπιστεύονται πλέον οι Έλληνες τη Νέα Δημοκρατία.

Φ.Τ.

Λίγη ανθρωπιά ρε…!

Περνά ο άνθρωπος μια προσωπική ταλαιπωρία που του έχει αναστατώσει τη ζωή και την οικογένεια του, και βρήκε ευκαιρία να χτυπήσει τον «ξαπλωμένο κάτω»!

Ο εκδότης είναι «εξαφανισμένος» γράφει ο «αναμάρτητος».

Έχεις ξεφύγει. Άσε ήσυχο τον άνθρωπο και την οικογένεια του να ξεπεράσει το κακό που τον βρήκε, γιατί αύριο το κακό μπορεί να κτυπήσει την πόρτα όλων μας.

Αν θίγονται τα συμφέροντά σου υπάρχουν οι διαδικασίες και οι φορείς που πρέπει να απευθυνθείς. Όλα τα άλλα μόνο απανθρωπιά δείχνουν.

Ν.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου