ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τους συνδικαλίζει…

τους-συνδικαλίζει-606218

Τους συνδικαλίζει…

Οχι που θα τους άφηνε ο Τάκης Τριανταφυλλάκος, χωρίς να τους συνδικαλίσει. Συγκρότησε στο δημοτικό Ξενώνα Βόλου, επιτροπή ανέργων – αστέγων και σήμερα μάλιστα συγκαλεί συνέντευξη Τύπου στις 12 το μεσημέρι στο κτίριο του Ξενώνα.

Το θέμα της συνέντευξης θα είναι το νομοσχέδιο για την «ανθρωπιστική κρίση». Βρήκε θέμα ο Τάκης… για να αντιπολιτευθεί το ΣΥΡΙΖΑ. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό…

Β.Κ.

Αισιοδοξία

Καλή αρχή έκανε η ρύθμιση – εξπρές για την αποπληρωμή οφειλών στο Δημόσιο. Στις Εφορίες υπήρχε κινητικότητα, όπως και στα λογιστικά γραφεία. Η χθεσινή πρώτη μέρα ήταν κυρίως διερευνητικού περιεχομένου, όμως σύμφωνα με τον οικονομικό κόσμο τα μηνύματα είναι θετικά, καθώς δείχνουν ανταπόκριση του κόσμου.

Κ.Μ.

Επιβεβλημένη

«Καίνε» τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης των εμπόρων που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Δευτέρα. Το παζάρι, η εργασία την Κυριακή των Βαΐων, οι εξελίξεις για τα ανοιχτά θέματα του κλάδου, η αποκομιδή. Η συμμετοχή του εμπορικού κόσμου θεωρείται επιβεβλημένη.

Κ.Μ.

Γιατί ακριβότερο;

Πληρώνουν οι Ελληνες καταναλωτές ακριβότερο το οικιακό τιμολόγιο φυσικού αερίου (με στοιχεία α’ εξαμήνου 2014) από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιρλανδία;

Την καταφατική απάντηση έδωσε ο γενικός διευθυντής της ΕΠΑ Αττικής (Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής) κ. Χρ. Μπαλάσκας επισημαίνοντας ωστόσο ότι φθηνότερο, με 7 λεπτά/ KVh, σε σχέση με άλλες επτά ευρωπαϊκές χώρες (την Δανία, την Ολλανδία, τη Σουηδία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Αυστρία).

Χρησιμοποιώντας την απλή σύγκριση τιμολογίων δίχως αντιστοίχιση στην αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, προκύπτει μια ελλιπής προσέγγιση, ίσως βολική για όσους δεν θέλουν να μιλήσουν για την επιβάρυνση των Ελλήνων καταναλωτών.

Α.Φ.

Ιδιωτική πρωτοβουλία…

Μάταια περίμενε χθες τα φάρμακά του με ιδιωτική εταιρεία ταχυμεταφορών, κάτοικος της Ζαγοράς, ο οποίος είναι σταθερός πελάτης του συγκεκριμένου παρόχου με τακτική λήψη δεμάτων στα οποία περιέχονται τα φάρμακά του, όπως αποστέλλονται από την Αθήνα.

Χθες όταν επικοινώνησε με την εταιρεία, ενημερώθηκε πως δεν θα γίνει η παράδοση του πακέτου λόγω χιονόπτωσης στο δρόμο Βόλος – Ζαγορά.

Μάταια ζητούσε εξηγήσεις για την μη αποστολή καθώς ο δρόμος ήταν εκχιονισμένος, το ΚΤΕΛ εκτελούσε κανονικά δρομολόγια κ.λπ.

Εάν η συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία ήθελε να είναι συνεπής στον πελάτη της, ακόμη και στην υπόθεση ότι είχε πρόβλημα πρόσβασης μέσω Χανίων, θα έπρεπε να μεταφέρει το πακέτο από το νότιο κλάδο στη Ζαγορά. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για φάρμακα.

Υπάρχει λύση; Φυσικά και υπάρχουν λύσεις. Αν προκύπτει παραβίαση των όρων, γίνεται καταγγελία στην Επιτροπή αδειοδότησης και αλλάζει πάροχο ο πελάτης.

Α.Φ.

Μαθητικό Αντιφασιστικό Φεστιβάλ

Απέναντι στη βαρβαρότητα, το μίσος και τη βία του φασισμού και του ρατσισμού διοργανώνεται σήμερα Σάββατο 21 Μαρτίου στο χώρο του κυλικείου της Αρχιτεκτονικής για 2η συνεχόμενη χρονιά από την Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας και τον μαθητικό πυρήνα το «art against fascism», ένα μαθητικό φεστιβάλ που προτάσσει την ελεύθερη καλλιτεχνική δημιουργία. Παίρνουν μέρος συνολικά 10 μουσικά συγκροτήματα της πόλης του Βόλου, εκ των οποίων τα 8 είναι αμιγώς μαθητικά. Παράλληλα με τις συναυλίες στον ίδιο χώρο θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας, ζωγραφικής και δημιουργία γκράφιτι από μαθητές.

…Ενα δυνατό κάλεσμα για μαζική δυναμική αντιφασιστική δράση. Ο Βόλος υπάρχει, ζει, αναπνέει!

Φ.Τ.

Κλείστε τα διόδια

Προς βουλευτές Μαγνησίας τού ΣΥΡΙΖΑ, ενταύθα: Θα κάνετε τις ενέργειες που απαιτούνται για να κλείσουν τα διόδια Μοσχοχωρίου, συντρόφισσες και σύντροφοι, ή θα εξακολουθήσουν να χάνονται ανθρώπινες ζωές για να πλουτίζει ο διοδιάρχης;

Φ.Τ.

Ο τρώσας και ιάσεται

Ολάντ: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο για την Ελλάδα.

…Ούτε για την Ευρώπη, μεσιέ.

Φ.Τ.

Μόχθησαν τα παλικάρια

Γ. Σακελλαρίδης (κυβερνητικός εκπρόσωπος): Κανένα υφεσιακό μέτρο στη λίστα των μεταρρυθμίσεων.

…Ντροπή! Τι θα που τώρα ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος που είχαν ετοιμάσει ολόκληρη λίστα υφεσιακών μέτρων (με πρώτα και καλύτερα μειώσεις μισθών και συντάξεων, αύξηση φόρων κ.τ.λ.) και την έστειλαν στη Μέρκελ να την εγκρίνει με την κωδική ονομασία mailΧαρδούβελη; Τζάμπα να πάει τόσος κόπος;

Φ.Τ.

Δεν του βγαίνει τίποτα

«Νέα μέτρα» και «τρόικα βαθμολογητή» είδε στη Σύνοδο ο Αντ. Σαμαράς!

…Ο νηστικός κομμάτια ονειρεύεται.

(Μα αυτού του ανθρώπου να μην του βγαίνει τίποτα; Φερ’ ειπείν, μια κατάρρευση της Ελλάδος θα τον έβγαζε από την πολιτική απομόνωση, θα ενίσχυε τη δεινώς κλονιζόμενη θέση του ως αρχηγού τής ΝΔ, θα τον επανέφερε σε ολική τροχιά!)

Φ.Τ.

Πρυτάνεις της οσφυοκαμψίας

Πώς; Τα 2 δισ. ευρώ που στέλνει στην Ελλάδα ο Γιούνκερ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης είναι αποτέλεσμα της σκληρής διαπραγμάτευσης της νέας κυβέρνησης; Γι’ αυτό κλαίνε με αναφιλητά οι πρυτάνεις της οσφυοκαμψίας Σαμαράς και Βενιζέλος;

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου