ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Απουσία

απουσία-605156

Απουσία

Απουσιάζει από το υπόμνημα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας για την έκτακτη χρηματοδότηση αποκατάστασης ζημιών από χιονοπτώσεις και βροχές, η καταγραφή προβλημάτων από το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Στα 41 εκατ. εκτιμάται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων το κόστος αποκατάστασης των φθορών, δίχως να συμπεριλαμβάνεται ο Δήμος του βουνού όπου σημειώθηκαν τα περισσότερα προβλήματα.

Τους ξέχασαν ή είναι υπεραρκετά τα 41 εκατ. (αν ποτέ εκταμιευτούν) για να καλύψουν και ανάγκες που δεν κατατέθηκαν από το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου;

Υπάρχει θέμα

Μείζον ζήτημα είναι για τα συνεργεία ιδιοκτητών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών ο ελλιπής έλεγχος της λειτουργίας παράνομων επιχειρήσεων στο Πολεοδομικό Συγκρότημα. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ι.Σ.Α.Μ. θα ζητήσει σήμερα από τη Διεύθυνση Μεταφορών αυξημένα μέτρα. Δεν είναι δυνατόν, όπως επισημάνθηκε, άλλες επιχειρήσεις να πληρώνουν Φ.Π.Α. και φόρους και να δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα και άλλες να μην υπόκειται σε κανενός είδους φορολόγηση και να λειτουργούν αθέμιτα.

Συμφωνεί

Σαφή υιοθέτηση της θέσης του υπουργείου Εργασίας για τις προσαυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών αποτελεί επί της ουσίας η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το σκεπτικό της απόφασης δεν αναλύει αν οι επίμαχες διατάξεις είναι νόμιμες ή όχι, αλλά στέκεται στο χρονικό των γεγονότων. Τελικά, κρίνει, ότι η πράξη κατά την οποία στρέφονται οι μηχανικοί δεν είχε εκτελεστεί και έτσι απορρίπτει την αίτηση ακύρωσης των μηχανικών.

Μαύρες μέρες

Φοβερά προβλήματα αντιμετωπίζουν εν μέσω οικονομικής κρίσης οι αλιείς. Τα αλιεύματα μειώνονται, τα έξοδα αυξάνονται, οι τιμές πώλησης των ψαριών πέφτουν και μπαίνει και το θέμα των καταδυτικών πάρκων. Επαγγελματίες του κλάδου λένε πως έρχονται μαύρες μέρες στην αλιεία.

Στην ίδια θέση

Διχασμένος είναι ο εμπορικός κόσμος για τη λειτουργία ή όχι των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή των Βαΐων στις 5 Απριλίου. Οι έμποροι περίμεναν ότι με την αλλαγή της κυβέρνησης η νομοθεσία με την κυριακάτικη εργασία θα άλλαζε, όμως βρίσκονται πάλι στην ίδια θέση να συζητούν τι θα κάνουν…

Κατάληψη

Σε αναβρασμό για μία ακόμη φορά οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μετά τις πολυήμερες κινητοποιήσεις το περασμένο φθινόπωρο και την κατάληψη της Πρυτανείας που ανάγκασε τις υπηρεσίες να περιφέρονται από κτίριο σε κτίριο για να μπορέσουν να προωθήσουν εκκρεμή και επείγοντας ζητήματα του ιδρύματος, οι φοιτητές επανέρχονται αγωνιστικά στο προσκήνιο.

Ο φοιτητικός σύλλογος του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, πρόκειται σήμερα το πρωί να προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων για τις συνθήκες των μαθημάτων, ενώ αύριο, προειδοποιούν με κατάληψη της οικονομικής υπηρεσίας στο κτίριο Παπαστράτου για το ζήτημα της στέγασης των φοιτητών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου