ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πρώτη ψυχρολουσία

πρώτη-ψυχρολουσία-601960

Πρώτη ψυχρολουσία

Επίσημη πρώτη με τη νέα σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου στα έδρανα της αίθουσας συνεδριάσεων για τη Νατάσσα Οικονόμου και το Φώτη Λαμπρινίδη, που αντικατέστησαν τους Π. Σκοτινιώτη και Σπ. Μαβίδη αντίστοιχα.

Η συμμετοχή τους στην πρώτη συνεδρίαση συνοδεύτηκε από την… ψυχρολουσία που υπέστησαν με την είσοδο των «φαντάρων» και τα έκτροπα που ακολούθησαν. Σκηνές πρωτόγνωρες που σίγουρα δεν έχουν ζήσει στην έως τώρα θητεία τους στην αυτοδιοίκηση.

Ε.Χ.

Ανταγωνισμός

Σκέψεις για την ανταγωνιστικότερη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σε σχέση με τα πολυκαταστήματα επεξεργάστηκε χθες η Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας. Τα προβλήματα στον κλάδο είναι τόσα που σίγουρα χρειάζεται η υιοθέτηση έξυπνων ιδεών. Ολοι μαζί οι έμποροι μπορούν να καταφέρουν πολλά και μάλιστα προς όφελος του καταναλωτή.

Κ.Μ.

Κοινά προβλήματα

Συνεχίστηκε χθες η κόντρα μεταξύ του δημάρχου Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη και του επικεφαλής της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης Νίκου Τσανή, αυτή τη φορά με απάντηση του κ. Τσανή. Οι απόψεις των δύο ανδρών για τα δημοτικά πράγματα είναι η μέρα με τη νύχτα. Ομως ο δήμος είναι ένας και οι πολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα κοινά.

Κ.Μ.

Βαρόμετρο

Σε νέες κατευθύνσεις προσανατολίζεται το ενδιαφέρον των ξενοδόχων της Σκιάθου, με έμφαση στον τουρισμό κρουαζιέρας. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης «μας ενδιαφέρει να συνεργαστούμε με την Τουρκία, διότι οι κρουαζιέρες προς την Ελλάδα ξεκινούν από την Κωνσταντινούπολη και στόχος μας είναι να συμπεριληφθεί η Σκιάθος στο πρόγραμμα του ταξιδιού». Ο ίδιος δεν παραλείπει να υπενθυμίσει, ωστόσο, την αναγκαιότητα του κλίματος πολιτικής σταθερότητας, που αποτελεί βαρόμετρο για τον τουρισμό.

Γ.Υ.

Χιονοστιβάδα αντιδράσεων με τα καταδυτικά

Με γεωμετρική πρόοδο μεγαλώνουν οι αντιδράσεις τοπικών φορέων της Μαγνησίας για τα καταδυτικά πάρκα στον Παγασητικό.

Μετά το Νότιο Πήλιο και τους επαγγελματίες αλιείς στη Μηλίνα, το Τρίκερι, το Βόλο, τη Μιτζέλα και το Αχίλλειο, στη λίστα διαφωνούντων προστίθενται και φορείς της Σούρπης που θέτουν τον αυτονόητο προβληματισμό.

«Ποιος αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς», τονίζουν στην ουσία οι φορείς που υπογράφουν κοινές ανακοινώσεις και ζητούν καθαρό διάλογο, ουσιαστική ενημέρωση και όχι μια τυπική διαβούλευση.

Α.Φ.

Εντάσεις πάλι στο Δήμο Ν. Πηλίου

Δύο θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου χθες, ήταν αρκετά να προκαλέσουν αντιπαραθέσεις μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της μείζονος μειοψηφίας.

Το πρώτο θέμα αφορούσε τη χωροθέτηση του βιολογικού καθαρισμού Καλών Νερών πλησίον της περιοχής με τα ξύλινα εκθετήρια που πωλούν ντόπια προϊόντα, λίγο πριν τη διασταύρωση της Επαρχιακής Οδού με τον κάθετο δρόμο προς Καλά Νερά.

Το δεύτερο αφορά τον χωροταξικό σχεδιασμό στο Τρίκερι με επεκτάσεις του οικισμού, ορισμό βιοτεχνικών ζωνών και άλλες ρυθμίσεις για τις οποίες η τοπική κοινωνία, όπως ανέφερε η μειοψηφία, είναι ανενημέρωτη και δεν μπορεί να φανταστεί τι μπορεί να προκύψει σε ιδιοκτησίες.

Και στις δύο περιπτώσεις, τονίστηκε από τη μειοψηφία ότι η Δημοτική Αρχή κινήθηκε με τη γνωστή πρακτική της ελλιπούς ενημέρωσης και των βιαστικών αποφάσεων, ενώ από την πλευρά της πλειοψηφίας επισημάνθηκε ότι και στα δύο θέματα, τηρήθηκαν οι διαδικασίες διαβούλευσης.

Α.Φ.

Εκπροσώπηση

Δεν θα έχουμε υπουργό της νέας Κυβέρνησης στην αυριανή παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Στην πρώτη παρέλαση με κυβέρνηση Αριστεράς -όπως λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης- αυτή θα εκπροσωπηθεί από το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Γιάννη Βασκόζο που όμως μαθαίνω διατηρεί και προσωπικές φιλίες με στελέχη της αριστεράς στο Βόλο εδώ και χρόνια.

Β.Κ.

Για την ανθρωπιά και τη δημοκρατία

Πάνω από 800 μαθητές και 150 καθηγητές από τέσσερα συστεγαζόμενα Σχολεία, το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Νέας Ιωνίας, το 2ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας και το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βόλου, διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο ρατσισμό, με συνθήματα, βιωματικές δράσεις, πανό και τη δημιουργία ανθρώπινης αλυσίδας γύρω από τα Σχολεία του πρώην Πολυκλαδικού.

…Η νεολαία του Βόλου κι οι δάσκαλοί της κρατούν ψηλά τη σημαία της ανθρωπιάς και της δημοκρατίας.

Φ.Τ.

Κατρουγκαλειάδα

Βγήκαν οι λερωμένοι να πλήξουν το ήθος της Αριστεράς. Να χειραφετηθούν από το βάρος της ευθύνης για την κατάντια της χώρας, χρησιμοποιώντας το ψέμα και τη συκοφαντία προκειμένου να εξομοιώσουν τη νέα αριστερή κυβέρνηση με τα μούτρα τους. Για να επανέλθουν πλησίστιοι και να συνεχίσουν το έργο τους από εκεί που το άφησαν.

…Άξιος ο μισθός σας. Τα γνωστά ανθελληνικά γερμανικά ΜΜΕ αναπαράγουν ήδη τα ψεύδη σας, στάζοντας χολή κατά της Ελλάδας την ώρα που ο Τσίπρας βρίσκεται στο Βερολίνο και ζητάει από τη Μέρκελ δίκαιη αντιμετώπιση για τη χώρα μας.
(Ας σπάσει, επιτέλους, η κυβέρνηση το απόστημα των διαπλεκόμενων με τα μεγάλα συμφέροντα ΜΜΕ. Αλλιώς είναι καταδικασμένη να αποτύχει)

Φ.Τ.

Θουκυδίδου Ιστορία

Αντ. Σαμαράς: Υπερηφάνεια δεν είναι να κλαίγεσαι στους ξένους ηγέτες.

…Μάθε μας, Αντώνη, τι πάει να πει εθνική υπερηφάνεια! Γιατί αν περιμένουμεαπό εκείνον τον μονίμως σκυμμένο, εθελόδουλο Τσίπρα, που κάνει ό,τι του λέει η Μέρκελ και ο Σόιμπλε, σωθήκαμε!

(Και νόμισαν πως είχαν το δικαίωμα ν΄ αλλάξουν και τη συνηθισμένη ανταπόκριση των λέξεων προς τα πράγματα για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους. Θουκυδίδου Ιστορία Γ 83)

Φ.Τ.

Ενόχλησε ο αριθμός

Ενόχλησε ο αριθμός των αδέσποτων που καταγράφηκε σε ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για την επίθεση που δέχθηκε μαθητής του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, ο οποίος μεταφέρθηκε αιμόφυρτος με δάγκωμα στη γάμπα, στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο μαθητής καθ’ οδών για το σχολείο του και περνώντας μέσα από το πάρκο της Ν. Ιωνίας δέχθηκε επίθεση από περίπου 20 σκυλιά. Ενα από αυτά τον δάγκωσε στη γάμπα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να πάει στο Νοσοκομείο.

Η διαμαρτυρία του Φιλοζωικού Συλλόγου «Κόσμος και Φύση»:

«Η διαμαρτυρία μας πηγάζει από το γεγονός ότι γνωρίζουμε ότι στο πάρκο δεν κυκλοφορούν παραπάνω από 4-5 αδέσποτα τα οποία οι περί το πάρκο κάτοικοι φροντίζουν καθημερινά. Σας στέλνουμε φωτογραφίες των ζώων αυτών που πάρθηκαν μέσα στο πάρκο.

Δεν αμφιβάλλουμε ότι σε γειτονιές της Ν. Ιωνίας κυκλοφορούν αρκετά αδέσποτα όμως 20 αδέσποτα ζώα σε αγέλη δεν έχουν μέχρι σήμερα εμφανιστεί στους δρόμους γύρω από το πάρκο ή και ακόμα στους δρόμους της Ν. Ιωνίας. Συνήθως ζώα που ζουν σε μια γειτονιά κρατούν αυτήν την γειτονιά για αυτά και δεν επιτρέπουν σε νεοφερμένα να εγκαθίστανται. Πιστεύουμε ότι πολλά από αυτά που ο πολίτης τα βλέπει ως αδέσποτα στην πραγματικότητα είναι δεσποζόμενα που οι κάτοχοί τους τα αφήνουν ελεύθερα να κυκλοφορούν χωρίς επίβλεψη. Εκεί δυστυχώς εστιάζεται και το διογκούμενο πρόβλημα των αδέσποτων», αναφέρει ο Σύλλογος.

Κανένα περαιτέρω σχόλιο…

Ε.Χ.

Δωρεά

Με δωρεά ύψους 30.000 ευρώ του Ιδρύματος Νικολάου Δεληγεώργη θα κατασκευαστεί η νέα πτέρυγα του Κυνοκομείου Γλαφυρών, δυναμικότητας 40 θέσεων.

Η αποδοχή της δωρεάς αποφασίστηκε χθες από την οικονομική επιτροπή του Δήμου Βόλου.

Ορος της δωρεάς η τοποθέτηση πινακίδας που θα αναγράφει «Δεληγεώργειος Πτέρυγα Δημοτικού Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων» και η οποία δίχασε το σώμα.

«Ας γίνονται δωρεές και ας αναρτώνται πινακίδες», είπε ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Δημήτρης Πέγιος.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου